מתכון לסופגניות1חסיד ה'

להכנת כ-30 סופגניות קטנות

 

1 ק"ג  קמח 

1 קוביה * או שקית "שמרית"

1 שקית משפר לאפייה של "שמרית" (לא חובה)

100 גר' מרגרינה רכה

4  ביצים  מס' 2

130 גר' סוכר ( 2/3 כוס)

1 כף שטוחה מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית

3 כפות ברנדי

קליפת לימון מגוררת

עד 1/4 1 כוסות מים פושרים

 

שמן לטיגון, אבקת סוכר, ריבה איכותית.

 

ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה וחלב.

 

אופן ההכנה:

 

שמים בקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, מוסיפים בהדרגה את המים

ומעבדים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מהדפנות.

משהים הבצק מכוסה להתפחה כ- 30 דקות.

צרים כדורים (בגודל ביצה גדולה) ומניחים על מגש משומן עם רווחים ביניהם.

מתפיחים שוב עד הכפלת נפח.

מחממים בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), מכניסים כף עץ לשמן

ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, רק אז

מרימים הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת,

מניחים בזהירות בשמן כשצידן העליון כלפי מטה .

מטגנים כל צד כ-1/2 1 דקות עד להזהבה

מניחים על מגש מרופד בנייר סופג,

בעוד הסופגניה חמה מזריקים ריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

ניתן למלא בממרח חלבה, בריבת חלב, או לצפות בשוקולד מומס עם סוכריות צבעוניות.

 

* בעת שימוש בקוביית שמרית, ממיסים הקוביה בחצי כוס מים פושרים

בתוספת 1 כפית סוכר. יש להפחית חצי כוס המים להמסה מכמות המים שבמתכון.

מתכון לסופגניות2חסיד ה'

החומרים:
2 ביצים
2 כוסות רויון או יוגורט
50 גרם חמאה נמסה
5 כוסות קמח ללא גלוטן
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות גומי קסנטן או משפר אפייה
1 כוס סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל טהור


אופן ההכנה:
1. טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הרויון והחמאה הנמסה בקערה.
2. מערבבים את הרכיבים היבשים בקערה נפרדת.
3. מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת הרכיבים הרטובים ומערבבים עם כף גדולה; אם התערובת דלילה מדי (תלוי בסוג היוגורט) מוסיפים עוד קמח ללא גלוטן.
4. משהים את התערובת למשך 15 דקות.
5. מעבירים למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.
6. מרדדים בעזרת מערוך לעובי של 1 ס”מ.
7. חותכים עיגולים בעזרת חותכן (מיקד) עגול או צלוחית בגודל הרצוי לסופגניה. חותכים חור נוסף קטן (בעזרת פקק של קולה לדוגמא) במרכז העיגול. מתקבל חישוק דמוי גלגל הצלה או ”דונאט“ קלאסי
8. מטגנים בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד שמזהיב; הופכים לצד השני ומסיימים כשמזהיב. מעבירים לנייר סופג.
9. מצפים בשוקולד מריר נמס או זיגוג תות או סוכריות צבעוניות, קוקוס או סתם סוכר.

מתכון לסופגניות3חסיד ה'


מצרכים:
4 כוסות קמח
2 כפות גדושות שמרים (40 גרם, עדיף שמרית)
3 ביצים + חלמון
1/4 כוס חלב פושר (מי שרוצה את המתכון פרווה, להשתמש במים)
1/4 כוס שמן
כפית גדושה תמצית וניל / שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה


שמים את כל החומרים בקערת המערבל חוץ מהחלב,השמן והמלח.
מערבלים בוו גיטרה במהירות נמוכה כ 2 דקות ובהדרגתיות מוסיפים את החלב והשמן.
מחליפים לוו לישה ומערבלים במהירות -בינונית בין 6 עד 8 דקות.
במשטח עבודה (לא מקומח יותר מידי) יוצרים כדור בצק ללא קימוטים.



מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות, להתפחה של שעה + שעה נוספת במקרר.
כעת יש שני דרכים ליצור את הסופגניות.

דרך 1) לרדד את הבצק לעובי של 1.5 סנט`, לקרוץ עיגול בעזרת כוס,
ולהניח בתבנית משומנת, לכסות בסדין / מפה עד להכפלת הנפח.

דרך 2) חותכים חתיכה מהבצק בגודל הסופגנייה הרצויה, מכדררים לכדור סופגניה, מניחים בתבנית משומנת, מכסים בסדין / מפה עד להכפלת הנפח.

מחממים סיר עם שמן עמוק לכ 160 מעלות / עד שיוצא המון בועות כאשר מכניסים כף עץ.
מכניסים את הסופגניות התפוחות לשמן החם עד שכל צד מקבל צבע זהוב ויפה!

בוזקים אבקת סוכר מלמעלה וממלאים בעזרת שקית זילוף ריבה / כל ממרח רצוי אחר.
בתאבון!

מתכון לסופגניות4חסיד ה'

 

 

מתכון לסופגניות ספינג' מרוקאיות (כמות ל-35 סופגניות ספינג')



מתכון 
לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםרכיבים:
1 ק''ג קמח
50 גרם שמרים (שקית שמרית)
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה של מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה: קערית סוכר.

 

מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםאופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. בהדרגה מוסיפים עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים את הכל כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את קערת הערבול בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מערבלים שוב ומתפיחים שעה נוספת.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך ומגלגלים אותו. עושים בו חור במרכז כמו בייגלה ומכניסים לשמן החם. מטגנים את הסופגניה משני הצדדים עד להזהבה. שמים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג במסננת.

מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר ונהנים מכל ביס. לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

מתכון לסופגניות5חסיד ה'

מתכון לסופגניות קלאסיות (כמות ל-30 סופגניות)


סופגניה קלאסית הינה גבוהה ואוורירית, מושחמת וזהובה עם פס לבן באמצע ובמלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר וממש מעוררת התפעלות.

מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםרכיבים:
1. לבצק:

1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה שלמה
4 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
½ 1 כוסות מים פושרים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרדת דקה מלימון 1
שמן קנולה לטיגון עמוק


מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכם
הכניסו 4 חלמונים לתערובת


2. למילוי:
ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית.

3. לקישוט:
אבקת סוכר

מתכון 
לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםאופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית הוניל, הברנדי ואת גרדת הלימון במהירות נמוכה במשך שלוש דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים שבע דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל - 30 חתיכות אחידות ומגלגלים בידיים כל חתיכה לעיגול בקוטר 5 ס"מ. מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם. מכסים את תבנית האפייה בעדינות בניילון נצמד, אבל לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים לשלוש שעות במקום חמים עד להכפלת הנפח.

בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביב השיפוד בועות זה סימן לכך שהשמן מוכן לטיגון. מרימים כדור בצק תפוח בעזרת המרית ומכניסים בזהירות לסיר. מטגנים ארבע סופגניות כל פעם כשתי דקות והופכים אותן לצדן השני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה או השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג להצטנן כמה דקות.
ממלאים שק זילוף עם פייה דקה בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.זורים מעל אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים חם.

מתכון לסופגניות6חסיד ה'

מתכון לסופגניות צ'ורוס מקסיקניות (כמות ל-30 סופגניות צ'ורוס)


טעמתי סופגניות צ'ורוס לראשונה בסאן דייגו. איש עם שפם וסומבררו הכין אותן מול עיני העוברים והשבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.

 

מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםרכיבים:
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מים
½ כפית מלח
¼ 1 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר
שמן קנולה לטיגון.

מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכםאופן הכנה:
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה ומוסיפים את הקמח. מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים היטב במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½1 ס"מ. בזהירות מזליפים לשמן החם רצועות באורך של 15 ס"מ (חותכים את הרצועה במספריים כשהיא מגיעה לאורך הרצוי). מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה מכל הצדדים. את הסופגניות המוכנות מניחים על נייר סופג. זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מיד.

מתכון לסופגניות7חסיד ה'

חומרים: 1 כף שמרים יבשים 1 כוס חלב חמים 1/3 כוס סוכר +1 כפית 2 ביצים טרופות קלות 60 גרם חמאה רכה 1 כף גרידת לימון 1 כף ברנדי 1/2 4 עד 5 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח ללחם) שמן לטיגון, עדיף קנולה

הכנה:

1. בקערה גדולה ממיסים את השמרים וכפית הסוכר בחלב החמים ומניחים לתסוס במשך 5 דקות. 2. מוסיפים כוס אחת מהקמח ומתחילים לערבל, מוסיפים את שאר הסוכר, החמאה, הביצים, הברנדי וגרידת הלימון, ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה. במידה ועובדים עם מיקסר, כשהבצק מתחיל להפרד מדפנות הקערה, מוסיפים קמח כף אחר כף, עד שהוא נפרד מהדפנות לגמרי, וממשיכים ללוש עוד 5 דקות. במידה ולשים ביד, ברגע שהבצק אינו דביק, מעבירים למשטח מקומח קלות, וממשיכים ללוש 5 דקות, מוסיפים מעט קמח רק אם הוא ממש דביק. 3. משמנים קלות קערה נקיה, מגלגלים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים: מחממים במיקרו שתי מגבות מטבח במשך דקה, מניחם אחת מתחת לקערה ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ, את השניה פשוט מניחים מעל הנילון הנצמד העוטף את הקערה. אפשר לוותר על המגבות המחוממות, אני גרה במקום קר וחייבת לתת דחיפת עידוד לתפיחה, עם משהו חמים. 4. אחרי שעתיים מסירים את הניילון הנצמד, ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדי לשחרר את הגזים, עוטפים שוב בניילון, מחממים שוב את המגבות ומתפיחים במשך 45 דקות נוספות. 5. מכינים שתי תבניות, מרופדות בנייר אלומיניום. משמנים בעזרת מגבת נייר או מפית. בשום אופן לא מקמחים את המשטח עליו מניחים את הסופגניות, הקמח העודף נשרף בטיגון ומעכיר את השמן. אני מניחה את הסופגניות על משטח סיליקון (silpat) מרוסס בתרסיס שמן. 6. יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה, את הצורה היפה מקבלים על ידי איסוף הקצוות של פיסת הבצק לכיוון תחתית הסופגניה, וסגירת הקצוות בצורה נאה. 7. מניחים את הסופגניות בתבנית, פורסים מעל ברפרוף ניילון נצמד (לא מצמידים) ומעליו מגבת מטבח מחוממת. מתפיחים במשך 45 דקות. בודקים מדי פעם שהניילון לא נצמד לסופגניות ומפריע להן לתפוח. 8. מחממים שמן לטיגון עמוק (בעומק של מינימום 5 ס"מ) ל 180-190 מעלות צלזיוס. אם אין טרמומטר, מחממים את השמן על להבה בינונית בעוצמה הכי גבוהה.

 

עוד דרך לבדוק היא לטבול ידית של כף עץ בשמן, בניצב לתחתית הסיר. אם בועות עדינות מחוללות סביבה, השמן חם דיו. בכל מקרה, לניסיון, תכניסו סופגניה אחת.

9. מכניסים את הסופגניות לשמן כשהחלק העליון שלהן טובל בו. אני לא מכניסה יותר משתיים מקסימום שלוש ביחד שלא יורידו את הטמפרטורה. מכסים מיד במכסה למשך דקה, מסירים את המכסה ומטגנים עוד כדקה דקה וחצי, הופכים, וממשיכים לטגן עוד שתי דקות בערך.

10. מוציאים בכף מחוררת לצלחת עם נייר סופג, ממלאים בריבה - בעזרת מזרק ומפזרים אבקת סוכר. בתאבון וחג שמייח.
מתכון לסופגניות8חסיד ה'

רכיבי המתכון:

3 כוסות קמח
50 גרם שמרים
כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
כוס חלב פושר
חלמונים
כף של תמצית וניל
קורט מלח
כף ברנדי/ קוניאק

למילוי-
לבחירתכם, למילוי ריבת חלב - מומלץ!
2 גביעי קרם פרש
5 כפות ריבת חלב

למילוי ריבה- ריבה כלשהי לבחירתכם
מומלץ להישתמש בריבת תות.

למילוי שוקולד-
2 גביעי קרם פרש
5 כפות שוקולד למריחה



אופן ההכנה:


1. בקערה עמוקה שמים את הקמח, הסוכר, הוניל, החלמונים והמלח.
2. בקערה נפרדת מערבבים שמרים עם חלב וחמאה.
3. מוסיפים את קערת החלב עם השמרים לקערת הקמח ומערבבים ביד
4. מניחים את הבצק שנוצר כשעה וחצי מכוסה על מנת להביא את הבצק לתפיחה מלאה
5. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק לעובי של סניטימטר בערך.
6. על אחד העלים מניחים כף של מילוי במרחק של 6 ס"מ בערך אחד מהשני.
7. בזהירות ובעדינות מניחים על הבצק עם המילוי את הבצק ללא המילוי
8. בעזרת כוס מסמנים עיגולים כאשר המילוי במרכזם
9. מתפיחים שוב את הסופגניות עד שהן שמכפילות את נפחן.
10. מחממים שמן עמוק בסיק עמוק, ולאחר הרתיחה מחליקים את הסופגניות לתוכו
11. לאחר הזהבה, הופכים לצד השני
12. לאחר הזהבת הצד השני מוציאים מן השמן.

להכנת המילוי ריבת חלב/ שוקולד
1. בקערה מקציפים את שמנת הקרם פרש עד קבלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים לקרם בתנועות קיפול את ריבת החלב/ שוקולד.
3. מומלץ לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

מתכון לסופגניות9חסיד ה'

מספר יחידות: 35


החומרים:
לבצק:
½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
½ כוס (100 גר') סוכר לבן
4 ביצים מס' 2
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
1 כפית מלח
¼ כוס (50 גר') שמן קנולה/סויה
¼ כוס (60 גר') מים
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי
ריבת תות איכותית
ריבת חלב
ממרח שוקולד
לקישוט:
אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות
לציפוי לבן
פונדנט (להשיג בחנויות המתמחות)


אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. לשים בוו-גיטרה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן. מחליפים לוו-לישה ומערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
2. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
3. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טיפ: טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לתוך השמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד). מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.


הוראות למילוי ולקישוט:
טיפ להזרקת ריבה:
ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
1. מזריקים ריבת תות איכותית, ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
2. לציפוי לבן: מחממים פונדנט עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
3. לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגנייה בשוקולד הנוזלי.
הופכים ומניחים להתקרר.

מתכון לסופגניות10חסיד ה'

 

החומרים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני): 

 ·        ½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה 

·        1 שקית שמרית (50 גרם) 

·        1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

·        ½ כוס (100 גר') סוכר לבן 

·        4 ביצים מס' 2 

·        1 כף תמצית וניל 

·        3 כפות ברנדי/רום 

·        1 כפית מלח 

·        ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה/סויה 

·        ¼ כוס (60 גר') מים 

 

·        שמן לטיגון עמוק 

למילוי                                                               לקישוט 

ריבת תות איכותית                                אבקת סוכר 

ממרח שוקולד                                      סוכריות צבעוניות 

ריבת חלב                                            לציפוי לבן – פונדנט (בחנויות המתמחות) 

אופן ההכנה: 

1.   מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. 

2.   לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן. 

3.   מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).

4.   מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר. 

5.   על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני. 

6.   מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה. 

7.   מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180°(טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות. 

8.   בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן

    בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד). 

9.  מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.

 

 למילוי ולקישוט: 

טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים. 

·        למילוי- מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר. 

·        לציפוי לבן– מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות. 

·        לציפוי שוקולד– ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגניה בשוקולד הנוזלי.
הופכים ומניחים להתקרר.

מתכון לסופגניות11חסיד ה'

 

סופגניות לא מטוגנות (אפויות) 

בצק ל-30 סופגניות בינוניות 

  החומרים לבצק: 

 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה 

1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם) 

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

1 כוס סוכר (200 גר') 

1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר') 

4 ביצים מס' 2 

1 כפית מלח 

¼1 כוסות מים (300 מ"ל) 

1 חבילה צימוקים בהירים (200 גר') 

 

לקישוט 

 

לשוקולד גנאש – 200 גר' שוקולד מריר 

                        1 מיכל שמנת מתוקה 

סוכריות צבעוניות 

שקדים קלויים פרוסים 

סוכר גבישי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה) 

פונדנט לבן (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות לחומרי אפייה) 

אבקת סוכר 

ריבת פרי איכותית 

 

אופן ההכנה: 

 

מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה. 

לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות. 

משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה). 

מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'. 

מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים. 

מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.

מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170. 

 

מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת. 

מקשטים לפי הטעם. 

לציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לריבועים ושמים בקערה. מחממים היטב את השמנת (לא להרתיח),שופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה, מצננים מעט. 

טובלים חצי סופגניה בתערובת השוקולד והופכים. מקשטים בסוכריות צבעוניות על השוקולד או עם סוכר גבישי או עם שקדים קלויים. 

לקישוט המסורתי: חוצים את הסופגניה (כמו סנדוויץ'), מורחים ריבה איכותית וסוגרים חזרה. מפזרים אבקת סוכר ושמים מעל כפית ריבה במרכז.

מתכון לסופגניות12חסיד ה'

 

מרכיבים לכ- 25 סופגניות:
6 כוסות קמח
1 שקית "שמרית"
1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
2 כפיות מלח
6 כפות שמן
כף ברנדי
כ - 1 כוס מים
ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור

 

 

 

אופן ההכנה :
מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגניה (לפני
הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגניה).
מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר.

חסיד ה' מה עם קרדיטים?????אני ירושלמית
מתכון לסופגניה13חסיד ה'

http://f.nanafiles.co.il//Upload/122009/Article/Article_Title_2352277.jpg

 

חומרים ל-30 סופגניות:

לבצק:

1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
4 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
½ 1 כוסות מים פושרים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרדת לימון דקה
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי: ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית
לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

- מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה כ- 3 דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
- מחלקים את הבצק ל - 30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. - מניחים כ- 3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
- בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.
- בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.
- מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ- 2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.
- ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.
- זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם.

מתכון לסופגניה14חסיד ה'

החומרים:

1 כף שמרים טריים
3 כוסות קמח
2 ביצים
(יש להפריד בין החלמונים לחלבונים)
4 כפות סוכר
¾ כוס חלב , מחומם מעט
1 כפית קינמון
2 כפות חמאה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את השמרים והחלב עם חצי מכמות הסוכר ומניחים בצד עד התסיסה.
מערבבים את התערובת עם החלמונים, שארית הסוכר, שתיים וחצי כוסות קמח והקינמון.
לשים את התערובת ויוצרים כדור, ניתן להוסיף קמח עפ"י הצורך.
מוסיפים ללישה את החמאה עד שתיספג כליל.
מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לתפוח כמה שעות או למשך הלילה במקרר.
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. ובעזרת כוס צרים ממנו 24 עיגולים.
על 12 עיגולים מניחים כפית ריבה ומורחים את השוליים בחלבון ביצה.
את 12 העיגולים הנותרים מדקים לאלו עם הריבה.
משאירים את הבצק לתפיחה לכ- 30 דקות.
מטגנים את הסופגניות בשמן חם ועמוק משני הצדדים עד להשחמה.
מפזרים מעל אבקת סוכר.

מתכון לסופגניות15חסיד ה'

סופגניות אפויות

המצרכים
1 קוביית שמרים טריים, או שקית אחת שימרית, או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
200 מ"ל חלב פושר
חצי ק"ג קמח רגיל
ביצה אחת
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה מאד, כמעט נוזלית
חצי כפית קליפת לימון מגורדת דק דק (לא חיוני מאד)
שמינית כפית מלח

אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים: שמרים, חלב פושר, סוכר וחצי כוס קמח מתוך הכמות הכללית של חצי הק"ג
מערבבים היטב, ומניחים לשמרים לתסוס ולתפוח במשך כ - 20 דקות

מוסיפים את יתרת הקמח, הביצה, החמאה, קליפת הלימון, המלח, סוכר הוניל.
לשים לבצק רך וגמיש
להזליף טיפת שמן לכף היד, לשפשף היטב את שתי הידיים זו בזו כדי ששתיהן תהיינה משומנות קלות, ללטף את כדור הבצק בתנועות עדינות, כך שכל המעטה החיצוני שלו יקבל שכבה שמנונית דקיקה

מניחים בקערה, מכסים במפית קצת לחה, מכסים בשמיכה חמה ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה לא עבה, ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים עיגולים.
אם מתכוונים להזריק ריבה לסופגניות, אז מרדדים את העלה לעובי ס"מ וחצי.

אם רוצים לאפות את הסופגניה כשהריבה כבר בתוכה, אז מרדדים את העלה דק יותר. מסמנים בעזרת כוס עיגולים רק על מחציתו. מניחים במרכז כל עיגול כפית ריבה - כדאי שהיא תהיה די קרושה ולא נוזלית. מקפלים את החצי השני של העלה על העיגולים עם הריבה, ועם הכוס קורצים עיגולים מסביב לכל 'גבעה' של ריבה. נוצר מין סנדוויץ' כזה של שתי שכבות בצק עם מילוי ריבה בפנים. שפת הכוס שחותכת את העיגולים גם מדביקה אותם יחד ונותנת סגירה יפה לסופגניה.

מרפדים מגשים גדולים בנייר אפיה
למרות שבדרך כלל אין צורך לשמן את נייר האפיה, במקרה הזה זה נחוץ. בעזרת מברשת קטנה מברישים את כל שטח הנייר
מניחים את הסופגניות במגש, במרווחים נאים זו מזו, כדי לתת להן מקום לתפוח
שוב מכסים את המגש ונותנים לסופגניות לתפוח פעם שניה

מחממים תנור לחום גבוה, 200 מעלות לפחות, אפשר גם קצת יותר כי האפיה חייבת להיות קצרה ומהירה
מכניסים את הסופגניות לתנור החם, ואופים כ - 25 דקות, או עד שרואים שהסופגניות תפוחות ובעלות צבע שזוף יפה.

אם הסופגניות שאפינו כבר ממולאות ריבה, נותר רק לבזוק עליהן אבקת סוכר.

אם החלטנו לנקוט בשיטה של הזרקת הריבה לאחר האפיה, אז צריך לפני כן לדלל אותה במעט מים, או להמיסה קלות במיקרו, ואז להזריק בעדינות ריבה בחלקה התחתון של הסופגניה.
מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

הסופגניות האלו נהדרות גם עם מילויים מסוגים אחרים - ריבת חלב, ממרח נוטלה, 2-3 קוביות שוקולד ועוד, כיד הדימיון הטובה עליכם.

אם לא התחסלו כל הסופגניות - ניתן להקפיא, וכשרוצים לאכול - לחמם במיקרו. יוצא כמו חדש.

מתכון לסופגניות16חסיד ה'

חומרים לכ-30 סופגניות קטנות:

5 כוסות קמח שטיבל / לבן

3 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

1כפית אבקת אפייה

מעט מלח

4 גביעי יוגורט (אפשר "יוגורטרה סינביוטי 1.5%" או "יוגורטרה ירדן")

1 גביע גבינה לבנה 5%

גרידת לימון מלימון אחד

4 ביצים

שמן קנולה לטיגון

 

הכנה:

1. מכניסים את כל החומרים למיקסר / מעבד מזון ומעבדים כ-5 דקות במהירות בינונית.

 

2. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווי, מרדדים כל אחד לעובי של כ-½ 1 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.

 

3. מחממים בסיר את השמן (עמוק) ומטגנים את העיגולים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב (כ-½ 4 דקות לכל סופגניה). מפזרים קוקוס / אבקת סוכר ומגישים חם.

 

המלצה: להזריק יוגורט בטעם או שמנת חמוצה לסופגניות בעזרת מזרק לקישוט עוגות.

***זהווו, הנה לכם 16 מתכונים של סופגניות***חסיד ה'

קרדיטים:

 

לפורום "מתכונים"

ל YNET

לפורום "וואלה"

לפורום "חיים טוב"

לפורום "לגדול"

לפורום באקו

לפורום מתכונלה

לפורום "עולם ג'ב"

לפורום "שטרודל"

 

 

---

 

זהוווו, ירושלמית,

אם היית טיפה מחכה היית רואה שאני מביא קרדיטים וגם לא היית הורסת את הרצף =]]

אבל בקטנה,

 

יאלה תגובות חברים!!!

אתם מוזמנים להוסיף מתכונים שלכם...חסיד ה'

וכך נהפוך את השירשור לשירשור הסופגניות ה-ג-ד-ו-ל =]

היום הכנתי- יצא טעים ומיוחדmp4

מזכיר סופגניה...

השתמשת בחצי מהכמות בחמאה וחצי המרתי לשמן...

לא הכנסתי  קליפת לימון..

 

זמן האפיה התקצר אצלי

אולי בגלל שהכנתי אותם קטנים

25 יחידות

 

בהצלחה

חג שמח!

חג של אור

מזה 'מזכיר סופגניה'?? אפשר מתכון...משתדלת
הכנתי את מתכון מס 15mp4
ואיך יצא?רבקה...

הוא נראה מתכון נחמד ולא מסובך, אני רוצה להכין אותו גם...

וואו! שיחקת אותה!אחותו

חוזרת בי מההבטחה להודיע מה יותר מוצלח...

ישתבח ויתעלהאנונימי (פותח)

וכי ניסית מתכון אחד מכל השלל הזה? קורץ

 

האמת, אני נשאר עם המתכון של סבתא חסיד ה'
ורק לי מפריע שאין קרדיט???אני ירושלמית

חבר'ה מישהו עבד על המתכון הזה, וצילם והעלה לאתר, לא מגיע לו לפחות קרידט??

תגידי ירושלמית הכל טוב? יש קרדיטים ויש הכל,חסיד ה'

אולי תדפדפי בין כל ההודעות ותיראי שכן יש קרדיטים....

אחרי ההודעה על "סופגניות16" יש קרדיטים....

 

---

 

אביא לכם אותו היום...(את המתכון של סבתא)

אתם מוזמנים להוסיף מתכונים שלכם =]

יופי עכשיו תכתוב מה ניסית ויצא לך טוב שנוכל גםחילזון 123

להנות מכל השלל הזה. (לחפש בגוגל אנחנו גם יודעים

אה, יופי! סליחה לא ראיתי... אולי כדאי לשנות אתאני ירושלמית

כותרת ההודעה ל'קרדיטים'? יהודיה... לתשומת ליבך...

כשאומרים קרדיטנחשונית

מתכוונים לשם ממציא/שולח המתכון ולא לשם האתר. זה לא מספיק.

לא מספיק לי מתכון- צריכה לטעום.אנונימי (פותח)
יש לך פה אחת שאמרה שיצא טעים במיוחד חסיד ה'
לא טעים במיוחד-=)חושבת(=

טעים ומיוחד... יש הבדל...

חחחח אהבתי ^^חסיד ה'

צריכים שיהיו דברים טעימים ומיוחדים בחנוכה לא?

מישהו ניסה כבר את אחד מהמתכונים?~moriya~

איך יצא? יש המלצות על מתכונים מסוימים?

אני הכנתי את אלו...=)חושבת(=
אנסה להכין את זה. אבל שאלות לכמויות:אני12345

כמה כוסות זה 400 מ"ל מים?

וכמה כוסות זה 100 גר' סוכר?

וכמה כוסות זה 100 מ"ל שמן?

אני תמיד מסתבכת עם כמויות כאלו. ואין לי משקל. מעצבן.

כוס זה בערך 200 מ"ל אאל"ט.רחלקה
סופגניות אפויות פרווה ללא מרגרינה- יש דבר כזה?mp4

מחפשת מתכון לסופגניות אפויות

פרווה וללא מרגרינה

 

תודה

כן, קוראים להן: לחמניות מתוקות...אני ירושלמית

עכשיו ברצינות...

 

אומרים שצריך לאפות אותן קצת פחות זמן...

 

אה, ויש עוד 'תחליף סופגניה' בדמות מאפינס ממולאים ריבה ומפודרים באבקת סוכר...

 

אם את רוצה אעלה לך מתכון...

אשמח מאוד מאוד! תודהmp4
מתכון מאפינס סופגניה של מרלין איילוןאני ירושלמית

מעולה!

גירסה א.
בתבנית מאפינס שמים כף בלילה, כפית גדושה ריבה ועוד כף בלילה
גירסה ב
בתבניות סברינה שמים בלילה ואופים. ביציאה שמים ריבה בחור.


מצרכים
שתייים וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
גרד של תפוז שלם או לימון
~
כף ריבה
שתי ביצים
כוס מיץ תפוזים
שלושת רבע כוס שמן
~
למילוי: ריבת תותים


הכנה:
מערבבים את כל המצרכים היבשים
מערבבים את כל המצרכים הלחים - רטובים
מאחדים במינימום ערבוב
בוזקים בתבניות שקעים (כ- 16) ואפים על 180 עד שזהב בהיר

אפשר לפזר א. סוכר...

