
עסק חרדי ממוצע מרוויח פחות ממחצית מעסק מקביל במגזר הכללי - כך עולה ממחקר חדש.
הנתונים המטרידים חשפו פער של 55% בהכנסות, תופעה שמומחים מייחסים בעיקר להיעדר כלים עסקיים מודרניים והכשרה מקצועית מתאימה.
בניסיון לצמצם את הפער, הושק אתמול מיזם חדש בשיתוף בנק הפועלים ומרכז 'ביזמקס'. למחזור הראשון נבחרו 35 בעלי עסקים מהמגזר החרדי, החל מבעלי חנויות קטנות ועד יזמי נדל"ן עם מחזור של מיליוני שקלים בשנה.
"זה לא גזירת גורל", אמר ערן יעקב, מנהל רשות המסים לשעבר במעמד ההשקה. "ראינו שכאשר עסקים חרדיים מקבלים את הכלים המתאימים, הם מצליחים להגיע להישגים מרשימים. בתוכניות פיילוט קודמות נרשם גידול של 60% בהכנסות תוך שנה".
התוכנית כוללת גם היכרות עם כלי בינה מלאכותית מתקדמים והכשרה פיננסית מקיפה. "אחד הדגשים החשובים בתוכנית הוא פיתוח החזון העסקי", מסביר חנוך הירשוביץ, חבר הבורד המקצועי ומנכ"ל הירשוביץ 360.
מעבר לכלים המעשיים, אנחנו מלמדים את בעלי העסקים לפתח ראייה עסקית רחבה ומתקדמת, שתאפשר להם להתמודד בהצלחה בשוק המודרני והתחרותי".