שרשור עוגות-בחושות-מהירותקצת אחרת
עוגת שוקולד מהירה ומעולהקצת אחרת
אימצתי, תודה!שירק
עוגת שיש פרג של ניקי ב.קצת אחרת
200 ג` סוכר (כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
קורט מלח
כפית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
כף יין אדום
1. לערבב את מצרכי שכבת הווניל, להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת. לערבב את מצרכי שכבת הפרג ולהוסיף לבלילה שהוצאנו. לצקת חלק מבלילת הוניל לתבנית, להוסיף חלק מבלילת הפרג וככה להמשיך בסוף לקחת כף ואת הידית שלה להכניס לתחתית הבלילה ולהפוך מעט, לחזור על הפעולה שתים שלוש פעמים, הבלילה נראית מצוירת.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות.
שכחתי לצייןקצת אחרת
עוגת אגוזים ותפוחים של בני סיידאקצת אחרת
יש לך הגדרה מוזרה לעוגות בחושות מהירותיהודיה מא"י
טוב, תראיקצת אחרת
עוגת שוקולד ללא ביצים - הכי מהר שאפשריהודיה מא"י
עןד עוגת שוקולד בטיליםאחותו
לכל עוגה לבנה-אפשר להוסיף פרוסות תפוחים וקצת קנמוןאחותו
תודה ענקיתmp4
מכינה, וקוצר מחמאות!!!!
אז אני מעבירה אותם יישר אלייך
שאלה על העוגהנחשונית
הכנתי את העוגה והיא יצאה יבשה מדי וטיפה חרוכה. השארתי אותה בתנור עוד אחרי האפייה כי זה היה יום שישי ומיהרתי אבל זו היתה טעות. השאלה היא, אם היא התייבשה ונחרכה בגלל זה, או שהיא יוצאת יבשה בכל מקרה כי אין ביצים?
עוגת תפוזים=)חושבת(=
עוגת תפוזים רכה ונהדרת
4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים פריגת
(לא צריך לעבוד קשה ולסחוט מיץ)
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר
1. להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי,
לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.
וללא גושים במינימום הקצפה
עוגת שיש=)חושבת(=
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
4 ביצים
3/4 כוס מיץ תפוזים
220 ג` סוכר (כוס + כף)
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כף גדושה שוקולית
2. להוריד כחצי כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית.
3. להעביר לתבנית את התערובת הבהירה להוסיף את הכהה,
4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 דקות.
וואו איזה מתכונים מעולים! שומרת..
פלפלתי
---אביה14
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מצרכים:
180 ג' חמאה בטמ"פ החדר
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפיות תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, להמתין
עד שהביצה נבלעת ואז להוסיף את השניה.
2. להוסיף את השמנת בזרם איטי ואת הוניל, בסוף להוסיף את הקמח, א. אפיה ולהקציף
עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מתוך עוגות תפוחים
אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (הערה שלי: אני גירדתי אותם, ולא חתכתי. נתן לעוגה טעם עדין של תפוחים ולא חתיכות גסות.)
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
140 ג` קמח תופח (כוס)
200 ג` סוכר (כוס)
קורט מלח
הכנה:
1. לערבב תפוחים עם הקינמון והסוכר החום. לטרוף קלות את הביצים
והסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולבחוש היטב בכף. להעביר
את הבלילה (היא סמיכה אני יודעת) לתבנית ולהכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות.
2. לפני ההגשה לפזר א. סוכר
לטרוף

עוגה כושית קלה בצ'יק!אנונימי (פותח)
ב"ה
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפי
3\-4 אבקת קאקאו
2-3 ביצים
3\4 כוס שמן3
2 כוסות מים
מנפים בשיטת הכוס ההפוכה (שיוצרת ואקום) והקמח נמשך למטה
מוספים את היבשים
אחרי זה את הלחים
בוחשים
לתנור.
מומלץ מעל , בזמן שזה נאפה להכין בסיר קטן ציפוי קל,לשמירת הלחות-
ציפוי של אמא ב.
כוס סוכר
רבע מרגרינה (אפשר שמן במקום)
רבע מים
חצי קקאו
להרתיח עד שטיפה מחליף צבע לחום כהה (לא שרוף!!!)
לכבות.
כשהעוגה תצא פשוט לשפוך את הציפוי על העוגה.
אם רוצים סוכריות וכד אז לפני שמקרר הציפוי.
לבריאות!
עוגת שוקולד בשניותרות.
בס"ד
3 ביצים
1 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
2 וחצי כפות אבקת שוקולית
2 כפות קקאו
כוס שמן
1 אבקת אפיה
מערבבים את הכל (אני מערבבת ביד עם כף) ומוסיפים בהדרגה כוס מים.
מי שמקציפה, צריך להוסיף חצי כוס מים.
עוגה מעולה שממש קוצרת מחמאות...
במקום לכתוב את כל העוגות המעולותחיפושית אדומה
שהכנתי מהאתר של "ניקי ב", אני פשוט אשלח אתכם לשם - www.nikib.co.il
אצלי יש לו סימניה בפני עצמו 
ואגב - היא מעולה גם לא רק בעוגות. לא היה מתכון אחד שלה שעשיתי ולא הצליח.
וטיפ נוסף לגבי עוגות בחושות: אחרי שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, תשליכו אותה על הרצפה מגובה של 40 ס"מ בערך. (אנחנו השלכנו תבנית זכוכית על שטיח ולא קרה לא כלום ברוך השם). מובטח לכם שאחרי זה העוגה לא תיפול ותישאר גבוהה ואוורירית.
עוגת רסק תפוחים!נחמה בין החוחים =]
2 כוסות סוכר.
חצי כוס שמן.
2 ביצים.
2 וחצי כוסות קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל ולשים גם אבקת אפיה בנוסף).
חצי כפית מלח.
חצי כפית ציפורן (לא חייב).
1 וחצי כוסות רסק תפוחים (לא משנה אם זה רסק עם סוכר או בלי סוכר).
2 כפיות סודה לשתיה + חצי כוס מים רותחים.
אפשר לפרוס למעלה פרוסות תפוחי עץ!
לאפות בחום בנוני 180 מעלות.
ב"הצלחה ובתאבון!
עוגת תמרים- קלה,בריאה וממש טעימה!בת חייל
2 ביצים
1 ו- 3/4 כוסות קמח מלא (אפשר גם לבן)
3/4 כוס שמן
חצי קופסת ממרח תמרים
1 כוס סוכר (חום- עדיף, ואני עושה פחות מחצי)
1 כפית קינמון
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים רותחים
מערבבים הכל בקערה
שמים בתנור 180 מעלות, 40 דקות
טעים טעים טעים!
עוגת בננה מוצלחת וטעימה!!!מוחין דקטנות
מצרכים:
4\3 כוס שמן.
כוס וחצי סוכר.
2 ביצים
כוס של בננות מעוכות בשלות. (אנחנו משתמשים בבננות סוג ב'.)
כפית סודה לשתייה.
כפית א"א.
כפית תמצית וניל.
2 כוסות קמח.
2\1 כוס מיץ תפוזים \ 2\1 כוס מיץ תפוחים. (מומלץ תפוזים
)
קוס קוקוס.
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר שמן וסוכר, להוסיף בננות ולערבב דקה -שתיים.
להוסיף א"א, סודה לשתייה, תמצית ווניל. להוסיף בסירוגין קמח ומיץ (לסיים עם הקמח.)להוסיף קוקוס ולערבב היטב.
מומלץ להוסיף שוקלד צ'יפס!!!!!
לאפות כ 4\3 שעה בתבנית חד"פ בנונית.
בהצלחה!! מומלץ בחום !! היא ממש ממש טעימה!!!!
קרם: (אנחנו לא עושים את הקרם. אבל מי שרוצה מוזמן לנסות!)
מערבבים בקערה חלמון, 2\1 כוס שמן, כפית תמצית ווניל, 2 כוסות אבקת סוכר. לערבב ולמרוח מעל העוגה. (לא חובה ב-כ-ל-ל!!)
עוגת בן רגע:מוחין דקטנות
כוס וחצי קמח.
4\3 כוס סוכר.
2 כפיות א"א.
רבע כפית מלח.
