
בית המשפט המחוזי דן היום (שלישי) בבקשתו של הנגד ארי רוזנפלד, הנאשם בפרשת המסמכים המסווגים בלשכת ראש הממשלה, לבחון מחדש את ההחלטה להשאירו במעצר עד תום ההליכים.
בתום הדיון, השופט הורה לפרקליטות להיצמד לחוות הדעת של שב"כ ושב"ס בהקדם. ראש השב"כ הצהיר קודם לכן כי אין מסוכנות ואין צורך בהשארתו של רוזנפלד במעצר.
כבר בתחילת הדיון, ביקשה הפרקליטות לקיים את הדיון בדלתיים סגורות, עקב הסיכון בתיק, אך השופט דחה את הבקשה.
חברת הכנסת טלי גוטליב הפצירה כי "אין מסוכנות, כך מצהיר ראש השב"כ, ולפיכך יש בכך נסיבות חדשות. ניתן לפרקליטות סולם לרדת ממנו ולשחררו".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב להתנהלות הפרקליטות: "הרדיפה המרושעת של פרקליט המדינה, עמית איסמן, בגיבוי היועמ"שית, נגד הנגד ארי רוזנפלד בלתי נתפסת. איסמן רודף את רוזנפלד למרות שאפילו חוו"ד השב”כ קבעה בבירור שאינו מסוכן. שיקול הדעת בפרקליטות מעוות לחלוטין. זהו אותו איסמן שביקש לפתוח נגדי בחקירה פלילית בחשד ל'הסתה נגד תושבי עזה'. רק להזכיר: גלעד קריב טרם נחקר. גם לא יאיר גולן שקרא לסרבנות ואיים באופן פומבי על המפכ"ל. הפרקליטות בראשות מיארה ואיסמן היא פוליטית מכף רגל ועד ראש, הגיע הזמן לעשות שם סדר".
ח"כ משה סעדה הגיב: "הפרקליטות שאמונה על הצדק בוחרת שוב ושוב לרדוף להתעמר ולרמוס את החוק. למרות ששירות הבטחון קבע במפורש שאין מסוכנות מצד רוזנפלד ואין סיבה להחזיקו במעצר, הפרקליטות מתעקשת וממשיכה לנהוג באטימות ברשעות ובחוסר צדק - והכל מתוך מניעים פוליטיים פסולים. החוק שאני מקדם יביא להקמת גוף חוקר עצמאי ש"ישמור על השומרים" ויחקור את הפרקליטות, ורק כך נוכל להחזיר את מערכת אכיפת החוק והצדק למסלולה".
לפני כשבוע התנגדה פרקליטות המדינה לקיום דיון מחודש בנושא שחרורו של רוזנפלד: "אין בבקשה שהוגשה כל נימוק שעומד בתנאים הקבועים בחוק המאפשרים קיום דיון נוסף בנושא המעצר ובהם עובדות חדשות, שינוי נסיבות או חלוף זמן".
הנגד ועורכי דינו הגישו בקשה לשחרורו ממעצר עקב שתי נסיבות לדבריהם - הערכת מומחה כי אין כל מסוכנות שרוזנפלד יחזור בשנית על מעשיו, והחמרה "משמעותית" במצבו הנפשי של ארי ש"הולך ומתדרדר".