
ל"ג בעומר השנה מגיע בצל מגבלות ובאווירה מורכבת, אך דווקא ברגעים כאלה, מתכון חמים ומתוק יכול להפוך למחווה של תקווה ונחמה.
חן בן שבתאי, בעלת קפה DIA במבשרת ציון, משתפת מתכון לעוגיית ס'מורס שמפגישה בין המטבח האמריקאי לאהבה הישראלית למרשמלו – בלי להדליק מדורה כלל.
העוגייה המיוחדת משלבת מרקם קריספי של פתי בר, ליבת מרשמלו רכה, ושוקולד פרה נמס שמעניק את הטוויסט המושלם. מדובר בגרסה חדשנית למאכל האמריקאי הקלאסי, שמקבל השנה נופך אישי ואקטואלי במיוחד.
מתכון לעוגיית ס'מורס ביתית
מצרכים:
240 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר חום כהה (דמררה)
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים
3 כוסות קמח
1 כפית קורנפלור
¾ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
2.5 כוסות שוקולד פרה קצוץ (מריר/חלב או שילוב)
חצי חבילת מרשמלו
חצי חבילת ביסקוויט פתי בר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־210 מעלות.
במיקסר, מקציפים חמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – וממשיכים לערבב.
מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים בעדינות עד לבצק אחיד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות.
יוצרים שלוש חתיכות מרשמלו, עוטפים כל אחת בבצק, ומניחים על ביסקוויט פתי בר.
אופים 9–12 דקות, עד להזהבה קלה.
טיפים חשובים:
לאחר הוספת החומרים היבשים, יש לערבב כמה שפחות.
יש לשמור על מרווחים בין העוגיות בזמן האפייה.
לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר.