משהו קטן (תחליטו לבד) על המצב הנוכחי....שושיאדית

טוב... אז מאיפה להתחיל? איך אתם מסכמים, או לפחות מנסים לחיות את המציאות המוזרה הזו... שמתם לב למה שקורה סביבכם?

זה הפך לשגרה חדשה, מובנת מאליה. התרגלנו. המצב המטורף הזה אף השתלב בדיבור שלנו, בסלנגים, אפילו השיחות מורכבות מ"מה קורס?" ו"הכל בסגר"... הפרצופים האדישים הולכים וכובשים שטחים נרחבים על פני הגלובוס, הם מזמן הוכתרו לממלאי מקומם של אלו החמוצים, המתפלאים והזועמים. חוששני שמשרתם תיהפך לקבועה... אחרי הכל, במהלך הכל ולפני כל מה שהעם והעולם האומלל הזה חווה בכל העיתים והזמנים, שום רגש לא יוכל לבטא את עצמו בשום תחום, הכאוס הולך ומשתלט על העולם, על הצורה על ההתנהגות, אנשים הולכים ומאבדים את שפיותם! לאט ובהדרגה... הם מגיעים למצב של איבוד צלם אנוש.

שמתם לב אל הדעות שעפות באוויר? אם עוד לא הפנמתם, אנחנו כבר מעל 2000 שנה במציאות הזויה, 72 השנים האחרונות רק החמירו את המצב, ובשנה הנוכחית נכנסנו למערבולת עמוקה ומסוכנת שתשים את הקץ למעגל הסבל שעמנו עובר במהלך הגלות האכזרית הזו.

רק תנסו לקלוט את האנרכיה, תסתכלו למציאות בעיניים או לפחות במה שהיא מראה, אני לא יודעת אם הגעתי למצב שבו אני כותבת את המגילה הזו - מאדישות או מהרצון לא להגיב, מאיזו בחינה שלא תרצו, אי אפשר להקיף את הכל בבת אחת, הקורונה הופיעה והעצימה את הבלבול שהיה מנת חלקנו עוד קודם לה. נסקור אחד אחד?לפחות נתחיל מהדרגים העליונים.

מערכת המשפט- לכאורה, משפט זוהי מילה המסמלת צדק, דין החלטות ברורות ושקולות הנערכות בהיגיון ומושקעות מחשבה יתירה על ידי טובי המוחות. תסלחו לי או למדינה החמודה שלנו, אף מילה מההגדרה האמורה לעיל, לא הולמת את המערכת המשפטית האפילה שפורשת זרועות לכל קצה שידה כמעט משגת. אי צדק, החלטות לא ברורות ותמוהות שההגיון מסרב לצדד בהן והחשיבה המעוותת מנווטת את הנבחרים על פי מעמד חברתי. (לא על פי מנת משכל).

אם האמנו שעל ידי הקמת ממשלה יבוא השקט והשלווה תפרוש את כנפיה על ישראל הרי שאין זה אלא אשליה מתוקה מדבש. ממשלת ליצנים, בורים ועמי ארצות, שמנסים להגשים את גחמותיהם האישיות על חשבון קהל בוחרים. אפילו המשחק הפסיכולוגי עובד בצורה לא תקינה, היצור שאמור להיקרא "דיפלומט" נסחט ע"י גורם נעלם כדי לשחק במלחמות אגו עם פוליטיקאים אחרים. הלו!! אנשים! חשוב שתתבהר לכם העובדה שאמנם פוליטיקאים נחמדים, אנשים מקסימים אבל הי... שחכתם שמאחורי כל קול בקלפי עומד מוח שבוחר את הקלף, והמוח הזה, לעיתים רחוקות, הוא תקין לחלוטין, הוא מתפקד. כן! הוא יודע לחשוב לבד, להסיק מסקנות ולהבין בעצמו כיצד מתרחשים תהליכי ההתבצרות במעמד של כל אחד מחברי הכנסת... אבל עזבו, כמו שאמרתי, זה לא באמת מעניין אי מי מכם. מערכת המשפט כבר מזמן אבדה את ערכה בעיני האזרח החושב ואצל זה שלא ממש חשב, היא אף לא היתה קיימת בתודעה. הכנסת ה21, 22, 23, ...נראה באיזו תדירות המספרים האלה יקפצו עד שהמדינה תתמוטט מהוצאות לקמפיינים, עבודה פסיכולוגית פרסומאית שקרית ושלטי חוצות דהויים שמושחתים באותו היום על ידי אזרחים חסרי ישע... אף לא אחד אומד בדעתו את הסיבות לקורות סביבו האם השעמום או שמא השיגעון. אפילו גננת לא הייתי שמה על אחד מ"נבחרי הציבור" שתכלס, לא יודעים לעשות כלום חוץ מלדגמן בראשי חוצות. אבל בינינו... למי כבר אכפת? שישתגעו לבד. אני את שלי עשיתי, אה...סליחה, את שלי בחרתי.

והמשטרה... אני אתן לכם לחשוב לבד... תעלו איזה תירוץ שאתם רוצים, זה נראה הגיוני הקטע הנבזי של שוטרים וגנבים וחרדים? משטרת ישראל איבדה את זה! משהו קורה פה...אנשים בוגרים או בוגרי יחידות צבאיות נבחרות איך שלא תקראו לעצמכם... ממתי? ממתי הם מתנהגים ככה? זו לא גברתנות, כי על מי אתם מפגינים כח? במי אתם מתעללים? באותם אנשים נטולי היכולות? למי אתם סוטרים? לאוכלוסיה החלשה? אלה? גברים נשים וילדים כאחד!

