
לפני כחודשיים, לאחר קרוב לשישה עשורים של פעילות קולינרית בירושלים, מסעדת "דולפין ים" משנה כיוון ומקבלת תעודת כשרות.
המסעדה, שנוסדה בשנת 1967 על ידי דליה ושרגא רוזנצוויג, הפכה עם השנים למוסד קולינרי ידוע המתמחה בדגים ומנות בשר ייחודיות. כעת, תחת הנהגתם של הבעלים עינת ואייל דולב ויונתן כהן, היא מבצעת שינוי משמעותי ומצטרפת למפת המסעדות הכשרות בעיר הבירה.
המסעדה, השוכנת במרכז ירושלים, מתהדרת בעיצוב מחודש באווירה ירושלמית חמה ומזמינה. לצד השינוי התפעולי, הושק תפריט כשר חדש בניצוחו של השף אורן ירושלמי, שמשלב בין המנות הקלאסיות המוכרות של המסעדה לבין מנות עכשוויות המבוססות על חומרי גלם ים-תיכוניים טריים, בהתאם לעונות השנה.
מה בתפריט החדש?
בין המנות החדשות ניתן למצוא קרפצ'יו לוקוס עם אשכולית, תפוז וצנוניות, יקיטורי מניפת שייטל על מצע קרם ארטישוק ירושלמי, ציר טריאקי וחרדל דיז׳ון עם פטריות שימאג׳י. בנוסף, מוצעים מבחר דגים בצורות הכנה שונות, "דגי ים פראיים לחלוקה" המותאמים לקבוצות סועדים, נתחי פריים ריב נברסקה עסיסיים המיושנים 40 יום, ולקינוח – קרם ברולה צרפתי קלאסי עם בננה מקורמלת.
לצד המטבח, ניתן ליהנות מבר קוקטיילים ואלכוהול עשיר, לצד קולקציית יינות מובחרים מכל העולם, לרבות יינות מתיישנים.
בהצהרה רשמית מסרו בעלי המסעדה: "לאחר 57 שנות פעילות בהן שירתנו במסירות רק חלק מהאוכלוסייה, החלטנו להפוך את המסעדה לכשרה, מתוך רצון לאפשר לקהל רחב ככל האפשר – כולל שומרי כשרות – ליהנות מחוויית האירוח של 'דולפין ים'. השנה האחרונה חידדה לנו כי הגיע הזמן למהלך הזה. אנו נרגשים ומצפים להמשיך לארח את לקוחותינו הוותיקים, לצד קהל חדש שטרם הכיר אותנו".

המסעדה אכן מתמלאת מידי ערב בקהל שרובו דתי-מסורתי, וניתן להרגיש את השינוי באוויר. השף אורן ירושלמי מקפיד להסתובב בין השולחנות על מנת לוודא שכל הסועדים מרוצים מטיב המנות.
מדובר במסעדה ברמה גבוה עם מחירים ממש סבירים. האוכל טעים מאוד והשירות מצוין.
גם אלה שלא מתחברים לדגים ימצאו את עצמם בקלות עם מנות קלאסיות, כמו אסאדו, סטייק אנטריקוט, שניצל מיוחד ומנות פתיחה מגוונות.
הקינוחים ממש טעימים למרות היותם פרווה.
מומלץ מאוד. חוויה קולינרית נהדרת לכל המשפחה.