מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, יפגש מחר עם שר המסחר התעשייה והמשפטים ההודי , ארון ג'ייטלי, אשר מגיע לביקור רשמי בישראל בראש משלחת של כ- 10 אנשי ממשל ו- 20 אנשי עסקים.

מטרת הביקור הינה קידום הסחר בין המדינות, במסגרת ועדה משותפת בראשותם של שני השרים.

ממינהל סחר חוץ בתמ"ת נמסר כי הועדה הכלכלית שתתקיים היא השלישית מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות ב- 1992 ומטרתה לבחון דרכים לקידום הסחר והסרת חסמי סחר בין המדינות. בין הנושאים שיידונו בוועדה: שיתוף פעולה במו"פ תעשייתי והקמת קרן מו"פ משותפת, פרוייקטים גדולים ורכש ממשלתי בשתי המדינות, שיתוף פעולה בארצות שלישיות,שיתוף פעולה בין רשויות המכס, שיתוף פעולה בחקלאות ותקשורת, הכרה הדדית בבדיקות תקן, קידום יצוא יהלומים וטכנולוגיה סביבתית, שיחות בנושא הסכם ספנות בין המדינות ועוד.

השר אולמרט מציין את חשיבותה הכלכלית של הודו והפוטנציאל הרב שקיים בתחומי הסחר והשת"פ הטכנולוגי עמה.

במינהל סחר חוץ בתמ"ת מציינים כי, כלכלת הודו צמחה בשנת 2003 בכ- 7% (הצמיחה המהירה בעולם אחרי סין) והיא צפויה להמשיך ולגדול בשנים הקרובות בקצב דומה עד שב-2030 תעקוף בגודלה את השוק היפני.

המעמד הבינוני בהודו מונה היום כ-300 מיליון איש אשר מהווים שוק יעד למוצרים הישראלים. הודו היום הינה שוק הטלקום עם שעור הצמיחה בין הגבוהים בעולם-מדי חודש גדל מספר המנויים הסלולאריים במיליון איש. מומחים מעריכים כי הודו תציג את את הגידול החד ביותר בשנים הקרובות ברכישת טכנולוגיה עם גידול של 20% בשנה לעומת 4% בשווקים מפותחים כמו ארה"ב. רצונה של הודו לשדרג תעשיות מסורתיות , הצורך שיש לה באימוץ טכנולוגיות חדשות והתלות הגדולה של הודו בחקלאות ,התורמת 25% מהתמ"ג ו-70% מהתעסוקה , הם מהגורמים שדוחפים את הודו לחפש טכנולוגיות ושותפים בישראל. (ש)