
סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "וופא" דיווחה על גל הפגנות ברחבי רצועת עזה במחאה נגד שלטון חמאס.
על פי הדיווח, המפגינים דורשים מחמאס לחדול מקביעת עתיד תושבי הרצועה ומדגישים כי "העם הפלסטיני לא יסכים שגורלו יוכתב על ידי אג’נדות אזוריות כיתתיות שאינן מבטאות את הזהות הלאומית והאינטרסים הפלסטיניים".
סברי סיידם, סגן המזכיר הכללי של הוועדה המרכזית של תנועת פתח, התייחס להפגנות ואמר כי חמאס חייב להבין את חומרת המצב ולקבל החלטות רציונליות שימנעו את המשך שפיכות הדמים. "על חמאס לבצע בדק בית במדיניותו ולהסכים ליוזמה הערבית כדי להיחלץ מהמלחמה", אמר סיידם בריאיון לרדיו "קול פלסטין".
עוד הוסיף כי לעם הפלסטיני הזכות לשאול מדוע נהרגו פלסטינים רבים כל כך במהלך הלחימה, וציין כי בוצעו "מעשי טבח רבים", כלשונו.
הוא הדגיש כי יש צורך בעמדה אחראית שתוביל לסיום הלחימה, במיוחד לאור הכוונות הישראליות לחדש את המבצע הצבאי ברצועה.
