תובנה אישית חשובה- בעיקר לבנים, אבל גם קצת לבנות.זהב שב"א

בס"ד

 

אני מתנצל מראש מהבנות פה שאני זה שמעלה את הנושא הרגיש הזה, אבל אני מרשה לעצמי לעשות את זה מכמה סיבות: 1- זה נושא ממש חשוב ומשמעותי, ופשוט לא מדברים עליו. ועם הזמן אני מגלה שהבעיה הזו נפוצה יותר ויותר. וכן- זה בסוף רלוונטי גם לבנים (בהקשר של פגישות כמובן...). 2- אני חוויתי התנסות מסויימת, מהצד השני של עולם הדייטים, בהתמודדות עם מישהי שזה קרה לה, והכוונה שלי היא טובה, כדלקמן. אני מקווה שאני לא עושה טעות... וא"כ- אני מבקש סליחה מראש... (אני מודה שזה גם קצת 'יושב' עליי מאז, ואני חושב שזה יעזור לי קצת לשתף  חצי חיוך...)

 

אחת מהבנות שניפגשתי איתן, איי שם בעבר, סיפרה לי, באחת הפגישות המתקדמות- שכשהיא הייתה ילדה קטנה היא עברה הטרדה מינית לא פשוטה. זה כמובן פגע בה מאוד, והשפיע באופנים כאלה ואחרים על כל חייה, ואפילו נשארו מזה כל מיני השפעות עד היום הזה, אז כשניפגשנו. היא הוסיפה, שהיא כמובן עברה ועוברת טיפול ארוך עם פסיכולוג, והיא מתקדמת מאוד בהבראה הנפשית מכל הסיפור הזה. היא באמת הייתה בחורה מיוחדת.

 

אותי זה כמובן טילטל לגמריי! ולמרות שאני לא ילד קטן, ואני ממש לא נאיבי ותמים לגביי הרעות שיש בעוה"ז, אבל בנושא הזה- לא ידעתי בכלל איך לעכל דבר כזה. זה הרגיש לי כמו איזה 'חור שחור', איזה 'עצם בלתי מזוהה', משהו שאף פעם לא חשבתי עליו, ולא היה לי שום כלים להכיל אותו...

אבל, למרות כל זה- החלטתי שאני ממש לא הולך לוותר לעצמי, ולא לוותר עליה, כ"כ מהר... אחריי מאמץ נפשי לא פשוט- החלטתי שאני ממשיך איתה. ולא רק זה, אלא שבדיעבד- זה ממש קשר אותי אליה יותר, וגרם לי להעריך אותה הערכה עצומה על מי שהיא, למרות כל מה שהיא עברה! באמת גיבורה אמיתית.

 

למה אני מספר לכם את כל זה, אחיי הבנים? זה בשביל לומר, שאם וזה ייקרה גם לכם (וע"פ הנתונים הקשים בנושא הזה- זה בהחלט עלול לקרות ברמה כזו או אחרת. תהיו מוכנים לזה...)- בבקשה מכם, אל תתנו לחששות והרגשות הדמיוניים להוביל אתכם להחלטות פזיזות! אל תקבלו החלטות מהבטן, אלא מהראש והלב!. תנצלו עד תום את ה'דעה' היתירה שרבש"ע נתן לנו הבנים- בשביל לשחרר את כל החששות והרגשות הדמיוניים האלה, ובשביל לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה. קחו את הזמן, לעכל, לחשוב, לתת לרגשות הרעים לשקוע, להתייעץ, לברר- ולהחליט החלטות אמיתיות.

אני חלילה לא אומר שצריך 'להחליק', או 'להתעלם' מזה. זה עניין ממש לא מינורי וקטן. זה בהחלט יכול להשפיע השפעה ניכרת על הזוגיות, במודע או שלא במודע (תלוי כמובן ברמת הפגיעה, ויכ"ל שזה לגמריי מאחוריה...), ולכן- חשוב לתת על זה את הדעת ברצינות הראויה. אני רק אומר, שמכיוון שזה נושא שעלול לעורר אצלנו כל מיני חששות ורגשות שליליים בטווח המיידי- חשוב מאוד למתן את זה, ולא לתת לתגובה המיידית להפעיל אותנו, אלא לפעול מתוך הראש והלב כנ"ל. צריך תמיד לזכור, שמדובר בסה"כ בבנות ישראל תמימות, כשרות וטהורות, שמישהו רע ומרושע ניצל לרעה, וזה לא הופך אותן בגלל זה לפחות כשרות וטהורות, עדינות ואצילות.

 

אדרבא, תחשבו כמה כוחות נפש צריכים בשביל להתמודד ולהבריא מדבר כזה (כל מקרה לפי חומרתו, כמובן...)! איזה חוסן, גבורה, אהבת חיים, עדינות, רגישות וכו' וכו'- זה יכול לפתח אצל מי שהתמודדה עם דבר כזה באמת (שוב- כל מקרה לפי חומרתו...), מלבד כל שאר המעלות הטובות שמן הסתם יהיו לאותה, שגם אחריי כל זה- תספר לכם שהיא עברה דבר כזה!

(אגב, אני לא אומר שכל בת חייבת לספר כל מה שקרה לה בעניין הזה. זה לא הנושא שאני מדבר עליו כרגע, והשאלה הזו כבר נידונה וידועה...)

 

בקיצור חברים; תדעו שזה עלול לצוף מתישהוא במסע הפגישות שלכם (בתקווה שלא...), ותהיו מוכנים להגיב לזה בצורה אמיתית ונכונה; מתוך לב טוב, עין טובה וחשיבה פרופורציונאלית. (וזה גם נכון בלי קשר לנושא שאני מדבר עליו כרגע, אלא באופן כללי במסע הפגישות  חצי חיוך...)

 

בסוך דבריי, אני מרשה לעצמי, אני הקטן והלא מבין, אחריי אלף התנצלויות- להוסיף בקשה אחת לבנות שעברו דבר כזה, ברמה כזו או אחרת:

מהמעט שנחשפתי אליו בעקבות המקרה הפרטי של אותה בחורה, עולה מסקנה אחת דיי ברורה. פגיעות מהסוג הזה (כל מקרה לגופו...), שעלולים בהחלט להשאיר רשמים שליליים עמוקים בנפש- זקוקות לטיפול!... ובבקשה ממכן, אם מישהי חושבת שזה יכול לעזור לה (וגם אם היא לא- אני חושב שכדאי תמיד לשלול, בשביל להיות בטוחים...)- שלא תהסס! אין מה לעשות- יש דברים שהם גדולים מאיתנו! ומהניסיון שלי בהקשרים אחרים של קשיים נפשיים- גם אם אדם מודע לחלוטין לעצמו, וברוב שטחי החיים- הוא בוחר, מתקדם ומצליח, עדיין; יישנם קשיים מהסוג הזה- שפשוט אין לנו יכולת להבין איך הם עובדים ולמה הם קורים... כמו שזה ברור לנו, שאם יש לנו קשיים רוחניים והלכתיים שאנחנו לא מסוגלים להתמודד איתם לבד- אז אנחנו פונים לרב או לרבנית. כנ"ל עם קשיים רפואיים ובריאותיים- פונים לרופא. אז כנ"ל ג"כ עם קשיים נפשיים.... (בסוגריים; אין סיכוי שהבחורה שניפגשתי איתה אז, הייתה מי שהיא היום- באמת בחורה מיוחדת, מסורה ובעלת לב טוב- לולא שהיא הייתה מטופלת אצל פסיכולוג... כמובן- כל מקרה לגופו, אבל חשוב לי לציין את זה...) 

 

שוב חשוב לי להדגיש- אני לא פסיכולוג, לא מטפל, ואפילו לא קרוב לזה. סתם אדם פשוט מהשורה, שנחשפתי לעניין הזה בהפתעה, ומשתדל להביט עליו נכוחה... ואני שוב מתנצל מהבנות פה שהעלתי נושא כ"כ רגיש ומורכב, אבל זה מתוך כוונות טובות. מהסיבות שכתבתי בהתחלה.

תודה שכתבת את זה. חשוב!פה לקצת
כל הכבוד שאתה מעלה את הנושאפסיפלורה1
באמת חשוב להבין שכל אדם הוא מורכב.
כל אחד והסיטואציות שהתמודד איתן..
האמת שזה קצת העציב אותי לדעת שישמגיבה חדפ
בנים שנרתעים מזה. תמיד חשבתי שיש הכלה ושהוא ממש מבין ומוכן "לקחת את זה על עצמו" מתוך פעולה אוטומטית ולא איזו חשיבה אקטיבית של "האם כדאי לי". שמחה שאלו הן המסקנות. ישר כוח
למה זה כל-כך מובן מאליו?לך דומיה תהילה

יש בנות שנרתעות מדברים הרבה פחות רציניים מזה. ("האם הייתן פוסלות על...").