חצי כוס חלב \ מיץ \ יין...
2 ביצים.
חצי כוס שמן \ מרגרינה.
כמה טיפות תמצית ווניל.
לערבב היטב ולאפות בחום 180 מע'.
(אני לא זוכרת באיזה תבנית עשיתי את זה. נראלי חד"פ בנונית...)
עוגת חמאת בוטנים ושוקלד- סוף הדרך!!!מוחין דקטנות
אז.. אם כבר נמאס לכם מכל העוגות שוקלד הבחושות...
אז יש כאן עוגה ממש ממש טעימה וקלה להכנה!!!! יש לה טעם עשיר והיא ממש מיוחדת!!
לעוגה:
קצת פחות מחצי כוס שמן.
2 ביצים.
כוס ורבע סוכר.
שקית א"א.
2 כוסות קמח.
כפית מלח.
3\1 כוס חמאת בוטנים.
ריצ'.
ווניל.
לערבב במיקסר את השמן, סוכר והבייצים ולהוסיף את כל החומרים. (שימו לב: את הריצ' לא צריך להקציף לפני זה..)
לאפות על חום 180. (תבנית חד"פ בנונית.)
שזה מתקרר. לערבב במיקסר:
2\1 כוס חמאת בוטנים
3\1 כוס קקאו
כפית תמצית ווניל
3\1 כוס מיים.
כוס -כוס וחצי אבקת סוכר.
למרוח על העוגה!!
טעים!!
וואו, יש לי משהו טוב!----^ כנסו!!מוחין דקטנות
אבל בבקשה תשתפו גם אתם במתכונים טעימים
!!
נמאס לי לכתוב לעצמי
...
טוב, אז במיוחד לקייץ - עוגת שוקלד קפואה וטעימה!!!!!!
(המצרכים ממש ממש בסיסיים.. אבל היא יוצאת טעימה!!-)
בקערת מיקסר:
-3 ביצים.
-כוס וחצי סוכר.
להקציף את הביצים (לא להפריד!!!) ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.
כוס שמן
כוס קקאו.
4\3 כוס קמח
כפית וחצי תמצית ווניל.
טיפה יותר מחצי שקית אבקת אפיה (קיצור.. תזרמו..
)
להמשיך לערבב ולהוסיף בהדרגה את כל החומרים...
לשים את כל הבלילה בתבנית חד"פ בנונית (אל תבהלו אם זה יוצא נמוך...זה בסדר! זה תופח עם האבקת אפיה, וזה גם יוצא עוגה נמוכה כזאת..)
אוקיי - - -כדיי שהעוגה תצליח צריך להקפיד על:
להוציא את העוגה כשהיא עדיין רטובה ממש מבפנים!! (זה ממש חשוב להקפיד על זה!! )
וישר ישר לשפוך קרם שהעוגה עדיין חמה!!!!! (100 גר' שוקלד מריר + רבע כוס שמן.)לשים במקפיא לשעתיים ולחותך לפרוסות. להחזיר למקפיא עד להגשה
*זה ממש עוגה קלה קלה... יצא לי קצת מסובך להסביר!!
לכבוד שעבאס קודש!!
בראוניז מעולים מהירים ופשוטים!!!(,")אחרונה
מתכון שממש קשה להרוס- חוץ מאלה שמוציאים את הבראניז מוקדם/מאוחר מידי
טוב שקרל מאוד להרוס...
מערבבים בקערה:
כוס סוכר (אפזר קצת יותר למי שאוהב מתוק)
כף קפה
כוס שמן
כף ליקר
2 ביצים
מערבבים טוב ומסיפים יבשים:
2 כוסות קמח
כף אבקת אפיה
3/4 כוס קאקאו
מוסיפים שוקולד צ'יפס לפי הטעם
ואפשר במקום או בנוסף לשים חמוציות/אגוזים או עדשים- אבל להוריד סוכר....
לאפות בחום בינוני רבע שעה (בתנור שלנו...במתכון כתוב 20 דק')
שימו לב
מוציאים אותם שהם עוד רכים ואז הם מתקשים, אבל לא בצק
לא מערבבים במיקסר!!!!
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר בראאחרונה
מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה
לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי
לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום
לק"י
אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.
מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.
ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).
תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה
נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה
הנהיעל מהדרום
אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון
עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון
תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה
כמה מתכונים חנוכה
hameiri13
קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)
שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות
רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.
טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן
לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:
תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.
טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.
זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.
רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.
להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.
ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.
מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים
מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.
מצרכים
מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.
אופן הכנה
מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.
מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה
אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.
מצרכים
קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.
אופן הכנה
מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.
הכנת סירופ
מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.
מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.
מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא
למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.
מצרכים
קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.
הכנה
לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
מה מבשלים לשבת?בוקר אור
פה די סרוק יש לנו סידורים למחר
ערב
מרק בצל
ניוקי ברוטב שמנת פטריות
קציצות טונה
אולי גם סלט או אנטיפסטי
בוקר
סלט ירקות
סלט אבוקדו
טחינה
סדש
סלטים מהבוקר
חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)
מוקפץ כנל
אורז לבן
עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת
פופקורן
חלות מהמקפיא
אננס
אצלנואבןישראל
בערב
מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.
מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.
בבוקר מתארחים מביאים עוגה.
סדש
תפוחי אדמה בתנור
שעועית ירוקה
אורז וסלטים
חציל מטוגן, ביצים עם בצל
מטבוחה, טחינה
ונחתוך סלט חי
עוגת ביסקוויטים לבוקר
עוגת שוקולד פרוה
נקנה חלות..
אצלנו יחסית מושקע השבתתוהה לעצמי
אורחים וכו'..
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל מטוגן
חציל קלוי
סלט ביצים
שומר
סלט אבוקדו
סלט ירוקים
סלט חסה עם עגבניות שרי
ערב שבת
סלמון ברוטב מרוקאי
עוף עם דלורית
אורז
שעועית
בוקר שבת
מפרום
סופריטו פרגיות
אורז
אנטיפסטי
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
אולי נוציא שמרים המקפיא
אין לי זמן לכל מה שאני רוצההמקורית
אז אכתוב למה כן יש לי
דג וקציצות דג ברוטב
חמין בשר
אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות
לחם קנוי
פיצוחים
שטויות ושוקולדים
אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים
קציצות דג את מכינהאבןישראל
או קנוי?
אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.
תודה!
לפעמים מכינה לפעמים קונה. מתכון בפניםהמקורית
טוחנת תפוח אדמה חי עם כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים
(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)
מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח
תודה!אבןישראלאחרונה
ננסה בקרוב להכין.
אצלינויעל מהדרום
לק"י
חלות
חצילים מהברית
מטבוחה מהברית
חומוס מהברית
(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)
אולי סלק
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)
אולי עוגת גבינה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
חזה עוף עם בצל ופטריות
סד"ש:
פיצות
אולי גם פשטידה
אני מהבוקר במטבחמאוהבת בילדי
קמתי עוד לפני 6...
אורז
בשר עם ערמונים
עוף מתוק בתנור
דלעת עם בצל מקורמלים
אפונה
דג בתנור
עוגת מייפל
עוגת שוקולד
התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים-
אז עוד עוגת שוקולד בחושה
חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות
טוב שחלות יש במקפיא.
אשמח לשמוע המלצות על אתרי מתכונים לל"ג. תודה רבהמוריה 7
איך מכינים פנקייקים תפוחים (עבים)?יעל מהדרום
עם הרבה אבקת אפיה, ושהבלילה תהיה סמיכה יחסיתחילזון 123
תודה!!יעל מהדרום
זה המתכון שאני מכינהחילזון 123
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כוס מים או חלב
כוס וחצי קמח
2 כפיות אבקת אפיה
סוכר וניל
אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח
תודה!!יעל מהדרום
אבקת אפיה או הקצפה של החלבוניםט'
תודה!יעל מהדרום
נסי את המתכון של קרין גורןופל לימון
וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן
תודה! (מה זה פורמה?)יעל מהדרום
צורה. נגיד רינג כלשהוחילזון 123
אהה. תודה!יעל מהדרום
לחן במטבח יש טריק מעולה!מדרשיסטית20
תודה!יעל מהדרום
לי זה לא עבד.התנערי מעפר
הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...
