אבטיח
אבטיחiStock

גספצ’ו הוא מרק קר מסורתי מהמטבח הספרדי, שמקורו בדרום ספרד - באזור אנדלוסיה החם. בניגוד למרקים המוכרים לנו שמוגשים חמים, כאן מדובר במרק המבוסס על ירקות טריים, שמן זית, חומץ ותיבול, שטוחנים יחד ומגישים מצונן.

כאן בגרסה הספרדית-ישראלית, עם אבטיח צונן בשילוב מושלם של ירקות מתאימים.

לפני שאתם מרימים גבה, תנסו את המתכון הבא ואחר כך תשפטו:

מצרכים:

  • 3 כוסות קוביות אבטיח קר ללא גרעינים
  • 2 עגבניות אדומות ובשלות
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 מלפפון קלוף
  • 1/2 בצל סגול קטן
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי לבן (או יין לבן)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

חותכים את הירקות והאבטיח לקוביות.

טוחנים הכל בבלנדר עד למרקם חלק.

מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל - וטוחנים שוב.

מקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה.

מגישים עם קרוטונים ועלי בזיליקום או נענע.