התחושות האלה מאוד בריאות, ולצד זה, מאוד לא כיפיות בלשון המעטה :/
כותב את הדברים הבאים מתוך מקום שאני לא בטוח עד כמה הם יתאימו אליך (כי אני לא מכיר אותך ולא דיברתי איתך)
אם נשמע לך משהו שיכול להתאים - מוזמנת לקחת איתך. אם לא - ממש הגיוני שזה לא מתאים.
איכשהו שאת שואלת בסוף "איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות?" קשה לי להפריד את השאלה הכואבת הזאת מהפריקה שכתבת לאורך כל ההודעה.
דהיינו, לא נראה לי שאפשר לזרוק את הרגש ולהתקדם קדימה עם השכל בחשיבה פרקטית נטו. הגיוני מאוד שגם לא התכוונת לזה, אבל אני בוחר להדגיש את זה לצורך העניין.
באלי לשאול אותך,
כשאת אומרת "אין לי כח לעוד קשר שיגמר" - מה זה בשבילך עוד קשר שנגמר?
איך זה מרגיש לך?
מה את חושבת על זה?
(שני שאלות נפרדות, אחת על רגש ושניה על המחשבה)
כאילו, אולי הכל סמבטוכה אחת גדולה שקשה לעיכול (ובצדק!) אבל אולי באמת יש עוד צורך לעכל את הסיטואציה בה את נמצאת.
מטרת השאלות היא להעלות מודעות עצמית.
מודעות עצמית היא דבר שלא מובן מאליו!!! מאוד לא מובן מאליו להיות מודע לרגשות ולמחשבות בסיטואציות מורכבות.
גם אדם שהגיע לכך, שהוא עושה את זה אחרי התבוננות ואומץ לא קטן שנדרש להתבוננות.
וגם אדם חושב שהגיע למודעות, לא בקלות הוא יהיה החלטי ביחס לכך. יתן גם לפתח לזה שהוא יכול להיות שהוא לא הבין את עצמו לגמרי ויש לו עוד פתח משמעותי להבנה.
מטרה שניה - גמישות מחשבתית.
ברגע שאני שואל את עצמי, כל שאלה שהיא, אני בעצם מניח ספק. מניח את זה שיכולות להיות כמה תשובות אפשריות.
לפעמים שנמצאים בסיטואציה מורכבות אנחנו מנסים להבין אותה על מחשבות ישנות. מחשבות שכבר אגרנו בשכל. זה הגיוני' אבל זה לא תמיד מספיק.
אולי אפשר להמליץ לך לפרוק, לפרוק אצל חברות, אצל ההורים, אחיות, מחנכות. אולי תהיה לך חברה שמתמודדת פלוס מינוס עם מה שאת מתמודדת אבל היא תראה לך זוית קצת שונה מבחינת החוויה שהיא עוברת? אולי תוכלי לבחון את החוויה הזאת ולשאול את עצמך איפה את ביחס לזה.
יש הרבה אנשים "פרקטיים" שלא צריכים את כל זה, וישר ממשיכים קדימה. אולי זה מתאים להם וזה טוב להם. לפעמים זה גם הצעד הנכון באופן כללי.
בכל מקרה, הרעיון היה לפתוח פתח להתכווננות ריגשית ומחשבתית.
משתף אותך שמתוך המסע שלי אני שואל את עצמי הרבה -
"מה לעשות שאני מרגיש יאוש?" "איזו מחשבה תעזור לי כעת?" "האם אני מחובר לעצמי, ואם לא מה יעזור לי להבין מה אני מרגיש?" "האם אני נותן מקום לרגשות שלי?" וכו' וכו'
ועוד משהו קטן - לפעמים לא צריך "לדייק". הרבה פעמים זה בסדר להפרד מבחור בלי לנסות בכוח לדייק. לפעמים מתוך הפרספקטיבה הצרה של הזמן האחרון הקצר - באמת אין כל כך מה ללמוד. אחרי זמן יותר רחב - הגיוני הרבה יותר שיהיה מה ללמוד או לדייק. זה מעייף ממש לדייק בכל רגע, אנחנו לא באמת בנויים ריגשית לזה וזה סימן שזה גם לא נכון פרקטית.