בית ראש הממשלה בקיסריה
בית ראש הממשלה בקיסריהצילום: Jonathan Shaul/Flash90

פרקליטות המדינה תגיש הבוקר (חמישי) לבית המשפט השלום בראשון לציון הצהרת תובע נגד ארבעת החשודים בירי פצצות תאורה ימיים לעבר ביתו הפרטי של ראש הממשלה בקיסריה.

החשודים הם תת-אלוף (מיל') עופר דורון, איתי יפה, אמיר שדה וחשוד רביעי ששמו אסור בפרסום. הפרקליטות מסרה כי "יש מקום לכאורה להגיש כתב אישום נגדם וכן לבקש את מעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים".

הפרקליטות הוסיפה כי לצורך בחינה מעמיקה של חומר החקירה והכנת כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים, ונוכח היקף החומר, בית המשפט מתבקש להאריך את מעצרם של הארבעה בחמישה ימים נוספים, עד להגשת כתב האישום.

על-פי חקירת היאחב"ל בלהב 433 ובשב"כ, האירוע עצמו היה מתוכנן היטב, והחשודים אף ערכו עבודת שטח. מי שלפי החשד הנהיג את החולייה היה תא"ל דורון, שהיה גם זה שהשיג את פצצות התאורה ממחסן שבו מוחזקות פצצות תאורה שפג תוקפם.

במהלך חיפושים שעשו החוקרים הם מצאו סליק של אביזרים פירוטכניים נוספים. במהלך ההכנות לפעולה, החשודים איתרו דרך הגעה שלא במסלול מצלמות אבטחה. הם החנו את האוטו במקום מפגש, ואז יצאו בהליכה "מבצעית" לכיוון הדיונות, עד שהתמקמו במרחק של כ-150 מטרים מביתו של נתניהו.

דורון ואיתי יפה צילמו את פצצות התאורה, ומיד לאחר הירי והצילום הם עזבו את המקום. בעקבות ניידת משטרה שהייתה במקרה באזור הם התפצלו, ונכנסו לבתי חברים בקיסריה. בחקירה הם הודו וקשרו עצמם לאירוע. גורמים במשטרה אמרו: "האירוע תוכנן כמבצע צבאי קטן".

בחקירתם אמרו החשודים כי הם הגיעו לקיסריה "כדי לעשות מסיבת סיום להפגנות שם". הם טענו עוד כי ידעו שנתניהו לא נמצא במקום, וכי כשהחליטו לירות את פצצות התאורה - נקטו פעולות כדי לוודא שלא יגיעו ולא יתקרבו לבית.

"מדדנו את כיוון הרוח והלכנו דרומה כדי לא להיות בקו אחד עם הבית. לא הייתה לנו שום כוונה לפגוע בראש הממשלה", הם הוסיפו, "ביציאה ראינו שיש שוטר שבודק כלי רכב - ולכן החלטנו לנסוע לחברים".