
ענף הנדל"ן אכן מהווה סוג של השקעה בטוחה יחסית לאפיקים אחרים, אך יש לו גם חסרונות, כמו רף כניסה גבוה מבחינת הון עצמי נדרש, עלויות נלוות למחיר הרכישה וכאב ראש הנלווה לטיפול בנכס להשכרה.
"הרבה משקיעים בישראל לא מכירים את האופציה הזו, אך יש דרכים להשקיע בנדל"ן בצורה מתוחכמת יותר", אומר שמעון ברון, סמנכ"ל חברת "קרתא השקעות".
השקעה מימונית: תשואה קבועה המוצמדת למיזם נדל"ן ספציפי
חברת קרתא השקעות מתמחה בהשקעות נדל"ן ייחודיות המאפשרות למשקיעים פרטיים להיות חלק ממיזמי נדל"ן בעלי פוטנציאל צמיחה משמעותי ברחבי ישראל. בין השאר, היא מציעה מסלולים של "השקעה מימונית", המאפשרת השקעה במיזם נדל"ן ספציפי, כנגד תשואה קבועה, שמאפשרת להם לקבל אחוזי ריבית גבוהים יותר מאלה שהם יכולים לקבל בדרך כלל בבנק.
"יותר מ-1,000 משקיעים כבר השקיעו במסלול הזה, ורובם חוזרים להשקיע שוב", מספר שמעון בגאווה, "אך יש משקיעים שרוצים לגוון את ההשקעה הנדל"נית שלהם עם מסלול שמציע תשואה המשתנה בהתאם לרווחיות המיזם, כלומר – הם רואים את הפוטנציאל הגבוה של מיזמי הנדל"ן שאנחנו מאתרים, ורוצים להיות שותפים של ממש למיזם, באופן שיאפשר להם לקבל תשואה שהיא משמעותית גבוהה יותר מזו המוצעת במסלול השמרני יותר של השקעה מימונית".
מודל חדש ואטרקטיבי: השקעה בשותפות נדל"ן
על רקע הביקוש הגובר מצד משקיעים המחפשים למנף את הונם פיתחה קרתא השקעות מסלול חדש להשקעה. בניגוד למסלול ההשקעה המימונית, שבו התשואה קבועה ומוגבלת מראש, מודל השותפות מבוסס על רכישה של אחוז מסוים בחברה היזמית עצמה, כך שהמשקיע מקבל בעלות חלקית במיזם הנדל"ן.
"במסלול ההשקעה הזה, אחוז מסוים מהמיזם עובר לבעלות שותפות שהמשקיע הוא חלק ממנה", מסביר שמעון, "והתשואה תיקבע על ידי העלייה בפועל בשווי הנכס, עלייה שיכולה להיות משמעותית מאוד, הרבה מעבר לתשואה הקבועה במסלול ההשקעה המימונית".
מסלול נוסף שמציעה קרתא השקעות הוא שותפות מוגבלת יותר, שבה לא נרשם המשקיע כשותף של ממש במיזם, אך עדיין יכול ליהנות מאחוז תשואה משמעותי, שיש לו גם רף מינימום.
למי מתאים להשקיע במסלול של השקעה בשותפות?
השקעה בשותפות נדל"ן מתאימה בעיקר למשקיעים בעלי אופי יזמי, המעוניינים למנף את הונם כדי להגדיל את פוטנציאל הרווח, אך גם להיות עם ראש שקט שלא צריך לעקוב בכל רגע נתון אחרי מצבה של ההשקעה.
"ההשקעה במסלול השותפות בנדל"ן מאפשרת מצד אחד פוטנציאל רווח גבוה, ללא תקרה שאליה אנחנו מגבילים, ומצד שני יש בטוחה משמעותית – בעלות במיזם עצמו. נוסף על כך, המיזמים שאנחנו מציעים במסלול זה הם כאלה שעברו את שלבי הסיכון הראשוניים ונמצאים לקראת קבלת היתרי בנייה. הסיבה שאנחנו חושבים שההשקעה הזו מתאימה בעיקר למשקיעים 'מתקדמים' יותר היא שיש כאן גם היבטי מיסוי ורגולציה, שהמשקיע הפרטי לא תמיד רוצה להיות מעורב בהם".
החסרונות של בחירה במסלול השותפות לעומת ההלוואה המימונית הם שהשקעה בשותפות דורשת מוכנות לסיכון ולזמן המתנה ארוך יותר. "אם הפרויקט נתקע או מתעכב, עלולה להיווצר אכזבה גדולה יותר מאשר במסלול הלוואה שמרני. כמו כן, כפי שאמרנו, משקיעים פרטיים עשויים לשלם מס גבוה יחסית, כך שכדאי לבחון היטב את חבות המס הצפויה ואת האפיקים האחרים הקיימים".זו גם הסיבה לכך שסוג משקיעים נוסף שבוחר במסלול החדש הוא משקיעים שהם גם בעלי חברות עם רווחים "כלואים" בחברה, שבה מנגנון המיסוי אחר.
וובינר ייחודי על המסלול החדש
בשורה התחתונה, מסלול ההשקעה בשותפות מציע שער כניסה אטרקטיבי למי שמעוניין למנף את השקעתו בנדל"ן. הוא מתאים בעיקר לבעלי חברות, למשקיעים מנוסים המחפשים תשואה גבוהה יותר, או לכאלה שרוצים לגוון את תיק ההשקעות שלהם.
אם השקעה מתוחכמת בנדל"ן מעניינת אתכם, קרתא השקעות מקיימת וובינר המסביר על מסלול ההשקעה הייחודי, ואליו אפשר להירשם ללא עלות כאן>>>