סלמון על פירה
סלמון על פירהצילום: AI

מצרכים (למנה אישית):

פילה סלמון טרי (כ-200 גרם)

2 תפוחי אדמה קטנים

כף שמן זית

גבעול סלרי

מעט עלי סלרי קצוצים, להגשה

מלח ופלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכנת הפירה:

מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) בסיר עם מים רותחים עד לריכוך מלא. מסננים, מקלפים ומעבירים לקערה.

עיבוד לקרם חלק:

מוסיפים לתפוחי האדמה מעט ממי הבישול, גבעול סלרי חתוך ומעט מלח. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

אם נדרש – מוסיפים עוד מעט ממי הבישול כדי להגיע למרקם הרצוי.

צריבת הסלמון:

מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את פילה הסלמון במשך כ-3 דקות מכל צד, עד לקבלת מידת עשייה עסיסית וזהובה.

הגשה:

מצלחתים את הפירה החם על צלחת שטוחה, מניחים מעל את פילה הסלמון, ומפזרים עלי סלרי קצוצים לקישוט ורעננות. לא בטוחים איך? הסתכלו במתכון הזה לסלמון מהיר.

המלצה אישית: לצד המנה, תוכלו להגיש יין לבן יבש וסלט עלים מרענן, לקבלת חוויה קולינרית של ממש.