
מצרכים:
½ ק"ג שום קלוף (אפשר קנוי)
1 כוס שמן זית
½ כוס שמן קנולה
1 כפית שטוחה של מלח גס
כמה ענפי טימין טרי
אופן ההכנה:
מניחים בסיר קטן את כל המרכיבים, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
אם מתחילות להופיע בועות קטנות בשמן – מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה.
ממשיכים לבשל (כשהסיר מכוסה) עוד 25 דקות על הלהבה הנמוכה ביותר.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עד שהתערובת מתקררת לגמרי.
לאחר מכן – פותחים, מעבירים לכלי אטום ונהנים מהטעם.
למה משלבים שמנים?
השימוש בשמן זית מעניק טעם עמוק ואיכותי.
השילוב עם שמן קנולה מונע מהשמן להתמצק במקרר – כך שתקבלו גם מרקם טוב וגם שמירה מיטבית.
טיפ חשוב:
חשוב להקפיד על טמפרטורה נמוכה.
אם השמן מבעבע – הוא נשרף, מה שפוגע גם בטעם וגם בבריאות.
במקרה כזה – כבו את הלהבה והשאירו את הסיר מכוסה.
טיפ מנצח:
לאחר שסיימתם את השום – שימרו את השמן!
הוא מושלם לתיבול דגים, עופות, בשר או כל תבשיל אחר שאתם אוהבים עם ניחוח של שום.
בתיאבון!