אלי שתיוי, אביו של עידן החטוף בעזה, מספר בראיון לערוץ 7 על שיחות שהוא עצמו מקיים עם אנשי חמאס הטוענים בפניו שאם רק תפסיק ישראל את המלחמה ישוחררו כל החטופים.

"עסקה חלקית היא תחבושת של פצע קטן כשאנחנו עם פצע ענק עם סרטן. 33 משפחות יקבלו את החטוף שלהן ושבעים יירקבו ויתאבלו", אומר שתיוי המציין כי הוא גם אינו מאמין לקביעה שבנו נרצח, מאחר ולו ולשאר 37 המשפחות שהודיעו להן על מות יקירן לא הוצגו כל הוכחות ממשיות לכך. "אנחנו מאמינים שפשוט הוציאו אותנו מהמאבק, דיללו את המאבק ב-37 אחוז וכך אפשר להתמודד טוב יותר. עכשיו ידללו בעוד 33 אחוז".

שתיוי קובע כי אין בסיס לטענות לפיהן המהלך צריך להיות הדרגתי ובשיחותיו שלו עם חמאס דברים נשמעים אחרת. "חמאס אומר למה לא עושים הפסקת מלחמה ולוקחים את כל החטופים. זה מה שהם אומרים לי כל הזמן", הוא אומר ומספר כי בשעתו פרסם את מספר הטלפון שלו דרך שידורי הכנסת והזמין את סינוואר להתקשר אליו, ולמחרת כבר יצרו אתו קשר אנשי חמאס ומאז הוא מצוי איתם בקשר הידוע לרשויות השב"כ וגורמי הביטחון. "אני משוחח איתם והם נותנים לי מידע".

הדרך להשבת החטופים, הוא אומר, פשוטה מאוד, "להפסק את המלחמה ולקבל את כל החטופים. נעשה את זה בעוד חודש, אז מה ההבדל אם נקבל אותם היום או בעוד חודש. תפסיקו את המלחמה עכשיו ונקבל את כל החטופים".

שתיוי אומר כי הוא מסכים עם הטענה שעסקה חלקית היא אסון: "זו קטסטרופה לקבל רק 33 חטופים ולהשאיר את כולם להירקב שם. זה בדיוק מה שקרה ביום ה-51. התפוצצה עסקה ומאז אנחנו יותר משנה ולא ראינו את החטופים ולא קיבלנו מידע".

בדבריו מלין אלי שתיוי על התנהלות מטה משפחות החטופים שאינו מאפשר לו להביע את דעתו ומרכז את סמכויות התקצוב והפעילות בידיו. "כאשר מדובר בהחלטה קרדינאלית לגבי הבן שלי רק אני יכול לדאוג לבן שלי ולא אף אחד ייצג אותי לגביו. הארבעה שנמצאים שם החטופים שלהם חיים, לי הודיעו שהבן שלי נרצח. אני אמנם לא מאמין שהוא נרצח אבל זה מה שהודיעו לי ואני מחוץ לקטגוריה. איך אוכל להביע את דעתי שם אצל ראש הממשלה?".