קנייה ווסט
קנייה ווסטצילום: רויטרס

Yeezy, אתר האיטרנט לרכישת מוצרי ביגוד של הראפר האנטישמי קנייה ווסט הוסר היום (שלישי) מרשת האינטרנט אחרי שפרסם למכירה חולצות עם צלב קרס ורמזים לביטוי "הייל היטלר".

בשל הפרסום, שופיפיי, פלטפורמה לחנויות מקוונות, הודיעה על חסימת החנות של ווסט. בנוסף, האתר של ווסט הוסר כאמור גם הוא מהרשת.

כשנכנסים לכתובת האתר של ווסט, מופיע עמוד של חברת הדומיינים "GoDaddy" ובו מוצעת הכתובת למכירה בכמעט 100 אלף דולרים.

ברשת NBC האמריקנית פנו ל-GoDaddy בכדי להבין אם האתר הוסר על ידם או על ידי ווסט - אך לא התקבלה תגובה.

אתמול בלילה (שני) הסיר ווסט גם את עמוד ה-X שלו אחרי שורה של פוסטים אנטישמיים. באחד מהפוסטים האחרונים כתב כי "צריך להעמיד יהודים במקומם ולהפוך אותם לעבדים".

ווסט הושעה בעבר מטוויטר, אך לאחר רכישת הרשת החברתית בידי אילון מאסק, בוטלה השעייתו. השחקן היהודי דיוויד שווימר, כוכב הסדרה 'חברים', הפנה בשבת האחרונה אצבע מאשימה לעבר מאסק ואמר כי הדבר מהווה שותפות לדבר עבירה.

"אנחנו לא יכולים לתת לקנאי משוגע לפלוט שנאה ובערות - אבל אנחנו יכולים להפסיק לתת לו מגפון", פנה שווימר למאסק. "לקניה ווסט יש 32.7 מיליון עוקבים - כפול ממספר היהודים".

שווימר חתם את דבריו כשכתב: "דברי השנאה החולניים שלו גורמים לאלימות חיה וקיימת נגד יהודים".