קישור לתמונה:אני ירושלמית

http://www.ayaskitchen.com/forum/uploads/3445.jpg

 

וזה קישור לבלוג  הנהדר של מרלין:

 

http://mablogeria.blogspot.com/

תודה על המתכוןmp4
הכנתי את מס' 1 יצא מעולהאיזה טוב ה'!!!!
סופגניות אפויות- מתכון של שמרית (פרווה)כלנית1

החומרים לבצק: 

 1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה 

1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם) 

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

1 כוס סוכר (200 גר') 

1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר') 

4 ביצים מס' 2 

1 כפית מלח 

¼1 כוסות מים (300 מ"ל) 

1 חבילה צימוקים בהירים (200 גר') 

אופן ההכנה: 

 

מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה. 

לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות. 

משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה). 

מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'. 

מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים. 

מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.

מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170. 

 

מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת.

 

אני תוהה כמה שמן לשים במקום מרגרינה- כוס או פחות

מי שמעוניינת בתוספות תוכל לפנות לאתר של שמרית 

http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=208

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המתכון מופיע בחוברת "תבלינים" שמצורפת לעיתון "מקור ראשון"

אז היום הכנתי אותםmp4

ויצאו בסדר

יכול להיות שאני הבעייה....

 

תנסו מתכון אחר- ותספרו

 

או שתתנו טיפים

איך מכינים עיגולים יפים משני הצדדים

כיצד מטגנים גם מבפנים (ולא שורפים את הבחוץ..)

 

חג שמח

וגם טעים

איזה מתכון הכנת?איזה טוב ה'!!!!
מס 1mp4

פעם ראשונה בחיי שאני מטגנת סופגניות.....

יצא טעים .. אבל לא כמו בחנות, לא בצורה במרקם בפריכות ...

מס' טיפיםאיזה טוב ה'!!!!

קודם כל, גם לי יצא קצת "כבד" ובשיחה אישית עם הרה"ח בעלה של "אם הבנים 12" גם להם זה יצא ככה.

 

כנראה שבמתכון יש יותר מידי ביצים שאומנם מעשירות את הטעם (מהבחינה הזו המתכון ממש בסדר) אבל קצת מכבידות.

 

עוד לא ניסיתי להכין שוב עם פחות ביצים. אם יש פה מתנדבים/ות אשמח אם הם ייכתבו איך יצא להם.

 

אחרי שהמתכון בסדר (ושוב, אשמח אם ישרשרו פה מתכונים מנוסים) כדאי להתייחס ברצינות לעצות לגבי משטח משומן ולא להתקמצן על השמן. (אפשר גם משטח מקומח אבל זה יוצא פחות טוב)

 

בזמן שמכניים את הסופגניות לשמן צריך סופר זהירות לא לפנצ'ר אותם. פה במתכון כתוב להשתמש במרית משומנת. מנסיוני (15000 סופגניות ללילה במשך חודש) כדאי יותר להשתמש בזהירות ב- 3 אצבעות ע"מ לתפוס את הסופגניה בזהירות מלמטה ואז להכניס לשמן.

 

למי שרוצה ספיגה מינימלית של שמן בסופגניות מומלץ להוסיף קצת יותר ברנדי ממה שכתוב במתכון. (או כל סוג אחר של אלכוהול - אני אישית עשיתי עם ליקר דובדבנים ויצא מעולה)

 

עוד משהו שקשה להסביר בלי להדגים - את הכדורים כדאי לגלגל בין היד לשיש / שולחן באופן שהכדור יהיה מושלם ובלי קמטוטים.

 

ועצה אחרונה להיום - לא לנסות לזרז את ההתפחה הסופגניות יוצאות הרבה יותר טוב כשנותנים להן לתפוח לאט (בקור שאמור להיות בעונה הזו אפילו לילה שלם)

 

בהצלחה.

אה ושכחתי -איזה טוב ה'!!!!

השמן צריך להיות חם אבל לא מדי ע"מ שהסופגניות יהיו מוכנות גם מבפנים.

 

למי שיש מדחום לבישולים - בסביבות 170 מעלות.

 

למי שאין מדחום - לנסות עם האצבע (בצחוק - לא באמת. אני לא רוצה שייתבעו אותי אח"כ על גרימת נזקקורץ) וברצינות - זה עניין של ניסוי וטעייה.

טיפ להעברת הבצק מהמשטח לסיר לטיגוןאמא ל-5אחרונה

לחתוך ריבועי נייר אפייה, להתפיח עליהם את עיגולי הבצק , להרים את הריבוע בעדינות ולהפיל את הסופגניה לשמן החם.

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך