בחיים לא אכלתי כרוב ממולא. ממש בא לי לטעום.בעוז וענווה!
כדאי לך. זה טעים ממשברוקולי
יש מישהו אצלנו ביישוב שמוכר אוכל לשבת, ויש לובעוז וענווה!
ושתדעי לך גברת ברוקולי שכל פעם כשאני רואה את השםבעוז וענווה!
אני אוהבתתתת ברוקוליייי
תאהבי אותי. למה ברוקוליברוקולי
הרגשתי כמוך עד שטעמתי
סמטאות
אבל מצד שני ככה יש פחות משו לגלות מה הטעם שלו

במחילה מכבודךיעל מהדרום
לא נראה לי שזה שלך לא היה טעים זה מעיד משהו.
הרבה דברים את לא אוהבת

נכון, צודקת..סמטאות
אגב*אשתו של בעלי*
ויש כרוב ממולא העוף טחון
לי שניהם טעימים...
ויש גם ממולא באורזחילזון 123
נכון...שכחתי*אשתו של בעלי*אחרונה
מממ בהצלחה. לדעתי - לא טעים🤦♀️הנורמלית האחרונה
טעים מאד ובכללי כדאי לשלב כרוב בבישולקראנץ שוקולד
אצלנו גם מוסיפים אותו לקוסקוס.
גם במרקים ^^ברוקולי
רק שכרוב בדוק לא כזה זול בשביל החגיגות האלה
אישית אני לא אוהבת כרוב חיטארקו
ולעיתים רחוקות יש פה עודפים של כרוב עלי בודק ב4 שקל😁(לרוב לא קונים כי זה 10 ליחידה וזה יקרר לנו מידי)
ואז עושים כרוב צלוי בתנור
ועוד דברים טעימים לפעמים..
וואי כרוב במרק של קוסקוס זה הכי טעיםעלה למעלה
מה מבשלים לחג שבת?ברוקולי
קשוח בשרי ב11נחשון מהרחברון
הנשנוש הכי טעיםקראנץ שוקולד
ואי נראה סוףףףףףףמשמעת עצמית
כזאת מנה צריך לכבד בצלחת אמיתית... ולא ח"פמודדת כובעים
למי יש כח לשטוף🤭😁קראנץ שוקולד
תן כבוד לאוכל היוקרתי שלך! |נו נו נו|מודדת כובעים
צלית על מחבת?עלה למעלה
מחבת פסים..קראנץ שוקולד
זה אל תשלח ליברוקולי
נגמר לפני שעלה לצלחת😈קראנץ שוקולד
אם זה נשנושחיות צבעונית
חביתה עם סלט🤣קראנץ שוקולדאחרונה
הנבטת שעועית משבונים מגדל
התחלתי להנביט.
ונראה לי שפספסתי משהו.
יש איזה קטע מגניב שבין חצאי השעועית צומח עלה.
ופתאום - יצא לו החוצה.
חלק יצאו צהובים וחלק ירוקים. נראה לי שהירוק נחשף לשמש/אור.
חוץ מזה, בטעם. השעועית עצמה הרבה פחות טעימה לי מהנבט. אבל להפריד לא יעיל.
אולי זה בגלל החשיפה שהייתה לאור? משהו אחר?
וכמה זמן להגעה לנבטים סבירים?
זה מרגיש כזה קסם. לשים שעועית במים ואחרי יומיים - יש שם משהו בלתי ניתן לפספוס.
ועוד כמה ימים - בכלל. גינה.
אבל רציתי שיהיה לי יותר טעים.
תובנות?
לא ניסיתי משחיות צבעונית
כן, אמרו לי שמש זה כמו נבטים שקונים בסופר.בונים מגדל
אני לא זוכרת את הסיבהחיות צבעונית
דבר ראשון תהני ובהצלחה להמשיך הנבטות
סמטאות
שעועית מש טיפה מרירה,זה הטעם שלה,מתרגלים ועם תיבול זה טעים.
העלה שיצא הוא הנבט,
תהליך ההנבטה הוא, שטיפה והשריה במים ללילה(בדרכ)ואז לסנן להניח עם מגבת מעל ולדאוג שהשעועית תהיה לחה,
אחרי יום או יומיים מתחיל הנבט, ואז להסיר את המגבת,לתת לזה כמה שעות לספוג אור
וזהו,
מרגע זה כל זמן שזה נשאר בחוץ וממשיך לצמוח,זה הופך מנבט(חלבון) לירק.
