יש את הפמיניסטיות מתל אביב שחושבות שזה "מעצים" לנשים להידמות כמה שאפשר לגברים,
להתלבש כמו גברים, להסתפר כמו גברים, להיות מופקרות כמו הגברים שם, להידחף למקצועות שיש בהם רוב של גברים, ולהתגייס לקרבי כמו גברים.
הקבוצה הזו שונה לחלוטין מקבוצת האנשים שמעריכים לימוד גמרא, אנשים ששומרים מצוות ולומדים תורה ולא חושבים שאישה צריכה להתנהג כמו גבר בשביל להיות מוערכת.
לימוד תורה לנשים זו סוגיה אחרת, אבל הסוגיה הזו היא מול האנשים מהקטגוריה השנייה, הפמיניסטיות לא קשורות ללימודי גמרא, והן לא יעריכו אותך על סיום מסכת ואין לך מה לחפש את האישור שלהן.
(ובכלל פמיניזם של גל שלישי זאת אידאולוגיה מסוכנת שלא כדאי להזדהות איתה.
הפמיניזם מורכב משלושה גלים:
הגל הראשון התחיל בשנות ה40 של המאה ה19 הוא כלל את המחאה המוצדקת של נשים לזכות להחזקת רכוש, הצבעה בבחירות, ועוד זכויות שנמנעו מהן.
הגל הזה הסתיים ב1920 אחרי שהותר לנשים להצביע בבחירות והשינוי החברתי שהן הובילו גרם לשינוי בשאר התחומים שהן נלחמו בשבילם.
הפמיניסטיות מהגל הראשון לא רצו להפוך את המבנה של החברה או לטעון שהן מסכנות ומדוכאות, הן רצו במובן הכי פשוט שוויון ולא שום דבר מעבר.
רוב הנשים אז היו עקרות בית, וחלק ממה שהן דגלו בו זה הסרת הסטיגמה מאישה עובדת, לא אמרו שיותר טוב לעבוד, רק אמרו שזו גם בחירה מתקבלת.
הגל השני התחיל בשנות ה60 של המאה ה20 אחרי שכבר לנשים היו זכויות ושוויון מסויים השינוי העיקרי שלו היה חלק מהשינוי התרבותי הכולל שעברה אמריקה בעשור הזה, חוקי הגירושים הפכו למאוד מקלים, ניתן אישור תרבותי להפקרות מינית, ונשים נדחפו לצאת לשוק העבודה ולפתח קרירה.
חלק מהעניין של קריה לנשים הוא שהתרבות השתנתה ויותר ויותר מוצרים ושירותים נחשבו הכרחיים לבית הממוצע, אז נהיה צורך בשתי משכורת כדי לממן את כל הדברים האלה.
חלק ממה שהגל השני הביא עזר לנשים וחלק ללא ספק פגע בהן.
האישור התרבותי להפקרות וחוקי גרושים מאוד מקלים הביא להרבה ילדים שגדלו מחוץ למבנה משפחתי,
(בעיקר בקהילה השחורה שם 70% מהילדים גדלים בלי לגור עם אבא שלהם באותו הבית עד היום)
מה שהוביל הרבה מהאימהות החד הוריות האלה לעוני בניסיון לפרנס את הילדים שלהן.
וילדים ממשפחות שבורות יותר נוטים לנשירה מהלימודים, התדרדרות לפשע וסמים, והריון מחוץ לנישאים בעצמם,
וצריך גם לזכור את החוסר הנפשי שהמבנה הזה גורם לכל הצדדים, לאמא, לאבא הלא מעורב, ולילדים,
עידוד היציאה לעבודה מצד אחד עזר לנשים שיש להן כישרונות שלא יכולים לבוא לידי ביטוי רק מלהיות עקרת בית, אבל מצד שני צמצם את הזמן שאמהות מבלות עם הילדים שלהן, והצריך בנייה של מסגרות שלקחו על עצמן את החינוך של הילדים.
זה לא שלא היו בתי ספר קודם לכן, אבל הרעיון שהבית ספר הוא המחנך של הילדים ולא ההורים יצא מהתקופה הזאת.
(בתי ספר ממלכתיים נמצאים הכי בסיכון, כל פוליטיקאי יכול להפוך לשר החינוך ולהכתיב את הערכים של הדור הבא בלי קשר לערכים של הבית שבו גודלו הילדים)
הגל השלישי התחיל בשנות ה90, הוא ידוע גם בתור "פמיניזם רדיקלי" מלשון radix שזה בלטינית שורש, כי הוא רוצה לשנות את מבנה החברה מהשורש. (לא ידעתי את זה, קראתי את זה בויקיפדיה, בין כל ההטפה יש גם מידע רלוונטי)
הפמיניזם הרדיקלי מדבר על דיכוי במקום על אפליה יותר על שחרור מאשר על שוויון זכויות, ודרש מהפכה במקום רפורמה.
השינוי במושגים מבטא את הנרטיב שכל הנשים הן מדוכאות ומסכנות וצריך להפוך את החברה המדכאת כדי לשחרר אותן.
כמה מהסוגיות שהפמיניזם גל 3 נלחם עליו: התרת הפלות כדי לעודד עוד מופקרות מינית ללא השלכות, (שימו לב לשלבים, קודם זה לנרמל ואז זה לעודד, חכו מה הפמיניסטיות ינרמלנו לנו עכשיו)
מלחמה נגד הטרדות ואלימות במשפחה (שבבסיס זה דבר טוב) תוך כדי שתילת הנרטיב שנשים תמיד הן הקרבן וגברים הם הפוגעים, פרסום נשים בצורה מינית- יש כאן מחלוקת, יש פמיניסטיות שחושבות שזו החפצה והורדה של האישה לכלי במקום אדם עם יכולות, ויש פמיניסטיות שחושבות שזה דבר מעצים ומשמעותי וכל מי שטוען אחרת הוא שוביניסט ומדכא נשים.
(בגל הזה התחיל הטיעון המטומטם הזה, חוסר הסכמה עם הפמיניזם הרדיקלי פתאום שווה לכליאה של כל הנשים במטבח קולקטיבי, וזה בכלל לא אפשרי שלנשים יהיו חוסר הסכמות עם הגישה הפמיניסטית, מותר להן לחשוב רק בצורה מסוימת)
כל זה היה דברים שקורים בעיקר בארצות הברית, לשאר העולם הפמיניזם מיובא קצת באיחור, כשבארצות הברית מדברים על דוגמניות שמנות בביקיני בתור דבר חיובי ומעצים, (כי הבעיה בדוגמניות כמעט ערומות זה לא הזלזול בגוף האישה, מה שהיה צריך זה לקדם את מבנה הגוף הנכון, ובו תזלזלו בכייף) בישראל מדברים על מניעת הפרדה באירועים שמיועדים לדתיים.
יש דברים שבאותם רמה של ארצות הברית, אבל בגדול, ברוך ה' אנחנו בפיגור די משמעותי כי הם הגיעו לדברים משוגעים באמת שם, ואנחנו עדיין בשלב שאפשר להלחם בטמטום הזה.
בכלל לא כתבתי את רוב הנושא, אבל רק שתביני על מה את מדברת בבסיס ואיך זה לא דבר חיובי בכלל.)