שלישי מוניציפלי - ארץ > עירמרדכי

בס"ד

 

17 שבועות לבחירות המוניציפליות

 

את הטור השבוע נפתח בחידה –

מה משותף לשר זאב אלקין (ליכוד), ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), ח"כ ז'קי לוי (ליכוד), אורן חזן (ליכוד), ח"כ רחל עזריה (כולנו), ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני), ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני), ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני)?

 

נכון. כל השמונה הודיעו שהם או מתמודדים בבחירות המקומיות או עדיין שוקלים את זה.

 

הם אומנם נמצאים היום בכנסת ישראל, במקום שבו הם יכולים להשפיע על הדברים הגדולים במדינה, אבל לעניינו יש רשימה של שר וח"כים שרוצים להגיע בעוד כארבעה חודשים לראשות עירייה כזאת או אחרת. נכון, חלקם לא יגיעו. חלק מתמודדים זה מול זה (אלקין, עזריה ושי על ראשות ירושלים, וחזן, אקוניס ושפיר על ראשות ת"א), וחלק אחר לא בהכרח יצליח. וכאן נשאלת השאלה מה להם פוליטיקה מקומית עכשיו?

 

את התשובה הזאת יש לחלק בין המתמודדים השונים.

קחו לדוגמה את ז'קי לוי ורחל עזריה. שניהם הגיעו לכנסת מתוך הראשויות המקומיות. עזריה עזבה את תפקיד סגנית ראש העיר ירושלים לקראת הבחירות בתשע"ה שבהם היא הצטרפה למפלגת 'כולנו'. לטענתה, ירושלים תמיד הייתה חלק ממנה והיא לעולם לא עזבה אותה. עכשיו, אחרי שהיא מעט השתפשפה בפוליטיקה הארצית, היא בטוחה בעצמה שהיא תוכל להתמודד לראשות העיר. מתנגדיה, בהם גם נחמן שי, טוענים שהסיבה היא לא פרץ האהבה לירושלים, אלא שהיא הבינה שמקומה במפלגת כולנו בכנסת הבאה ממש לא מובטח, ולכן היא מחפשת את הג'וב הבא.

 

לעומתה, סגן השר ז'קי לוי שהודיע לאחרונה שירוץ לראשות העיר בית שאן, כבר כיהן שם ראש עיר והוא הודח בבחירות האחרונות ע"י רפי בן שטרית כשבניהם 96 קולות בלבד. לוי המשיך לפוליטיקה הארצית, אבל שם לא ממש שמעו עליו, בעוד בבית שאן ועוד איך שמעו. עכשיו, לוי מעוניין לחזור לעיר שאותה ניהל במשך כעשר שנים. הפוליטיקה הארצית הייתה בשבילו רק עצירת ביניים קלה שגם בה הוא לא הפסיק את הקמפיין לקראת חזרתו לראשות העיר.

 

דוגמה נוספת היא כמובן אורן חזן וסתיו שפיר. שניהם נמצאים בקצוות שונים של הקשת הפוליטית, וכל אחד מהם הוא הכוכב בקצה שלו. לשניהם אין באמת סיכוי לגבור על חולדאי בן ה-74 שבעבר כבר ניצח שני ח"כים שהתמודדו מולו (ניצן הורביץ ודוב חנין), אבל שניהם חושבים שאולי עכשיו בגלל גילו המבוגר, צעיר תוסס שמגיע מבחוץ יכול לגבור על ראש העיר הוותיק. אצל חזן, יש לומר, הרצון הוא בעיקר להתמודד מול שפיר על התפקיד, אך למרות שהעביר את כתובתו מאריאל לתל אביב, הליכוד הודיע שהוא לא תומך בו. גם אצל ח"כ אקוניס שהתבטא ש"אחרי עשרים שנה תל אביב צריכה שינוי. אפשר לומר לרון חולדאי תודה על פועלו", עדיין לא התקבלה החלטה על ריצה, וכרגע זה לא נראה כך. אך לטענתו הוא בטוח שאם הוא יקבל את ההחלטה לרוץ, הוא גם ינצח.

 

אצל אלקין הסיפור כנראה אחר. הוא כבר הבין שאין לו הרבה לאן להתקדם בליכוד. יחסיו עם נתניהו נמצאים בעליות ובמורדות, אבל כנראה שתפקיד של שר בכיר הוא לא יקבל. לכן, אחרי קדנציה כשר לענייני ירושלים הוא מעוניין להיות ראש העיר של בירת ישראל. תפקיד זה יעניק לו הרבה יותר עשייה וגם יוקרה מאשר להיות השר הממונה על העיר.

 

גם אצל ח"כ נחמן שי אפשר לומר שהוא מבין שממפלגת אופוזיציה הוא לא יקבל בקרוב תפקיד יותר יוקרתי מאשר ח"כ, ולכן גם הוא בודק את סיכוייו לראשות העיר ירושלים, אך הוא מצהיר שיעשה את זה רק במדיה והסקרים יתנו לו סיכויים ושמפלגת העבודה תעמוד מאחוריו. אותו הדבר כנראה אפשר לומר גם על ח"כ יואל חסון שאחרי המעברים בין המפלגות השונות, הגיע למסקנה שאם הוא רוצה תפקיד אז הוא צריך להתמודד גם בבחירות האלו, ולכן הוא בודק את האפשרות לריצה לראשות העיר ראשון לציון.

 

חשוב לזכור, עצם העובדה שח"כ או אפילו שר מתמודדים בבחירות לראשויות המקומיות, זה לא מצריך אותם להתפטר מהכנסת. זאת אומרת שהם יכולים להתמודד בראש שקט לבחירות האלו מבלי לפחד על מקום עבודה שלהם במדיה ולא יבחרו. זה בהחלט מסביר מדוע הרשימה של מתמודדים שבאים מתוך הפוליטיקה הארצית יחסית גדולה. כמו כן, חשוב לזכור שיש עוד זמן עד סגירת הרשימות לבחירות, וכנראה עוד נראה שינויים רבים ברשימה הזאת. חלק, שכבר הודיעו רשמית על ריצתם, אולי יורידו את מועמדותם וחלק אחר יקבל עד אז החלטה סופית האם הוא רץ או לא.

הבעיה שלשאלה האמיתי לא נתת תשובהשלומי20104

לקחת פה שישה מקרים שונים ותירצת כל מקרה לגופו.

 

אבל את לשאלה הגדולה לא נתת תשובה, ואולי התשובה האמיתית שלך היא שבאמת אין סיבה רק לששת הח"כים האלו היתה סיבה ספציפית.

 

 

לגופם של מקרים:

נתחיל משני הלייצנים האחרונים, לטעמי שניהם זה ח"כים שצריכים פריימריז ושחיים על רעש והם מבינים שעוד מעט יש להם פריימרזים וכדי לחזור לכותרות יעשו הכל כולל ריצת סרק נגד רון חולדאי.

שניהם יודעיים שהסיכוי שלהם קרוב לאפס אבל אצלם זה בכלל חלק מהפריימריז.

טכנית זה גם דרך לעשות קמפיין לא במסגרת חוק הפריימריז.(גיוס כספים נפרד ותקרת גג להוצאה נוספת).

 

הצמד הבא לטעמי זה נחמן שי וזקי לוי שיודעים שכנראה את הכנסת הבאה כך או אחרת יאלצו לראות בעיקר ממועדון הח"כלשים(ח"כים לשעבר), שניהם ממפלגות שמחייבות פריימריז, נחמן שי ממפלגה שהולכת להתכווץ לדו ספרתי אם לא דו ספרתי ששואף לחד ספרתי בחישוב קל הוא לא ב15 הראושנים, כנ"ל זקי לוי שהפעם נבחר על משבצת מחוז שכידוע ניתנת לשימוש חד פעמי ובפריימריז הארצי עם הגב של משפחת לוי הוא לא קרוב אפילו להיכנס.

 

נשארנו עם רחל עזריה ויואל חסון ששניהם סובלים מאותה מחלה, מפלגה בלי פריימריז שרשומה על שם היו"ר ולכן אתה אף פעם לא יודע כמה אתה שווה באמת, ובכלל אתה מאוד אפרורי.

כשבהצבעות בסיעה אין מצב שהיור מפסיד ואין מצב להמרות את פיו אתה מרגיש כמו סטטיסט, מה גם שבמקרה של חסון הוא יודע שגברת לבני לא נוהגת לשמור אמונים לא למותג ולא לחברים ככה שאין לדעת מה יהיה איתו פעם הבאה.

 

 

 

 

כללו של דבר התשובה שלי לשאלה בכותרת מתחלקת ל2:

 

לרוב סידור עבודה לכאלה שיודעים שהקרירה הארצית נגמרה ומיעוטם זה קמפיינים פנים מפלגתיים על הגב העירוני.

 

בגדול הפסקה האחרונה היא התשובה הכוללת לשאלהמרדכי
בס"ד

השאר, זה ניתוח למה כל אחד בנפרד חושב להתמודד ומה הוא מנסה להשיג דרך ההתמודדות הזאת. כמובן, שלחלקם (הגדול) אין סיכוי, אבל מכיוון שאין להם מה להפסיד, אז זה לא ממש אכפת להם.

אם יש מי מבין הרשימה שיצליח זה אולי אלקין בירושלים ואולי ז'קי לוי בבית שאן (שגם אם היה נבחר בפריימריז במקום גבוה ולא ברשימת מחוז, הערכה שלי שבכל זאת הוא היה מתמודד שוב מול רפי בן שטרית על עיריית בית שאן. שהפעם נדמה שהוא ילחם בכל הכוח שלו).
נקודה שראוי לציין לגבי ח"כ עזריה-מרדכיאחרונה

בס"ד

 

הבוקר, בראיון שמפורסם במוסף 'שישבת' של 'ישראל היום עונה עזריה לשאלה תישארי בפוליטיקה המקומית גם אם לא תנצחי? "אני אנצח. אבל עקרונית, כן. אני חוזרת לירושלים ויהי מה. זה הלב שלי".

 

כך שלפי זה היא בכל מקרה לא תמשיך להיות חברת כנסת לאחר הבחירות המקומיות אלא תחזור לעיריית ירושלים, וזה למרות שלטענתה כחלון הבטיח לה תפקיד שר במידה והם יעלו במנדטים בבחירות הבאות.

די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.


סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

שמח שהתפכחתזיויק
בכנות
למה מגיל 16איתן גיל

בגיל 8 ימים צריך אביו להתחייב שבנו ישרת בנח"ל החרדי או בגלי צה"ל.

נכון. מרגע שנכנס בבריתו של אברהם אבינוסודית
וַיִּשְׁמַ֣ע אַבְרָ֔ם כִּ֥י נִשְׁבָּ֖ה אָחִ֑יו וַיָּ֨רֶק אֶת־חֲנִיכָ֜יו יְלִידֵ֣י בֵית֗וֹ שְׁמֹנָ֤ה עָשָׂר֙ וּשְׁלֹ֣שׁ מֵא֔וֹת וַיִּרְדֹּ֖ף עַד־דָּֽן:
עדיף (להבין) עכשיו מלעולם לאנקדימון
אעפ שהחרדים צריכים לרצות להתגייס, ובאמת יש צורך בהם, זה ברור שהסיבוב האחרון על החרדים הוא עוד פוליטיקה מאותו סוג שנאה ישן.


יחד עם זאת, החרדים עצמם היו הולכים עם כל משוקץ וטמא ובתנאי שיעביר להם כסף לישיבות.

אם הם לא ילכו עם השמאלכמו🐌תמס

השמאל יעביר 30 מליארד לארגוני פשיעה

שלפחות יחסמו את זה

איזה סנקציה כלכלית יש שלא פוגעת בילדים?קפיץ

זה לא שיש להם כסף משל עצמם

מה קרה עכשיו שהוא "פגיעה בילדים" בעינייך? או שכל סנקציה כלכלית היא מחוץ לתחום

ילד בן 3, אתה רוצה שילך לעבוד?סודית
סנקציות כלכליות רק על מי שקיבל צו ראשון ולא התייצב. לפני שיש לו ילדים
בקיצור על אף אחדקפיץ

זה גם לא כאילו שלהורים יש אחריות כלפי הילדים שלהם 

לא, זה לא מה שאמרתיסודית
אמרתי ששינוי מתחיל בנקודת זמן ונקודת הזמן היא כשצעיר ובריא ועצמאי, ויכול לבחור
לפי הכותרת ששמו בראשיקפיץ

את מדברת על תקציב לחינוך החרדי?

בית ספר שלא מלמד לימודי ליבה לא צריך לקבל שקל. שההורים יממנו, וגם על זה צריכות להיות סנקציות מעבר לזה


עזבי את זה שלא שללו תקציבים, אלא דורשים מהם להחזיר תקציבים שהם קיבלו נגד החוק


ועדיין - איך זה לשלול מהילדים ולא מההורים שלהם?

ובי"ס שלא מלמד יהדות?זיויק
ילדים לא יודעים פה שמע ישראל
אלה לא סנקציותברגוע

שללו תקציבים כי הם לא מלמדים ליב"ה.

אפשר להתווכח אם נכון לעשות את זה, אבל אין קשר לגיוס.

מה בעצם חדשoo

מאז ומעולם הגנים ובתי הספר החרדיים תוקצבו באופן חלקי


אני לא מתעניינת בחדשות אז אולי יש משהו חדש בנושא

ועדיין

זה היה מאז ומעולם

שקל לפה שקל לשם לא מעניין

העיקרון הוא חוסר שוויון תקציבי מעוגן בחוק

הפרנסה של ההורים מוטלת על ההוריםספקאחרונה

למה אנשים אחרים צריכים לממן את הילדים שלהם? 

דווקא זה נשמע לי מאוד הגיוני. 

חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:


זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר

מי אמר שאין לו אינטרסים?

 

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11

אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.

מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה

אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספקאחרונה

שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות. 

הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה. 

במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים". 

בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו. 

 

גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות... 

אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש. 

 

ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה. 

היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה. 

המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית. 

 

בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול. 

בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי. 

 

איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

 

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטוריאחרונה

אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,

על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,

על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,

זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,

ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:


סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

למה הוא התכוון כשדיבר עלקעלעברימבאר
"מגורים משותפים,משק בית ואינטימיות"?
סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
לפוליטיקאי יצחק עמית אין מקום בחיינו הציבוריים.
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל

ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.

יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
בכל זאת הוא אמר בתוך הדברים שלוש מילים שהיה עדיף להמנע מלהגיד אותם.


כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).

כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל

יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.

ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.

איוב ששתק נידון ליסורים.

סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.

ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.

כי הגיעו מים עד נפש.

אז כן, אני מברך את בצלאל.

אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
טראמפ המוכר והרגיל ולהודות שהשרשורים החוזרים שלך על 'טראמפ החדש' היו דה-מורליזציה מיותרת.
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל

תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".

ולהם הוא מקשיב.

כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו

הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.

"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.

מה פתאום להימנע?!נקדימון
לא מפיהם אנו חיים. מה שהוא אמר היה נכון ומדויק. וגם ברור מאוד.


מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.


פה אני חולק עליך מכל וכל.

הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה

ועל זה לא יסולח לו בקפלן

יום עיון שלקעלעברימבאר

ארגון תנא דבי ישמעאל.

 

הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?


 

הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת


 

הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?


 

הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל

 

הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל


 

ח"כ איימן עודה ציטט את מאמר חז"ל

לזכותו ייאמרנקדימון
שמבין דבריו הוא מודה שאנחנו המלאכים אליהם ה' דיבר במדרש.


לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.

אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
מיהודים שמאלנים טפשים שלא יודעים להבין מדרש
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.


והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.


אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.


"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

לא צריך מידע לטובתו, הואקעלעברימבאר

היה לחוץ בגלל הפיגוע עם אדרנלין שמעכב שיקול דעת. ובתום לב עשה טעות.

 

צריך לשחרר אותו מכל עונש. כמו שלא מענישים חייל שירה בטעות באירוע דו"צ


 

לדעתי הסיבה היחידה שהשמאל מתנכל לו כי רואים בו אלאור אזריה 2, כלומר לא מתנכלים אליו כי עשה טעות בזיהוי, אלא כי ירה באדם שחשב שהוא מחבל גם אחרי שהאדם הרים ידיים. כלומר היו מענישים אותו באותה מידה גם אם היה יורה במחבל באמת

כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

 

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

 

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד


אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.


זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל


אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

 

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?


כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.


לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימון
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.


אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

דרך אלוןנ א

דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)

מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90

עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה

כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.

חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
ולא מועילים.


בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.

אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימוןאחרונה
והמטרה שלך היא זדונית.

אולי יעניין אותך