שרשור עוגות-בחושות-מהירותקצת אחרת
לרגל הביקוש הרב, אנא שרשרו לכאן את העוגות הבחושות המהירות המעולות שלכם.
עוגת שוקולד מהירה ומעולהקצת אחרת
ניסיתי הרבה עוגות שוקולד, עד שהגעתי לעוגה המושלמת הזו!
 
לערבב:
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו  
לאפות בחום בינוני-גבוה כארבעים וחמש דקות.
לצנן לפני שמוסיפים את הציפוי.
 
ציפוי בטעם שוקולד-קפה (לא חובה אבל כדאי):
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
כפית קפה נמס
כפית מים
25 ג' מרגרינה
לערבב בסיר על אש נמוכה עד שאין גושים. לצקת על העוגה.
אימצתי, תודה!שירק
עוגת שיש פרג של ניקי ב.קצת אחרת
 
עוגת פרג וניל רכה  
                                                                                               
תבנית 24
   
שכבת הוניל:  
3 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
חצי כוס שמן
קורט מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
כפית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
חבילת אינסטנט וניל
 
שכבת הפרג:
1/3 כוס פרג טחון טרי
כף יין אדום
1/4 כוס חלב / מיץ תפוזים
 
הכנה:
1. לערבב את מצרכי שכבת הווניל, להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת.
לערבב את מצרכי שכבת הפרג ולהוסיף לבלילה שהוצאנו. לצקת חלק מבלילת הוניל לתבנית, להוסיף חלק מבלילת הפרג וככה להמשיך בסוף לקחת כף ואת הידית שלה להכניס לתחתית הבלילה ולהפוך מעט, לחזור על הפעולה שתים שלוש פעמים, הבלילה נראית מצוירת.
 
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות.
שכחתי לצייןקצת אחרת
 שאני לא באמת עושה ככה - מעט מזה מעט מזה, אלא את כל שכבת הוניל, מעליה את כל שכבת הפרג ואז לערבב קצת עם הכף.
עוגת אגוזים ותפוחים של בני סיידאקצת אחרת
מתוך הספר עוגות קלות הכנה (עמ' 100)
* העוגה מתאימה גם לפסח
 
מקציפים 5 חלבונים + 1 כוס סוכר עד שנוצר קצף טוב.
מוסיפים 5 חלמונים + 5 כפות פירורי לחם/קמח מצה + 150 ג' אגוזים טחונים.
מוסיפים 1/2 שקית אבקת אפיה + 50 ג'שוקולד מריר מגורר + תפוח עץ גדול מקולף ומגורר
מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
יוצקים לתבנית משומת ואופים בתנור בחום בינוני כ-50 דקות עד שהעוגה יבשה.
 
טעם העוגה משתבח אחרי צינון במקרר.
בתוספת של קצפת/עיטור זו עוגה חגיגית ומתאימה למסיבה של מבוגרים.
 
 
,
יש לך הגדרה מוזרה לעוגות בחושות מהירותיהודיה מא"י
טוב, תראיקצת אחרת
שתי העוגות האחרות הן באמת עוגות של 5 דקות (בשעון)
וזאת גם באמת מהירה.
רק צריך להקציף. החומרים שצריך לגרר הם בכמות מועטה ביותר, לכן זה לא באמת לוקח זמן. הכנתי את זה פעם לאורחים בהתראה של 20 דקות. העוגה היתה בתנור עד שבאו (וזה כולל זמן חיפוש בספר מתכונים). 
עוגת שוקולד ללא ביצים - הכי מהר שאפשריהודיה מא"י
לתבנית גדולה של התנור:
3 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
2/3 כוס קקאו
2 חבילות אבקת אפייה (20-24 ג')
2/3 כוס שמן
3 כוסות מים
אופציונאלי: תמצית וניל, תמצית רום וכו'. להחליף חלק מהמים ביין אדום מתוק.
               להוסיף שוקולד ציפס/צימוקים - לערבב עם מעט קמח ולפזר מלמעלה ממש לפני שמכניסים לתנור.
מערבבים את הכל לתערובת חלקה (יוצאת נוזלית) הכי קל עם מיקסר. שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה (חשוב! אחרת העוגה נדבקת) אופים כ35 דקות בחום 180 מעלות.
עןד עוגת שוקולד בטיליםאחותו
  למערבל מכניסים בזה אחר זה:
1.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 ביצים זו אחר זו
מעט תמצית וניל ( אם רוצים)
2.5 כוס קמח + שקית אבקת אפיה+ 0.5 כוס קקאו  ו 1.5 כוס מים -להוסיף לסירוגין  פעם מן החומרים היבשים ופעם מן המים
כשבא לנו עוגה לבנה אז שמים עוד קמח במקום קקאו
 
לפעמים אני מחליפה חצי כוס מים ביין או במיץ תפוזים , אם יש בבית ( בעיקר בעוגה הלבנה)
 
ו"טריק " קטן שלמדתי מגיסתי : כשהעוגה אפויה- לפתוח תנור, לפזר מעליה קוביות שוקולד מריר (פרה, אלא מה) להשאיר בתנור החם ממילא ל 3-5 דק' ולהוציא . השוקולד ימרח בקלות... וגם יהיה ציפוי מממ.......
לכל עוגה לבנה-אפשר להוסיף פרוסות תפוחים וקצת קנמוןאחותו
תודה ענקיתmp4

מכינה, וקוצר מחמאות!!!!

אז אני מעבירה אותם יישר אלייך

שאלה על העוגהנחשונית

הכנתי את העוגה והיא יצאה יבשה מדי וטיפה חרוכה. השארתי אותה בתנור עוד אחרי האפייה כי זה היה יום שישי ומיהרתי אבל זו היתה טעות. השאלה היא, אם היא התייבשה ונחרכה בגלל זה, או שהיא יוצאת יבשה בכל מקרה כי אין ביצים?

עוגת תפוזים=)חושבת(=

עוגת תפוזים רכה ונהדרת
 
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מתוך עוגות תפוזים
 
תבנית 26
 
מצרכים:
4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים פריגת
(לא צריך לעבוד קשה ולסחוט מיץ)
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר
 
הכנה:
1.
להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי,
לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.
 
2. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי הקצפה, בסוף להוסיף את הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה
 וללא גושים במינימום הקצפה
 
3. לפני הכניסה לתנור לפזר מעט סוכר למעלה. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן.
 
עוגת שיש=)חושבת(=
עוגת שיש רכה חבל על הזמן עוגה מעולה
Marble cake

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
 
תבנית 26
 
מצרכים: 
4 ביצים
3/4 כוס מיץ תפוזים
220 ג` סוכר (כוס + כף)
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כף גדושה שוקולית
 
הכנה:
1. להקציף ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
להוסיף את שאר המצרכים.

2. להוריד כחצי כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית.

3. להעביר לתבנית את התערובת הבהירה להוסיף את הכהה,
לערבב מעט בשביל יצירת צורות.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 דקות.
 
הערות:  
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים
אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת
וואו איזה מתכונים מעולים! שומרת.. פלפלתי
יישר כח!!  
---אביה14
 
אני אישית עשיתי וקצר המון מחמאות:
עוגת מייפל
maple cake

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
 
תבנית 24

מצרכים:
180 ג' חמאה בטמ"פ החדר
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפיות תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
 
סירופ מייפל
 
הכנה:
1. 
להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, להמתין
עד שהביצה נבלעת ואז להוסיף את השניה.

2. להוסיף את השמנת בזרם איטי ואת הוניל, בסוף להוסיף את הקמח, א. אפיה ולהקציף 
עד שהבלילה חלקה וללא גושים.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי

4. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה סירופ מייפל בנדיבות.
 
וגם:
 
עוגת קלמנטינות ושוקולד - עוגת שיש
 
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
                                                                                                 
תבנית 24                                                                                            
  
מצרכים:
4 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א אפיה
כפית תמצית וניל
כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי / תפוזים
חצי כוס שמן
כף גדושה מאוד נוטלה / 2 כפות שוקולית לפרווה
  
סירופ:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
100 ג` סוכר (חצי כוס)                                                                     
כפית תמצית וניל
 
הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים חוץ מהקמח והנוטלה, בסוף להוסיף
את הקמח, לערבב עד שאין גושים והבלילה חלקה.
 
2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת, להוסיף לה את
הנוטלה, לערבב היטב. לצקת את הבלילה הבהירה לתבנית
משומנת, מעל לצקת את הבלילה הכהה.
 
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות, או עד
שקיסם יוצא נקי, לצנן.
 
4. לבשל את מצרכי הסירופ עד שמסמיך ולצקת על העוגה.
 
 
וגם:
עוגת תפוחים מעולה וקלה 

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מתוך עוגות תפוחים
                                                                                                 
אינגליש קייק
                                                                                                     
מצרכים:
2 ביצים
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
(הערה שלי: אני גירדתי אותם, ולא חתכתי. נתן לעוגה טעם עדין של תפוחים ולא חתיכות גסות.)
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
140 ג` קמח תופח (כוס)
200 ג` סוכר (כוס)
חצי כוס שמן
קורט מלח
 
הכנה:                                                                                              
1. לערבב תפוחים עם הקינמון והסוכר החום. לטרוף קלות את הביצים 
והסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולבחוש היטב בכף. להעביר 
את הבלילה (היא סמיכה אני יודעת) לתבנית ולהכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות.
 
2. לפני ההגשה לפזר א. סוכר                                                                  
 
לטרוף 
 
 
עוגה כושית קלה בצ'יק!אנונימי (פותח)

ב"ה

2 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

שקית סוכר וניל

שקית אבקת אפי

3\-4 אבקת קאקאו

2-3 ביצים

3\4 כוס שמן3

2 כוסות מים

 

מנפים בשיטת הכוס ההפוכה (שיוצרת ואקום) והקמח נמשך למטה

מוספים את היבשים

אחרי זה את הלחים

בוחשים

לתנור.

 

מומלץ מעל , בזמן שזה נאפה להכין בסיר קטן ציפוי קל,לשמירת הלחות-

ציפוי של אמא ב.

כוס סוכר

רבע מרגרינה (אפשר שמן במקום)

רבע מים

חצי קקאו

להרתיח עד שטיפה מחליף צבע לחום כהה (לא שרוף!!!)

לכבות.

כשהעוגה תצא פשוט לשפוך את הציפוי על העוגה.

אם רוצים סוכריות וכד אז לפני שמקרר הציפוי.

לבריאות!

עוגת שוקולד בשניותרות.

בס"ד

 

3 ביצים

1 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כוסות סוכר

2 וחצי כפות אבקת שוקולית

2 כפות קקאו

כוס שמן

1 אבקת אפיה

 

מערבבים את הכל (אני מערבבת ביד עם כף) ומוסיפים בהדרגה כוס מים.

מי שמקציפה, צריך להוסיף חצי כוס מים.

 

 

עוגה מעולה שממש קוצרת מחמאות...

במקום לכתוב את כל העוגות המעולותחיפושית אדומה

שהכנתי מהאתר של "ניקי ב", אני פשוט אשלח אתכם לשם - www.nikib.co.il

אצלי יש לו סימניה בפני עצמו

ואגב - היא מעולה גם לא רק בעוגות. לא היה מתכון אחד שלה שעשיתי ולא הצליח.

וטיפ נוסף לגבי עוגות בחושות: אחרי שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, תשליכו אותה על הרצפה מגובה של 40 ס"מ בערך. (אנחנו השלכנו תבנית זכוכית על שטיח ולא קרה לא כלום ברוך השם). מובטח לכם שאחרי זה העוגה לא תיפול ותישאר גבוהה ואוורירית.

עוגת רסק תפוחים!נחמה בין החוחים =]

2 כוסות סוכר.

חצי כוס שמן.

2 ביצים.

2 וחצי כוסות קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל ולשים גם אבקת אפיה בנוסף).

חצי כפית מלח.

חצי כפית ציפורן (לא חייב).

1 וחצי כוסות רסק תפוחים (לא משנה אם זה רסק עם סוכר או בלי סוכר).

2 כפיות סודה לשתיה + חצי כוס מים רותחים.

אפשר לפרוס למעלה פרוסות תפוחי עץ!

לאפות בחום בנוני 180 מעלות.

                                                                 ב"הצלחה ובתאבון!

עוגת תמרים- קלה,בריאה וממש טעימה!בת חייל

2 ביצים

1 ו- 3/4 כוסות קמח מלא (אפשר גם לבן)

3/4 כוס שמן

חצי קופסת ממרח תמרים

1 כוס סוכר (חום- עדיף, ואני עושה פחות מחצי)

1 כפית קינמון

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כוס מים רותחים

 

מערבבים הכל בקערה

שמים בתנור 180 מעלות, 40 דקות

 

טעים טעים טעים!

עוגה שוקולד בחושה (מזכיר סופלה)אנונימי (פותח)

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס שמן

5 ביצים

ו.... זהו!!!

לערבב ולתנור.

מומלץ להגיש עם גלידה...

 

עוגת בננה מוצלחת וטעימה!!!מוחין דקטנות

מצרכים:

4\3 כוס שמן.

כוס וחצי סוכר.

2 ביצים

כוס של בננות מעוכות בשלות. (אנחנו משתמשים בבננות סוג ב'.)

כפית סודה לשתייה.

כפית א"א.

כפית תמצית וניל.

2 כוסות קמח.

2\1 כוס מיץ תפוזים \   2\1 כוס מיץ תפוחים. (מומלץ תפוזים)

קוס קוקוס.

 

אופן ההכנה:

לערבב במיקסר שמן וסוכר, להוסיף בננות ולערבב דקה -שתיים.

להוסיף א"א, סודה לשתייה, תמצית ווניל. להוסיף בסירוגין קמח ומיץ (לסיים עם הקמח.)להוסיף קוקוס ולערבב היטב.

מומלץ להוסיף שוקלד צ'יפס!!!!!

לאפות כ 4\3 שעה בתבנית חד"פ בנונית.

 

בהצלחה!! מומלץ בחום !! היא ממש ממש טעימה!!!!

 

 

קרם: (אנחנו לא עושים את הקרם. אבל מי שרוצה מוזמן לנסות!)

 

מערבבים בקערה  חלמון, 2\1 כוס שמן, כפית תמצית ווניל, 2 כוסות אבקת סוכר. לערבב ולמרוח מעל העוגה. (לא חובה ב-כ-ל-ל!!)

עוגת בן רגע:מוחין דקטנות

כוס וחצי קמח.

4\3 כוס סוכר.

2 כפיות א"א.

רבע כפית מלח.

חצי כוס חלב \ מיץ \ יין...

2 ביצים.

חצי כוס שמן \ מרגרינה.

כמה טיפות תמצית ווניל.

 

לערבב היטב ולאפות בחום 180 מע'.

(אני לא זוכרת באיזה תבנית עשיתי את זה. נראלי חד"פ בנונית...)

 

עוגת חמאת בוטנים ושוקלד- סוף הדרך!!!מוחין דקטנות

אז.. אם כבר נמאס לכם מכל העוגות שוקלד הבחושות...

אז יש כאן עוגה ממש ממש טעימה וקלה להכנה!!!! יש לה טעם עשיר והיא ממש מיוחדת!!

 

לעוגה:

קצת פחות מחצי כוס שמן.

2 ביצים.

כוס ורבע סוכר.

שקית א"א.

2 כוסות קמח.

כפית מלח.

 3\1 כוס חמאת בוטנים.

ריצ'.

ווניל.

 

לערבב במיקסר את השמן, סוכר והבייצים ולהוסיף את כל החומרים. (שימו לב: את הריצ' לא צריך להקציף לפני זה..)

 

לאפות על חום 180. (תבנית חד"פ בנונית.)

 

שזה מתקרר. לערבב במיקסר:

2\1 כוס חמאת  בוטנים

3\1 כוס קקאו

כפית תמצית ווניל

3\1 כוס מיים.

כוס -כוס וחצי אבקת סוכר.

למרוח על העוגה!!

 

טעים!!

 

זה יוצא מעולה!!!! תודה על המתכון...אנונימי (פותח)
עוגת אזוגים מהירה וטעימה...אנונימי (פותח)

5 ביצים
4\1 1 כוס סוכר
4\3 כוס שמן
4\3 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 כוס קוקוס
1 כוס אגוזים קצוצים
50 גר' שוקולד מגורד
2 שקיקי א. אפיה
 
לערבב הכל היטב, 45 דק' אפיה.

וואו, יש לי משהו טוב!----^ כנסו!!מוחין דקטנות

 

אבל בבקשה תשתפו גם אתם במתכונים טעימים!! נמאס לי לכתוב לעצמי...

 

טוב, אז במיוחד לקייץ - עוגת שוקלד קפואה וטעימה!!!!!!

 

(המצרכים ממש ממש בסיסיים.. אבל היא יוצאת טעימה!!-)

בקערת מיקסר:

-3 ביצים.

-כוס וחצי סוכר.

להקציף את הביצים (לא להפריד!!!) ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.

כוס שמן

כוס קקאו.

4\3 כוס קמח

כפית וחצי תמצית ווניל.

 טיפה יותר מחצי שקית אבקת אפיה (קיצור.. תזרמו..)

להמשיך לערבב ולהוסיף בהדרגה את כל החומרים...

 

לשים את כל הבלילה בתבנית חד"פ בנונית (אל תבהלו אם זה יוצא נמוך...זה בסדר! זה תופח עם האבקת אפיה, וזה גם יוצא עוגה נמוכה כזאת..)

 

אוקיי - - -כדיי שהעוגה תצליח צריך להקפיד על:

להוציא את העוגה כשהיא עדיין רטובה ממש מבפנים!! (זה ממש חשוב להקפיד על זה!! )

וישר ישר לשפוך קרם שהעוגה עדיין חמה!!!!! (100 גר' שוקלד מריר + רבע כוס שמן.)לשים במקפיא לשעתיים ולחותך לפרוסות. להחזיר למקפיא עד להגשה

 

 

 

 

*זה ממש עוגה קלה קלה... יצא לי קצת מסובך להסביר!!

לכבוד שעבאס קודש!!

בראוניז מעולים מהירים ופשוטים!!!(,")אחרונה

מתכון שממש קשה להרוס- חוץ מאלה שמוציאים את הבראניז מוקדם/מאוחר מידי

טוב שקרל מאוד להרוס...

 

מערבבים בקערה:

כוס סוכר (אפזר קצת יותר למי שאוהב מתוק)

כף קפה

כוס שמן

כף ליקר

2 ביצים

 

מערבבים טוב ומסיפים יבשים:

2 כוסות קמח

כף אבקת אפיה

3/4 כוס קאקאו

 

מוסיפים שוקולד צ'יפס לפי הטעם

ואפשר במקום או בנוסף  לשים חמוציות/אגוזים או עדשים- אבל להוריד סוכר....

 

לאפות בחום בינוני רבע שעה (בתנור שלנו...במתכון כתוב 20 דק')

שימו לב

מוציאים אותם שהם עוד רכים ואז הם מתקשים, אבל לא בצק

לא מערבבים במיקסר!!!!

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך