
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
½ כוס שמן
2½ כוסות מים (כוסות מידה)
👩🍳 אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שופכים קודם את המלח, ואז את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
מניחים את הבצק בקערה משומנת למנוחה של 20 דקות.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל אחיד (בערך בגודל של כדור פינג-פונג) ומניחים בתבנית משומנת.
משמנים ידיים, לוקחים כדור בצק ומשטחים אותו בין שני ניירות אפייה עד שנוצר עיגול דק.
מניחים על מחבת חמה (חום בינוני), ובינתיים משטחים כדור נוסף.
כשהמופלטה במחבת מוכנה מצד אחד – הופכים ומניחים מעליה מופלטה נוספת. ממשיכים כך – כל פעם הופכים ומוסיפים – עד שמצטברת "ערימת מופלטות" חמות וריחניות.
🍯 איך מגישים?
עם חמאה ודבש כמובן – או ריבה, שוקולד או מה שאוהבים.