
המלחמה האחרונה חשפה פער משמעותי בתחום המיגון בישראל: על פי הערכות שונות, במדינה חסרים קרוב למיליון ממ"דים.
עבור מיליוני אזרחים המתגוררים בבניינים ישנים, המשמעות היא שבשעת אזעקה אין להם מרחב מוגן תקני בקרבת הדירה.
הנתון הזה הפך את נושא ההתחדשות העירונית לשיח מרכזי יותר מאי פעם. מבנים רבים שנבנו לפני עשרות שנים אינם כוללים ממ"ד, ולכן עבור בעלי דירות רבים פרויקטים של פינוי־בינוי נתפסים כיום כאחת הדרכים המרכזיות לשדרוג הבניין והוספת מרחבים מוגנים.
הערב, שלישי משדר לייב מיוחד: התחדשות עירונית במלחמה כל מה שחייבים לדעת>>>
בעקבות זאת, יותר בעלי דירות מתחילים לפעול לקידום פרויקטים בבניינים שבהם הם מתגוררים - לעיתים באמצעות גיוס שכנים ולעיתים באמצעות פנייה ליזמים בתחום. במקביל, גם משקיעים רבים מגלים עניין בבניינים ישנים בעלי פוטנציאל להתחדשות עירונית.
עם זאת, תהליך כזה עשוי להיות מורכב וארוך. פרויקטים של פינוי־בינוי נמשכים במקרים רבים בין שמונה לעשר שנים, ולעיתים אף יותר. לאורך התקופה עלולים להתרחש שינויים כלכליים או תכנוניים המשפיעים על הפרויקט, ולכן ההחלטות המתקבלות בשלב ההתקשרות הראשוני עם היזם הן בעלות משמעות רבה.
לא מעט בעלי דירות ומשקיעים שואלים אותי מה צריך לעשות כדי להיכנס לתהליך פינוי-בינוי ולא לעשות טעויות בדרך", אומר היזם דביר דימרי. לדבריו, רבים אינם מודעים לכך שחתימה עם יזם מעניקה לו בפועל שליטה בקידום הפרויקט ובזכויות הקשורות בו לתקופה ממושכת.
על רקע השאלות הרבות בתחום, ביום שלישי ה-17.3 בשעה 20:30 יקיים דביר דימרי שידור לייב שבו יתארח עו"ד אלי תוסיה-הכהן, המייצג דיירים בעשרות פרויקטים של התחדשות עירונית. במסגרת המפגש יוצגו סוגיות מרכזיות בתהליך, ובהן המועד הנכון לשלב ייעוץ משפטי ושמאות מטעם הדיירים, הדרכים לבחון את יכולות היזם והבטוחות הנדרשות בפרויקטים מסוג זה.
במהלך הלייב צפויים המשתתפים לשמוע גם על האופן שבו ניתן לבחון היתכנות כלכלית של פרויקטים בתחום הפינוי־בינוי, ועל סוגי הערבויות וההגנות שחשוב לוודא במסגרת ההסכמים עם היזם - במיוחד בתקופה המאופיינת באי־ודאות כלכלית וביטחונית.
הלייב יתקיים ללא עלות ביום שלישי בשעה 20:30. המארגנים מציינים כי מספר המשתתפים מוגבל וכי המפגש יתקיים בשידור חי בלבד:
