רציתי לדבר על נושא כאוב מאוד ושמו - סוכר.
הסוכר הוא מרכיב חיוני בגופנו. ללא הסוכר אדם לא יכול לעמוד על רגליו אפילו לא דקה. כל כך חשוב הוא הסוכר, שאם תרגישו את עצמכם נחלשים פתאום באמצע יום עבודה, זה כנראה מנפילת סוכר.
סוכר הוא כמו דלק למנוע. אם תשים לא מזוקק מספיק - המנוע ישרף, אם תשים מזוקק מדי, המנוע ישחק, ואם לא תשים בכלל - המנוע לא יעבוד.
אם אתם חושבים שאתם דואגים לגוף כמו לרכב שלכם, תקראו את הפוסט. אם הגוף שלכם לא כל כך חשוב, תעברו הלאה.
צריכת הסוכר היומית.
הרפואה הקונבנציונלית (העדכנית) ממליצה על 10% מסך הקלוריות היומי, לצרוך סוכרים. אם האדם הממוצע צורך 2000 קלוריות ביום, אזי 200 מתוכם צריכים להיות פחמימות (50 גרם).
נשמע לכם הרבה? אז זהו שב100 גרם לחם מלא יש כ46 גרם פחמימות - הצריכה המומלצת היומית.
ישנם כמה דברים עיקריים שאנו אוכלים בכמות גדולה יחסית, והם רווים סוכר מהיר:
מיצים (6-15 גרם סוכר ל100 גרם), שוקולדים (30-70 גרם סוכר ל100 גרם), חטיפים למניהם (20-80 גרם סוכר ל100 גרם), דגני בוקר(10-50 גרם סוכר ב100 גרם), בסוכריות וחמצוצים,(85 גרם סוכר ל100 גרם), ועוד ועוד.
כאשר אנו שותים כוס מיץ המכילה כ180 מל, אנו מכניסים לעצמנו ב''שלוק'' כמעט, ולעתים אף יותר מ20 גרם סוכר - חצי מהכמות אותה אנו צורכים ביום שלם.
שימו לב, 5 בקבוקי ''תות בננה'' מכילים כקילו וחצי סוכר, פי 200(!) מכמות הסוכר שהגוף צריך.
צריך להבין, תוצאות הסוכר הרסניות. בישראל 6.5% מהתושבים נוטלים תרופות לאיזון סוכר.
6.5% וזה רק בשנת 2012, 478,500 תושבים בישראל מאובחנים כחולי סוכר ועוד מעל 400,000 עם סיכון מיידי לחלות.
אכילת סוכר בכמות גדולה במיוחד גורמת לדילול העצם (אוסטאופורוזיס), לפגיעה חמורה ביכולת הפוריות, לסוכרת (וכן לסוכרת נעורים), לסוכרת סוג 2, לסוכר גבוה, וכן לכמה סוגים של סרטן.
בנוסף, נמצא קשר ישיר בין אכילת סוכר להשמנת יתר. כאשר תוצאות השומן העודף בגוף והשלכותיו ידועות (טרשת עורקים, מחלות לב, סרטן לסוגיו, מחלות מפרקים ועוד).
מה עושים? אני מציע כמה דברים, אפשר לאמץ חלק ואפשר לאמץ הכל.
מחלות סוכר (למעט תורשתיות) הן הפיכות, ותלויות אך ורק בנו.
יש כמה דרכים לריסון אכילת הסוכר, פה אני כותב רק דברים בסיסיים.
1. להמעיט כמה שאפשר ואפילו להפסיק עם אכילה של שוקולד ושתייה של מיצים.
2. קביעה של יעד פחמימתי (לצורך העניין - עד 100 גרם פחמימות ביום).
3. סימון מיצים שמעל 10 גרם סוכרים ל100 מ''ל.
4. סימון ממתקים מכמות מסויימת של סוכרים.
5. מעבר לפירות
באופן כללי אני ממליץ להסתכל בכל מוצר בגו האריזה (יופיע כפחמימות, מתחת האנרגיה/קלוריות) כמה גרם סוכרים יש, ולפי זה לחשוב אם זה שווה את הטעם.
@*בננית*








)





