נזכיר כי מדובר בשלושת המאחזים גבעת-אסף, גבעת הרא"ה ורמת גלעד. במקומות אלו נמשכו כל השבוע ההיערכויות לעקירה המתוכננת.

כתבנו חגי הוברמן מציין כי נראה שהסיבה העיקרית לדחיה היא מבצע "ימי תשובה" בצפון הרצועה נגד ירי הקסאמים, המצריך כוחות רבים שאינם פנויים כעת למשימת עקירת המאחזים. ככל הנראה נדחה הפינוי לאמצע השבוע הבא.

כתבנו מזכיר כי על פי החלטת מערכת הביטחון עוד בטרם פעולות העקירה יחליפו כוחות צבא את כוחות מג"ב הפרוסים בקו התפר, והללו יופנו למשימת עקירת המאחזים.

גורמים צבאיים מאשרים כי עד סוף השבוע לא מתוכננת החלפת כוחות כזו.

אתמול נפגשו ראש המועצה האזורית פנחס ולרשטיין עם שר הביטחון שאול מופז בלשכתו בקריה. בפגישה נכח גם מזכ"ל אמנה זאב חבר. מופז אישר להם כי בשלב זה נדחה זמנית פינוי המאחזים. בפגישה נדונו נושאים נוספים כמו קידום תוכניות בניה, תשתיות, שינוע קראוונים, ונושאים שוטפים נוספים.