
1. בשנים האחרונות, המושג 'הנדסת תודעה' הפך לנחלת הכלל. הנגשת המושג לתודעת הציבור הרחב לגווניו מאפשרת לבני אדם לבחור באופן מודע יותר איזה תכנים הם צורכים וממי. כעת נראה שאנחנו נמצאים בשלב שבו מרוב מודעות ל'הנדסת תודעה' - האגרסיביות שולטת בשיח הרעשני. נדיר לשמוע חידוש וכל אחד מהדהד את מסריו בדרמטיות לקהל 'שלו'. קבוצות מתנגדות אוטומטיות לקבוצות אחרות בריטואל צפוי, בזמן שאיש אינו מדבר על הדבר החשוב יותר: 'הנדסת תנועה'.
2. 'הנדסת תנועה' חונה במקום שקט. אי שם אגרסיביות - כדי לא ליצור התנגדות. בשקט ובעזרת פיתויים מגוונים, המאסטרית 'הנדסת תנועה' - גורמת לבני אדם (בעיקר צעירים) לרצות דברים שאינם עולים בקנה אחד עם מה שיעשה להם טוב באמת, בעומק הנשמה, בטבע האנושי שלהם, לטווח הארוך.
למעשה, מהנדס התנועה התורן מהנדס אותם לנוע, כביכול מעצמם, למחוזות מסוימים ונוטע בהם, כמובן, אשליה עצומה שהם בחרו במה שהם בחרו ו'זה מה שהם רוצים'. זאת טעות מבלבלת לקרוא לזה 'בחירה חופשית'; כי אחרי שבן אנוש טבעי הונדס תנועתית לנוע לכיוונים שאינם באמת טוב לו - הוא אולי חש את הרצונות לכך, אך צריך לחזור אחורה כדי לגלות מי בכלל נטע בו את הרצון הבעייתי הזה ולעשות לו 'נו, נו, נו'.
3. כדי לסבר את האוזן אתן דוגמאות פשוטות ותקחו את זה לכל תחום שתבחרו. בעזרת משאבים טכנולוגים ממכרים באופן מוגזם ולא אנושי - רשתות חברתיות מסוימות נוטעות רצון בצעירים רכים להתפרסם ובכך 'לחוש טוב יותר' ולמלא את הריק הכמה לצמוח באופן טבעי, משפחתי, פשוט.
בעזרת דימויים מוגזמים ושקריים - חברות מזון וביגוד מוכרות אשליות מגוונות היוצרות אפקט דומינו המבלבל את הרצונות האנושיים-טבעיים לגבי 'מה באמת יעשה לי טוב?'. בסיוע מילים המדברות על 'שיוויון', 'העצמה' ו'חופש' (ערכים אוניברסלים לכל בין אנוש) - אוזקים צעירים נטולי שורשים חזקים וברורים אל אג'נדה כלשהי. כביכול, "אצלנו תמצאו גאולה" ותתמלאו בסיפוק. הם לא מספרים להם שהם מנסים להרוויח מכך משהו פוליטי\מסחרי, בבירור. כלפי חוץ, הם כביכול בשיא הפרמידה האנושית - 'הם - רוצים לעשות טוב לרווחת האנושות!'. התוצאה: צעירים רבים, עם חסרים מגוונים המתקשים להביט על התמונה לטווח הארוך בפן הנשמתי, הרגשי, המשפחתי. הם 'קונים רעיונות' במשך שנים רבות, חולמים על זה קשות - ועל פי זה מתעצב עולם הרצונות האישי והבוגר שלהם.
4. באין אהבה והכוונה הורית נטולת אינטרסים צרים - צעירים רבים כמהים 'למצוא מה יעשה להם טוב' כשבחוץ אורבים כוחות ציניים, הגיוניים ואסתטים המהנדסים את תנועתם כך שירצו את הדברים שבפועל יתקעו אותם, לא יסבו להם אושר פשוט וטבעי לנשמה. כואב לראות שאחרי תהליך 'הנדסת תנועה' בשנות הילדות והנערות - הפירות עושים את שלהם מעצמם. אין צורך 'להשקות פעם ביום' אחרי שהרצונות הבעייתים עוצבו היטב עד כי קשה להשתחרר מהם והמעוצב\ת תקועים בלופ ש"זה מה שהם רוצים" ו"זה מה שיעשה להם טוב". הגיע הזמן לדבר עם 'הנדסת תנועה' ולבחון היכן הגברת פוגשת את צעירי דורנו. כל תוכן עשוי ללמד ולהשפיע, כל שכן כשהוא נצרך בכמויות לאורך כל שנות הילדות והנערות. זאת הסיבה הפשוטה, שיש הסופקים כפיהם ומפטירים: 'אנחנו דור מבולבל'.
הכותב הוא עורך ומגיש סרטונים וטקסטים, מוזיקאי, יוצר הסרטים "מדריך למתבונן האמיץ" (זמין כעת לצפיה ללא עלות), "אבא עם אלוקים", "רווק עם אלוקים" ועוד.