כל אדם יכול להכיל דברים שונים.ענבל
בס"ד

בדיוק כמו שלא כולם יכולים להכיל מנטליות שונה, או נכות כלשהי, או מחלה כלשהי, או אנערף מה, ככה לא כולם יכולים להכיל כזה דבר. כל אחד יכול להתמודד עם תיק אחר וזה לגיטימי.
זה לא אומר שהם חושבים שהיא רעה, זה רק אומר שהם לא מסוגלים להתמודד עם זה.
וואו, כתבת ממש יפה.. בהחלט חשוב. ביותרמים מתוקים
יישר כח, כתבת דברים חשובים. תודה שהעלית!אורות הכתובה
לא רק בנות עוברות הטרדה מינית, בדור החולה הזה, גםחסדי הים
בנים עוברים, וזה הכי משפיל בשבילם, כי הם צריכים להיות חזקים, על אף שקרה להם את זה בקטנותם.
'בדור החולה הזה'פסידונית

ומניין לך שזה לא קרה קודם.

(זה קרה. הטבע האנושי לא השתנה.)

ברור שקרה, רק פותחים ספרי היסטוריה, אבל לא בהיקף שישחסדי הים
היום.

[יש גם דברים שאני לא כותב, וזה נושא רגיש בשבילי, ואני מסכים שאני לא לגמרי חף משיקולים בהבעת דעתי.]
על היקף אי אפשר לדעתפסידונית

בשום תקופה לא היה מאגר נתונים קיבוצי כמו היום.

 

נכון שאי אפשר לדעת נתונים על זה, אבל יש דברים שאפשרחסדי הים
לדעת, כגון: 1. מתירנות מינית שיש הרבה יותר בדור הזה (פריצות בלבוש, הסרת חוקים נגד שמרנות מינית, לגיטימציה חברתית לפריצות)
2.חשיפה רחבה לכל מיני סוגי מתירנות ופריצות דרך האינטרנט, שיכול להיות בכיס של כל אדם ובחינם, שלא היה בדורות לפנינו.

אז כשיש יותר מתירנות מינית וחשיפה מינית, יש להניח שיש יותר פגיעות מיניות.
זה נכוןפסידונית

מצד שני, בעבר היו דברים גרועים הרבה יותר, או לפחות גרועים באותה המידה.

(יש לי מלא דוגמאות אבל לא חושבת שזאת במה מתאימה לפרט אותן.)

ולגבי הפסקה האחרונה שלך לא מסכימה בכלל. כשיש יותר חשיפה מינית, כל שאנחנו יכולים לדעת הוא שמספר התלונות גובר, ביחס ישיר ללגיטימציה שהן מקבלות. אין לנו מידע לגבי מה שקורה במקומות אחרים.

התכוונתי בחשיפה, שאנשים נחשפים לצורות וגווניחסדי הים
מיניות שלא נחשפו אליהם בעבר, ולכן יש סיכוי יותר שהם יממשו אותם.
הבנתי.פסידונית

יחד עם זה עולה גם הלגיטימציה לדבר על זה ואפילו בין האדם לבין עצמו, ההבנה של מה שקרה במקום בלבול והמון מבוכה.

זה בא ביחד. 

(לא טענתי שזה טוב. רק ההצהרות שלך די קוממו אותי כי לכל דבר יש 2 צדדים ועדיף להתייחס לשניהם אם רוצים להיות הוגנים.)

אין מה להוסיף על מה שכבר נאמר. תודה!לך דומיה תהילה


חשוב מאד!! כל הכבוד לך!אניוהוא
כמדריך חתנים אני אומר,
שיש לזה השלכות מאד גדולות וכדאי ליידע את המדריכה/מדריך שיוכלו להתמקד בדברים מסויימים.
אשריך ממש! התרגשתי.א-לדהיד

בכללי, ב"ה אני מרגישה שזכינו (זכות לא פשוטה, נכון) להיות בדור בו אנשים שנפלו קורבן להטרדות ולפגיעות מיניות יכולים לחשוף את הסיפור שלהם ולהתמודד איתו, עם הרבה פחות בושה ביחס לדורות קודמים (אני מקווה שאנשים פה לא משלים את עצמם ביחס למספר ההטרדות שהיה פעם- המספר לא השתנה או עלה דרסטית, הדיווחים ב"ה כן).

 

חשוב לציין שלא כל אחד יכול להתמודד ולהכיל מישהו.י שעברו חוויה כזו (וכל התמודדות לגופה), אבל כמו שאמרת; חשוב לא להחליט החלטות בלי להכיר את המקרה ואת האדם כמו שצריך.

ולהתנהג בסופר סופר רגישות! לא להטיל לרגע ספק בחוויה של המספר.ת!

(המשפט האחרון לא נאמר סתם, כבר יצא לי לשמוע חוויות).

 

ובא לי להדגיש גם (למרות שחסדי הים כבר אמר) שגברים בהחלט עוברים תקיפות מיניות, והחוויה שלהם לא פשוטה, בדיוק כמו של נשים. חשוב שנשים יהיו מודעות לכך, וידעו להגיב בהתאם ולקבל את זה בהבנה, גם אם לא בקלות.

 

הודעה מקסימה. תודה רבה.

תוכן ראוי ביותרבסדר גמור
כתבת ברגישות מרובה, תודה.רחפת..
אגב- תובנה קטנה נוספת בהקשר הזה, בניסוח קצת ארוך...זהב שב"א
עבר עריכה על ידי זהב שב"א בתאריך ט"ז בתמוז תשע"ז 17:16

לפי מה שהתרשמתי מכל ההתעסקות בנושא הזה, זה נראה לי שיש איזה חוסר פרופורציה משווע בין השכיחות של התופעות הקשות האלה- לבין המודעות שאמורה להיות לנושא כזה, באופן כללי. כשאני אומר 'מודעות', אני כולל בתוך זה: הסברה חינוכית (אפילו מהגיל הרך!...), פעילות מונעת, הרתעה, רגישות של בעליי סמכות- הורים, מורים, מחנכים, רבנים, כמובן- לגיטימציה ונכונות לטיפול, וכן- גם בקרב בנים שנפגשים למטרת נישואין (מה שניסיתי לעשות פה...). כמובן, שבנושא רגיש ועדין כזה- גם המודעות צריכה להיות בצניעות וברגישות הראויה, אבל ברור שההשתקה, והמופנמות החברתית שיש בנושא הזה- רק מאפשרת לרוע הזה להמשיך לקרות, ולפגוע בעוד ועוד נפשות עדינות ותמימות. "עד שיפוח היום- ונסו הצללים...".

ההגיון הפשוט אומר, שככל שהמודעות לנושא הרגיש הזה תיגבר, ויוסקו המסקנות המתבקשות כמובן- אז ברור שהתופעה תלך ותיקטן!

 

זה מזכיר לי, במובן מסויים, את השינוי התודעתי שקרה בציבור הדתי לאחרונה- בכל מה שקשור להתמודדיות של בנים בענייני צניעות. היום, בטח אצל הבנים, אבל גם אצל הבנות (ופורום זה- יוכיח...)- יש מודעות גדולה לנושא הזה, על כל מורכבויותיו. וב"ה, אכן, זה גרם למהלך מדהים של לקיחת אחריות, אצל כל מיני רבדים בחברה- וזה מחולל שינוי מדהים! מספיק לראות את הגל של אמצעי הסינון לאינטרנט שהתעורר בגלל זה.

אני יודע שיש כל מיני גופים שמתעסקים עם הטרדות מיניות ב"ה, ויישר כחם. אבל בטוח שככל שתהיה יותר פעילות הסברה מונעת, ופעילות הסברה מתקנת, דווקא ע"י אנשים תורניים, ייראי שמיים, מתוך אחריות אמיתית- אז ההצפה של הנושא הזה למודעות של החברה תיעשה בצורה הטובה ביותר, עם הכי פחות נזק, ולא יצא שכרנו בהפסדנו, כמו שלצערי קרה כבר בעבר...

 

מי אמור לעורר מהלך כזה? לא יודע. נראה לי, שכמו בדוגמא שהבאתי למעלה (ככה זכור לי...)- הכי טוב שזה ייעלה מלמטה, מהשטח ממש!... נכון שקשה לצפות ממי שעברה פגיעה מינית קשה שתחשוף את מה שעברה קבל עם ועדה ותתחיל להלחם בזה. אבל זה בדיוק המקום של אלו שנפגעו- אבל לא כ"כ קשה, ועוד יותר מיזה- של החברות שב"ה לא חוו את זה כלל, לחשוב- איך הן יכולות לעזור שהתופעות האלו יילכו ויצטמצמו (גם בשביל עצמן ממש...)!.... אני לא איזה 'אסטרטג' גדול, אבל נראה לי שאם פשוט תדברו על זה (אני פונה כרגע לבנות שפה...) בכל הזדמנות שנראית לכן ראויה- קודם כל ביניכן (ז"א, לאפשר אווירה כזו- שזה לגיטימי לדבר על זה. זה כבר הישג חשוב לבנות שמתמודדות על זה...), ובשלב מתקדם- גם עם איזה אנשיי/נשות חינוך, רבנים/יות, אנשים בולטים בעליי השפעה, הורים וכדו'- עד שתצטבר איזה 'מסה קריטית' של הבנת היקף הבעיה והקושי שלה- וזה יוליד בעז"ה איזה מהלך בתחום הזה... ואשריי מי שירים את הכפפה בנושא הכ"כ חשוב הזה, וייעשה חסד עם כ"כ הרבה בנות ונשים שסובלות מהרוע הזה.

 

כל הכבוד לכל הגיבורות שמתמודדות עם זה- אשריכן. ובהצלחה לכל הבנים שיצטרכו, ויצליחו בעז"ה, להכיל מישהי שעברה דבר כזה, ואפילו- להעריך אותה על זה!

אז מה אתן אומרות על זה בנות?זהב שב"א


מסכימה מאוד, באמת חשוב להעלות למודעותהחיים תותים=)
תודה רבה על ההשקעהלב אוהב

כתבת דברים נכונים והמסר הועבר ממש בטוב טעם!!

יישר כח!! 

וכל הכבוד על יכולת ההכלה 

כל הכבוד על השיתוף, דברים ממש חשוביםעומק
כל הכבוד על העלאת הנושאלא נולדתי
נושא חשוב, אחוזים מלחיצים, ולא מדברים עליו כהיקף מימדיו .
תודה על כל מילה שכתבת.תודה.ציף
המספרים גבוהים מידי לצערינו בשביל לפסול את כל מי שעברה הטרדה בחייה. כן חשוב לדעת האם זה טופל כי זה לא דבר פשוט כלל.

ואם יש בחור שיש לו קושי לעכל את זה מסיבה כזו או אחרת שיחפש אדם עם ידע מקצועי או אדם חכם וקרוב והתיעץ על זה
רק אוסיף שלא כל מי שעוברת הטרדה מינית חייבת טיפולהחיים תותים=)
יש כאלה (כמוני...) שעברו וב"ה גם בלי טיפול אני חיה מצויין.
על כל אחת זה משפיע אחרת. ותלוי כמובן בסוג הפגיעה וכו..
חיכיתי שמישהי תכתוב את זהלא נולדתי
מסכימה
מסכימהשריקה

ונראה לי חשוב גם להפריד בין 'הטרדה'- שזה פחות חמור, והרבה יותר בנות, ואולי כמעט כולן עוברות את זה

לבין 'תקיפה', שאז יש יותר סיכוי שיצטרכו טיפול.

למרות כל ההבדלים...זהב שב"א

בס"ד

 

למרות כל ההבדלים שבין מי שכן זקוקה לטיפול, לבין מי שלא (או חושבת שלא...), ובין הטרדה לפגיעה- שהם נכונים וודאי (בדבריי כיוונתי בעיקר להטרדה פיזית... אבל לא רציתי להכנס לכל החילוקים האלה. זה לא המקום, וגם לא מטרת דבריי...).

עדיין נראה לי שהגישה האינסטינקטיבית של כל אדם שיש לו איזה קושי נפשי (בפרט בנושא הספציפי הזה של הטרדות מיניות- שסובל לצערינו מהרבה סיבות להשתקה...)- שקשה לנו לפעמים להודות שאנחנו זקוקים לעזרה מבחוץ, ושאנחנו מספיק גדולים וחזקים להתמודד עם זה לבד, או שפשוט לא נעים פתאום לגלות את 'הסוד' הזה למישהו אחר, וללכת לטיפול. פשוט נדחיק את זה וזהו... וכו' וכו'... אני לא באמת יודע מה הסיבות המדוייקות, אני סתם משער שזה קצת דומה לכל מי שיש לו קושי נפשי כזה או אחר...

