שלישי מוניציפלי - ארץ > עירמרדכי

בס"ד

 

17 שבועות לבחירות המוניציפליות

 

את הטור השבוע נפתח בחידה –

מה משותף לשר זאב אלקין (ליכוד), ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), ח"כ ז'קי לוי (ליכוד), אורן חזן (ליכוד), ח"כ רחל עזריה (כולנו), ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני), ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני)?

 

נכון. כל השמונה הודיעו שהם או מתמודדים בבחירות המקומיות או עדיין שוקלים את זה.

 

הם אומנם נמצאים היום בכנסת ישראל, במקום שבו הם יכולים להשפיע על הדברים הגדולים במדינה, אבל לעניינו יש רשימה של שר וח"כים שרוצים להגיע בעוד כארבעה חודשים לראשות עירייה כזאת או אחרת. נכון, חלקם לא יגיעו. חלק מתמודדים זה מול זה (אלקין, עזריה ושי על ראשות ירושלים, וחזן, אקוניס ושפיר על ראשות ת"א), וחלק אחר לא בהכרח יצליח. וכאן נשאלת השאלה מה להם פוליטיקה מקומית עכשיו?

 

את התשובה הזאת יש לחלק בין המתמודדים השונים.

קחו לדוגמה את ז'קי לוי ורחל עזריה. שניהם הגיעו לכנסת מתוך הראשויות המקומיות. עזריה עזבה את תפקיד סגנית ראש העיר ירושלים לקראת הבחירות בתשע"ה שבהם היא הצטרפה למפלגת 'כולנו'. לטענתה, ירושלים תמיד הייתה חלק ממנה והיא לעולם לא עזבה אותה. עכשיו, אחרי שהיא מעט השתפשפה בפוליטיקה הארצית, היא בטוחה בעצמה שהיא תוכל להתמודד לראשות העיר. מתנגדיה, בהם גם נחמן שי, טוענים שהסיבה היא לא פרץ האהבה לירושלים, אלא שהיא הבינה שמקומה במפלגת כולנו בכנסת הבאה ממש לא מובטח, ולכן היא מחפשת את הג'וב הבא.

 

לעומתה, סגן השר ז'קי לוי שהודיע לאחרונה שירוץ לראשות העיר בית שאן, כבר כיהן שם ראש עיר והוא הודח בבחירות האחרונות ע"י רפי בן שטרית כשבניהם 96 קולות בלבד. לוי המשיך לפוליטיקה הארצית, אבל שם לא ממש שמעו עליו, בעוד בבית שאן ועוד איך שמעו. עכשיו, לוי מעוניין לחזור לעיר שאותה ניהל במשך כעשר שנים. הפוליטיקה הארצית הייתה בשבילו רק עצירת ביניים קלה שגם בה הוא לא הפסיק את הקמפיין לקראת חזרתו לראשות העיר.

 

דוגמה נוספת היא כמובן אורן חזן וסתיו שפיר. שניהם נמצאים בקצוות שונים של הקשת הפוליטית, וכל אחד מהם הוא הכוכב בקצה שלו. לשניהם אין באמת סיכוי לגבור על חולדאי בן ה-74 שבעבר כבר ניצח שני ח"כים שהתמודדו מולו (ניצן הורביץ ודוב חנין), אבל שניהם חושבים שאולי עכשיו בגלל גילו המבוגר, צעיר תוסס שמגיע מבחוץ יכול לגבור על ראש העיר הוותיק. אצל חזן, יש לומר, הרצון הוא בעיקר להתמודד מול שפיר על התפקיד, אך למרות שהעביר את כתובתו מאריאל לתל אביב, הליכוד הודיע שהוא לא תומך בו. גם אצל ח"כ אקוניס שהתבטא ש"אחרי עשרים שנה תל אביב צריכה שינוי. אפשר לומר לרון חולדאי תודה על פועלו", עדיין לא התקבלה החלטה על ריצה, וכרגע זה לא נראה כך. אך לטענתו הוא בטוח שאם הוא יקבל את ההחלטה לרוץ, הוא גם ינצח.

 

אצל אלקין הסיפור כנראה אחר. הוא כבר הבין שאין לו הרבה לאן להתקדם בליכוד. יחסיו עם נתניהו נמצאים בעליות ובמורדות, אבל כנראה שתפקיד של שר בכיר הוא לא יקבל. לכן, אחרי קדנציה כשר לענייני ירושלים הוא מעוניין להיות ראש העיר של בירת ישראל. תפקיד זה יעניק לו הרבה יותר עשייה וגם יוקרה מאשר להיות השר הממונה על העיר.

 

גם אצל ח"כ נחמן שי אפשר לומר שהוא מבין שממפלגת אופוזיציה הוא לא יקבל בקרוב תפקיד יותר יוקרתי מאשר ח"כ, ולכן גם הוא בודק את סיכוייו לראשות העיר ירושלים, אך הוא מצהיר שיעשה את זה רק במדיה והסקרים יתנו לו סיכויים ושמפלגת העבודה תעמוד מאחוריו. אותו הדבר כנראה אפשר לומר גם על ח"כ יואל חסון שאחרי המעברים בין המפלגות השונות, הגיע למסקנה שאם הוא רוצה תפקיד אז הוא צריך להתמודד גם בבחירות האלו, ולכן הוא בודק את האפשרות לריצה לראשות העיר ראשון לציון.

 

חשוב לזכור, עצם העובדה שח"כ או אפילו שר מתמודדים בבחירות לראשויות המקומיות, זה לא מצריך אותם להתפטר מהכנסת. זאת אומרת שהם יכולים להתמודד בראש שקט לבחירות האלו מבלי לפחד על מקום עבודה שלהם במדיה ולא יבחרו. זה בהחלט מסביר מדוע הרשימה של מתמודדים שבאים מתוך הפוליטיקה הארצית יחסית גדולה. כמו כן, חשוב לזכור שיש עוד זמן עד סגירת הרשימות לבחירות, וכנראה עוד נראה שינויים רבים ברשימה הזאת. חלק, שכבר הודיעו רשמית על ריצתם, אולי יורידו את מועמדותם וחלק אחר יקבל עד אז החלטה סופית האם הוא רץ או לא.

הבעיה שלשאלה האמיתי לא נתת תשובהשלומי20104

לקחת פה שישה מקרים שונים ותירצת כל מקרה לגופו.

 

אבל את לשאלה הגדולה לא נתת תשובה, ואולי התשובה האמיתית שלך היא שבאמת אין סיבה רק לששת הח"כים האלו היתה סיבה ספציפית.

 

 

לגופם של מקרים:

נתחיל משני הלייצנים האחרונים, לטעמי שניהם זה ח"כים שצריכים פריימריז ושחיים על רעש והם מבינים שעוד מעט יש להם פריימרזים וכדי לחזור לכותרות יעשו הכל כולל ריצת סרק נגד רון חולדאי.

שניהם יודעיים שהסיכוי שלהם קרוב לאפס אבל אצלם זה בכלל חלק מהפריימריז.

טכנית זה גם דרך לעשות קמפיין לא במסגרת חוק הפריימריז.(גיוס כספים נפרד ותקרת גג להוצאה נוספת).

 

הצמד הבא לטעמי זה נחמן שי וזקי לוי שיודעים שכנראה את הכנסת הבאה כך או אחרת יאלצו לראות בעיקר ממועדון הח"כלשים(ח"כים לשעבר), שניהם ממפלגות שמחייבות פריימריז, נחמן שי ממפלגה שהולכת להתכווץ לדו ספרתי אם לא דו ספרתי ששואף לחד ספרתי בחישוב קל הוא לא ב15 הראושנים, כנ"ל זקי לוי שהפעם נבחר על משבצת מחוז שכידוע ניתנת לשימוש חד פעמי ובפריימריז הארצי עם הגב של משפחת לוי הוא לא קרוב אפילו להיכנס.

 

נשארנו עם רחל עזריה ויואל חסון ששניהם סובלים מאותה מחלה, מפלגה בלי פריימריז שרשומה על שם היו"ר ולכן אתה אף פעם לא יודע כמה אתה שווה באמת, ובכלל אתה מאוד אפרורי.

כשבהצבעות בסיעה אין מצב שהיור מפסיד ואין מצב להמרות את פיו אתה מרגיש כמו סטטיסט, מה גם שבמקרה של חסון הוא יודע שגברת לבני לא נוהגת לשמור אמונים לא למותג ולא לחברים ככה שאין לדעת מה יהיה איתו פעם הבאה.

 

 

 

 

כללו של דבר התשובה שלי לשאלה בכותרת מתחלקת ל2:

 

לרוב סידור עבודה לכאלה שיודעים שהקרירה הארצית נגמרה ומיעוטם זה קמפיינים פנים מפלגתיים על הגב העירוני.

 

בגדול הפסקה האחרונה היא התשובה הכוללת לשאלהמרדכי
בס"ד

השאר, זה ניתוח למה כל אחד בנפרד חושב להתמודד ומה הוא מנסה להשיג דרך ההתמודדות הזאת. כמובן, שלחלקם (הגדול) אין סיכוי, אבל מכיוון שאין להם מה להפסיד, אז זה לא ממש אכפת להם.

אם יש מי מבין הרשימה שיצליח זה אולי אלקין בירושלים ואולי ז'קי לוי בבית שאן (שגם אם היה נבחר בפריימריז במקום גבוה ולא ברשימת מחוז, הערכה שלי שבכל זאת הוא היה מתמודד שוב מול רפי בן שטרית על עיריית בית שאן. שהפעם נדמה שהוא ילחם בכל הכוח שלו).
נקודה שראוי לציין לגבי ח"כ עזריה-מרדכיאחרונה

בס"ד

 

הבוקר, בראיון שמפורסם במוסף 'שישבת' של 'ישראל היום עונה עזריה לשאלה תישארי בפוליטיקה המקומית גם אם לא תנצחי? "אני אנצח. אבל עקרונית, כן. אני חוזרת לירושלים ויהי מה. זה הלב שלי".

 

כך שלפי זה היא בכל מקרה לא תמשיך להיות חברת כנסת לאחר הבחירות המקומיות אלא תחזור לעיריית ירושלים, וזה למרות שלטענתה כחלון הבטיח לה תפקיד שר במידה והם יעלו במנדטים בבחירות הבאות.

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.


יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גילאחרונה

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמניאחרונה
בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  


הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.


כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:


1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.


2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai

‏פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות


ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.


כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?


בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:  

נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.  

היא התאבדות קיומית.  


7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.  


אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.

כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
אז היום היה לי מבחן בקררים החדשים, קררים הם גזי הקירור והמיזוג במערכות קירור ומיזוג שהם לפעמים במצב צבירה גז ולפעמים במצב נוזל.

יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.


לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.


מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.


גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.


העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.


עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.


מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג,  זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים,  מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.


הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.

וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.

ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?

למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו? 

תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
חלק כבר נאסרו לשימוש בכלל חלק עוד אפשר להמשיך לתחזק, כדור שלג שמתגלגל.
לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.


📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁


כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.


תודה על ההתעניינות המדהימה !סביר11אחרונה
למה הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה?hamedinai

שאלה:  

למה הפרקליטות שבאה להאשים אדם, ההוצאות של הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה, ואילו ההוצאות על עורכי דין מטעם ההגנה הם על חשבון הנאשם? בנוסף לבזבוז זמן שהכול בא על חשבונו הפרטי.


התשובה:  

הפרקליטות אמורה לרצות **רק את חקר האמת**. לא אכפת לה בכלל אם הנאשם יצא זכאי – בתנאי שהוא באמת זכאי.  

ככה זה בכל משפט רגיל בעולם.


אבל במשפט נגד נתניהו זה כבר מזמן לא "רגיל".  

הפוליטיזציה בולטת לעין: הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה אינן נייטרליות. הן פשוט נגד הימין ונגד נתניהו. פעם אחר פעם בית המשפט נאלץ לתקן אותן, כי הן הלכו שמאלה או "נגד ביבי" יותר מדי.


לכן חייבים להקים **פרקליטות נייטרלית חדשה** שתנהל את התיק נגד נתניהו,  

וכל ההוצאות של ניהול התיק הזה – של הפרקליטים, של היועמ"שית ושל כל הצוות – יֵצאו **על חשבונם הפרטי או על חשבון המפלגות שהם מייצגים**.


לא ייתכן שמשפט פוליטי ימומן על חשבון **המדינה** שהם מנסים להפיל.

התשובה היא מאוד פשוטהחתול זמניאחרונה

אין צורך לרדת לפרנויה מכל סדר מסוים שנקבע.

 

למדינה יש אינטרס לאכוף את החוק. זה מתחיל בכך שיש חשד לעבירה, והמשטרה אמונה לחקור אותו, דרך חקירה ואמצעים אחרים. לאחר הפקת הממצאים התובע המשטרתי צריך להגיש כתב אישום. כתב האישום מועבר לפרקליטות שזה גוף של המדינה שמבין בחוק ותפקידו הוא להסביר בפני השופטים את הממצאים של כתב האישום, להביא עדי תביעה, להתמודד עם טענות ההגנה (למשל למצוא חורים בעדויות של עדי ההגנה, לסתור טענות בעזרת ממצאים וכן הלאה).

 

מי שרוצה, תמיד מוזמן לייצג את עצמו. אני מכיר אישית כמה תיקים כאלה שעבדו בסדר. הבן־אדם הכין את הגרסה שלו, הכין שיעורי בית, מסר אותה בפני בית המשפט, הציג את הטענות שלו באופן ברור וחותך, ובית המשפט הכריע לטובת אותו אדם.

 

מי שלא רוצה, אם הוא זכאי לייצוג של הסנגוריה הציבורית, מצוין. אם לא, אז הוא רשאי לשכור עורך דין שיעשה את העבודה הזאת במקומו.

 

אולי במדינה מאוד דמוקרטית, הסנגוריה הציבורית הייתה נגישה לכולם. למרבה הצער, זה עולה המון כסף, כך שכמו כל־מיני דברים, המדינה לא מממנת את זה.

 

אפשר כמובן לטעון שלפרקליטות (או לפרקליטים מסוימים וכן הלאה) יש הטייה פוליטית / שחיתות, אבל זאת טענה פרטנית, לא טענה על השיטה, שהיא בסך־הכל סבירה ומתקבלת על הדעת (ברמת ההיגיון, לאו דווקא דין תורה), גם אם לא מושלמת.

יש גם שיטות אחרות כמו למשל שופט־חוקר או הדין העברי בהם אין ייצוג עורכי דין בכלל ועוד ועוד.

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' באייר תשפ"ו 22:10

מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.


 

מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.


 

כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.


 

גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).


 

מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.


 

מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.


 

----------


 

 

אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!


 

מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...

טראמפ החדשאיתן גיל

נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.

האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.

אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה. 

אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.  

 

 

 

שִׁמְךָ נָאֶה לְךָ, וְאַתָּה נָאֶה לִשְׁמֶךָשלג דאשתקד
עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
טראמפ: ישראל בעלת ברית אדירה שיודעת לנצח

אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.

ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גיל

האם זה נכון גם בכוון ההפוך?

אובססביבי, ההבלים הרגילים שלךנקדימוןאחרונה

אולי יעניין אותך