הרב חגי לונדיןצילום: באדיבות המצלם

ראש ישיבת חולון, הרב חגי לונדין, יצא נגד הקמתן של מפלגות קטנות שלא יעברו את אחוז החסימה, והזהיר מפני הנזק שעלול להיגרם מכך.

את דבריו קשר למושג "שיגעון" המופיע בפרשה ולצורך של אדם להכיר את מקומו ואת המציאות. הרב לונדין פתח בפסוק, "והיית משוגע ממראה עיניך", והסביר כי שיגעון מבטא חוסר הכרה במציאות. הוא הוסיף, "יש כל מיני דרכים של חוסר הכרת המציאות. אחת מהן זה שיגעון של מגלומניה, שהאדם חושב שיש לו מקום יותר ממה שבאמת".

בהמשך קשר הרב לונדין בין ענווה לבין היכולת להבחין במציאות ולהבין את מקומו של האדם. "ענווה זה לא רק במשמעות המידתית. זה גם במשמעות של יכולת הבחנת המציאות שהיא קשורה למידות. מה המקום שלי?".

הרב לונדין הזהיר כי כאשר אדם אינו פועל מתוך ענווה הוא עלול לפתח תפיסה שגויה ביחס למעמדו ולהשפעתו. "כאשר אדם נמצא לא בענווה, כאשר אדם נמצא בסוג של שיגעון, מפתח מגלומניה, הוא עושה שטויות שאחרי זה יוצרות נזקים אדירים", אמר.

לאחר מכן הבהיר כי דבריו מתייחסים באופן ישיר להקמת מפלגות קטנות. "אני מדבר באופן ישיר על מה שקורה עכשיו. כל מיני אנשים שנמצאים באיזה שיגעון גדלות ומגלומניה, חושבים שהם באים לעזור לעם ישראל, וכוונתם באמת לבוא לעזור לעם ישראל - אבל הם לא מבינים את מקומם".

הרב לונדין המשיך והזהיר מהאפשרות שמפלגות אלה לא יעברו את אחוז החסימה. "עכשיו פותחים כל מיני רסיסי מפלגות שלא יעברו את אחוז החסימה, והדברים יכולים לגרום אסון נוראי".

לדבריו, אין מדובר מבחינתו בסוגיה פוליטית בלבד, אלא בשאלה הנוגעת ליכולת של אדם להבין את תפקידו. "זה משהו שהוא לא פוליטי. זה משהו שקשור בעומק העניין להבנה רוחנית. היכולת של אדם לזהות מה התפקיד שלו ולהבין".

בהמשך סיפר כי חלק מהאנשים שאליהם הוא מתייחס מוכרים לו באופן אישי, וטען כי מחמאות מהסביבה עלולות ליצור אצל אדם הערכה מוטעית באשר להיקף התמיכה בו. "אנשים, חלקם אני מכיר באופן אישי, חושבים שבגלל שהם מקבלים כמה מחמאות מהסובבים אותם, עכשיו יש מיליונים שנמצאים מאחוריהם. זה לא נכון".