דובר צה"ל עדכן הערב (חמישי) כי זוהה שיגור בתוך שטח רצועת עזה שנפל מחוץ לשטח ישראל. "צה"ל נחוש לקיים את תנאי ההסכם במלואם לשם השבת החטופים", הבהיר דובר צה"ל.

בהמשך עדכן צה"ל כי תקף את משגר הרקטות.

הדברים מגיעים במקביל לדיווחים ברצועת עזה על ילד בן 14 שנהרג במרכז רצועת עזה כתוצאה מ"פיצוץ רקטה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לאירוע ואמר: "אדוני ראש הממשלה, זהו רגע מבחן. רגע לתגובה קשה ובלתי פרופורציונלית שתבהיר שלא חוזרים לקונספציה של ה-6 באוקטובר".

"לאלו מכם שקוראים לסיום המלחמה - תתעוררו! חובתנו כלפי אזרחי ישראל ותושבי העוטף להשמיד את חמאס עד תום", הוסיף.

מוקדם יותר דווח בוואלה כי עשרות מחבלי נוח'בה נעו סמוך למרחב החיץ עם טנדרים, אך בפיקוד הדרום הוחלט להימנע מתקיפה.

ההחלטה לא לתקוף הגיעה אחרי העלאת רמת הדריכות ולפי מקורות ביטחוניים הוחלט שלא לתקוף את המחבלים מפני שהם נעו סמוך למרחב החיץ אך לא בתוכו.

השיירה של המחבלים, כך לפי הגורמים הצבאיים, לא הפרה את הסכם הפסקה האש ותקיפה של השיירה הייתה יכולה ליצור הסלמה ומשבר.

גורם צבאי אמר לוואלה כי מאוחר יותר נערך בירור בנוגע לפעילות המחבלים וממנו עלה כי המחבלים נסעו לדרום הרצועה כדי לסגור חשבון עם ראשי חמולה מקומית.