ועדת העבודה והרווחה
ועדת העבודה והרווחהצילום: דוברות הכנסת- דני שם טוב

ועדת העבודה והרווחה בכנסת העלתה דרישה להרחיב את הסכם השכר החדש שנחתם בין משרד האוצר להסתדרות המורים, כך שיחול גם על מורים שאינם מאוגדים בארגון יציג, בהם אלפי מורים במגזר החרדי, הדתי-לאומי והערבי.

"לא ייתכן שתהיה כאן איפה ואיפה", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה), בדיון שהתקיים היום. "יש לאפשר לכל מורה בכל מוסד חינוכי להיכלל בהסכמים שהשיגה הסתדרות המורים".

על פי הנוהל הקיים, הסדר חלופי להפחתת שכר המורים יכול להיחתם רק עם ארגון עובדים יציג, מה שמותיר אלפי מורים בחינוך המוכר שאינו רשמי ללא מענה.

"זה מורה וזה מורה, אז איך יכול להיות שלאחד יקצצו בבת אחת 3% ולאחר יעשו זאת בצורה מדורגת?", תהה ח"כ משה גפני (יהדות התורה). "לקחת את הכסף ידעו ועכשיו לאחד מחזירים ולאחר לא".

כתוצאה מהדיון, הוועדה החליטה בשבוע שעבר לאשר תיקון לחוק המאריך את המועד לחתימת הסכמים קיבוציים עד סוף חודש יוני, במטרה לאפשר הכללת כלל המורים בהסדר.

השר במשרד החינוך, חיים ביטון, הצטרף לדרישה והסביר כי מורים שאינם מאוגדים צפויים לראות הפחתה חדה של 3% בתלוש השכר. "אנחנו דורשים פתרון שיאפשר מענה דומה לכולם", אמר ביטון. הוא הציע לאפשר "למנהלי הרשתות להגיע להסכמים חלופיים" ישירות מול החשב הכללי במשרד האוצר.

נציגי משרד האוצר שנכחו בדיון הבטיחו לבחון כיצד ניתן להיענות לדרישה, והעלו אפשרות להחיל את ההסכם על כלל עובדי ההוראה באמצעות צו הרחבה של שר העבודה.

"אנחנו דורשים שמשרד האוצר יביא פתרון שיאפשר לכלל המורים להגיע להסדר חלופי להפחתת שכרם", סיכם אייכלר את הדיון, "אם באמצעות צו הרחבה או באמצעות תיקון חקיקה".