סקירת האירועים מתחילת השנה ועד היוםמרובע ירוק

ליל ראש השנה -  אלכסנדר לבלוביץ', בן 64 מירושלים, נרצח לאחר שנפגע קשה בפיגוע אבנים לעבר רכבו סמוך לשכונת ארנונה בבירה. לינץ' בעיר העתיקה.

 

ג' תשרי - מחבל מנסה לדקור לוחמים בצומת תפוח. אחד מהלוחמים דרך את נשקו, המחבל ברח ונתפס ונלקח לחקירה.
 
ד' תשרי - נהג אוטובוס נפצע קל מאבנים, בקת"בים הושלכו בראס אל עמוד ואל עבר בסיס בהר הצופים. 
 
ז' תשרי - משטרת ירושלים "הקפיצה" כוחות לשכונת רמות בעקבות דיווחים במוקד 100 על ערבי המסתובב עם גרזן סמוך לקניון. החשוד נתפס.
 
ט' תשרי - מחבל פלסטיני ניסה לזרוק רימון לעבר כוחות צה"ל והתפוצץ עם הרימון. בחברון מחבלת בת 18 ניסתה לדקור חייל. היא נורתה ומתה מאוחר יותר מפצעיה.
 
י"ג תשרי - יהודי חרדי הותקף בליל שבת ע"י חמישה ערבים בעיר העתיקה בירושלים. רכב עם ילדים הותקף לפני כניסת השבת ליד חברון.
ט"ז תשרי - יהודים שעשו את דרכם לכותל המערבי במהלך החג חטפו אבנים, מקלות וקללות מנשים ערביות.
י"ז תשרי - קצין וחייל צה"ל נפצעים קל לאחר שנפגעו מיידוי אבנים בבית אומר בסמוך לחברון. 
י"ח תשרי - פיגוע ירי בין איתמר לאלון מורה, סמוך לבית פוריק: מחבלים רצחו את בני הזוג הנקין שישבו בקדמת המכונית. ילדיהם חולצו מכלי הרכב ולא נפגעו. כל האזור מוגדר שטח צבאי סגור וצה"ל מכתר את הכפרים מסביב. המחבלים נתפסו מאוחר יותר.
כ' תשרי - פיגוע דקירה בירושלים, בו נרצחו שני בני אדם ונפצעו שניים נוספים.
כ"א תשרי - מחבל ערבי דקר נער יהודי שנפצע בינוני ליד שער שכם בירושלים. המחבל חוסל. לוחם משמר הגבול נפצע קל ברגלו לאחר שמחבלים השליכו מטען נפץ באזור קבר רחל.

כ"ד תשרי - פורעים ערבים תקפו באבנים את תושבת תקוע שנסעה לירושלים, פתחו את דלתות רכבה ובעטו בה. היא נפצעה באורח קל ופונתה לבית החולים. 

יהודי נדקר על ידי מחבלת ערבייה ברחוב הגיא בעיר העתיקה בירושלים. הוא שלף את נשקו, ירה במחבלת ופצע אותה באורח קשה. 

מחבל ערבי ירד מאוטובוס בקריית גת, חטף נשק מחייל ודקר אותו. המחבל נמלט אל תוך בניין מגורים וחוסל. החייל נפצע באורח בינוני. בפתח תקווה, מחבל התנפל על צעיר יהודי, דקר ופצע אותו באורח קל. כוחות שהגיעו למקום הצליחו להשתלט על המחבל בתוך זמן קצר. במחסום סמוך לעיר מעלה אדומים ניסה מחבל ערבי לדרוס חיילים. המחבל נורה ונפצע. בני זוג לקו בחרדה במהלך האירוע ופונו לביה"ח.

 

כ"ה תשרי, היום - מחבל התנפל על בחור ישיבה ודקר אותו סמוך למטה הארצי בירושלים. לוחמי יס"מ השתלטו על המחבל. אדם נוסף שהתעמת עם המחבל נפצע קל. 

חיילת ושלושה בני אדם נוספים נדקרו בתל אביב. המחבל חטף את נשקה של החיילת ונמלט. קצין ושוטרים ניהלו מרדף אחריו וחיסלו אותו. 

גבר בן 25 נפצע באורח קשה בפיגוע דקירה בשער המערבי של קרית ארבע. צוותי מד"א מפנים את הפצוע לבית החולים שערי צדק בירושלים.

ועוד מאות זריקות אבנים, בקבוקי תבערה וכו..מיצ'ל
מה שאתה מציג זה מי שנפצע/נרצח.. רק אתמול דווח בדף הפייסבוק של 0404 על יותר מ200 זריקות אבנים ובקבוקי תבערה, נסיונות לפיגועים ופיגועים..
וכמו שאנחנו כבר יודעים זריקת אבן משמע פיגוע*.. מה שאומר שמתחילת השנה בוצעו בישראל כ1000 נסיונות לפיגועים.

*ראה ערך אדל ביטון.
אישית נסעתי ביום שלישי בכביש 6 וראיתי שם שני צמיגים בועריםותן טל

על הכביש. הייתי מאוד עייף (לא אני נהגתי כמובן) ולכן לא טרחתי לבדוק את זה בחדשות/אינטרנט - אבל אני מניח שסבירות מאוד גבוהה שזה גם ערבים עשו...זה בבירור לא היה סתם איזו תאונה - צמיגים לבד בלי שום מכונית ליד (כבר השתלטו על האש כשעברתי שם, הייתה משטרה במקום...).

 

יימח שמם של כל המחבלים ושל כל אויבי עם ישראל.

נכון, אתה צודק.מרובע ירוק

התכוונתי לציין ולהדגיש את זה בהודעה הקודמת אבל שכחתי...

חלק 2:מרובע ירוק

כ"ה תשרי, היום - צעיר יהודי נפצע באורח בינוני בפיגוע דקירה ברחוב ארלוזורוב בעפולה. צוותי מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים. המחבל נתפס ע"י אזרחים עוברי אורח.

 

ולאורך כל הזמן - בקתבי"ם, אבנים, צמיגים, הפגנות אלימות וכו'. שאם אציין את כולם זה לא ייגמר, לצערנו.

מזעזעכמעין הנובע

בואו ניקח על עצמינו משהו בשל המצב

מה דעתכם?

היום - כ"ו תשרימרובע ירוק

יהודי תושב העיר נעצר לאחר שדקר ארבעה ערבים, עובד עירייה ושלושה פועלים. בחקירתו הודה כי דקר אותם בעקבות גל הטרור ברחבי הארץ.

מחבל ערבי דקר יהודי ברחוב שמואל הנביא בירושלים ופצע אותו באורח קל. המחבל נמלט ונתפס ע"י המשטרה.

דקות אחר כך דקר מחבל לוחם מג"ב בקריית ארבע וחוסל.

 
אני בעד שתכתב את ביבי לפהכמעין הנובע
אולי הוא קצת יבין מה המצב
ויחבר שוב נאום!! יאיי!
חלק 4: מכ"ו תשרי עד היום - ל' תשרימרובע ירוק
כ"ו תשרי:
  • מחבלת ניסתה לדקור באמצעות סכין את המאבטח שמוצב בכניסה לתחנה המרכזית בעפולה. אין נפגעים באירוע. המחבלת נורתה מטווח אפס.
  • אוריה דגן אשתו של ראש מועצת שומרון יוסי דגן ושלושת ילדיהם נפצעו קל מיידוי אבנים לעבר רכבם כאשר היו בדרכם לירושלים.

 

כ"ז תשרי:
  • מחבל דקר שלושה שוטרים סמוך לשער שכם. כוחות הביטחון פתחו לעברו באש וחיסלו אותו, מהירי נפגע גם אחד השוטרים. מצבו מוגדר קשה מאוד.
  • מערכת כיפת ברזל יירטה בהצלחה רקטה ששוגרה לעבר ישראל, בקריית ארבע נפצע קצין מירי "גולה". נתניהו הורה על גיוס עוד 3 פלוגות מג"ב.

 

כ"ח תשרי:
  • מחבלת פוצצה מטען ברכב לפני מחסום א-זעים הסמוך למעלה אדומים לאחר ששוטר קרא לה לעצור. השוטר נפצע קל. המחבלת נפצעה באורח קשה.
  • מחבלים פתחו באש לעבר צוות עובדים שעסק בעבודות אחזקה על גדר הגבול באזור המועצה האזורית אשכול. אין נפגעים.
  • שני חיילים נפצעו קשה ובינוני בפיגוע דריסה ודקירה בצומת אלון סמוך לקיבוץ גן שמואל. בת 14 ובן 45 נפצעו באורח קל. המחבל נלכד.

 

כ"ט תשרי:

  • ניסיון לפיגוע דקירה התרחש בשער האריות בעיר העתיקה בירושלים. באירוע לא היו נפגעים והמחבל חוסל.
  • לוחם מג"ב נפצע קל בפיגוע שהתרחש סמוך לגבעת התחמושת בירושלים. המחבלת שביצעה את הפיגוע נורתה ונפצעה קשה, מחבל נוסף בזירה נוטרל.
  • שני צעירים בני 13 ו-25 נפצעו באורח קשה מאוד בפיגוע דקירה בפסגת זאב בירושלים. שני המחבלים נוטרלו, אחד מהם חוסל והשני פצוע קשה.

 

ל' תשרי:

  • 2 פיגועים ברעננה: יהודי נפצע קשה בפיגוע דקירה סמוך לבית לוינשטיין. המחבל נתפס. שעתיים קודם דקר מחבל גבר בתחנת אוטובוס ברחוב אחוזה ופצע אותו קל.

ולאורך כל הזמן - בקתבי"ם, אבנים, צמיגים, הפגנות אלימות וכו'. בירושלים ובצפון. שאם אציין את כולם זה לא ייגמר, לצערנו.

מוזמנים להכניס סטטיסטיקות כגון ממוצה הנפגעים ביום, השוואות לאינתיפאדות, השוואות בין ערים, וכו', כדי שאנשים יתחילו להבין מה קורה.

 
 
 
מזעזע ביותר!1 awesome

איפה הממשלה?

למה אין ממש שינוי?

מה קורה?

למה אני מפחדת ללכת לבית ספר ולחזור ממנו?

 

מה?.מה? מה?

איפה הביטחון שלנו?

סקירה מקיפה, מתוך ויקיפדיה:יזהר
שכוייח. "הסלמת תשרי", שם יפה מצאו...מרובע ירוקאחרונה


הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשהאחרונה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

מצאתי את הסקר, ראיתי ברפרוףארץ השוקולד

במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים

כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.

אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.

למה משמידים מכליות נפט במקום להשתלט עליהם?רועישםטוב
יכול להיות שזו רק תחושה שליאריק מהדרום

אבל נראה שהפסק של הרב אבינר אודות יוסף חדאד רק מחזקת את מפלגת עמך ישראל, אני רואה בכל מקום ברשתות רק פסקים שכנגד ושבחים על פועלו של יוסף חדאד כקצין ופעיל הסברה וציטוטים שלו והבאת מקורות שפתאום זה דווקא כן בסדר וכו' וכו'.

חבל שוינטר תומך בנתניהו בלבד אבל.

קלאסי. אפקט ברברהמשה

צודקadvfb

יש מישהו יותר טוב לתמוך בו?

מזל שלפחות וינטר מתחייב לא להצטרף למפלגות השמאלאוריןאחרונה

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימוןאחרונה

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

אולי יעניין אותך