מתי נעשה המעבר?בונים מגדל
כי בתחושה שלי זה אכיל אחרי 4 ימים לפחות.
לא חשבתי שזה מאבד מערכו התזונתי...
זה אכיל אחרי יומייםסמטאות
לחכות עוד כמה ימים הטעם של השעועית משתפרבימבה אדומה
תהני
על מרק לא חשבתיבונים מגדל
תודה!
אני ככה עושהרויטל.
אני שמה במים למשך לילה שלם, בבוקר שופכת את המים,
שוטפת טוב טוב, שמה במסננת את המסננת אני שמה על הסיר,
מכסה לפעמים עם מכסה של סיר לפעמים עם מגבת, מרטיבה פעמיים ביום
בעיקרון בבוקר ובערב, שמה בחדר על השולחן במקום שאין שמש על הנבטים,
ואחרי שלושה עד ארבעה ימים זה כבר מוכן לאכילה.
זה בערך מה שעשיתיבונים מגדל
למרות שניסיתי בכמה דרכים. לרוב זה הולך, פשוט לראות את פלא הבריאה.
רק הקטע של האכילות של זה שיגע אותי. טעם מוזר של השעועית.
נכון הטעם כמו משהו חי ולא מבושלרויטל.
הכי קל להנביט שעועית מש ועדשיםשיר80
יצא לי להנביט מש אבל אף פעם לא יצאו לי נבטיםחילזון 123אחרונה
אז אמא קנתה מחבת חלבית חדשה ושווהיאמ
וזה עשה לי חשק. מה אפשר להכין לארוחת ערב?
פנקייק/בלינצ'ס, חביתת ירק, חביתות עם תוספות...השם בשימוש כבר
מה זה חביתת ירק?יאמ
פיצה במחבתיעל מהדרום
חביתה עם גבינה צהובהבונים מגדל
יש שזה מזכיר להם בית מלון
יש כאלה שזה סתם טעים להם...
חביתה עם טורטיהחילזון 123אחרונה
יש לי מלאאאמאוהבת בילדי
(ג'ריקן של 4 ליטר) של שמנת מתוקה.
התאריך עד היום.
יש רעיונות?
...מענין
תעשי עוגת גבינה עם שמנת
וואו. עוגה חלבית? גלידה?מוקרם?נקודה טובה
עוד רעינות? עם צץכונים?מאוהבת בילדי
תעשי פסטה מוקרמת וקינוח עוגת שמנת
גיימס פוטר
תודהמאוהבת בילדי
מאיפה קונים גריקן?מצפה להריון.
תחלקי...אהבתחינם
אפשר להקפיא....חילזון 123אחרונה
חידה- איזה שמן זה?בינייש פתוח
קוקוס?גיימס פוטר
אבוקדו?גיימס פוטר
לא. תחשוב על שמן מסוג אחרבינייש פתוח
סוג אחר לגמרי אבל נמצא כמעט בכל מטבח
השמן הזה שיש למעלה כשפותחים טחינה גולמית?
גיימס פוטר
לא. הוא לא עד כדי כך נוזליבינייש פתוח
שומשום?גיימס פוטר
תחשוב על משהו שנמצא כמעט בכל בית. לרובנו אין שמן שומשוםבינייש פתוח
...~אניגמה~
זה בתוך קופסאת שימורים נכון?
או שלא![]()
לא ברור
שמן זית?
לא. וזה לא משימוריםבינייש פתוח
חמאה?~אניגמה~
או מרגרינה
או שזה שמן רשמי?
^^תשובה נכונה!בינייש פתוח
~אניגמה~
חכמת נשים
אגב~אניגמה~
אם ממיסים חמאה היא צהבהבה.. לא משנה אם היא מיובאת
לא חושב שהיא תהיה צהבהבה ברמה כזובינייש פתוחאחרונה
שמן או שומן?בונים מגדל
בצק לחלות שבת מהלילהאוימיגד
ואיך מתפתחים אחר כך?
