שרשור חדש
האם אפשר לעשות חומץ תפוחים בבית, אם כן איך עושים?תודה לעוניםרויטל.


מסתבר שיש כמה וכמה מתכונים ברשת,ופל לימון


תודה לך ,נכון אבל רציתי שמישהי ניסתה,רויטל.אחרונה

כי עשיתי ונראה לי זה התקלקל.

סקר. 3 סלטים שאתם **הכי** אוהבים (לפי סדר עדיפות)מוקי_2020
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך י"ד בחשון תשפ"א 13:13
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך י"ד בחשון תשפ"א 13:11

אלה שלי :
1. סלט אבוקדו עם ביצה (תיבול לימון ומלח)
2. סלט טונה עם מיונז ומלפפון חמוץ (תיבול מלח, פלפל, שמן זית)
3. סלט תפוחי אדמה עם מיונז (ואפונה וגזר) (תיבול מלח, פלפל, שמן זית).

מהי שלישיית הסלטים שאתם הכי אוהבים ?

אממ..ילדה של אבא

אין משהו מיוחד..

סלט רגיל טרי חתוך קטן מספיק לי(:

 

הבחירה היא *מכל* הסלטים שבעולם ולא רק ביחס לרשימה שרשמתי מוקי_2020


👍 ערכתי..ילדה של אבא


עונה בעוז וענווה!
סלט ברוקולי חי, גזר ובצל סגול של סבתוש

סלט כרוב חמצמץ חרפריף של חמותי

סלט חסה מושלם שלי
איך אתה מתבל את סלט החסה ?מוקי_2020

אתה משתמש במתקן ״מייבש חסה״ ?

אני בת אני לא משתמשת במייבש חסה, אני פשוטבעוז וענווה!
שוטפת מספיק זמן מראש ומניחה על משטח ייבוש עם מגבת כלים מעל החסה.

רוטב (לחסה בינונית)

כף מיונז
כף חרדל
רבע כוס שמן
שתי שיני שום כתושות
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל
מים
לפעמים גם שמה טיפונת לימון

משקשקת הכל טוב טוב בצנצנת.

בסלט אני שמה חסה, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ובצל סגול




נשמע מעניין. אנסה בהזדמנות 👌מוקי_2020

אני מת על חסה. זה גם סופר בריא וזה משדרג כל דבר שאוכלים עם זה.
אם היו נותנים לי שקל על כל חבילת חסה שזרקתי כי התעצלתי להכין איתה משהו, הייתי יכול לקנות מפעל לחסה.

אני פחות אוהב להתעסק איתה כי צריך לייבש אותה טוב טוב.

אני חייב לקנות מייבש חסה, זה גם טוב לייבוש צ׳יפס אז על הדרך.

קשה ממש לבחור*אשתו של בעלי*
אני חולת סלטים.
אכתוב כמה שאני אוהבת במיוחד-
מטבוחה
חסה עם תוספות
ביצים ומיונז
כרוב
חצילים במיונז ומטוגנים
שכחתי מסלט ביצים עם מיונז (ובצל ירוק). אחד האהובים עליי.מוקי_2020

חבל שאי אפשר לאכול ממנו חופשיייייי וצריך בעדינות מדי פעם בלבד.

מכינה אותו רק לשבת*אשתו של בעלי*
מטבוחה במקום הראשוןקראנץ שוקולד
חצילים במיונז ומטוגן.
חומוס ביתי עם טחינה, שמן זית חריף וכו..
אין כמו אבוקדו עם מלח, מיץ לימון וקצת בצל ירוקופל לימון

טחינה מבית טוב עם לימון ותו לא 

וסלט ירקות קצוץ קטן עם הרבה מיץ לימון מלח ושמת זית

יואו אני כ"כ אוהבת...אמא יקרה לי*

1. פלפלים קלויים

2. סלט גמבה טריה, חתיכות חציל קלוי בתנור, שמיר, מלפפון חמוץ. מתובל שמן זית, לימון, שום כתוש, חומץ.

3. חומוס ביתי עם רוטב תטבילה

3. איזה רוטב?יעל מהדרום
ת'טבילה. של ערבים... חמוץ- חריץ מהמםאמא יקרה לי*
זלפי תקופות כרגעסמטאות
סלט עדשים מונבטות עם אגוזי מלך ומעט חרדל.

סלט חסה וירוקים עם לימון שמנז ומלח

טפנד / מטבוחה של אשכנזים
1. סלט ירקות עם שמן זית ולימוןכמה טוב שבאת
2. סלט אבוקדו עם ביצה/ טחינה
3. סלט ביצים

במחשבה שניה - קשה לבחור
גם סלט חצילים
סלט כרוב
סלטים זה טעיםםטארקו
ואו קשה לבחור 3.. ננסה.