לא הייתי ממליצה.
תודה! שמת חומץ וגם סודה לשתיה?יעל מהדרום
שמתי מה שהיא כתבההתנערי מעפר
לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.
זה יוצא גושים שלא מתערבבים...
וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.
הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי 
יוצא לי נהדר בשיטה למטה!
כן. ראיתי. תודה!!יעל מהדרום
חומץ זה לא בריא?מישהי נשואה
ככה ידוע ליהתנערי מעפר
אם כבר עבים אז קייזרשמרן!מרגול
לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה
יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים
(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)
רק השם מפחיד🤣 אני אחפש. תודה!יעל מהדרום
טוב, זה נשמע טוביעל מהדרום
לק"י
אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....
אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.
זה זהאנימה
מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.
הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.
להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.
תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום
ניסיתי פעם לעשות פרווהאנימה
תודה!יעל מהדרום
אני מכינה את הבלילה סמיכה מאדהתנערי מעפר
ושמה מעט סודה לשתייה.
התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.
תודה!יעל מהדרום
ביקשתי מהצ'אט gpt שיתן לי המלצההתנערי מעפר
והוא כתב לי מתכון.
יצא מצוין לטעמי.
נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות(אהבת עולם)
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת המלצה למכשיר מולטיקייק שמכין דונאטס גדוליםהתנערי מעפר
יש המלצות?
מה מכינים לשבת?בוקר אור
אצלנו יש אורחים בערב
ערב
מרק אדום לכבוד הפרשה
קוסקוס/בורגול לא החלטתי
תבשיל בשר מספר 8 בסיר עם ירקות
אנטיפסטי
האורחים יביאו בראוניז לקינוח
בוקר
מאפינס שיבולת שועל בתבנית (בלי עניין המאפינס)
סדש
מג'דרה לכבוד הפרשה😅
קבבונים בתנור
אנטיפסטי מהערב
חצילים בתנור
טחינה
מקלות גזר
סלט ירקות
סלט אבוקדו
פופקורן
פומלה
נכין גם עוגה? יש עוגיות במקפיא בעיקרון
חלות
מתי נספיק הכל?
עושה לי סדרתוהה לעצמי
ערב שבת
קוסקוס
מפרום
אפונה
בוקר
חמין
סעודה שלישית
עוד מתלבטת.. בא לי בצל ממולא, נראה..
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל קלוי
סלט ירקות עלים
סלט חסה עם צ'יפס בטטה
סלט אבוקדו אם הוא יבשיל עד שבת
יש במקפיא עוגת שמרים וגלידה, אם יתחשק ויהיה בנחת אז נכין גם עוגיות
תכלס לא בא לי להכיןהמקורית
אני לא מרגישה ככ טוב😑
אבל בכל זאת. כל כך חיכיתי לשבת שברור שנכבד אותה, גם אם בקטנה
בתכנית - שבת דגים!
ערב שבת - דג ברוטב חריף. אולי נוסיף גם תבשיל חומוס
למחרת סעודה שנייה - דניס בתנור (מקווה למצוא שלם מחר)
סעודה שלישית - לחם עם גבינות חמאה וירקות חתוכים למי שרוצה
סלטים לפי הכח. בעיקר חיים
חלות קנויות כהרגלי בקודש
נקנה קצת דברים טעימים כי לא נראה לי שיש לי כח להכין עוגה
ולנוח!
בינתיים הכנתי עוגות ועוגיות. הכי חשוב😅יעל מהדרום
לק"י
בינתיים נראה שככה:
סלטים- חומוס, חצילים ומטבוחה מהברית
אולי סלק
סלט חי
עוגות תפוזים/ שוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס, חלקן בתוספת אגוזים
ליל שבת:
קוסקוס שקיבלנו
קציצות דגים ברוטב (שהקפאנו מהברית)
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
כנראה שנוציא מההקפאה שניצלים ופרגיות (מהברית)
סד"ש:
אולי פיצות