 

לכן, הכיוון הכללי שאליו כיוונתי בסוף דבריי הראשונים הוא- להיות ערניים מאוד, ומודעים מאוד לרמת הפגיעה, והאם היא השאירה איזשהוא רושם שלילי באישיות. ואם כן (ואולי גם אם חושבים שלא...)- אז חשוב להסיר את החששות הדימיוניים שיש מללכת לטיפול, ואכן ללכת בלי להסס!... זה פשוט עצוב שלא רק שמישהו פגע במישהי על לא עוול בכפה, שזה כבר נורא- אלא שהתוצאות של הפגיעה הזו גם ילוו אותה במהלך חייה, ובפרט, ביכולת שלה לבנות זוגיות ולהקים בית, שזה עוד יותר נורא!

 

שוב סליחה שאני נכנס לפינות שלא בטוח שראוי שאכנס אליהם. קל לי לדבר מן הצד... אבל גם בתור מי שמדבר מן הצד- זה עדיין מוציא אותי משלוותי.

זהירות!קוראי שמו
כמי שליוה כמה נפגעים ונפגעות (בהקשרים שנוצרו, לא בתפקיד) אני רק רוצה להעיר, שאיני יודע האם "כל מי שעברה הטרדה" וכמו שהעירו כאן בצדק, המונח הטרדה הוא בעל סולם רחב...
אבל, לענ"ד בחור (כפי שהעירו, גם זה קיים ובמיוחד מתחת לגיל 12 יותר מאצל ילדות) או בחורה, שעברו הטרדה משמעותית, כדאי שילכו להתייעצות עם איש מקצוע. יתכן שכרווק/ רווקה, חיים עם זה, אבל בניואנסיים של חיי נישואין, זה עלול להשפיע, בלי שבכלל תשימו לב ששם הבעיה. וכששמים לב, לפעמים הנזקים כבר נגרמו.
עוד הערה קטנה. צויין כאן פסיכולוג. צריך לשים לב, שהולכים לפסיכולוג המומחה לפגיעות מיניות. כמו כן נראה לי פשוט, שבחור ירא שמים - חייב פסיכולוג יר"ש ןבחורה יר"ש דווקא פסיכולוגית יראת שמיים. אחרת הפער בין העולמות והייחס וצורת הדיבור על ענייני צניעות, עלולים להכשיל את הטיפול.
"מן הזהירות- שלא תרבה להזהר..."זהב שב"א

ר' מה שהגבתי ל'שריקה' לעיל... במצב הנוכחי; הן מצד השכיחות של התופעה, והן מצד ההשתקה הרבה שהיא סובלת ממנה- נראה לענ"ד שהזהירות צריכה להיות בכיוון ההפוך...

 

אגב, סוגיית הטיפול שאחריי הפגיעה- היא רק הקצה האחרון של ההתמודדות החברתית עם התופעה הזו. ברור שהחתירה שלנו, כחברה שלוקחת אחריות מוסרית ורוחנית- לעצור את זה הרבה לפני שזה מגע לשם.

 

ד' ישמור, יעזור וינחם.

וזאת בדיוק השאלה שאני שואלת את עצמי-מה עושים למנוע הטרדות?!החיים תותים=)אחרונה
מה ניתן עוד לעשות כדי למנוע הטרדות??

אם כמעט כל בת עוברת הטרדה במידה כזאת או אחרת, אז איפה כל הבנים המטרידים?? מה עושים איתם? וכיצד מטפלים/מונעים זאת??

אשמח לשמוע מה אתם חושבים..
כל הכבוד שהעלת את זה, רק מוסיףטבעות בצל
נקודה אחת נוספת, מי שעברה דבר כזה, זה לא היה באשמתך! ממש לא!
ואני אומר את זה אחרי היכרות קרובה עם מקרים שלבחורה שהותקפה היה מאוד קשה לדבר על זה כי היא לא בטוחה שזה אשמתו... ואולי בכלל היא אשמה... ואחרי הטראומה גם הפרטים המדויקים קצת מטושטשים בזיכרון...

אז אם מישהי (או מישהו..) קוראת את זה ומרגישה דומה, תדעי לך שהוא האשם היחיד.
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיooאחרונה

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרוםאחרונה
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילוא

אני אנסה לראות

בכלל לגיטימי לעשות את זה?אביעד מילואאחרונה

לפנות לראשת אולפנה ולומר לה זה הסגנון שאני מחפש ואיך אני מכיר בוגרות שלכן? (או כל ניסוח כזה או אחר?)

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך