אשמח לכמה שיותר מתכונים של מרקים,
מכל הסוגים והמינים!
אשמח לכמה שיותר מתכונים של מרקים,
מכל הסוגים והמינים!
בדיוק רציתי לפתוח שרשור של מאכלי חורף - מרקים, תבשילי קדירה וכו'. אז אני מנצלש"ת את השרשור שלך ומרחיבה אותו, בסדר?
מתכונים אני אוסיף אח"כ
משתדלתמתאים במיוחד לחורף כי יש לי חריפות מהסוג המחמם. (אבל לא עכשיו, הירקות פשוט יקרים מדי)
2 קולרובי בינונים
2-3 בצלים בינונים
קישוא גדול
תפו"א גדול.
3-4 שיני שום גדולות.
פלפל לבן וזנגויל לתיבול.
מקלפים וחותכים את הירקות לחתיכות גדולות. לשים לב לקלף היטב את הקולורבי ולחתוך את כל החלק התחתון שלו, אחרת נשארים סיבים במרק. כמובן שאפשר לשנות את הכמויות לפי הירקות שאוהבים יותר או פחות.
שמים בסיר מוסיפים מלח ותבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד כוס.
מבשלים עד שכל הירקות רכים מאוד, מרסקים בבלנדר מוסיפים כוס של חלב/שמנת לבישול.
הולך טוב במיוחד עם קרוטונים.
טרחתי לבדוק אם לא כתבתי אותו כבר ומסתבר שכן.
אבל לא נורא כאן כתבתי יותר בפירוט.
למי יש מתכון למרק טוב ומזין?
מזהיבים בצל ומעט גזר
מוסיפים מעט חזה עוף קצוץ/פיסות עוף שנותרו/כנפיים...
מוסיפים אפונה קפואה
מוסיפים מים
מוסיפים תבלינים (מל"פ, כמון)
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים
* אפשר גם להוסיף תפו"א לסיר / להכין בנפרד קוסקוס מהיר כדי שיהיה משביע יותר
מזהיבים בצל
מוסיפים ירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת)
* אפשר להוסיף עדשים כתומים - צריך להשרות מס' שעות ולהרתיח בנפרד לפני כן
מוסיפים מים ותבלינים (מל"פ)
מרתיחים, מנמיכים ומבשלים
מועכים את הירקות בעזרת בלנדר מוט (למרקם חלק) או ממחה פירה (למרקם מצחיק שמי שאין לו בלנדר מוט מתרגל אליו במהרה)
מבשלים עוד קצת
--- מקווה שאת מרשה לי להעתיק לכאן, רציתי לחסוך את הטרחה (וגם שתוסיפי עוד מרק אחר) ---
בצלים קטנים לפי מס' האוכלים או קצת יותר,
4 גזרים חתוכים גדול ( לשלישים או רבעי גזר), או פחוחת גזר ועוד חתיכת דלעת חתוכה לקוביות גדולות או דלורית קטנה.
2 קשואים , חתוכים ל4 באורך ואז כל אורך לחצי ( שמיניות בקיצור, )
לפעמים 2 קולורבי פרוס או רבע כרוב קטן,
עלי סלרי,
גרונות הודו או עוף חלוטים. (האמת? הודו יותר טעים . אבל אם אני קונה עוף שלם אז במרק אני שמה את החלקים הלא נאכלים)
חופן שמיר קצוץ.
מלח, פלפל שחור.
וזהו. להרתיח, שעה- שעה וחצי על האש (הודו אוהב שעה וחצי לפחות, עוף צריך פחות)
ונגמר!
תמיד טעים.
לתוך מים רותחים שמים כרעיים כמספר הסועדים,
תפוחי אדמה קטנים חצויים
בצלים קטנים
המהדרים בטעמים מוסיפים דלעת/ דלורית (אני מוסיפה דלורית) או גזר חצוי
מס' שיני שום (מי שלא נוהג לבדוק כל שן- ראיתי גם שמוסיפים ככה, חצי שום לא מופרד לשיניים)
נדירים המוסיפים ירקות נוספים... אלה בטח התקלקלו עם הדורות... עזבו.
תבלינים: מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה, מעט כמון, כורכום, כוסברה קצוצה בנדיבות, מס' שיני צפורן שלם, וחוויאג' למרק בנדיבות רבה (לא לפחד לשפוך) (אגב, תימנים מבטן ומלידה, יגידו שיש הבדל בטעמי החוויאג' השונים. של סבתא שלהם הכי טעים כמובן)
להמשיך הרתחה על אש נמוכה לפחות שעה וחצי.
מרק לבן - קולורבי, תפו"א, קישוא מקולף, בצל, שני שום שלמות. לשים בסיר, למלא את הסיר במים, לתבל בפלפל לבן וזנגויל. לבשל עד שהירקות מתרככים ולרסק את הכול.
מומלץ להוסיף שמנת לבישול/חלב אחרי הריסוק.
יש לוודא שמורידים את כל הסיבים של הקולרבי.
עוד מתכונים בהמשך
--- מקווה שזה בסדר שהעתקתי ---
חותכים המון בצל. בצל גדול לכל מנה לפחות.
ממיסים בסיר רחב המון חמאה/מרגרינה - בערך 10 ג' לבצל גדול. ואם את ממש מתעקשת אפשר להשתמש בשמן.
מטגנים את כל הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, (מערבבים מדי פעם כדי שיהיה אחיד) מפזרים קצת קוואקר/קמח בערך כף לכל שניים שלושה בצלים. מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת. מתבלים בפלפל לבן ואגוז מוסקט ואפשר גם שום. (אם אין אגוז מוסקט אז אין, אבל שווה את ההשקעה בתבלין היקר יחסית) מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים במשך כ20 דקות. צריך להשאיר את המכסה קצת פתוח כדי שלא יגלוש.
מוסיפים יין לבן יבש או חצי יבש, שמנת לבישול או חלב או קצפת צמחית ללא סוכר אם את רוצה פרווה. אם אין יין אפשר לוותר.
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים כל הלילה. לסנן.
1 בצל גדול- לקצץ ולטגן עד להזהבה בסיר המרק. להוסיף:
8 כוסות מים, 2 כפות א. מרק, 100 גרם רסק עגבניות, 1/2 כפית כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית א. שום.
להביא לרתיחה, להקטין את הלהבה ולבשל כשעה עד שהשעועית מתרככת. (בזמן הבישול לשים לב שהקצף לא ירים את מכסה הסיר!).
לבחוש 2 כפות קמח ב-1/3 כוס מים קרים עד ליצירת בלילה חלקה. להוסיף 2 כפות מרק חם ולבחוש.לצקת את הבלילה למרק החם ולבחוש 5 דקות נוספות עד שהמרק מתעבה.
יש עבודה על המרק הזה אבל הוא כ"כ טעים שבהחלט שווה את ההשקעה.
אני מקווה שהכמויות נכונות, אני מכינה בדר"כ בלי למדוד, אז רשמתי לפי כמה שנראה לי שאני שמה.
שני משולשים לא גדולים או כמות עוף דומה.
בצל גדול - קצוץ
3/4 כוס תירס קפוא
3/4 כוס אפונה קפואה
3/4 כוס קוביות גזר
(אפשר להשתמש פשוט בלקט העונה קפוא שמכיל אפונה תירס וגזר, אני מעדיפה להשתמש בגזר טרי)
מבשלים את העוף במים עד שהוא מוכן, מוסיפים את הירקות, שום, פלפל לבן, זנגוויל ורוטב סויה. אם יש צורך מוסיפים גם מים
מבשלים במשך 15 דקות נוספות. מוציאים את העוף ומפרקים אותו לרצועות דקות. את העצמות זורקים כמובן ואת העוף מחזירים לסיר. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
המרק הסיני הזה נשמע לי טעים... 
לכבוד מזג האויר הקררררררררר שפוקד אותנו
בדיוק נכנסתי לחפש את השרשור הזה והנה הקפצת אותו...
עדיין מחפשת מתכון למרק בצל בלי שמנת/חלב או קצפת צמחית (אני יודעת שיש כזה רק לא זוכרת אה אכלתי ואת מי לשאול...)
ומרק עגבניות עם עגבניות ואורז (ולא עם רסק... סליחה 'בוטחת', זה לא משהו נגד המתכון שהבאת
)
מרק בצל - המתכון שלי פה מהשרשור, פשוט בלי החלב. טעים מאוד גם ככה, מנסיון
מומלץ להוסיף לו יין לבן יבש/חצי יבש, לא חובה.
קוצצים שני בצלים גדולים.
