מצה בריי קלאסי
מצה בריי קלאסיצילום: AI

מצרכים:

2 מצות יד (או 3 מצות מכונה)

2 ביצים

כפית שטוחה של מלח

כף שמן זית

אופן ההכנה:

מרטיבים את המצות תחת מים זורמים במשך 5 שניות ומעבירים לקערה.

שוברים ביד לחתיכות קטנות, מוסיפים את הביצים והמלח ומערבבים היטב.

מחממים מחבת על חום בינוני, שופכים כף שמן ומורחים אותו עם נייר סופג על פני המחבת.

יוצקים את התערובת למחבת ומהדקים קלות עם תרווד.

לאחר 3–4 דקות, הופכים את המצה-בריי בעזרת צלחת ומשחימים גם את הצד השני למשך 2 דקות נוספות.

איך מגישים?

אפשר להגיש לצד חזרת חריפה או גבינה לבנה – ממש כמו בקהילות אשכנז בשנות ה־50.

🟡 ידעתם?

המצה-בריי מוכרת גם בשמות כמו געפּרעגלט מצה, מצה בראן, מצה ברעך, מצה בראַטן, געפרישטע מצה, ומצה מטוגנת – תלוי מאיזו קהילה אתם באים.

חג פסח שמח וטעים!