רס"ר שירה אזולאי על המעצרדוברות המשטרה

תושב נצרת בן 27 נעצר הבוקר (רביעי) על ידי בלשי מחוז צפון, בסיוע יחידת הסייבר בלהב 433, בחשד למעורבות בהונאת פישינג נרחבת נגד עשרות לקוחות של בנק מרכזי בישראל.

החשוד, כך לפי המשטרה, גנב מאות אלפי שקלים תוך שימוש באתרים מתחזים והודעות שווא שנשלחו למכשירי הטלפון של הקורבנות.

מהחקירה עולה כי החשוד שלח הודעות בהן נדרש עדכון פרטי חשבון לכאורה, תוך התחזות לבנק. בעת שהלקוחות הזינו את פרטיהם באתר המתחזה, הצליח החשוד להשתלט על החשבונות - ביצע העברות כספים, תשלומי חובות ומשיכות מכספומטים. סך המשיכות המוכחות עומד על כ־260,000 ש"ח.

במשטרה מציינים כי החשוד תועד חוגג לאחר ביצוע המשיכות, כשהוא מציג אצבע משולשת למצלמות האבטחה. באירוע אחר, לאחר שקורבן ציין בפניו כי מדובר במשפחה שכולה, השיב החשוד מתוך אותו מספר מתחזה בצורה מזלזלת במשפחה.

בחקירה הסמויה הצליחו החוקרים לקשור את החשוד לכ-70 מקרי הונאה מוצלחים, ולמעל 400 ניסיונות נוספים בשווי כולל של למעלה מ־4 מיליון ש"ח. בנוסף, הצליח לגנוב פרטי לקוח של חברת אשראי ולרכוש רחפן יוקרתי בשווי 27,000 ש"ח.

הבוקר הפכה החקירה לגלויה, וכוחות המשטרה פשטו על ביתו של החשוד בנצרת. שני חשודים נוספים נעצרו. כל השלושה יובאו במהלך היום לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בטבריה.

רס"ר שירה אזולאי, חוקרת במחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון, מסרה: "אני קוראת לאזרחים שלא להזין פרטי משתמש וסיסמא בהודעות שקיבלתם מגופים פיננסים, גם אם ההודעה נראית לכם לגיטימית. בכל מקרה אם וכאשר מתקבל במכשיר הסלולרי של אדם קוד אימות, אין להעביר אותו לאף גורם. לסיום, אני ממליצה לציבור לעקוב אחר הפעילות בכרטיסי האשראי והבנק באופן קבוע ולדווח על כל פעילות חשודה".