זה גם לא אגו! אדם בעל כבוד עצמי לא יתן לעצמו להתעפר במהלך דו קרב. אמנם הוא יעשה הכל כדי לנצח, הוא יהפוך את דמותו, את אישיותו. אך בדו קרב כזה אין ניצחון. את מי ניצחת? ילדה בת 10? על מה התהילה? תהיו יצירתיים. שוטרים, אין זה מתפקידם להפיג שיעמום בקרב תרנגולים מטופש שסופו צפוי מראש - מלווה באזיקים ואמבולנס. מי ניצח פה? יותר נכון- מול מי נלחמת?...

אם להיות כנה איתכם... חשבתי איזה תואר לתת להתנהגות הבוטה הזו, סלחו לי, אין הסבר אחר. זה פשוט אינפנטיליות במיטבה. התנהגות כל כך ירודה ,חסרת רסן ומטופשת שכל בר דעת לא ירחיב עליה את הדיבור.

שאני אבין... שוטרים אמורים לפרוק את המתח, העצבים והמשקעים הנפשיים על שק חבטות בדמות בחור שלא שם מסיכה? איזו דוגמה אתם משמשים למחבלים? זהירות מונעת הדבקה אז אפשר לבוא במגע אגרסיבי עם אישה חרדית עם מסיכה על הפה כי הקורונה עוברת באויר לא? עזבו את הקונספירציות בצד לרגע. גם בלי קורונה... זה אנושי? תוציאו מהראש שלכם את האשליה שתל אביב היא מוזיאון ושם צריך להפגין רוחב לב ונדיבות על מנת להוות דוגמה אישית לקהילה שלא שמעה על המושגים הללו. במאה שערים, חיות האדם במדי שוטרים מרגישים בנוח להוציא את האישיות שלהם אל האור, שוטר יקר. אני מביעה בזאת את שמחתי לרגל מציאת המקום לביטוי הרגשי, האישי, והנפשי שלך אך צר לי להודיעך חיים שם בני אדם, רגילים! כן. לא חיות כמוך. לכן, תוריד את הזנב ולך חפש את עצמך במקום אחר.

ואם דיברנו על מסיכות... גרסאות רבות פותחו, הומצאו, פוברקו, נמסרו, כל אחד יבחר את הקונוטציה שמתאימה לדעתו הוא. הבלאגן חוגג, אבל אף אחד, שפוי בדעתו, אזרח מן השורה, לא תומך בסברה של עטית מסיכה בקיץ, בחום, ברחוב, לא דיברנו על התקהלות ולא נכנסנו לפינות. בגדול, כל אחד יסכים שסיכוייו להנגף במחלה כלשהי, יגבהו כשמסיכה תגביל את מקורות סיפוק החמצן, החיוני, לגופו.

ישנם שמועות על ביל גיטס וכל החבורה מצפון קוריאה, הילארי קלינטון ועוד כל מיני שמות חביבים שנזכרים מדי פעם בלחשושים, איפה אתם שואי העולם בזמן הזה אה? אנשים בעלי מעמד חברתי גבוה? או אלו שדאגן לעצמם לכיסא מכובד בבונקר לבוא העת? אני לא אאריך בקונספירציה הזו ... אתן עיצה בחינם. מי שרוצה לדעת את האמת או לפחות לחתור לכיוונה - שיחקור.

קורונה, לא קורונה, מוות או חיים, חולי או בריאות, הכל מתערבל לעיסה מבחילה של אמירות כתבות הדלפות סרטונים חדשות מאמרים אם כמות האנרגיה הזו היתה מושקעת לתכלית החיים, למטרה בעבורה הגענו לעולם, המציאות היתה אחרת.

כל המחקרים מובילים לנקודה אחת, בעלי ראיה מצומצמת רואים אותה כדרך ללא מוצא. כן, מסתבר שהמנסים לשים סוף וקץ לכל הצרות לא יצליחו במלאכתם עד בוא הגואל. אך אלה שמחפשים את העומק, המשמעות בחיים, תמיד ימצאו את האור הטוב שמחכה בכל מקום, ההזדמנות לנתב את הכוחות שעוד נותרו מהבלבול המסחרר, לצאת לכמה רגעים מהעולם השקרי, החומרי כל כך ולהתחבר לאדם שבך, לתת לנשמה לנשום את הכוחות שהיא צריכה ופשוט להתפלל לבורא העולם! הוא האחד והיחיד שיוכל להוביל אותנו בדרך העקלקלה הזו! אליו נפנה ורק ממנו נבקש ונעתיר בכל הכח שעוד נותר כי הוא הנותן לעייפים את הכוחות והוא יגאל אותנו בקרוב גאולה שלמה ברחמים אמן!

 

 

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.


להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.


חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.


אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

 

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

 

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)


אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.


לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.


ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.


אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.


העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

 

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".


אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

 

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.


 

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':


ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.


בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.


בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.


אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת


בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה


האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

 

 בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

 

 

 

 

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

 

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.


אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:


א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.


ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.


ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.


ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.


ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.


ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך