דבר שאני שנים צועק עליו הובא סוף סוף לישיבת הסיעה.
http://www.srugim.co.il/57555-מקנאים-בשס-לפחות-שלושה-חכים-בבית-היהו?di=1
אני מקווה שכשזה יתגשם, גם הבית היהודי יראה אחרת גמרי ויעשו פחות שטויות כמו בריתות עם מטומטמים שונאי התורה.
דבר שאני שנים צועק עליו הובא סוף סוף לישיבת הסיעה.
http://www.srugim.co.il/57555-מקנאים-בשס-לפחות-שלושה-חכים-בבית-היהו?di=1
אני מקווה שכשזה יתגשם, גם הבית היהודי יראה אחרת גמרי ויעשו פחות שטויות כמו בריתות עם מטומטמים שונאי התורה.
לבית היהודי, בשיחות סגורות גם חכים אחרים מהסיעה תומכים.
כל שאר הכתבה זה שטויות של העיתונאי.
בס"ד
חברי כנסת בבית היהודי העלו הצעה להקמת מועצת גדולי תורה למפלגה, בדומה למה שקיים בש"ס וביהדות התורה.
כתב הכנסת של מעריב, זאב קם, מדווח היום בעיתון כי בישיבת הסיעה הראשונה של המפלגה לאחר החזרה מפגרת הבחירות הלינו חברי הכנסת כי לא מתייעצים איתם בהחלטות שונות.
על פי הדיווח של קם, במהלך הדיון העלה ח"כ יוני שטבון רעיון להקמת מועצה של רבנים שתמליץ ותכריע בעיקר בסוגיות של דת ומדינה.
"במושב הנוכחי יעלו לא מעט שאלות בענייני דת ומדינה, ובמיוחד בנושאים האלו ראוי שיוקם בבית היהודי פורום של רבנים שיעסוק בנושא", מצוטט שטבון במעריב.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
על פי הדיווח של קם יו"ר הסיעה בכנסת, ח"כ איילת שקד, התעלמה מההצעה של שטבון וביקשה להתקדם בנושאים שבסדר היום, אלא שאז קטע אותה ח"כ מוטי יוגב, שהביע תמיכה ברעיון של שטבון. שקד התעלמה גם ממנו, אלא שאז דפקה אורית סטרוק על השולחן והודיעה שהמצב הנוכחי לא יכול להמשך: "או שמתייעצים עם הסיעה או שרק חלקים בסיעה מחליטים בשביל כל הסיעה" ואמרה שגם היא תומכת ברעיון.
בסופה של הישיבה, לא התקבלה החלטה בעניין, אך קם מדווח כי בשיחות סגורות חברי כנסת נוספים, מביעים תמיכה ברעיון, בצורה כזו או אחרת.
בס"ד
אם הם יקחו את רבני תקומה ויצרפו אליהם עוד רבנים גדולים ומשפיעים כמו הרב אריאל, הרב דרוקמן וכו' אז זה באמת ישנה את המפלגה ויוביל אותה למקומות יותר טובים. רק שכמובן, הנושא מתחיל להיות בעייתי ברגע שינסו לחבר בין רבנים מסויימים שכל אחד לוקח לכיוון אחר, ואז יכולים להגיע למצב לא הכי נעים (דבר שלא היה קורה בש"ס ששם מי שנכנס למועצת חכמי התורה מחוייב לדרכו של הרב עובדיה זצוק"ל)
גם אני מקווה.
זה א.
ב. אתה כנראה לא הבנת את הרעיון של מועצת גדולי התורה אם זה מה שאתה כותב.
ואם הוא לא יכול להיות כפוף לרבנים כלשהם באופן כללי אז המצב מאוד בעייתי.
ובנט, גם כראש המפלגה, לא יכול לקבוע בשביל כל המפלגה אם להיות כפוף למועצה זו אחרת או לא, אם הוא יעשה זאת הוא יפלג מחדש את תקומה והמפד"ל (ושטבון ויוגב לא מתקומה)
דרעי כבר התחיל למנות למועצת את חבריו שיגידו מה שדרעי רוצה שיגידו.
אבל זה יקרה.
תמיכה בניר ברקת, בה נכתב שהרבנית צביה אליהו אומרת שהרב זצ"ל אמר שברקת הוא ראש העיר הטוב ביותר לירושלים.
הדברים האלה נאמרו מן הסתם בקדנציה הראשונה, ואני כמעט בטוח שהרב לא היה תומך בו היום, השאלה אם לקחו את הדברים מאז והשתמשו בהם היום, או שהרבנים גם היום תומכת בו, משהו יודע?
זה לא חוכמה ללכת כמו עדר אחרי התקשורת בלי לחשוב לרגע.
אני עוקב אחרי הפוליטיקאים כבר המון זמן, ויכול לראות קצת מי הם חנפני התקשורת ומי עוסקים בצרכי ציבור באמונה.
אם התקשורת שונאת מישהו מאוד, זה סימן הכי ברור שהוא הכי בסדר.
מה רק לא ניסו נגד לירבמן?
נגד אריה דרעי - בזמן אחרון לא נוהל מצוד תקשורתי כי עכשיו הוא כבר נזהר מאוד. אבל בעבר, התקשרות התנפלה עליו וחיפשה נגדו עד שהוא ישב בכלא. וזה היה שלא במקרה מייד אחרי שהכשיל את התרגיל המסריח של שמעון פרס יקיר התקשורת.
יקירי התקשורת שהם מושכים שמאלה באמת לעולם לא ישבים בכלא, גם כשמדובר במיליונים רבים. אהוד ברק מוגן. אפילו אולמרט מוגן, למרות שמדובר במיליונים רבים. אריה דרעי הוציאו עליו גזר דין בגין עשרות אלפים בודדים.
אותו דבר, התקשורת מאוד שונאת את גברת נתניהו, וכמו שכבר כתבתי קצת מזה בשרשור אחר, היא מאוד נבונה והיא הכוח הנסתר של בנימין נתניהו, והיא זו שלא נותנת לו ליפול. התקשורת יודעת את זה היטב ומנסה לנטרל אותה. שביבי יישאר, אבל בלי הכוח שלה.
אותו דבר גם עם ליברמן. בעבר כשהוא היה מנכ"ל משרד ראה"מ הם התנכלו לו עד מאוד, וגם אחר כך לא הפסיקו. לא אכפת להם שנתניהו יישאר אבל שיהיה כמו בובה מובלת על ידי חוטים שהמושכים בהם הם החונטה השמאלנית.
כל מה שהרב עובדיה והרב שלום כהן דיברו על הבית היהודי ושות' - היה בדחיפתו שלו.
לא ראינו ולא שמענו דברים חמורים כאלה כישי היה בראש.
וכן הפגיעה ברב עמאר וכן על זה הדרך.
בוא תסביר לי למה הוא צריך לדברר את מצבו של הרב עובדיה. וכי אין לרב משפחה? מעניין שדברורים מפי פוליטיקאים לא היו אצל הרב אליהו.
ופתאום הבנאדם דואג לשלומו. היכן הוא היה מאז השחרור עד עכשיו? למה אז הוא לא הגיע ולו פעם אחת לדרוש בשלומו.
'נראין אוהבים בשעת..'
מילה שלו זו לא מילה.
נכון שפוליטיקה זה דבר מסריח מטבעו, אבל יש גבול. ככה אתה רוצה שיתנהגו לדוגמא במינוי רב ראשי לבירה? אני לא.
מביעה את דעתה.
אגב, הוא מדבר על זה שהמצב בהר הבית לא הוגן, ושצריך להתיר ליהודים תפילה, זה לא שמאלני נורא...
הרב מרדכי אליהו אמר,
אבל אז היו מתמודדים שונים.
לא ברור לי הענין הזה
הרב אליהו אמר פעם.. אז ראש בקיר ממשיכים... מה לא ברור...
(לא שאני חושב שהבחירה בו בהכרח גרועה, אני רק לא מבין את התמיהה)
אבל בגדול נכון ועצוב לדעתי
התכוונתי לאנשים..
ז"א, יש הרבה אנשים שהולכים ראש בקיר ואין בזה בעיה, ודאי אנשים מבוגרים. זה לגמרי טבעי וחביב אפילו. כשזה אישי.
הראש בקיר הוא בעייתי כשמדובר בציבור שלם שלא מבין שאין פה רב, אבל ... "הרב אליהו אמר..."...
guestזה בסדר
והסכמה לגמרי
(וזה נכון לגבי החברה בכללי, ולא רק החברה הספציפית הזאת)
ואני בטוחה שהרב כן היה תומך בו היום,
בייחוד כששאר האופציות הן לא מזהירות כמו שהן נראות..
ואפילו בלי להפעיל יותר מדי את המוח, רואים מייד שזו מלחמה מי ינצח פה: הצד של קדושה או הסטרא אחרא. חד וחלק.
הרבנית הזקנה, לא בטוח כמה היא קוראת עיתונים ונכנסת לאיטרנט לראות את התמונה המלאה, ואם היא בכלל במצב שקוראת ועד כמה. ואם מישהו לוחש לה באוזן מה שכתוב בעיתונים, לא בטוח מי הוא. ובכלל ממתי הרבניות נהיות פוסקות הלכה למעשה? אז בואו נוריד את זה מהפרק, צרכים לכבד אותה כמו שהיא, היא בכל זאת אלמנתו של הרב.
ניר ברקת- סיטרא אחרא?
אחי קצת נסחפת..
ואתה קצת חוצפן, כי אני מניח שמי שחייה עם בעלה יותר מ60 שנה יודעת לחזות "קצת" יותר טוב מהוד רממותו המידנאי את דעתו של מרן זצ"ל.
כנראה שהרב אליהו חשב שברקת הוא לא כזה סיטרא אחרא כמו שאתה חושב..
ולא הבנתי מאיפה הבאת שמשה ליאון הוא כזה קדושה אבל נו שויין באמת הרב לא התייחס אליו אף פעם בתור מועמד לראשות העיר.
ועושים את זה שונאי הדת, היהדות וארץ ישראל, אז לא צריכים להיות חוזה גדול להבין במה מדובר.
הרבנית חייה עם בעלה 60 שנה, טוב מאוד. זה לא נתן לה סמיכה לרבנות. ובכלל לא בטוח האם הרבנית אומרת את זה מעצמה או לחשו לה באוזן או שנמצאת תחת השפעתו של מישהו/י.
וחוץ מזה, גם רב אמתי וגדול בתורה נותן בדרך כלל נימוק לדבריו, ולא הולכים כחוק העדר. ראה את השו"ת של גדולי ישראל אמיתיים איך מנמקים היטב את מה שהם אומרים.
אם כי זכותו לזלזל. היא אשתו של רב, היא לא מנהיג ולא רב ולא שום דבר שידוע לי..
גדול התורה הרב דרוקמן גם תומך בו. אני באמת לא יודעת אם הדיבורים על ברקת ושמאל נכונים משהו, אחרי הכל לא ראינו שום סרטון או הקלטה ברשת שחורצת את זה במפורש.
אני מאמינה שאם הרב דרוקמן מצא בו פסול הוא לא היה ממהר לתמוך בו"...
שורה אחרונה: "דעתי, שאין בזה זכות של חזקה, ואין לאף אחד זכות להטיל באיזה צורה שהוא את מי לבחור ומה לבחור, ומי
שמטיל מרותו שאין לקיבוץ אנשים להתארגן, יש לו דין שגוזל את זכות הזולת לעשות רצונו", (מתוך מכתב, תשמ"ט)
זה לא פסיקה לכאן או לכאן, זה רגש, או מחשבה לפי ההגיון הבריא שלך כל אחד, אם ישנה התלבטות, היא מורידה את ס, ההחלטיות והנחרצות. אם אין כזו, משל ברקת היה שמאלן מושבע, ומוצהר, היה ניתן לחרוץ, אולי. יש דעות לכאן או לכאן, מנציגים יראי שמים, ועל כן.. לא ממש משנים הרבנים ומה שהם אומרים... (אתה לא ראוה כאן זלזול, כן?)
הרי הוא עצמו הורה במי לבחור.
אגב, לא ממש אכפת לי אם הוא כן הורה בסופו של דבר, הרב שטיינמן גם ידוע באמרתו הזו וכן הרב אוירבאך זצ"ל, הרב שך אמר כל מיני דברים (אהמ אהמ) ..
לגבי המכתב, אין מה להבין את כוונותיו וכו וכו, אם הכוונה היא למה שאני אמרתי, ש*זה* לא חופף דבריו- יכול להיות, אבל כוונות אין כאן. ברור וחד וחלק שדעתו היא שרב לא יפסוק למי לבחור.
איך הוא יכול להתנגד לדבר שהוא עצמו עושה?
והורה למי להצביע כמו מפלי הניאגרה.
פייגליניזיתוזו אחלה הוכחה.
חוץ ממילים מלהיבות ויפות לא כתבת כאן כלום.
(הוא פסל אנשים, נכון, יש ציטוטים נוראים שלו. מה זה קשור להצבעה הרשמית בקלפי?)
אולי הגיע הזמן לאחדות אמיתית
כדי שנבין על מה המהומה?
כוחות זיהו ארבע דמויות העולות מכיוון הכפר בורין והחלו במרדף אחריהם, תוך ירי פצצות תאורה. מסוכנות תצפית נמסר כי כעת נערכות סריקות בכפרים בורין ועוורתא . נסיבות האירוע נחקרות. ייתכן ומדובר בגנבים.
והכניס את זה למאות אלפי בתי יהודים שומרי תורה ומצות בשבת זו באמצעות עיתון בשבע.
התמונה מופיעה בפרסומת של המשרד
דבר שני זו לא בעיה של העיתון אלא של המשרד.
זו תמונה קטנה, אבל למשרד שעומד בראשו חובש כיפה לא מתאים לשים את פסלו של אותו האיש ימ"ש בפרסומת בשום אופן
אני לא בטוח שמי שחתם על הפרסומת הזאת היא בנט בכבודו ובעצמו, יותר סביר שיש למשרד הכלכלה פרסומאים בשכר שמטפלים בזה.
אולי הם לא ידעו מי הוא האיש בריו דה ז'נרו ששם בפסל, לא יודע, אתה חושב שבנט רוצה לכ=הכניס עבודה זרה לביתם של קוראי בשבע? טוב, אני לא חושב.
(פשוט בדקתי הערב עוד כמה פרטים-לא שאני מומחה בתחום)
אבל בכל מקום יש מבוגר אחראי שאמורה להיות לו קצת אחריות - ונראה שהפעם מישהו פישל שם..
פנה אל ההנהלה של העיתון, כמו שאני מניח שאצלם מדובר בטעות והם לא באו לנצר את קוראי העיתון התמימים שלהם כך יש מצב שנפלה טעות גם אצל הפרסומאים הנ״ל.
לגבי המבוגר האחראי שהזכרת: גם הפרסומאים הם בדרך כלל מבוגרים ואם בנט רוצה לנהל את המשרד שלו באפקטיביות הוא חייב לתת לכפופים לו מרווח פעולה מסוים ולא ולא לדרוש לחתום על כל דבר ודבר.
( אני רואה צורך לציין שוב בפעם המי יודע כמה שאני לו העורך דין ולא הדובר של בנט ואני באופן אישי לא סובל אותו והצבעתי לבית היהודי, לא בגלל בנט אלא למרות בנט, אולי בתקופת העדרותי מפורום זה כבר הספקתם לשכוח)
בכל סבך המלל והתמונות הם איבדו את זה בקלות
לעניות דעתי כל הדיון של מי יותר טוב מבין שני המתמודדים לא ממש רלוונטי.
אני חושבת שלשני המתמודדים יש לא מעט חסרונות, ולא מעט ייתרונות.
ויש רבנים ואנשים גדולים שתומכים בשניהם, ככה שאני לא חושבת שיש כאן נכון ולא נכון.
שניהם טובים, ובאותה נשימה עם שניהם יש בעיות.
סתם משהו קטן שהיה חשוב לי לומר כאן.
נוצרת כאן תחושה כאילו כל אחד מצא את האמת הבלעדית והמוחלטת, בלי לקחת בחשבון אפשרות שאולי שני הצדדים צודקים..?
המשך יום טוב.
אבל יש שיקול כללי, פרקטי, ללא רגשות, מה שמעורר את הבטחון במסקנא שהוסקה, והוא למשל כזה:
חסרונותיו של ברקת: א. חילוני (?) ב. אמר משהו על פתיחת איצדיון בשבת. ג. חשש לשמאלנות. (ולהר הבית).
ליאון: א. מועמד של דרעי. ב. חרדי מידי- נפסל בגלל תמיכתם של לא חרדים אליו.
אם הייתי תושבת ירושלים הייתי מן הסתם בוחרת ברקת, איש טוב שעשה הרבה טוב, בקושי רע אם בכלל, ודאג להוכיח את זה בקדנציה הקודמת שלו... מה שמוכיח שהמסקנות הן לא שחור לבן, יש שיקול יבש, ומעבר לכך יש שיקול אישי, ועל כן מן הסתם הרב שך דאג להבהיר: "דתעי, שאין בזה זכות של חזקה, ואין לאף אחד זכות להטיל באיזה צורה שהוא את מי לבחור ומה לבחור, ומי שמטיל מרותו שאין לקיבוץ אנשים להתארגן, יש לו דין שגוזל את זכות הזולת לעשות רצונו", (מתוך מכתב, תשמ"ט)
מגוחח להוריד אותו על טעון כ"כ טפשי
זה כן מגוחך, אבל זה לא שחור לבן, וההגיון הוא לא מוחלט כאן. כמו שאחרי זה הוספתי, יש שיקולים אישיים, מוסריים, וכו'.
בשבוע הבא יעברו 65 מיליון ש"ח לישיבות מכל המגזרים.
בתקופה הקרובה צפוי לעבור תקציב נוסף, שיוביל לכך שתקציב הישיבות הציוניות לא ייפגע לעומת השנה שעברה.
במהלך הפגישה עם ראשי ישיבות, הודיע השר בנט כי יילחם גם למען השבת התקציב לתלמידי חו"ל. "הנושא של תלמידי חו"ל הוא מהותי ונאבק עליו"
גם מדרשות לבנות יקבלו תוספת תקציבית, של פי שניים ממה שהוקצה תחילה בתקציב. מסעיף זה ייהנו כ- 2,000 בנות מדרשות חרדיות המהוות שני שלישים מכלל המדרשות לבנות.
אז אולי זה נעשה בדרך עקומה, קודם קיצוץ ואחר כך "מתחת לשולחן" להביא מפה ומשם כספים לישיבות, אכן המצב שיש עתיד בממשלה עם 5 שרים ואוצר וחינוך לא אופטימלי ומי שבינתיים מצמצם נזקים זה הבית היהודי.
קדימה-להתקיף. (שונאי תורה, כיפת חצי שקל, בית של גויים) בהצלחה. (הכי כיף להישאר במצב הגלותי המסכן המותקף השפוף שמחפש איך לשרוד!)
פייגליניזית
וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ!!!
תקומה ומולדת התמזגו לאיחוד הלאומי, כל אלה התמזגו לבית היהודי
כדי להבין את הפוליטיקה המגזרית צריכים להיות עם תואר בביולוגיה...
סוג של בדיחה על הד"ר(אלדד) והמטופל(קלמנוביץ)
זה גם מתאים לזה שקינג איש "התקווה" ולא של בן ארי
ורוב התלמידים מחו"ל הם חרדים..
יש שכונות חרדיות בהרבה מקומות בארץ שעברית זה שפה שניה שם
אלו לא שני דברים נפרדים..
הוא בוחר מתוכם את הטענה שיותר מקובלת היום.
רוב הציבור לא מבין את הערך של לימוד התורה, וכמעט בלתי אפשרי להסביר אותו בכלים התקשורתיים.
[ייתכן שחשוב בכל אופן להזכיר את זה מדי פעם, אבל הגיוני להתמקד בטענה שמקובלת יותר על דעת הציבור בישראל].
יש כאלו שטוענים שאם היה לנו פרטנר היינו יכולים לסגת משטחי ארץ ישראל, היינו יכולים...
הנה, כן היה לנו פרטנר... שגם סמכנו עליו למסור לו סודות צבאיים..
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/263875
טורקיה ואיראן - יד ביד
ארדואן הפר את הברית ההיסטורית עם ישראל. טורקיה חשפה בפני איראן רשת מרגלים ישראלית מקומית שפעלה באיראן - כך גילה הבוקר (ה') בעל הטור האמריקני דיוויד איגנשיוס בעיתון "וושינגטון פוסט".
על פי הדיווח, המהלך בוצע בתחילת השנה שעברה על ידי ראש הממשלה הטורקי, רג'יפ טאיפ ארדואן, לא ברור אם בעקבות התדרדרות היחסים בין אנקרה לירושלים באופן כללי או בגלל המשט הטורקי.
העיתון האמריקני מדווח עוד כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, רתח על הפעולה של עמיתו הטורקי, עד כדי כך שהפרשה מסבירה מדוע הוא סרב במשך זמן כה רב להתנצל בפני טורקיה על אירועי המשט לעזה.
במוסד, כך נאמר בדיווח, הופתעו מאד מהתנהגות הטורקים ולא האמינו כי אחרי 50 שנים של שיתוף פעולה יסגיר ארדואן את הרשת לידי האוייב המר של ישראל. מדובר בברית חשובה שנרקמה בין שתי המדינות כבר מימי בן גוריון ולכן מדובר במידה מסויימת בחציית קו אדום מבחינת ישראל.
***
תאבי הנסיגות כנראה בכל זאת ימשיכו לחפש איך לסגת ,איך למצוא פרטנר לזרוק לו שטחי ביטחון ועמדות חיוניות.
זה גם מראה עד כמה אפשר לסמוך על אחרים, גם כשמדובר בידידים שלעת עתה הם ידידי אמת. היום הוא ידיד, ומחר לא. ואילו שטח שניסוגים ממנו זה כבר אבוד.
וַיָּקָם מֶלֶךְ חָדָשׁ עַל מִצְרָיִם אֲשֶׁר לֹא יָדַע אֶת יוֹסֵף. (שמות א, ח)
"ויקם מלך חדש" - רב ושמואל - חד אמר חדש ממש, וחד אמר שנתחדשו גזרותיו (רש"י)
כבן אדם ומכל שיקול אפשרי - הייתי מצביע לברקת, כי ליאון נראה לי ליצן הזוי, שלא קשור משום חור לראשות העיר.. כל הסיבה שלו להיבחר היא תעמולת הבחירות שלו.
כאחד ששואף להיות חרד לדבר ה' - הוא עדיף לכאורה כי הוא דתי, וכי תכל'ס סביר שהוא יהיה טוב ל"אינטרסים דתיים".
וכי אנחנו לא נגאלנו, עדיין בגלות למדי.
לא יודע...
עדיף על רו"ח שהיה מנכ"ל משרד רה"מ וראש הרשות לפיתוח ירושלים?
כי לא שמעתי עליו מעודי, הוא נולד בתעמולה, הוא מגוחך, מאשים האשמות פרועות.
לא יודע מה ברקת נותן לעיר הזאת, אבל שמץ חזות מהוגנת וייצוגית הוא נותן, ליאון גם זה לא.
גם קראתי כתבות בעיתונים חרדיים, שתומכים בליאון, ויכולת לקרוא בקלות בין השורות התפוחות, שהם מוכרחים להודות שברקת היה הוגן כלפי כל המגזרים ועבד כמו שצריך.
לאף אחד לא היה מה להתלונן על ברקת (חוץ מענייני דת, מעט, כמו תמיד) לפני שהגיעו השלטים הנמוכים של ליאון הזה.
משהו פה הזוי, הוא מנצל את זה שהוא מזרחי, דתי, ושברקת נראה טוב וממילא נחשב שמאלני - כדי לנחות עליו כרעם ביום בהיר..
לא?
אני מניח שלא, לגבי האשמות אני לא מכיר את המציאות אבל ליאון מפרסם מס'
לא נראה לי שהם שיקריים
ואדם יכול להיות הגון לכולם ועדיין לדרדר עיר/לא לשפר אותה
ואם תברר קצת אז ליאון עשה כמה דברים חשובים בחייו (רובם דווקא דורשים ייצוגיות)
אז הוא לא ממש נולד בתעמולה
כרגע כל העסק נראה מונפץ לחלוטין, ואני לא רואה סיבה שמישהו טוען שבגללה כדאי להחליף את ברקת, חוץ מליאון עצמו, שמציג סיבה מצויינת.. הוא רוצה להיות ראש העיר. לא שמעתי טענות נגדו לפני ההשמצות של ליאון.
שמעתי מזמן נגדו
לגבי יוקר ארנונה וירידת צעירים הבעיות היו לפניו אבל הוא לא שיפר
ואלו דברים שפחות עולים ביום יום
ולגבי המצב של השירות בירושלים נראה לי שזה עיקר הבסיס של 'התעוררות'
אז כנראה שהבעיות קיימות
תגובה לא שמאלנית במיוחד.
אני לא יודע מה בעניין השירות, ולא יודע על מה התלוננו הימניים שאמרת, אבל לא שמעתי תלונות לפי שליאון העלה את הרעיון להתלונן. כל פעם שראיתי את הסיסמאות על התעוררויות והתעשתויות - היה נראה לי שיש כאן משו מגוחך.
ולגבי 'התעוררות' דיברתי על תנועה כזו שתומכת בברקת
וגם אם לא שמעת תלונות הנתונים שליאון מציג לא נראים מעודדים
ואלו נתונים שכל אחד יכול לבדוק כך שאני לא חושש לשקר
עצם זה שלא התלוננו זה כי דברים כאלה לא ממש חדשותיים
במיוחד בירושלים שיש בה דברים הרבה יותר 'מעניינים'
אפשר לטעון שגם ליאון לא יועיל או שלברקת לא היתה אפשרות להצליח יותר
אבל הנתונים שמראים ירידה בהרבה תחומים וארנונה גבוהה וכדומה
לא חושב שיש ויכוח עליהם
עד כה זה נראה כאילו דרעי עושה הכל כדי שליאון לא יבחר, עם השטויות שהוא אומר. כך שכנראה הוא לא באמת מאחוריו.
פרטים בהמשך..
קודם כול נתחיל מזה שאם עיתון שמאלני כמו הארץ פרגן לו והכתיר אותו כיורש של ביבי, זה חייב להציב סימני שאלה כבדים מאוד:
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1909265
זה הרבה יותר חמור מאשר תמיכתו של דרעי וליברמן במשה ליאון.
נמשיך הלאה, לפי מה שמנסים פה לבנות כמה טוקבקיסטים שאם זה וזה תומכים במישהו זה פסול, נזרום עם זה: כשהשמאל הקיצוני תמך ודחף את המחאה הציבורית על יוקר המחיה בכדי להוריד את הימין, נפתלי בנט גם הוא הלך ותמך בהם ושיחק לידיהם,
ראה קישור הבא:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/288/863.html
מאז ביקורו של בנט במאהל באוגוסט, כחודש לאחר פתיחת המחאה, שררו בין בנט למנהיגים הוותיקים של יש"ע יחסים קשים. שלשום הודיעה מועצת יש"ע כי בנט החליט לעזוב את תפקידו. בשיחות עם "מעריב" מיד לאחר ההודעה הראשונה, טען יו"ר מועצת יש"ע דני דיין כי בנט עצמו קיבל את ההחלטה וכי הרקע לעזיבה הוא רצונו להתמקד בתחומי עשייה אחרים מאלו העוסקים אך ורק בהתיישבות ביהודה ושומרון.
בתחילת אוגוסט הייתה המחאה החברתית בשיא כוחה. ראשי המתנחלים היו נבוכים מאוד ביחסם אליה ולא ביטאו עמדה ברורה. רבים מדוברי הימין טענו שהמחאה מונעת על ידי גורמי שמאל קיצוני. מועצת יש"ע לא ביטאה עד אז שום קול רשמי בעדה או נגדה.
באותה תקופה ניסה בנט להוביל מהלך של הצטרפות מועצת יש"ע למחאה, אולם הוא נתקל בהתנגדות מצד גורמים שונים. כאשר החליט לבסוף לבקר במאהל בשד' רוטשילד, אמר בנט כי "מדובר בביקור פרטי". באותה עת שהה יו"ר מועצת יש"ע דני דיין בחו"ל. כשנודע לו כי בנט ביקר במאהל הוא כעס מאוד ובאותה נקודה החל הקרע עם בנט.
ביקורו של בנט הרגיז מאוד גם את זאב חבר (זמביש), מזכ"ל תנועת "אמנה", הזרוע המיישבת של יש"ע והאיש החזק במועצה. מאז הביקור שררה אווירה קשה בראשות המועצה. בנט וקבוצת צעירים דומיננטיים בהתיישבות ביש"ע ניסו להוביל קו שמחבר את המתנחלים למחאה החברתית, אולם הם נתקלו בהתנגדות משמעותית מצד ראשי המתנחלים. שלשום החליטו חבר ודיין כי בנט יעזוב את התפקיד.
כל הטוענים על אריה דרעי בקשר לאוסלו לפני 20 ומשהו שנה. הוא נמנע על אוסלו מתי שכבר היה בין כה קרב אבוד, אבל בנט העלה השנה את לפיד מתי שהייתה אפשרות אחרת בהחלט.
הייתי מצפה ממנהל פורום להיות קצת יותר חותר לאמת, במקום דמגוגיה ריקה, ש... איך להגיד את זה בלשון עדינה: גובלת בשקר.
טוענים על אריה דרעי בקשר לאוסלו לפני 20 ומשהו שנה. הוא נמנע על אוסלו מתי שכבר היה בין כה קרב אבוד, אבל בנט העלה השנה את לפיד מתי שהייתה אפשרות אחרת בהחלט.
אריה דרעי כבר התנער והביע צער גם על ההימנעות,
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2011677,00.html
אבל בנט עוד לא התנער ממה שהעלה את לפיד, הוא עוד ממשיך, וגם בירושלים הוא חבר לשמאל הכי קיצוני.
הוא נמנע בהצבעה ולא התנגד לה.
כי אז הוא עדיין היה תמים והאמין שיתכן ויצא מההסכמים הללו שלום ורגיעה.
ועדיין- הוא לא היה אדריכל ואפילו לא תמך בזה בסך הכל התלבט ותהה וטעה כמו הרבה אנשים רבים וטובים פה בארץ...
מאז הוא ראה מה קורה עם הסכמים והוא לא מאמין בהם.. והוא ימני יותר מרוב חברי הליכוד.
אבל זה לא עוזר כדי שמתנגדיו ושונאיו (כולל התקשורת השמאלנית שלנו) ימשיכו להפיץ את בדותת "אדריכל אוסלו ושמאלני קיצוני".
העיקר להבאיש את ריחו ולהבריח אולי עוד מצביע מש"ס שהיא כצנינים בעיניהם.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2011677,00.html
דרעי, שהתבטא בימים האחרונים בשלל נושאים, ובכלל זה בנושא מדינת הלכה, אמר בראיון שהחליט לא לדבר על נושאים פוליטיים, והוסיף: "אבל אני רואה את עצמי חייב לספר את העובדות, שאותן נצרתי בלבי עשר שנים". לדברי דרעי, הסכם אוסלו הובא לידיעתו שעות ספורות לפני שהביאו אותו לשולחן הממשלה: "לא אשכח את הישיבה ההיא ואת הנאום של אהוד ברק שהיה אז רמטכ"ל. הוא דיבר בלהט על הסכם שיש בו חורים כמו גבינה שוויצרית. בעקבות הדברים נתתי נאום תקיף ויצאתי את הישיבה, כדי להתייעץ עם הרב עובדיה. אמרתי מה ששמעתי מאהוד ברק ואחרים. אמרתי את עניות דעתי, שצריך להתנגד לאוסלו. הרב שקל ולבסוף הורה לי להימנע. כמובן שעשיתי ככל אשר הורו לי".
דרעי אמר עוד שכאשר הגיע השלב השני של אוסלו, 'אוסלו ב'', ש"ס כבר היתה מחוץ לממשלה והצביעה נגד ההסכם: "אלה העובדות והן מאושרות בסטנוגרמות של ישיבות הממשלה שמתעדות את התקופה ההיא. אבל לצערי הרב יש אנשים שנוח להם להכפיש ולהגיד שהייתי בסוד הסכם אוסלו. אני לא מתכוון להתווכח עם אף אחד. וכפי שאמרתי גם אין צורך להתווכח, כי הדברים כתובים במפורש בסטנוגרמות של ישיבות הממשלה". לדברי דרעי, "היום כבר אין מה לדבר על הסכמים עם הערבים בדרך אוסלו. אני מאמין שכל מי שתמך באוסלו חשב לטובה, אבל היום רואים כולם שאין עם מי לעשות הסכם".
הבעיה היא שהוא נשאר בממשלה ולא הפיל אותה. בדיוק כמו שהמפד"ל עשתה בגוש קטיף.
מבקר המדינה מפרסם דוח חריף על הטבות המס בסך מיליארדי שקלים לחברות הגדולות במשק, והתנהלות משרד האוצר ורשות המסים בעניין הרווחים הכלואים.
כמעט בכל אמצעי התקשורת זה לא מקבל כותרות.
יש פה איפה ואיפה. לפעמים אם זה מסתדר עם מה שהתקשורת רוצים הם מגדילים את הביקרות של מבקר המדינה, ועד שמכריחים לפעול לפיו, וכשזה לא מתאים להם, הם מתעלמים לגמרי כאילו שהוא כלום.
http://news.walla.co.il/?w=/9/2685037
התייחסות ראשונה של יחימוביץ' להצהרותיה הסותרות: יו"ר העבודה הצהירה השבוע בראיון לערוץ הכנסת כי עישנה בעבר סמים קלים, אולם אתמול נחשף בוואלה! חדשות כי בראיון שערך עמה ינון מגל לפני כשנה, הכחישה יחימוביץ' שעישנה סמים בעבר. אמש (שישי) הסבירה יו"ר האופוזיציה את שתי התשובות השונות שסיפקה. "אני מניחה שאז (לפני כשנה, כשהכחישה שימוש בסמים קלים - ע"נ) השבתי כך מתוך חשש איך תתקבל תשובה אחרת, וזו היתה כמובן טעות, טעות שלשמחתי היתה לי הזדמנות לתקן השבוע. אני מזמינה גם פוליטיקאים אחרים לעשות את התיקון הזה", כתבה יחימוביץ' במייל השבועי לפעיליה.
(העתקתי מאחת התגובות)
אין ספק שזה יפה שהיא מודה ומתוודה. שלי אף פעם לא הייתה חשודה בעיניי כמי שאומרת דברים כפוליטיקאית, עוד כשהיא התבטאה בעד ההתנחלויות (במידה מסוימת כמובן) הבנתי את זה. מצד שני, זה שהיא שיקרה אז, זה כתם שיישאר תמיד ולא משנה מה היא תטען. ואחר כך להטיף מוסר לאחרים זה לא הוגן מצידה.
ולראשי המפלגות זה מצוין, לנתניהו- שקט תעשיתי, לראשי המפלגות- הוכחה לציבור שהם מקימים הבטחות.
חוק השיויון בנטל- רע לנו, טוב ללפיד, הוא התחייב לזה.
כנ"ל התנועה והמו"מ
שני החוקים האחרים (משילות ומשאל עם) הדעות כ"כ חלוקת עליהם שהם כנראה יעברו שינויים משמעותים לפני שיעברו בכנסת.
האמת היא שאם נתניהו יתן ללפיד את הגיוס תמורת קצת שקט, מבחינה דתית זה דווקא חיובי מאוד, לפיד מתכנן להעביר חוקים על תחבורה ציבורית בשבת וברית הזוגיות, ככה שבמובן מסוים את הגיוס קל יותר לבלוע מאשר החוקים האחרים שהם איסור הלכתי, ובעיתיים מבחינה דתית הרבה יותר.
(מעבר לזה שמי שחושב שבאמת 70% מבחורי הישיבות יתגיסו, חי בפנטזיות, ז"א גם אם החוק אכן יעבור לא ברור כמה משמעות מעשית תהיה לו).
לא תהיה תחבורה בשבת ולא ברית הזוגיות, את יכולה להמשיך לישון טוב בלילה..
בואי נגיד שהחילונים כבר הבינו שבאמת שווה להם שהמצב ישאר מאשר חוק שיצטרך לעבור במקרה הטוב בהסכמת הבית היהודי ובמקרה הרע(מבחינתם לפחות) עם החרדים, מה שאומר שהכנפיים שלו מאוד מקוצצים..
(בימי השיא של ליברמן לפני כ3 שנים כימעט עבר חוק כזה ונפל על ידי החילונים שהבינו שזה רק יפגע בהם ועדיף להם להשאר עם הסטטוסקוו של "ידוע בציבור")
הגרסהחיה וקיימתהחרדית טוענת שליברמן לא באמת רצה להעביר את החוק (אשתו וביתו שומרות כשרות, כך שיש לו קשר עם הדת) הוא רק רצה לשדר לבוחריו "אני עושה מה שאתם רוצים" אבל במציאות הוא לא התכוון לזה, כי כשלברמן רוצה משהו הוא עושה אותו.
ללברמן גם חשוב הקשר עם הציבור הדתי והחרדי.
ללפיד אין שום מניעה להעביר חוק כזה, הוא לא מבקש אהבה מהציבור הדתי והוא לא מתכוון להתחשב בסטוטוס קוו או במשהו אחר, להפך הוא כ"כ ירצה להוכיח לבוחריו שהוא "שווה" אחרי הגזרות הכלכליות, והוא יכול להטיל את כל כובד 19 המנדטים שלו בשביל תחבורה ונשואים לא כשרים.
יש מונח שנקרא כיום "ידוע בציבור" שהוא אומר שבתנאים מסויימים את יכולה לבוא עם כל מי שיבוא לך לא משנה עם זה גבר או אישה, יהודי או גוי ולהירשם כ"ידועים בציבור" ולקבל כימעט את כל הזכויות של נשואים, עד כאן מובן?
עכשיו כל חוק שיחוקק דבר ראשון יבטל את הסטטוס קוו של ה"ידועים בציבור" וכמובן שיוגבל בכל מיני מגבלות לדוגמא לא בטוח שבני אותו מין יוכרו כנשואים(כמו ברוב מוחלט של מדינות העולם). ואז יוצא שלא תהיה שום הגדרה חוקית שמקנה זכויות לבני זוג מאותו המין ויצא שהם לדוגמא רק יפסידו מכח חוק זה.
ויש עוד דוגמאות למקרים שיצאו מופסדים.
אגב תהיה בעיה גדולה גם לזוג גבר ואישה שאין שום מניעה הלכתית לנישואייהם כי עד היום בכל טויטת חוק בנושא היה כתוב ש"רק זוגות שלא יכולים להינשא ברבנות זכאים להינשא בעירייה".
קיצר כמו שאמרנו אתיכולה לישון טוב בלילה.
הרב רוזן תמך בו בעבר ואאל"ט שגם הרב בקשי דורון גלגל רעיון דומה כשהיה רב ראשי או מעט אחרי.
המצב המושחת של היום חמור מבחינה הלכתית הרבה יותר מאשר ההצעה של נישואין אזרחיים בשם אחר.
לגבי תח"צ בשבת - יש בעיה בסיסית עם כל הנושא הזה, ותיקון העיוות המרכזי יביא ברכה הרבה יותר מנסיונות כפיה חילונית כאלה או אחרים.
להיפתח מחדש ולדון בהם בצורה אמיתית ולהפסיק עם סטטוס קוו בכל מיני נושאים.
קצת מכניס לדיכאון ומקטרג על עמ"י...
ברצינות הייתי פעם קוראת פה הרבה אבל אני לא ממש רואה את המטרה
חוץ מלהתבאס ולהתחיל לחשוב מחשבות לא נחמדות על חלקים מהעם...
אבל אני רוצה לשים דגש על זה שיש כאן קיטלוג על חלקים בעם ויש לנו מספיק כאלה בשמים אז שימו לב!!....זהו דברי אל העם
צל"ש לשקד.
איחולי- תתחילו לעבוד על הנושאים החשובים באמת, מספיק לדשדש בנושאים הלא ראלים של גיוס ושלום.
לדאוג לדיור, לביטחון אמיתי ולכלכלה טובה, תתחילו לעסוק במה שבאמת יועיל לעם.
בהצלחה! מושב חורף רגוע ושמח לכולנו.
שתהיו אמיתיים כמו טיפות גשם ומים על הכביש. (איחול אמיתי, מצב רוח פיוטי...)
מרדכיהכנסת ![]()
שיראת ה' תהיה לפני יראת התקשורת
משליט שם קצת סדר...
גם אני הייתי רוצה עבודה עם כאלו תנאים.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/225501
וזה מצטרף למעעלי מערך הדוברות לאחרונה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/262369
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/262611
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/263618
ורק תזכורת לח"כ הדתי שגאה שהשתתפות במהלך שגרם לדברים כאלו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/258567
מצאתי באחת התגובות ברשת:
בכל יום ששי כשחזרנו לבית שלנו בגוש קטיף , עמדו חברי "עין השלושה" ושלטים בידהם נגד ההתישבות ב"גוש קטיף" . כעת הם מתגעגעים לבטחון שהיה להם בזכות ההתישבות ב"גוש-קטיף" . לחזור היום !!!!

לא קרה שום דבר
היכולת שלהם על מנת להגן.
צריך לדעת לתקוף.
זו היתה הבעיה של קו ברלב בתעלה
להתמגן במקום להיות מוכנים להגן באמצעות התקפה
בארה"ב יש גבול שזה גדר אחת.
מי שמנסה להתקרב אליה בצורה לא חוקית פשוט נורה..
זה נקרה להגן ולא להתמגן