שמעתי שזאת אחלה שיטה , אשמח שמי שמכיר ירחיב לי עליה
הכוונה היא האם אתם ממליצים להכין את הבצק ערב לפני האפיהאוימיגד
שיטה מעולה שמשבחת את הבצקבימבה אדומה
ולאחר הקליעה*אשתו של בעלי*אחרונה
ריבת חבושיםמיסטר דום

יעל מהדרום
אני רציתי להכין לראש השנה וזה לא קרה בסוף.
תרמתי את החבושים לשכנה.
מה זה לק"י שכתוב לך בכל תחילת תגובה?גיימס פוטר
לישועתך קיוויתי ה'יעל מהדרום
אההגיימס פוטר
את כותבת כל פעם מחדש?מאוהבת בילדי
אכןיעל מהדרוםאחרונה
מאכלים בריאים ומשמינים..ילדה של אבא
אז אני צריכה להעלות במשקל..
מה אוכלים? (חוץ מטחינה)
מחפשת רעיונות ומתכונים לחטיפי אנרגיה/ כדורי שוקולד/ עוגיות/ קרקרים בריאים..
דברים כאלה לנשנוש, לא לארוחות.
יש לי בבית-
קוקוס
שמן קוקוס
סילאן
דבש
טחינה (עדיף פחות)
אגוזי מלך טחונים
כנ"ל גרוסים
שקדים טחונים (וקמח שקדים)
גרעיני דלעת
תמרים
קוואקר גס
קוואקר דק
פצפוצי אורז מלא
קמח מלא
סוכר חום
אה, וכמובן שיהיה טעים..
כשאוכלים אוכל מאוזן ובריא וטבעיבימבה אדומה
שומן איכותי בריא לכולם. כל גוף ובכמות שהוא צריך...
תשתדלי לאכול מוצרים ללא סוכר (מחלישים את הגוף, את המע' החיסונית, את מע' העיכול)
הבעיה בנשנושים שזהן גורמים גם לעייפות יתר ובעיקר לביזבוז אנרגיה של בגוף על העיכול שלא נגמר... כי כל הזמן הגוף מקבל אוכל כל שעה שעתיים ומערכת העיכול לא נחה והגוף לא מתפנה ליצור רקמות שומן... הגוף לא יודע לתת למוח אות שהוא שבע כי הוא לא סנוי לתת כל שעה את ההורמון הזה ואז גם רעבים כל היום ולא מפסיקים לאכול וזה מעגל שלא נגמר.
אז ממליצה להפסיק עם הנשנושים ולאכול ארוחה כשרעבים. באמת רעבים ולא שבא לנשנש. ולהפסיק לאכול כששבעים. ככה מחזירים לגוף את מנגנון רעב-שובע המקורי...
מאכלים בריאים הם כמה שפחות מעובדים - קטניות מבושלות עם ירקות מכל הסוגים וכל המינים
חלבון מהחי ומהצומח (אולי כדאי דווקא מגבינות שמנות כי יש בחלב הורמון גדילה)
אבל גם מהצומח. דגים איכותיים- עדיף דגים מהים ולא מהבריכות.
בשמחה אתן מתכונים למה שתרצי...
^^^רוצה להוסיףבינייש פתוח
כדאי להוסיף לתפריט בכמות גבוהה יותר מה שבריא ועוזר להשמין כמו בשר, 3-4 פירות ביום לפחות, כמה שיותר לחם וחמאה ואולי גם דבש.
לגבי מה שנכתב בפסקה השניה אכן מעט ארוחות שהם יותר גדולות ועם יותר הפסקות גדולות ביניהם אכן עוזר להשמין, אבל סתם הערה: לא בטוח שההפך נכון כלומר לפצל ליותר ארוחות מהנורמה להרבה נשנושים עוזר להרזיה. זאת השערה ויש עליה ספקות והיא בבדיקה. ולאכול אוכל יותר עתיר בפחמימות וקלוריות לפני השינה גם עוזר.
אם כל זה לא עוזר אפשר לאכול הרבה עוגות מחומרים טבעיים בלבד
אם גם זה לא עוזר כנראה יש לך מטבוליזם גבוה או מחסור בתאי שומן וכנראה שאין לך פתרון. אין הרבה אנשים במצב שלך מה שגורם לכך שאין מחקרים שמחפשים פתרון (אם יש בכלל פתרון)
אפשר לשתות מיצים טבעייםלחם מלא
לא כדאי פחמימות בלילה לפני השינהבתאל1
וגם זה גורם לתחושת רעב בבוקר
אבוקדו, גבינות עם אחוזי שומן גבוהים (יש שם פחות פחמימות וסוכמקום בעולם
שמן קוקוס
את רוצה מתכומים ספציפיים?
