ראשי ישיבת פוניבז' בבני ברק קבעו כללים חדשים בכל הנוגע לפגישות המתקיימות בין בחורי ישיבה מאורסים לכלותיהם בתקופה שבין האירוסין לחתונה.

ההחלטה, כפי שדווח באתר 'בחדרי חרדים', הגיעה בעקבות תופעה של פגישות ממושכות שהתפתחה בשנים האחרונות, ובפרט מה שמכונה "הפגישה האחרונה" הנמשכת שעות רבות.

הכינוס התקיים במעונו של אחד מראשי הישיבה שהבהיר כי הוא רואה בתופעה בעיה הלכתית חמורה.

"אין היתר סתם להסתכל על אישה, אין היתר של קלות ראש. מה שהתירו זה רק בשיעור הצורך. מעבר לשיעור הצורך אין היתר בכלל", טען.

אחד הרבנים סיפר כי "לפני שנה וחצי, מישהו אמר לי שיש פגישה של יותר משעתיים. היום אומרים לי 12 שעות, אמרתי: 'שקרנים', אני לא האמנתי. לא עלה על דעתי שיכול להיות כזה בריה בכלל. זה משוגע. מה זה הדבר הזה?".

ראש הישיבה גם התייחס לתופעה נוספת שהתפתחה בשנים האחרונות: מתנות שהחתן נותן לכלה במהלך תקופת האירוסין.

"בשביל מה לדחוס בתוך התקופה הקצרה הזו שטויות ודברים. כל פעם איזה מתנה ממנו. בזמנינו לא היה כזה דבר מתנה מהחתן לכלה. זה היה אסור, זה היה צריך לעבור רק מההורים".