1. סלט חסה עם הפתעות(גבינה, אגוזים, נבטים, בטטה, חמוציות, עגבניות שרי... מה שבא ברוך הבא). ברוטב דבש-שום או דבש-חרדל הכי טעים.
2. ממרח דלורית(חומוס דלורית של אפרת ליכטנשטט. יש לה גם חומוס כרובית אלוהייי אבל יקר לי מידי)
3. כרוב צלוי עם סויה וקצת תבלינים

ויש עוד מושלמים. עגבניות מיובשות, שום קונפי, חצילים בפירורים, עגבניות שרי עם שום ופסטו... ועוד.
וואי עגבניות מיובשות ושום קונפי זה החיים <לבבון>אמא יקרה לי*


אפשר מתכון לכרוב צלוי?רק טוב=)
תודה
בכיףטארקו
חותכת את הכרוב לקוביות גדולות
מערבבת עם סויה, כמון, טימין, קצת גריל עוף.. מה שבא לי פחות או יותר
משטחת בתבנית וחום בינוני עד שמתרכך וקצת מזהיב אבל לא נשרף.
אוכלים את זה קר או חם?רק טוב=)
ממש תודה!!
חמים כזה בדכטארקו
טעים גם בטמפרטורת החדר
מעולה, ננסה השבת..רק טוב=)
תודה רבה 🙂
אצלילחם מלא
סלט כרוב עם אבוקדו
איקרא
האמת שחומוס עם גמבה אדומה גם די טעים
הזכרת לי את ארוחות שבת הביצתיות בגב"שבינייש פתוחאחרונה

היו המון אנשים והיה מבחר מטורף של סלטים. רק שם אתה נחשף כמה באמת אפשר להשקיע בזה מוציא לשון

אני מתגעגע לארוחות שבת הללו. הלוואי ובמהרה נחזור לשגרה והקורונה תעלם מהעולם

חמין נשיאותיבינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך י"ז בחשון תשפ"א 20:36

חמין נשיאותי: כך תכינו את הצ'ולנט של איוונקה טארמפ - סרוגים

בטטה בתנורגאולה!

אם אני חותכת בטטה ממש ממש קטן, כמה זמן יקח לה להיות מוכנה באפיה?

תלוי בתנור שלך, במעלות, בתוכנית האפיה...חצילוש
תנור סבבה, לא יודעת..גאולה!

אז השאלה-אם אני רוצה הכי מהר שאפשר, על כמה מעלות ובכמה זמן יכול להיות מוכן?

אצליחיים של
תנור של דלונגי
אני אופה את הבטטה מכוסה 20 דקות
ואחכ אני פותחת ונותנת לזה זמן להיות קראנץ
תודהגאולה!


200 מעלותחיים שלאחרונה
סלט מעניין עם סלק?כמה טוב שבאת
עדיף לא מבושל, כי אין לי סיר לחץ...
לא חייב סיר לחץ בשביל לבשל סלקגיימס פוטר


נכון אבל אז זה לוקח די הרבה זמן וגז.כמה טוב שבאת
תחתכי לרבעיםCherry
ויתבשל מהר יותר
סלט חיחיים של
מגרדים סלק
וגזר
מתבלים ב: מלח שמן מלח
מערבבים

מזלפים מעל קצת סילאן וטחינה גולמית
מומלץ לשדרג עם גרעיני דלעת/ חמניה/ פקאנים מסוכרים

זה סלט טעים ממש!!
אנסה, תודה!כמה טוב שבאת
אני מבשלת סלק בסיר רגיל ממש*אשתו של בעלי*
בוחרת סלקים קטנים יחסית.
שוטפת היטב(לא מקלפת),ממלאת סיר במים רותחים ומבשלת עד ריכוך.
כמה זמן זה לוקח בערך?כמה טוב שבאת
אני בדרך כלל מבשלת חתוך לקוביות/ רצועותיעל מהדרום
לק"י

סלק או שניים לוקחים שעה בערך.
גפרורי סלק חי, גזר ותפוח חמוץ.הנורמלית האחרונה
לתבל במעט שמן, מיץ לימון, מיץ תפוזים, מלח ואגוזי מלך קלויים.
..פעם הייתי ניקית

סלק גזר וקולורבי לחתוך פסים במיקסר

לתבל במלח, לימון, ושומשום קלוי עם קצת שמן זית

 

עוד אחד,

סלק, גזר ופטרוזיליה טחונים,

לתבל בשמן מלח לימון אם רוצים

 

 

(סלק מבושל לא בריא לכבד)

מאיפה זה שסלק מבושל לא בריא לכבד?יעל מהדרום
אמא שלי🤷‍♀️פעם הייתי ניקית


טוב..מעניין (מאיפה המידע שלה?)יעל מהדרום
ממפעם הייתי ניקית

לא יודעת בדיוק,

היא קוראת הרבה ספרים בנושא של תזונה וכזה

יש לך מקור לזה? אך פעם לא שמעתי את מה שאת אומרת.כמה טוב שבאת
הסלטים נשמעים טוב, אנסה בעז"ה!
מה הכוונה לחתוך פסים במיקסר?מחייכת =)
איזה מכשיר חותך לפסים? (מיקסר לא משמש לזה כפי הידוע לי..)
בטח התכוונה למעבד מזון*אשתו של בעלי*
כן, כמו מג'מיקס, התבלבלתיפעם הייתי ניקית


מעניין כי לי אמרוהפי
שסלק זה מאוד בריא לכבד
סלק חי, לא מבושלפעם הייתי ניקית


מבושלהפיאחרונה
אפשר לקנות סלק מבושל בואקום..ופל לימון

יש בכל מחלקת ירקות במרכול שמכבד את עצמו

סלט סלק לא מבושלופל לימון
מה לעשות עם עוף שלם?שומשומ
היי
יש לי במקפיא עוף שלם, בד"כ קונים טרי מפרקים ומקפיאים בחלקים, הפעם לא יצא והוא קפוא במקפיא
השאלה מה אני יכולה לעשות איתו?
אנחנו זוג צעיר, כלומר לבשל 2 מנות
בהתחלה חשבתי להפשיר, לחלק, ואז יהיה לי ארוחות לארבעה ימים.. הבעיה שברגע שאני מפשירה הוא יכול להשאר גג יומיים במקרר..
יש רעיונות אולי? תודה לעונים!!
תמיד אפשר להפשיר ולחלקופל לימון

לכרעיים- עוף בתנור

להפריד את החזה לשניצלים או מוקפץ סיני

כנפיים ועצמות למרק קטן

 

אבל

 

אפשר גם עוף ממולא!

הבעיה שאי אפשר לשמור מופשר במקרר...שומשומ
ולא נוכל להשתלט על הכל ביומיים

תודה על התשובה
לא צריך, תבשלי הכל ותקפיאיופל לימון


עדיף להכין הכל לשבת ולאכול במשך השבועאם הבנים12
שניצלים מהחזה.
כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור
עצמות למרק
עוף ממולא..אהבתחינם
עוף שלם עם מלח גס
יסגור לך פינה לארוחת צהרים או לשבת
תכיני את כולוחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"א בחשון תשפ"א 19:14
וכשזה מוכן תחתכי ותקפיאימיד בכמה מנות. נשמע לי הכי יעיל.

מה להכין?
עוף אפוי עם מלח גס (מפזרים את המלח מסביב לתבנית ואופים בחום נמוך של 150)
עוף אפוי ממולא באורז וירקות
סתם צלוי שלם בתנור עם תבלינים או רוטב סויה וסילאן
לחתוך לחתיכות ולאפות רגיל עם איזה רוטב

לבשל איתו מרק עוף ולאכול כל השבוע, בלי להקפיא
אפשר כשהוא קפוא לחתוך חלק,רויטל.

ולהחזיר להקפאה עד לפעם הבאה.

תכיני לשבתאיכה
תפשירי, תפרקי ואז יהיה לך שני פולקע, שני משולש, חזה , וכנפיים וכל האמצע למרק.

אם אתם לא אוכלים כמויות גדולות אז סגרת שבת, ואם כן אז תכיני אותו ממולא לאחת הסעודות.
ממליצה גם על עוף במלחבונים מגדל
ומקסימום לחלק ולהקפיא אחרי הבישול.
העוף עצמו מלוח מאוד, איך מוסיפים עוד??....מודדת כובעים


כשמכינים עוף במלחופל לימון

לא ממליחים את העוף, הקטע להניח את העוף בתבנית ומסביבו ערימות מלח גס

ולתנור

כך העוף נצלה והופך פריך, טעמו נפלא וממש לא מלוח

מה מלוח בו? אני שמה מלח בתבשילים עם עוףיעל מהדרום
הוא מלוח מההכשרהחילזון 123

נגיד אם אני מכינה מרק עוף, אני שמה רק חוויג' (שזה גם קצת מלוח) וזה בד"כ מספיק מלוח

אני יודעת שמלוח מההכשרה. אבל לא מספיק לטעמייעל מהדרום
גם אני, אבל לא בעוף אפוימודדת כובעים


אני לא אופה עוף. אבל מניחה שגם אם כן הייתי שמה מלחיעל מהדרום
לק"י

מה ההבדל בין עוף אפוי למבושל?
אם את מוסיפה מים למבושל, אז מתבקש גם מלחמודדת כובעים

אבל כנראה לכל אחד סף רגישות אחר למלח.

אהה (וכן, אני אוהבת מלוח)יעל מהדרוםאחרונה
להפשיר, לבשל ולהקפיא במנותטארקו
תודה לכולכם על התגובות, עזרתם לי מאוד! שבת שלוםשומשומ
דברים חשובים על אוכל טבעי ובריא וכוחו של הרגל ושינוי בינייש פתוח
בחור חייל בצה"ל (דבר שקרה לי ממש מזמן, עברו יותר מ5 שנים מאז השחרור...) הייתי מכור לקולה ולחטיפים כמו לסמים. משום מה לא השמנתי ואף רזיתי כי מי שלובש מדים תמיד מרזה משום מה.
השתחררתי מצה"ל עם אותם הרגלים, ולא הפסקתי להשמין. ניסיתי להיכנס לכושר כדי להרזות חזרה והלך מאוד גרוע. ניסיתי להפסיק עם הגאנק פוד. בהתחלה ניסיתי דיאטת כאסח שתוריד את המשקל העודף שמקשה ללבוש את כל המכנסים שלי, במטרה לחזור אחר כך בערך לאותו מקום (אבל להיות פחות מכור כדי לא להשמין חזרה) וכמובן שהלך עוד יותר גרוע. החזקתי מעמד בדיאטת כאסח 3-4 ימים עד שהייתי נשבר וטורף גאנק בכמויות ומשמין עוד יותר.
ניסיתי עוד אופציה. להוריד את מינון הגאנק בהדרגה, ולעבור לאוכל בריא (לחם מלא חומרים טבעיים). לקח כמה שנים, אבל הגיע מצב בו אם אני אוכל חטיף כואבת לי הבטן. וכל המכנסים שהיו קטנים עלי, גדולים בהרבה (קניתי לעצמי חגורה) לאחרונה הגיע שיא. הלכתי לתרום דם. היה כיבוד, מיץ ממותק שלא נגעתי בו ופתי בר. לקחתי שני עוגיות (לראשונה אחרי המון שנים) והיה להם טעם מתוק. עד כדי כך נעשתי רגיש. עכשיו כשחורף וחזרתי לאכול בננות, והם קצת מתוקות לי מידי. כוחו של הרגל לעשות שינויים. בצורה הדרגתית.
(ואוכל טבעי שיפר לי פלאות את מערכת העיכול)
וואי הלוואי עלי לחזור לאכול בריאנועה גבריאל
אי אפשר בדירת שירות.
למה לא? דווקא דירת שירות זאת הזדמנות הכי טובהבינייש פתוח
גם כשגרתי לבד וגם כשגרתי עם שותף קניתי לעצמי אוכל והכנתי לעצמי. אוכל בריא לא יקר בהרבה מהאוכל התעשייתי הנפוץ. הרבה פעמים מאכלים כמו גבינה צהובה או אוכל משימורים, המוצר מחומרים טבעיים לעומת המוצר עם חומרים משמרים וצבעי מאכל, שניהם על אותו מדף ועולים כמעט בדיוק אותו מתיר
לא,איזה...נועה גבריאל
אין לנו שגרה כרגע, ככה שכל יום חוזרים בשעה אחרת לדירה, יוצאים בשעה אחרת, כל יום במקום אחר וכו.
בריצור כשאין שגרה אין בדיוק שגרה לגבי האוכל ומכאן מתחילה כל הבעיה...
באמת זה נורא קשה בשירות. יכולה לספרתפוחית 1
על עצמי שאחרי שכל יב אכלתי בריא ברמות, אחרי חודשיים בשרות זה כבר לא החזיק לצערי
אפשר לאכול בעיקר סנדביצ'ים מקמח מלאבינייש פתוח


בדיוק כמונינועה גבריאל
בואו-
מכינים פה כל הזמן אוכל, פסטות, קוסקוס וכו זה בקבוע.
האמת שכל ארוחה אנחנו מכינות סלטים, אבל עדיין זה באמת קשה.
במיוחד שרוב היום אני לא בדירה אז אני קופצת פה למאפיה שם למאפיה.
טזהו, אחלה שבוע בריאות
למרות שיאמר חזכותי עכשיו קניתי פיתות כוסמין, אבל אני גם הולכת לאכול דברים לא בריאים, בטוח!
מה הבעיה להכין מבעוד מועד כריכים מקמח מלא?בינייש פתוח
אני מפונקת,אין מצב!נועה גבריאל
מכינה הכל טרי, ואם אין טרי אוכלים קורונפלקס עם חלב
זה מה שהיה טוב בבית-
באתי ותמיד יש ארוחה חמה.
ככה גם היה אצלינו, והכל היה כמובן מפוצץ פחמימוץתפוחית 1
כי זה הכי זמין והכי זול (קוסקוס פתיתים פסטה וכו'..)
בהצלחה!!!
תודה!נועה גבריאלאחרונה
בדיוק אמרו לי שהכינו לי הום פרייז
וזה מהבריאים שלנו...
זה החלק המבאס בבריאחיות צבעונית
שאם אוכלים משהו אחד שהוא ג'אנק ישר כואבת הבטן.
לגמרי!בינייש פתוח
התארחתי אצל דודים בשבועות (הפעם היחידה שהיתה לי חברה גם בשבת וגם בחג) אכלתי גלידה ועוגות גבינה וכל השבת והחג שכבתי על המיטה מתפתל מכאבי בטן...
לפחות רוב הזמן אני מלא אנרגיה. ישן 5 שעות בלילה ועירני שאר היום
אצל אחרים זה קצת יותר מסובךחיות צבעונית
אבל בגלל זה בבית אני מציקה לאמא שלי לקנות שמנת מתוקה אמיתית לעוגות גבינה.
לגבי הגלידות לצערי כמעט כולן שומן צמחי. אז מכינים הרבה לבד
פסס כל הכבוד על הכוח רצוןמבקש אמונה

גמני משתדל לאכול בריא, אבל האמת חטיפים זה החיים.

 

האמת אני אומר,

אם אני אגיע יום אחד למצב שבמבה (הדבר הכי אהוב עלי) תעשה לי כאב בטן אני אשקול ברצינות לקפוץ מהחלון

הסוד הוא להפחית בהדרגה ובסבלנות. לקח לי שניםבינייש פתוח
מצד אחד זה נשמע מאוד בעייתי מה שאתה אומר (שהחיים היקירים שלך משמעותם תלויה בחטיפים, או שתקוץ מהחלון...)
מצד שני במבה זה החטיף הכי פחות מזיק.
משקאות ממותקים הם בתחתית שרשרת המזון
דג מרוקאי.... שבת שלום!גיימס פוטר

נראה משובח ביותר!!!*אשתו של בעלי*
תודה רבהגיימס פוטר

עבר עריכה על ידי גיימס פוטר בתאריך לא ידוע הלא ידוע 00:00

נראה ממש טוב!!חיים שלאחרונה
עראייס?מעונן

@שנזכה לשמוח ראיתי פעם שהכנת ונראה טוב,

 

יש למישהו מתכון מנוסה טוב?

 

(בלי מנגל.)

יש לחן מזרחי "חן במטבח"*אשתו של בעלי*
מתכון מעולה.
אפשר להכין על מנגל
אפשר על פלאנצ׳ה/מחבת פסים
כן, בבקשהופל לימון

עראיס

 

 

אנחנו מכינים בתנורחיים שלאחרונה
תוספת לסלמון בתנורבוריס
המלצות?
סלט אבוקדו/סלט עם מלא סוגי ירקותגיימס פוטר


ירקות ירוקים מוקפצים, אורז עם ירוקים, תפו"א אפוייםופל לימון


בד"כ*אשתו של בעלי*
לצד דג מתאים תפו"א
אבל בהחלט גם אורז/בורגול יתאימו,עם ירקות מבושלים/צלויים
פירה, סלטים חיים טובים, בטטה/תפוא בתנור, שעועיתחצילוש
שמן זית מלח פלפלתפוחית 1
שום בצל
אורז..חיים שלאחרונה
אחותי המוזרה רוצה קרם ברולהחיות צבעונית
מישהו הכין ויש לו מתכון מומלץ?

כמה זה נורא לעשות בתנור במקום ברנר?

ושאלה אחרונה, מה אפשר לעשות עם מלא חלבונים חוץ מנשיקות?
מחלבונים -משיח נאו בפומ!
פיננסייר
פבלובה
מקרונים
פאי לימון (אבל אז ישארו לך עוד חלבונים מהמלית )


ואומרים גם שאפשר להקפיא אותם 😆
זה דברים שהםחיות צבעונית
מלא עבודה לא?
זה כמו מעדן וניל אפוי ופרווה 🙄ברוקולי
חחחיות צבעונית
אמרתי מוזרה
קרם ברולהופל לימון

אפשר אולי לקרמל תחת הגריל, מודה שלא ניסיתי - קרם ברולה

עוגה מופלאה ורק מחלבוניםופל לימון
ועוד אחת ללא הקצפת חלבוניםופל לימון
תודה רבה!חיות צבעונית
למה רימון חוסם את זה, בלי שום אופציה לפתוח?...........מודדת כובעים


אין לי מושגופל לימון


תקני דני תפזרי סוכר ותשרפימיסטר דום
הנה חסכתי לך זמן וכסף
דני אחד המעדניםמיסטר דום
הטעימים שיש ובעיניי ממש מזכיר קרם ברולה
אממ אוליחיות צבעוניתאחרונה
בכל מקרה היא מחכה לזה כבר מלא זמן אז נראה לי אשקיע לה קצת יותר מדני;)
מתכון לפסטומחייכת =)
למישו יש מתכון לפסטו עם אגוזים במקום צנוברים ופרווה?
ממש אשמח למתכון מנוסה וטעים!
אין לי מתכון מדויקמיקי מאוס
אבל אין בעיה להחליף את הצנוברים. עדיף בשקדים אם יש לך כי אגוזים זה טעם קצת יותר מורגש (או לערבב).
לשים במגימיקס עלי פסטו, שום ושקדים/אגוזים (הכי טוב ממרח שקדימון)
ולהזליף פנימה שמן זית תוך כדי ערבוב עד שיש מרקם רך. ואז מוסיפים מלח, תטעמי עד שתאהבי
פסטו מכינה רק פרווהופל לימון

פרמזן תמיד אפשר להוסיף וכך בלי הפסטו נשמר להרבה זמן במקרר .

במתכון המקורי צנוברים אבל ניתן להמיר לשקדים או לאגוזי מלך באותה כמות

תודה לכן!(:מחייכת =)
הכנתי ב'ה.. יצא סבבה רק קצת חריף בגלל השום..ושמתי 2 שיניים על חבילת בזיליקום וקצת פיטרוזיליה..ככה אמור לצאת?
חבילת בזיליקום קשה להבין כמה עלים זה באמתופל לימוןאחרונה

2 שיני שום לא נחשב הרבה, אבל מצד שני אם מדובר באריזות בזיליקום שמוכרים בסופר אז אולי כן

איך שומרים ירקות בצורה הכי טובה?מבקש אמונה


איזה ירקות?ופל לימון


גמבה, פלפלים, מלפפון...מבקש אמונה


אני שומרת במגירת הירקות במקררופל לימון

בשקית נילון, מלפפונים הכי רגישים ומתקלקלים במהירות משתדלת להשאיר את השקית שלהן פתוחה כדי למנוע לחות, למגירה עצמה במקרר גם יש אופציית איוורור

מלפפונים*אשתו של בעלי*אחרונה
יש דרך אחת שבה אני שומרת אותם והם מצליחים להישאר טובים ופריכים לפחות שבועיים(אם לא התחסלו קודם)
קופסת אחסון מרופדת בנייר סופג,על הנייר שכבת מלפפונים,עליהם שוב נייר סופג ואז שוב מלפפונים
ומעליהם שוב נייר סופג.וסוגרת במכסה.
את הנייר מחליפה כל 3 ימים...
קמח מצהכי כל פה
קמח משה שהיה במקרר אבל עבר לו התאריך.. נראה לכם בעייתי להשתמש בו (קניידלך למרק)?
אם כל הזמן היה במקרר זה בסדר ,לי יש מפסח וזה בסדר,רויטל.

בשביל להיות רגועה את יכולה לבדוק ולהריח אם זה בסדר.

כנראה שבסדר, תבדקי שאין קוריםופל לימוןאחרונה


מתכון לבשר טחוןהודעה

טוב אני פחות בקיאה בעסקי הבשר, אשמח אם יש למישהו מתכונים\טיפים להכנת בשר טחון מתוק (סטייל טריאקי\סילאן שזה בריא יותר עם תיבול מתאים נגיד פירקנטי מתקתק כזה) לשים בטורטיה\במאפה.

 

תודה..!

לטגן בצל עם מפטריות ולהוסיף את הבשר טחון..מקום בעולם
לפורר ולטגן עד שמנה את הצבע..
להוסיף קצת סילאן, קצת סויה וטריאקי, פלפל, שום, פפריקה וכמון..
תודה רבההודעה

גם סויה גם טריאקי וגם סילאן? זה לא פצצתי מדי? (כאילו לא בריא בעליל?)

כף מכל דבר על כמות של חמי קילו לטעמי זה סבבה..מקום בעולםאחרונה
אבל אפשר להוריד ולשנות.
קמח כוסמין.. איך עובדים איתו?חן,
אני רוצה היום לנסות לראשונה לאפות לחם מקמח כוסמין
אם יש למישהו מתכון (שהוא ניסה בעצמו והצליח) אשמח ממש
ואם יש דברים שחשוב לדעת על צורת העבודה עם הקמח הזה

תודה מראש 🥳
וואו איזה מעולה!!! תודה רבה רבה ❣חן,
חולה על הקמח הזה.אהבתחינם
פשוט מאוד להוסיף טיפה יותר מים מהרגיל.
להרגיש את הבצק ..
כרגיל. אופה רק איתו ואין הבדלמשיח נאו בפומ!
כמות המים תרגישי לפי הבצק
ממליצה לך לעבוד עם 70-80 אחוז ולא 100מיקי מאוסאחרונה
ההבדל בבריאות לא כזה משמעותי אבל בטעם ובמרקם מאוד.
עם קמח 80 אחוז אני ממירה במתכונים אחד לאחד
האם יש סיבה לא לבשל סלק על אש גבוהה?האםזהבסדר

היי,

בבישול סלק על אש נמוכה - בינונית זה יכול לקחת עד שעה וחצי.

אני משער שבבישול על גבוהה / גבוהה מאד זה יהיה בערך חצי שעה - 40 דקות.

האם יש סיבה לעשות על אש נמוכה ולא על אש גבוהה וכך להאיץ את התהליך בערך כפול 2?

תודה!

לא בטוחה בהנחהבונים מגדל
עבר עריכה על ידי בונים מגדל בתאריך י"ד בחשון תשפ"א 00:14

אש גבוהה מעלה רמת אידוי, לא בטוחה שתאיץ כך את הבישול.
ויותר סיכוי לשריפת הסיר.

להאצה סיר לחץ או מיקרוגל.

לא רק סלק, אין טעם לבישול ארוך על אש גבוההמיקי מאוסאחרונה
ברגע שמגיעים לרתיחה , להמשיך באש גבוהה סתם יזרז אידוי של המים אבל לא את הבישול של האוכל.
מספיק בעבוע קליל.

לגבי סלק- תנסה בתנור.
זה לא יקח פחות זמן אבל זה טעים הרבה יותר.
ואפשר לשים את זה בזמן שממילא אופים משהו
רעיונות מה להכין לסעודה שלישית מוקדמתלהשתמח
פרווה, יחסית קליל לעיכול (לדוג' פשטידות קצת מכבידות אחרי סעודת שבת דשנה) ולא דורש יותר מדי השקעה
פריקסה (לא מטוגן..)בת מלך =)אחרונה
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד🙂רק טוב=)
שתהיה עסיסית ושוקולדית ממש, לא סתם בחושה פשוטה..
יש למישהו?
יש לי בחושה קלה מאוד, ועם זאת עסיסית ושוקולדית -השם בשימוש כבר
ל2 תבניות אינגליש קייק:
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
6 ביצים
1 כוס שמן
1/2-3/4 כוס סוכר(במתכון המקורי כתוב כוס, מתוק מדי לטעמי)
טיפת תמצית וניל

לציפוי+תערובת:
2 שוקולד מריר+שמנת מתוקה 250 מ"ל מומסים לתערובת חלקה (בגז או במיקרוגל )

הכנה: מערבבים יבשים( קמח, אבקת אפיה, שוקולית)
בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות, שמן, סוכר, ותמצית וניל.
מוסיפים כוס מתערובת השוקולד+השמנת המומסת. לתערובת זו מוסיפים בבחישה קלה וכמה שפחות, את הקמח, אבקת האפייה והשוקולית שערבבנו קודם. לבחוש רק עד שהקמח נבלע בתערובת, ולא בתנועות נמרצות (משפיע מאוד על רכות ועסיסיות העוגה. ככל שתבחשי פחות, העוגה תצא עסיסית יותר ואוורירית.)
יוצקת את התערובת לתבניות משומנות/מרופדות בנייר אפיה, ואופה בתנור שחומם מראש ל180 כחצי שעה (תלוי בתנור, תבדקי מדי פעם, יתכן שתצטרכי להוסיף דקות אפיה ) העוגה מוכנה גם אם קיסם הננעץ בה לאחר חצי שעה יוצא טיפונת לח. מוציאים, ממתינים מעט ושופכים את הציפוי המומס שנשאר.
בהצלחה
תודה רבה!!🙂רק טוב=)
תודה! הכנתי ויצא טעיםםםמטילדה

פעם ראשונה שאני מוצאת מתכון טוב לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה

כיף לשמוע! אני שמחה🙂השם בשימוש כבר
מתכון סוף הדרך-אנונימיות
כוס קמח
כוס שוקולית
כוס סוכר
כוס שמן
חצי שמנת מתוקה
4 ביצים
אבקת אפייה

לערבב ולאפות על 180 מעלות עד שמוכן בפנים
תודה!!רק טוב=)
תחפשי בגוגל מתכון לעוגת פאדג'יעל מהדרום
ראיתי במתכונים של 10 דקותרויטל.
וואו עוגת שוקולד של קרוטית מעולהההשקדיה#
הנה עוגת שוקולד פירורים נימוחה ושוקולדית ממש.גיימס פוטר
סורי יצא לי ענקגיימס פוטר


זה סגנון עוגה אחר*אשתו של בעלי*אחרונה
מעוגת שוקולד בחושה
תודה לכולם!רק טוב=)
של עוגיונט. שוקולד אמריקאיתמקום בעולם
ילדות וילדים מה מבשלים לשבת?ברוקולי

 

ותודה ל @רויטל. על התזכורת באישי כדי ש @נחשון מהצפון לא ינזוף בי 

עוגת שוקולד מדהימה ללא גלוטן(קפרזה)קראנץ שוקולד


נראית מעולה. תעלה מתכון ט'


בכיף🙂קראנץ שוקולד
עוגת_קפרזה

עוגת שוקולד איטלקית או בשמה
טורטה קפרזה ( עצבנית משהו 🤣) מסוג העוגות האלה שלא מפסיקים ליישר 😘 כמה זה טעים ואיי ואיי ככה אמרתם לי אז הנה אני שם אותה כאן, במיוחד בשבילכם 😘🍫😘🍫😘🍫😘

קבלו מתכון : (תבנית 24) / 2 אינגליש קייק
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות (טמפ' חדר)
1 כוס סוכר
1.5 כוס שקדים מולבנים + אגוז מלך טחון דק דק
אגוזים טחונים לפיזור מעל העוגה
1 כף בהריון קפה טסטר צ׳ויס מהול במעט מים רותחים (רק לצורך ההמסה - כמו שאט של אספרסו)

★אופן הכנה★

1. מחממים תנור ל 160 מעלות

2. מפרידים ביצים - זהירות שהלבן לא יתערבב עם הצהוב - זה פוגע בהקצפה

3. מעמידים סיר על אש נמוכה עם מים ברבע גובה.
לוקחים קערה חסינת חום מניחים מעל.

4. חותכים חמאה לקוביות ושמים בקערה.

5.שוברים שוקולד ומניחים יחד עם החמאה.

6. מערבבים קלות מידי פעם עד להמסה מלאה.

7. מכינים שאט של טסטר צ׳ויס

8. ברגע שהשוקולד מומס מנגבים את תחתית הקערה ושמים בצד .

9. מקציפים חלמונים + 3/4 כוס סוכר (סוכר יש לשים בהדרגה).

10. מנקים את המקצף ומקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר.

11. מקפלים שוקולד לתוך קצף חלמונים (צהוב ביצה) יש לקפל בעדינות ובהדרגה

12. מקפלים קצף חלבון לתוך התערובת
גם כאן בעדינות ובהדרגה

13. מוסיפים בהדרגה את הקפה

14. מקפלים אגוזים טחונים

15. שופכים את התערובת לתבנית ומפזרים אגוזים טחונים
כביכול המון שלבים אבל זה לא באמת ככה - זה רק כדי לחדד ולהדגיש

אפיה של 40-50 דקות
בחום של 160 מעלות עד לסדקים חיצוניים (העוגה נופלת מעט וזה בסדר)
העוגה יוצאת לחה מאד וזה גם בסדר
מומלץ לילה במקרר אבל אם לא התאפקתם כמוני אז גם זה טוב
אני הכפלתי כמויותקראנץ שוקולד
אז יצאה תבנית גדולה..
ושידרתי מעט, זילפתי מעל סירופ שוקולד(חמאה ושוקלד מריר מומסים)
פיזרתי ברס וקרם.
מה זה ברס?בוריס
וזה לא סירופ זה גנאש שוקולד
זה גנאש מיימי אני קורה לו סירופ.קראנץ שוקולדאחרונה
תודה ט'