(התמונה: אילוסטרציה) טענות קשות נשמעות מגורמים צבאיים ובטחוניים על עיכוב, ובירוקרטיה רבה בהכנסת כוחות חילוץ ישראליים וכוחות רפואיים לכיוון מלון טאבה כדי לסייע בחילוץ לכודים מתחילת האירועים ועד העבודה המתנהלת בשעות אלה.

בצהריים הגיעו שר הבטחון שאול מופז ושר ההגנה המצרי חוסיין טאנטאווי להסכם עבודה משותפת. ההסכם כולל הסדר שיאפשר לחלץ לכודים , פינוי פצועים והעברת גופות לישראל. ההסדר כולל הכנסת ציוד מכני כבד והכנסת יחידה צבאית מוגדלת של מחלצים.

מפקד כיבוי והצלה הצבאית אל"מ גדעון בראון אמר הבוקר לקול ישראל כי "אין חיכוכים עם המצרים ואף אחד לא משתלט, המצרים קיבלו גיזרה והם עובדים עליה ויש להם ציוד". לדבריו "יש קציני קישור בין המצרים לביננו אין בכלל מתח ולא כדאי ליצור את המתח העיקר הוא להציל חיים".

ואולם הכתב הישראלי היחיד שנמצא בטאבה, ניסים קינן מרשת ב', סתר את דבריו של אל"מ בראון ואמר : "אני יכול להגיד לכם בוודאות של 100 אחוזים כי אין שיתוף פעולה" ביחס לציוד ציין קינן כי "הציוד השלהם זה דליים שחורים ואתי חפירה".

מפקד כיבוי והצלה האזרחיים רב טפסר שמעון רומח חיזק את דבריו ואמר כי הכלים הכבדים שהובאו מישראל נמצאים כרגע ללא שמוש בכלל. לדבריו, :הם עובדים במוקד ואנחנו בשוליים.. אנחנו די שוליים בסיפור הזה". רומח טען כי הכלים של יחידת החילוץ עוכבו אך ללא מדובר בזדון אלא במשחקי כבוד ובירוקרטיה.

מאוחר יותר טען ניסים קינן כי רק בסביבות השעה 10:00 בבוקר הביאו המצרים מסורי חיתוך כדי לעבוד איתם על אתר ההרס והיתר ממשיכים לעבוד עם דליים ואתי חפירה.

טפסר דן הררי שהגיע עוד אתמול לטאבה טוען כי : "אתמול כבר ב10:30 נתנו לנו להכנס ראינו דליקות במלון כיבינו אותן ואם איתרנו שני לכודים חיים וחילצנו אותם". לדבריו, "היה שיתוף פעולה מעולה עם כוחות הכיבוי המצריים הראשונים שהיו במקום".

טפסר הררי ציין כי הבוקר הגיעו ארבע כבאיות מקהיר "והם תפסו פיקוד.. זה בסדר גמור גם במדינה שלנו לא היינו נותנים לאחרים לתפוס פיקוד.. יש להם ציוד והם מאומנים ומיומנים הם עושים את העבודה והכל בסדר".

שר החוץ סילבן שלום התיחס לענין זה ואמר כי "הפינוי הוא איטי במושגים ישראליים אך איני סבור שהמצרים השתהו. כניסת כוחות זרים למדינה ריבונית אינו ענין של מה בכך".

גם סגן שר הפנים יעקב אדרי טען בהקשר זה ואמר כי "שיתוף הפעולה עבד בעצלתיים.. חלפו שעות בפרט בתחום של כוחות החילוץ".

בשעות הצהריים דווח כי הכלים הכבדים (מנופים) שהובאו מישראל הורשו להתחיל בעבודה. רב טפסר רומח אמר כי "כרגע אנחנו עובדים בנפרד, אנחנו לא דורכים על היבלות שלהם והם לא דורכים על היבלות שלנו.. ".

גם מפקד יחידת החילוץ הצבאית אל"מ גדעון בראון אמר כי "העבודות נמשכות בלי שאף צד יפריע לשני". לדבריו "רק התחלנו בעבודה" והוא מעריך שהעבודות ימשכו לתוך השבת.

שר החוץ המצרי הביע בצהריים צער על העיכובים. לדבריו, מצרים איננה רגילה באירועים כאלה.