גבינות וקוטג של 9%,דג סלמון.קראנץ שוקולד
לחם עם חמאהחיים של
...חמדת66
אני ממליץ בעיקר על שומנים מהצומח כמו טחינה, אבוקדו, אגוזים ואולי גם קוקוס. חמאת בוטנים זה גם רעיון נחמד (בגלל החלבונים), זה גם תלוי בצורה שבהם רוצים להעלות במשקל ובאימונים, אבל בגדול לא מומלץ לעשות את זה עם פחמימות ריקות וסוכרים...(אא"כ מדובר בשחיין אולימפי)
יא גם אני!הפי
לא יותר מידי סוכר גם אם הוא טבעי
אלא איזון
את יכולה להכין גרנולה
עוגיות קוואקר
פצפוצי אורז עם שוקולד מריר
את יכולה לקנות מייפל טהור זה גם טעים לדעתי יותר מסילאן
אם את מוצאת מתכון שווה תגידי לי
את יכולה להכין לך ארטיקים או פרוזן מפירות שווים ..
את יכולה לקחת יוגורט (אפשר גם עזים או סויה) לשים רימונים אגסים פאקנים זה ממש זורם ביחד .
אני ממש עושה שכבות שכבה יוגורט שכבה פרי .. ואם יש לי כוח אז גרנולה .. וזה טעים
אגב את יכולה לקחת גם מהעוגיות קוואקר שהכנת לפורר אותה לשים תפוחים פאקנים מייפל יוגורט או גבינה תעצבי את זה יפה וזה מושלם .
תודה לכולם!ילדה של אבא
לקחתי מכאן הרבה עצות והצעות,
אם למישהו יש מתכון טוב לעוגיות קוואקר אשמח מאוד
אני מנסה כל שבוע מתכון אחר ולא יוצא טוב/ טעים..
מתכון לעוגיות קוואקרמחייכת =)
שהעלו פה פעם ותמיד יוצא טעים -
עוגיות קוואקר
2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל דקה)
2 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפייה.
כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)
2 ביצים
כוס שמן
חצי חבילה שוקולד צ'יפס
ללוש לבצק אחיד, לשטח דק-דק בתבנית עם נייר אפייה
לאפות בחום 180 מעלות כ20 דקות עד שיזהיב.
לחתוך לעוגיות כשזה עוד חם.
יוצא מושלם מושלם!
תודה! ננסהילדה של אבא
אגוזים, פירות, שייקים...מאיר231
קל יחסית לנשנש על דברים כמו בוטנים ואגוזים או מנגו ובננות...
ממליץ בחום על שייקים
מה זה 'צריכה'?העני ממעש
מומלץ
אני הצלחתי להשמין ככהשיר80
בנוסף בבוקר אכלתי 2 אבוקדו ו3 ביצים (ולא זה ממש לא מסוכן.)סלט וטחינה כמובן,אבל סלט זה לא העניין...
להוסיף שמן זית לכל דבר אפשרי.
קרעפט גם מאוד טוב,הוספתי גם על הארוחת גרנולה,גם על הסלט
מותר רק אגוז ברזיל אחד בלבד ביוםאמאמורה
יש בזה מחלוקת...בימבה אדומה
רצוי 2, אסור מעל 2-4 (תלוי מחקר)לחם מלא
להגיע לאיזון של הגוףבימבה אדומהאחרונה
שרשור רעיונות למרקים!!חצילוש
מוזמנים ומוזמנות לשתף ברעיונות שווים, מקוריים ומפנקים למרקים!
אפשר מתכון בבקשהאמונהירושלים
למרק אורז עם עגבניות?
תודה!
איזה זיוף חלב הכי מומלץ לקפה (הפוך או נס) או קרפוס משחק
לדעתימשמעת עצמית
לא אהבתי אאף תחליף..קראנץ שוקולד
גם לא השיבולת שועל שאומרים שטוב להקצפה?פוס משחק
שיבולת שועלרבע ל7
הסויה לא מתערבב טוב
סויהרויטל.
שיהולת שועל ממותקת ביתיתמקום בעולם
שיבולת שועל הכי מוצלח!מודדת כובעיםאחרונה
אשפלו בוכארי בתנור. זמן העבודה 10 דקות (סרטון יוטיוב)מוקי_2020
מיקסריעל*
בינתיים הבנתי שמיקסר שף של קנווד יכול ללוש 2 קילו קמח ,
אבל יש כל מיני דגמים .
אשמח להמלצות ותובנות בנושא .
תודה!
מביא לך קצת מידע להתחיל ממנו..מוקי_2020
יש לבוש מיקסר חדש ששמעתי שהוא שווה ממשברוקולי
רק יקר....
המיקסרים של קנווד גם אלו שרשמית אפשר שני קילוהריון_ראשוןאחרונה
23:00 - את חותכת לבעלך עגבניה, זה מה יוצא.מוקי_2020
יואו. קריפי לגמרי.ג'ינג'ר
איזה דמיון פורה יש לךמשיח נאו בפומ!
מה העניין?*אשתו של בעלי*
מוסיפה מלפפון ובצל
ויושבת לאכול איתו.
כולה עגבניה...
נראה שפיספסת את הדמות הנשקפת מהעגבניה החתוכה 🤓קרן-הפוך
ממש לא פספסתי*אשתו של בעלי*
אמאל'ה הייתי צורחתהפי
^^^(:
חחחחמחודשת.
מזכיר את הדלעת של ליל כל הקדושים.... 🎃44444
תוהה אם הייתי שמה לבבונים מגדל
למען הפרוטוקול יאמר - התמונה והעגבניה *לא* שלימוקי_2020אחרונה
אני מעדיף לא לקחת סיכון,
למקרה שיש אמונה או הלכה שאומרת משהו על מי שיצאה לו עגבניה או ירק אחר זועם במטבח.
הסלט, בהודעה אחרת בפורום הזה, כן.
אבקת סוכר פגת תוקףמחודשת.
לא הייתי נמנעתהנורמלית האחרונה
ושהטעם שלה לא ישן.
סבבה תודהמחודשת.אחרונה
בבקשה מתכון לפלאפלרויטל.
אם אפשר מתכון פשוט וקל לפלאפל בבקשה ללא לחם או קמח,
אלפי תודות לכם.
מתכון אשנחשון מהרחברון
חומוס קטן מושרה 12 שעות
כמה שיני שום
כוסברה/פטרוזיליה, אני אוהב פלאפל ירוק אני שם הרבה. אפשר לשים קצת או לא לשים בכלל
מלח
פלפל
חוואיג'
כמון
פלפל חריף אופציונאלי, עושה את זה פיקנטי לא חריף.
טוחנים הכל במטחנת בשר/מעבד מזון צריך עיסה לא יבשה אבל כן גרגירית. אז להוסיף מים לפי הצורך (זה בכפות, לא בכוסות לא צריך להגזים)
לפני הטיגון מוסיפים סודה לשתיה (1-3 כפיוץ תלוי בכמות) ומטגנים
תודה רבה רבה מה זה חוואיג'רויטל.
תערובת תבלינים. חוואיג' תימנינחשון מהרחברון
ישר כוח תודה ענקיתרויטל.
בד״כ קוראים לזה ״חוואיג׳ למרק״מוקי_2020
תודה לךרויטל.אחרונה
כוסמת1234אנונימי
תודה!!
אנחנו אוהבים בלי תוספות...חילזון 123
כוס כוסמת, 2-2ורבע כוסות מים (רצוי רותחים)
לבשל כמו אורז
ולאכול עם מלח וקוביית חמאה (או קצת שמנת חמוצה)
(לא הכי בריא
)
משתמש די הרבהחמדת66
אפשר:
*עם כמון מלח פלפל ובצל - אפשר גם להוסיף קוביות של ירקות כמו גזר או בטטה
*כדייסה עם חלב וקנמון
*סויה סילאן וחריף
בקיצר, בעיקר מוגבל ע"י היצירתיות שלך...
אפשר לבשל ולהוסיף מלפפוןמארי
טעים מאד.
תודה לכולכם
1234אנונימיאחרונה
גבינת ריקוטהחיים של
כנאפהג'ינג'ר
עוגת גבינה, שמריםקראנץ שוקולד
בקיצור בגלל שהיא ניטרלית אפשר להשתמש בה כמעט לכל מאפה מתוק או מלוח.





