היי חבר'ה, זו רצה לאש.
בגלל שרשור שהיה כאן פתאום חשבתי על זה שכולנו דתלשים או איפושהו על הרצף, רובנו המוחלט לא למדנו יותר מידי על מחלות מין, וחלקנו בצעדים הראשונים או אחריהם- בתוך עולם המיניות.
חשבתי לשתף כאן כמה דברים שאני יודעת על מחלות מין- כי אני שאלתי וביררתי על זה הרבה.
מוזמנים בתגובות להוסיף דברים שאתם יודעים, או קישורים לאתרים רלוונטים.
אם תרצו שאנעץ את השרשור, תגידו לי. (מקווה שזה קביל מבחינת הערוץ..)
אז בואו נתחיל:
פפילומה.
נגיף הפפילומה עלול לגרום לסרטנים אלימים באיברי המין והפה. הוא מדבק דרך מגע של איברי המין הגבריים או הנשיים בפה, ברקטום, או באיבר מין אחר.
חיסון הפפילומה מומלץ גם לנשים וגם לגברים. הוא נגד רוב הסוגים המסוכנים של נגיף הפפילומה.
יש מצב שיש למישהו את הנגיף והוא לא יודע את זה- ולכן קריטי להתחסן. תוכלו להיות בזוגיות ארוכת שנים עם מישהו שלא יודע שיש לו פפילומה- והוא מדבק.
החיסון ניתן בכיתה ח' לילדים שההורים בחרו בכך- לרוב, דתיים מחליטים לא לחסן (כי אם יש מגע מיני רק אם אדם אחד גל החיים- הסיכויים להדבק הם קלושים)
בכל אופן, לא שמעתי עד היום על אף אדם לא דתי שמדבר על סיכונים של החיסון.
החיסון ניתן בשלוש מנות. עד גיל 18 זה חינם, אחרי זה זה עולה כסף. (כ 250 לכל מנה)
מאמינה שאפשר לקבל הפניה לחיסון דרך רופא משפחה.
הריון
ובכן, בקיום יחסי מין ניתן להכנס להריון. לכן חשוב להשתמש באמצעי מניעה. יש כל מיני, נחלק לשלוש: קונדום, אמצעים בגוף האישה (הולכים לרופא נשים ומתייעצים איתו, בהתאם למצב הרפואי) וגלולות היום שאחרי.
*קונדום- מגן גם מפני הריון וגם מפני מחלות. מומלץ גם במין אוראלי ואנאלי.
*גלולות, התקן, מדבקות, קוטל זרע ועוד- פנו לרופא נשים להתייעץ איתו.
*גלולות היום שאחרי במידה וקיימתם יחסים בלי אמצעי מניעה/ היה קונדום ונקרע- יש גלולות שקונים בבית מרקחת שימנעו הריון אחרי היחסים.
כאשר יש בן זוג קבוע, ורצוי גם כאשר שניכם מחוסנים לפפילומה- אפשר להבדק שניכם למחלות מין, ואם שניכם נקיים- אפשר לקיים יחסים בלי קונדום (אבל כן עם אמצעי מניעה)
אוראלי- בעיקרון עלול לדבק במחלות, ועדיף עם קונדום/ בן זוג קבוע. מצד שני, אם מחוסנים לפפילומה, המחלות שיכולות לעבור באוראלי הם לא נוראיות וניתהות לטיפול (תקנו אותי אם אני טועה)
רופא נשים- החל מגיל 16 יש סודיות על ביקור אצל רופא נשים, כך שלא תקבלו סמס תזכורת, ולא יהיה כתוב באפליקציה וכו'- כדי שההורים לא ידעו.
כאשר אין מעורבות של איברי המין, הסיכוי להדבקה במחלות מין הוא אפסי. אם אין פצעים בפה, הרפס וכזה- תתנשקו ותהנו

בזמן שפעילים מינית מומלץ להבדק למחלות מין אחת לחצי שנה.
בדיקת דם ושתן פשוטות. אפשר לקבל הפניה מהרופא אפילו באפליקציה.
(תבקשו: בדיקה שגרתית למחלות מין)