מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, נפגש היום בירדן במסגרת מפגש ה-WEF (וורלד אקונומיק פורום) עם אנשי עסקים ערביים בכירים מתחום התקשורת והבנקאות ודן עימם באפשרות לשיתופי פעולה בתחום אזורי תעשייה.

השר אולמרט נפגש עם עמיתו שר התמ"ס הערבי מאהר אל מצרי וסיכם על מפגש משותף של אנשי עסקים בכירים משני הצדדים בירושלים וברמאללה, בחסות ה- WEF לקידום קשרי הכלכלה והסחר.

בפגישה שקיים השר אולמרט עם יו"ר הפורום הכלכלי העולמי המארגן את הכנס בים המלח נענה מר קלאוס שוואב להצעת השר אולמרט לתת חסות ולקחת חלק פעיל בייזום ואירגון הכנס וזאת במטרה להדק את שיתופי הפעולה הכלכליים מסחריים בין אנשי עסקים ישראליים וערביים.

השר אולמרט צפוי לחתום על שדרוג הסכם הסחר בין ישראל וירדן.

כיום מתקיימים דיונים בין הצדדים להרחבת מספר פרטי המכס שייכנסו להסכם הסחר בין המדינות. ההסכם נותן את הבסיס לצבירת כללי מקור בין ישראל, ירדן והקהילה האירופית, על מנת לאפשר הגברת הסחר בין שלושת השותפות.

השר אולמרט מסר כי הוא צופה שהחתימה על ההסכם תהווה פריצת דרך משמעותית לקידום הסחר הבילטראלי בין שתי המדינות.

(פ.ק.)