
להכנת כ-30 סופגניות קטנות
1 ק"ג קמח
1 קוביה * או שקית "שמרית"
1 שקית משפר לאפייה של "שמרית" (לא חובה)
100 גר' מרגרינה רכה
4 ביצים מס' 2
130 גר' סוכר ( 2/3 כוס)
1 כף שטוחה מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגוררת
עד 1/4 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון, אבקת סוכר, ריבה איכותית.
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה וחלב.
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, מוסיפים בהדרגה את המים
ומעבדים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מהדפנות.
משהים הבצק מכוסה להתפחה כ- 30 דקות.
צרים כדורים (בגודל ביצה גדולה) ומניחים על מגש משומן עם רווחים ביניהם.
מתפיחים שוב עד הכפלת נפח.
מחממים בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), מכניסים כף עץ לשמן
ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, רק אז
מרימים הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת,
מניחים בזהירות בשמן כשצידן העליון כלפי מטה .
מטגנים כל צד כ-1/2 1 דקות עד להזהבה
מניחים על מגש מרופד בנייר סופג,
בעוד הסופגניה חמה מזריקים ריבה ובוזקים מעל אבקת סוכר.
ניתן למלא בממרח חלבה, בריבת חלב, או לצפות בשוקולד מומס עם סוכריות צבעוניות.
* בעת שימוש בקוביית שמרית, ממיסים הקוביה בחצי כוס מים פושרים
בתוספת 1 כפית סוכר. יש להפחית חצי כוס המים להמסה מכמות המים שבמתכון.






.jpg)




)
