חבר הכנסת הרב יצחק לוי מהמפד"ל אומר כי מנוי וגמור עימו לא להישאר במפד"ל אם מפלגה זו תוסיף להשתתף בקואליציה גם אחרי שראש הממשלה יניח בעוד שבועיים על שולחן הכנסת את תוכנית "ההתנתקות" שלו. בראיון לערוץ 7 אמר הרב לוי כי במקרה כזה ימצא עצמו במסגרת פוליטית אחרת. אפשר שיהיה מדובר במפלגה חדשה ואפשר במערך פוליטי כזה או אחר. "לא אשאר בממשלה שמאשרת עקירת ישובים", אמר הרב לוי לכתבנו עוזי ברוך.

כתבנו בכנסת חגי סרי לוי מדווח כי יו"ר המפד"ל אפי איתם וח"כ יצחק לוי שלחו היום מכתב לחברי סיעת המפד"ל ודרשו מהם לפרוש בעוד שבועיים מהממשלה והקואליציה עם אישורו של חוק "ההנתקות" או חוק פינוי פיצוי בקריאה ראשונה.

להלן נוסח המכתב במלואו כפי שנשלח לחברי הסיעה:
"החלטת מרכז המפלגה שהתקבלה בכ"ז באלול קובעת כי "מרכז המפד"ל מחייב קיום משאל עם על תוכנית ההנתקות וקבלת הכרעה ברוב מיוחס. המרכז קובע כי המפד"ל תפרוש מהממשלה אם יתקיים אחד מהתנאים הבאים-(שאחד מהם) לא יתקיים משאל עם להכרעה בתוכנית ההנתקות".

אם תמשיך סיעת המפד"ל להיות חברה בממשלה ובקואליציה, גם לאחר הבאת החלטת הממשלה על ההנתקות לאישורה של הכנסת דבר שייתר באופן מוחלט מבחינה חוקית וציבורית את קיומו של משאל עם ולאחר הנחת החוק ליישום ההנתקות על שולחן הכנסת היא תתנתק ממחויבותה הבסיסית ותמעל בשליחותה וברצון בוחריה והדבר יביא לשבר במפלגה.

הודעת ראש הממשלה בערב יום הכיפורים, כי "לא יתקיים משאל עם על ההנתקות" והחלטתו להמשיך בפועל בישום התוכנית באמצעות מנלת ההנתקות, הצהרתו כי יביא בתוך שבועיים את תוכנית ההנתקות שאושרה בממשלה לאישורה של הכנסת, וכוונתו להניח את החוק ליישום ההנתקות על שולחן הכנסת מחייבים את פרישת כל חברי הסיעה מהממשלה ומהקואליציה.

כל יום נוסף שהסיעה עדיין חברה בממשלה ובקואליציה היא נותנת יד לעקירת הישובים ולראשיתה של מפולת בטחונית ומדינית שסופה מי ישורנו.

כל יום נוסף כזה גורם למפלגה נזק אלקטוראלי כבד ולנטישת חברים מרכזיים בתנועה, ביניהם חבר וועדת הרבנים הרב שלמה אבינר שליט"א.

מצפוננו מחייב אותנו לגלות אחריות ויושר ציבורי כלפי החלטת מוסדות המפלגה, ציבור הבוחרים והערכים שבשמם נשלחנו כולנו לכנסת.

אנו עומדים על כך שהמפד"ל תפרוש מהממשלה והקואליציה עם אישורה של הכנסת את החלטת הממשלה על ההנתקות או אישור החוק לישום ההנתקות(חוק פינוי פיצוי) בקריאה ראשונה בכנסת.

זה מחויב על פי החלטות מרכז המפלגה, זה מחויב על פי רצון בוחריה, זה מחויב על פי הערכים והמצע שבשמם נבחרנו כולנו לכנסת".

בתגובה למכתבם מוסר ח"כ שאול יהלום, חברם לסיעה, כי "מן הראוי שאיתם ולוי יפסיקו לעסוק באינטרסים שלהם ויתחילו לשתף פעולה עם רוב המפד"ל כדי לטרפד את תוכנית 'ההתנתקות'. מוטב שידברו עם המפד"ל ויצייתו להכרעת מוסדותיה לפני שהם מדברים עם התקשורת".