מטגנים אותם בשמן זית (בלי להתקמצן על השמן זית, וכן אפשר גם עם שמן רגיל, אבל הרבה פחות טעים)
תוך כדי שהבצל מטגן מתחילים לחתוך עגבניות ולהכניס לסיר (הבצל צריך להתחיל להיות שקוף כשהעגבניות הראשונות נכנסות לסיר, ובשום אופן לא להזהיב)
פשוט חותכים את עגבניות לקוביות ומכניסים לסיר תוך כדי עבודה. הרבה זמן לא הכנתי, אבל אם אני זוכרת נכון צריך משהו כמו 8 עגבניות. פשוט לחתוך עד שנראה שזה מספיק.
חותכים גם שום לפרוסות ומוסיפים לסיר. 2-4 שיניים גדולות, לפי הטעם.
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד חצי כוס.
מתבלים - פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו, בזילקום, מיץ לימון ומלח.
ממשיכים לבשל עוד 30-20 דקות בערך.
ואורז - יש שתי אפשרויות. אחת לבשל את האורז בנפרד ולהגיש עם המרק. האפשרות השניה היא להוסיף חצי כוס אורז ועוד כוס מים. צריך לעשות את זה רבע שעה לפני סוף הבישול. אם לא מגישים מיד אלא מקררים ומחממים אח"כ שוב מוסיפים את האורז והמים הנוספים רק לפני החימום שלקראת ההגשה.
סלרי או פטרוזיליה קצוצה ושיני שום קצוצות- לטיגון עם הבצל
גזר מגורד,
וכף- שתיים סוכר ( כן, כן) אחרי הוספת המים
מרק תירס
מרק אפונה
מרק בצל
מרק ירקות אפשר עם גרונות הודו.
מרק תימני
מרק כתום
מרק אורז עם עגבניות {או כמו שהבן שלי קורא לו מרק אדום.}
אם מישהי רוצה מתכון בשמחה.
בס"ד
אני באמת מחפשת מתכון למרק ירקות
תודה
גזר
סלרי
תפו"א
בטטה
קישואים
דלעת
להקפיץ את הכל עם קצת שמן
להוסיף מים
וכשזה רותל להוסיף מלח..
{אפשר גם אבקת מרק..טעים מאוד גם בלי}
אפשר להוסיף גרונות.
בתאבוןן!
לחתןך לקוביות את הירקות?
מטגנים:
בצל חתוך, כשהוא שקוף מוסיפים פלפל אדום חתוך. (גודל החתיכות תלוי בהעדפה אישית שלכם). לפי הסדר מוסיפים לטיגון:
גזר, תפו"א, קישוא (לא חובה), בטטה ואפשר גם דלורית.
נותנים לזה להתבשל קצת ביחד, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מתבלים:
מלח, פפריקה אדומה, פלפל שחור (קצת), כמון, קינמון (לפעמים אני עושה עם בהרט במקום). מערבבים הכל.
מוסיפים מים לפי הטעם (ולפי כמות התבלינים ששמתם
) - יש כאלה שאוהבים את זה יותר מימי, אני אישית מעדיפה את זה יותר כתבשיל.
מוסיפים רסק עגבניות - שקצת מסמיך את כל העסק. בשלב הזה, אפשר לפני כן להמיס את הרסק עגבניות עם קמח במים רותחים ולשפוך לסיר. חשוב לערבב טוב לפני שהקמח לא יהיה גושים...
טעים טעים!
מרק גריסים
מרק שעועית
מרק אפונה
מרק עדשים אדומות 1
מרק עדשים אדומות 2
מרד עדשים ירוקות
מרק אורז ועגבניות בגירסא שלי
מרק ירקות
מרק כתום
זה מה שאני זוכרת בינתיים, יש עוד כמה אבל אני לא זוכרת בע"פ. מי שזה מעניין אותה שתכתוב ואני אביא מתכונים
חורף בריא לכולן!
מרק עדשים אדומות:
שוטפים את העדשים במים.
בינתיים מטגנים בצל
מוסיפים את העדשים.
מוסיפים מים (כחצי סיר)
מחכים שזה יבעבע.
מוסיפים:
פפריקה.
מרק עוף.
פלפל שחור.
מלח.
נותנים לזה עוד רבע שעה שיהיה סמיך.
מוסיפים קוביות תפו"א קטנים
ממשיכים לבשל על אש נמוכה
עד שהתפו"א מוכנים.
קל, משביע והכי חשוב- טעים!
יש לי עוד מתכון של עדשים, אבל בשביל זה אני צריכה להשיג את אמאל'ה. אני אשתדל בלי נדר..
במקום פלפל שחור לשים כמון.
וזה נכון כמעט לכל מתכון שיש בו פלפל שחור.
מה הקשר בין פלפל שחור לכמון, ולמה להחליף ביניהם??
הטעם, המטרה, הכל - שונים לחלוטין!
ובכלל...
אני בתקופת התרחקות מכמון במידת האפשר.... (מטעמי סלידה חסרת היגיון)
שלא תעזו להתחיל להמיר עכשיו פלפל שחור בכמון לידי!! 
ובכ"ז, אחרי שתסיימי את התקופה הזו (בעז"ה בשעה טובה
) תנסי לעשות את ההמרה המדוברת ולא תתחרטי.
בדוק ומנוסה 
|סקפטית|בת נוגהלהוסיף עגבניה שתיים חתוכות לקוביות לטיגון אחרי שהבצל קצת נהיה שקוף
אכלתי את זה אצל חברה שלי ככה- מעולה.
נכון גם לגבי כל מרק-אפשר לשים גריסים להסמכת המרק
2 בצלים קצוצים מוזהבים
5 גזרים פרוסים לפרוסות ומטוגנים קלות עם הבצל הזהוב
1 בטטה שמנמנה חתוכה לפיסות קטנות
1 כוס עדשים
3/4 כוס גריסי פנינה
מעט רסק עגבניות /עגבניות מרוסקות לבחירה
מים בשפע, לכיסוי + 7 ס"מ
מלח
פפריקה מתוקה כמות יפה
הרבה כמון
מעט פלפל שחור
לבשל עד להתרככות העדשים (הם כמעט נמסים) והגריסים, כשעה וחצי.
אני אכין את זה היום, יש לי אורחים..
מהחורף שעבר, למרות שלא זכרתי שהוא היה כ"כ גדול.
תהני.
מוזמנים להוסיף עוד מרקים
יש לי כמה להוסיף, בעז"ה בהזדמנות 
מטגנים בחמאה דקה-שתיים 10 שיני שום פרוסים.
מסירים מהאש.
מוסיפים 4-5 כפות קמח + מעט מים ומערבבים שלא יהיו גושים.
מחזירים לאש ומוסיפים 4 כוסות מים,
אפשר להוסיף אם רוצים קוביות תפוחי אדמה - לא חייבים.
מרתיחים מכסים מנמיכים ומתבלים באבקת מרק, שמיר קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם.
אחרי 20 דקות בערך אפשר להזליף לתוכו בעודו מבעבע תערובת של ביצה + קמח +מעט מים, מה שיוצר לנו בצקניות שעוזרות למרק להיות יותר משביע וגם טעים...
ועוד כף מים.
אבל זה רק בערך - אני לא זוכרת.
זה אמור לצאת יותר דומה לבלילה מאשר לבצק,
רק במרק הרותח זה הופך לגושים.
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי
לק"י
אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.
מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.
ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).
נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה
עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון
hameiri13קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)
שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות
רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.
לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:
תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.
טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.
זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.
רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.
להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.
ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.
מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים
מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.
מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.
מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.
מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה
אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.
קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.
מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.
מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.
מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.
מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא
למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.
קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.
לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
פה די סרוק יש לנו סידורים למחר
ערב
מרק בצל
ניוקי ברוטב שמנת פטריות
קציצות טונה
אולי גם סלט או אנטיפסטי
בוקר
סלט ירקות
סלט אבוקדו
טחינה
סדש
סלטים מהבוקר
חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)
מוקפץ כנל
אורז לבן
עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת
פופקורן
חלות מהמקפיא
אננס
בערב
מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.
מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.
בבוקר מתארחים מביאים עוגה.
סדש
תפוחי אדמה בתנור
שעועית ירוקה
אורז וסלטים
חציל מטוגן, ביצים עם בצל
מטבוחה, טחינה
ונחתוך סלט חי
עוגת ביסקוויטים לבוקר
עוגת שוקולד פרוה
נקנה חלות..
אורחים וכו'..
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל מטוגן
חציל קלוי
סלט ביצים
שומר
סלט אבוקדו
סלט ירוקים
סלט חסה עם עגבניות שרי
ערב שבת
סלמון ברוטב מרוקאי
עוף עם דלורית
אורז
שעועית
בוקר שבת
מפרום
סופריטו פרגיות
אורז
אנטיפסטי
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
אולי נוציא שמרים המקפיא
אז אכתוב למה כן יש לי
דג וקציצות דג ברוטב
חמין בשר
אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות
לחם קנוי
פיצוחים
שטויות ושוקולדים
אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים
או קנוי?
אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.
תודה!
טוחנת תפוח אדמה חי עם כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים
(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)
מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח
ננסה בקרוב להכין.
לק"י
חלות
חצילים מהברית
מטבוחה מהברית
חומוס מהברית
(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)
אולי סלק
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)
אולי עוגת גבינה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
חזה עוף עם בצל ופטריות
סד"ש:
פיצות
אולי גם פשטידה
קמתי עוד לפני 6...
אורז
בשר עם ערמונים
עוף מתוק בתנור
דלעת עם בצל מקורמלים
אפונה
דג בתנור
עוגת מייפל
עוגת שוקולד
התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים-
אז עוד עוגת שוקולד בחושה
חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות
טוב שחלות יש במקפיא.
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כוס מים או חלב
כוס וחצי קמח
2 כפיות אבקת אפיה
סוכר וניל
אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח
וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן
הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...
לא הייתי ממליצה.
לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.
זה יוצא גושים שלא מתערבבים...
וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.
הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי 
יוצא לי נהדר בשיטה למטה!
לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה
יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים
(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)
לק"י
אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....
אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.
מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.
הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.
להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.
ושמה מעט סודה לשתייה.
התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.
והוא כתב לי מתכון.
יצא מצוין לטעמי.
אצלנו יש אורחים בערב
ערב
מרק אדום לכבוד הפרשה
קוסקוס/בורגול לא החלטתי
תבשיל בשר מספר 8 בסיר עם ירקות
אנטיפסטי
האורחים יביאו בראוניז לקינוח
בוקר
מאפינס שיבולת שועל בתבנית (בלי עניין המאפינס)
סדש
מג'דרה לכבוד הפרשה😅
קבבונים בתנור
אנטיפסטי מהערב
חצילים בתנור
טחינה
מקלות גזר
סלט ירקות
סלט אבוקדו
פופקורן
פומלה
נכין גם עוגה? יש עוגיות במקפיא בעיקרון
חלות
מתי נספיק הכל?
ערב שבת
קוסקוס
מפרום
אפונה
בוקר
חמין
סעודה שלישית
עוד מתלבטת.. בא לי בצל ממולא, נראה..
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל קלוי
סלט ירקות עלים
סלט חסה עם צ'יפס בטטה
סלט אבוקדו אם הוא יבשיל עד שבת
יש במקפיא עוגת שמרים וגלידה, אם יתחשק ויהיה בנחת אז נכין גם עוגיות
אני לא מרגישה ככ טוב😑
אבל בכל זאת. כל כך חיכיתי לשבת שברור שנכבד אותה, גם אם בקטנה
בתכנית - שבת דגים!
ערב שבת - דג ברוטב חריף. אולי נוסיף גם תבשיל חומוס
למחרת סעודה שנייה - דניס בתנור (מקווה למצוא שלם מחר)
סעודה שלישית - לחם עם גבינות חמאה וירקות חתוכים למי שרוצה
סלטים לפי הכח. בעיקר חיים
חלות קנויות כהרגלי בקודש
נקנה קצת דברים טעימים כי לא נראה לי שיש לי כח להכין עוגה
ולנוח!
לק"י
בינתיים נראה שככה:
סלטים- חומוס, חצילים ומטבוחה מהברית
אולי סלק
סלט חי
עוגות תפוזים/ שוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס, חלקן בתוספת אגוזים
ליל שבת:
קוסקוס שקיבלנו
קציצות דגים ברוטב (שהקפאנו מהברית)
מרק ירקות ושעועית
יום שבת:
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
כנראה שנוציא מההקפאה שניצלים ופרגיות (מהברית)
סד"ש:
אולי פיצות