אחר הצהרים הותר לפרסום כי השב"כ וצה"ל סיכלו פיגוע קשה בבית כנסת בשכונת מאה שערים. הפיגוע נועד להתבצע ביום ראשון שעבר בידי מחבל מתאבד משכם.

זמן קצר לפני ביצועו הצליח שרות הבטחון לשים ידיו על צעיר ערבי מהעיר העתיקה, שהיה חבר בחוליה, ומאוחר יותר נלכדו שני תושבי שכם שהיו קשורים אף הם להתארגנות החבלנית הזאת. כמו כן נתפס המטען שעמד לשמש לצורך הפיגוע במשקל 20 ק"ג. הוא הוברח לירושלים בתוך עגלת ירקות.

גורם ביטחוני אמר אתמול כי החמאס מתכנן לבצע מגה פיגוע. בין היתר הארגון מתכנן פיגוע בבניין רב קומות, פיצוץ בכמה מכוניות תופת. כתב סוכנות הידיעות הישראלית חגי הוברמן מסר כי הסיבה היחידה שהפיגועים המתוכננים לא יצאו לפועל היא פעולות סיכול של ישראל, אולם, לדברי הקצין הבכיר, "לא את כל הפיגועים הצלחנו לסכל. חלקם עדיין בשלבי הוצאה לפועל, וייתכן שהמחבלים יצליחו לבצע אחד או שניים".

כתבנו חגי הוברמן מסר עוד כי מאז תחילת חודש אפריל סוכלו 26 פיגועים - סיכול של פיגוע ביום או יומיים בממוצע. מאז תחילת השנה האזרחית רוב ההרוגים בישראל היו מפיגועים שביצע הפאתח', ולא החמאס או הג'יהאד-האיסלאמי.