שרשור חדש
מתכון למחשי בבקשה!!!בלעם


אולי פה ידעו-נפה חשמלית-אשמח להמלצות לדגם ומקום קניה, תודה!!השם בשימוש כבר
לי יש של המילטוןפה לקצת
וגם לאמא שלי
אנחנו מרוצות

לא נראה לי שמשנה מאיפה לקנות, בכל מקרה כשהייתה לי בעיה התקשורת שלי הייתה מול החברה ולא מול החנות
תודה. שקטה? קלה לניקוי? מנפה קילו אחד בבת אחת או פחות?השם בשימוש כבר
שקטה? לא יודעת מה הכוונהפה לקצת
היא עושה רעש, לא נתקלתי בנפה חשמלית שקטה
היא רוטטת וזה בהחלט עושה רעש

כן, קלה לניקוי.
אבל אני לא שוטפת אחרי כל ניפוי אלא רק זורקת את הקמח שנשאר בנפה ומשאירה אותה ככה בקופסא עד הניפוי הבא.

מנפה קילו אחד בבת אחת
תודה רבה🙂השם בשימוש כבר
נפה חשמלית זה לא דבר שקט במיוחדאין לי הסבר

קחי בחשבון

כן אבל יש רעש איום ויש רעש סבבה, לא? איזו יש לך?השם בשימוש כבר
יש לאמא שלי משנת 2006אין לי הסבר

ככל שהיא התיישנה הרעש נעשה יותר ויותר בלתי נסבל.

זה רעש של רטט חזק...

פתרון שמצאנו לרעש. שמים מתחת מגבת. מוששבת מלך =)
רעיון תודה רבה.רויטל.


אנסה מחר*אשתו של בעלי*אחרונה
כשאאפה חלות לשבת
גם לי!*אשתו של בעלי*
ואני מרוצה.
עושה רעש...נכון!
אבל תוך פחות מדקה יש קילו קמח מנופה.
יש של פלאמטיק בהכשר הב''דצרויטל.


בבקשה תציעו לי ארוחה לראש חודש פרווה,תודה ענקית.רויטל.


דגים או טונה הולך?יעל מהדרום
תודה רבה ישר כוחרויטל.


אצלינו היה השבועמתכונים בריאים

 

סלמון אפוי בממרח פסטו בזיליקום ושקדים

 

 

ותוספות:

 

אורז עם ירקות אפוי בתנור בשכבות

 

סלט טבולה ג'ריש (בורגול דק) 

תודה ענקית ישר כוחרויטל.


אני הולכת לעשות עם האורז נראה מהמם ישר כוחרויטל.אחרונה


אשמח לשמוע כל מה שאתם יודעים על סלק✨ואילו פינו
כמה זמן הוא נשמר לא מבושל?
איפה לשמור אותו לא מבושל?
כמה זמן מבשלים?
כמה זמן אפשר לשמור אחרי הבישול?
אפשר להקפיא מבושל?

ועוד טיפים לעבודה עם סלק.. אשמח
לאחרונה גיליתי שסלק אפוי כמו צ'יפס מאוד טעיםט'
בטח לוקח לו מלא זמן אבל, לא?משיח נאו בפומ!
לא, כמו תפוא בערךט'


וואלה, מגניבמשיח נאו בפומ!
מקווה לזכור לנסות (:
כמו ירקות אחרים בערךיראת גאולה
שומרת במקרר, אחרי שבוע בערך הוא הופך למקומט וזקן, ועדיין אכיל למשך עוד שבוע או יותר.
אפשר לאכול חי, יש סלטים של סלק חי מגורד (עם תפוח או גזר או כל מיני).
מבשלת יחסית הרבה זמן, 40 דקות אולי? לא בודקת... עד שמזלג ננעץ...
אחרי הבישול מחזיק כמה ימים, לא עשיתי ניסוי לבדוק בדיוק. אחרי שבוע נראה לי עדיין לא מקולקל אבל מגעיל.
אפשר בהחלט להקפיא מבושל. אני מקפיאה מתובל וחתוך לסלט. אבל הטעם מתעמעם קצת, ולכן מתבלת שוב אחרי ההקפאה. לדעתי גם המרקם טיפה מתרכך, מי שלא אוהב אוכל מההקפאה כנראה לא יאהב את זה.


זה בריא מאוד.
^^^^יעל מהדרום
לק"י

רק בהסתייגות קלה, סלק מבושל ומתובל עם לימון מחזיק אצלינו שבוע+ ונשאר טעים.
טיפים לעבודה עם סלק ✔️תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ממה שידוע לי, סלק בשלמותו בטמפ' החדר, שומר על מרקמו בערך כשבוע, לאחר מכן הוא מתרכך ועשוי להנביט עלים..

לגבי הבישול- הדבר משתנה בהתאם לגודל החתיכות המתבשלות. ככל שהן גדולות יותר משך זמן הבישול יתארך (כמדומני כ- 30/40 דקות לכמות של מס' סלקים בסיר).

לאחרונה, גיליתי שניתן לאפות את הסלק בתנור, ולעשות בו שימוש בדומה לסלק מבושל (בסלק האפוי יש פחות מי סלק , בשונה מסלק מבושל).

לגבי אחסון סלק מבושל-
איני עוסקת בתחום בטיחות מזון, כך שמה שארשום אינו מידע מקצועי.
מהידוע לי, הסלק המבושל עשוי להישמר בקירור כשבוע .
חשוב שהירק המבושל יכיל מלח/סוכר/ חומץ/לימון, כדי לשמר את הסלק ולעכב התפתחות של חידקים.

ולסיום, מתכון קצר לסלט סלק

המרכיבים:
סלק חתוך לצורת חצאי ירח (מבושל או אפוי)
בצל חתוך לחצאי רצועות דקות (רבע חישוק)
מלח גס
פלפל לבן
כוסברה קצוצה
שום גבישי באבקה או שום כתוש
סוכר
מיץ לימון
שמן

אופן ההכנה:

בקערה, מניחים את הסלק, רצועות הבצל והכוסברה.
מוסיפים את תיבול לפי הטעם (עפ''י התבלינים הרשומים)
מוסיפים מיץ לימון ומעט שמן ומערבבים .

בהצלחה !!

טיפ חשובCherry
עבר עריכה על ידי Cherry בתאריך י"ד באב תש"פ 08:00
להיזהר מאד מהנוזלים של הסלק, כתמים בולטים וקשים להסרה...
לגבי קילוף, אל תסתבכי,חותכים לרבעים ומבשלים היטב ואח"כ פשוט לוחצים את הקליפה כמו פולים.
לגבי מתכון, כתבו פה דברים טעימים 😋, לגבי סלט סלק רק אוסיף עוד שני כיוונים לסלק מבושל חתוך לקוביות:
להוסיף בצל חי קצוץ דק עם מעט חומץ וסוכר/ כמון עם מעט לימון, שמן, מלח כוסברה.
בהצלחה!
אפשר לאכול אותו חי. רק לקלף וזהו.רק טוב!
זה טעים (ופחות מלכלך)
מוסיפה...*אשתו של בעלי*
אחרי הקילוף ניתן לגרד בפומפיה
ולהוסיף: עלי כרפס קצוצים,תפוח עץ חתוך קטן,שום כתוש
ולתבל-מל"פ,סילאן,מיץ לימון,טיפ שמן
מצויין ואם יש רימונים זה מוסיף ממשor1900
סיר לחץ מקצר זמנים ל בישול סלקמקום בעולם
והורס את הצבע שלונחשון מהרחברון


אצלנו נשאר סגול עז גם אחרי סיר לחץ.. 🤷מקום בעולם
אחרי הבישולמכחול
כדאי להשאיר אותו בתוך מי הבישול עד שיתקרר. זה שומר על הצבע.
ומסוכן ומפחיד להשתמש בו מאדקראנץ שוקולד
אחרי שפעם התפוצץ אחד כזה😕
כולכם גדלתם על חיים וולדר?נחשון מהרחברון

בחיים לא התפוצץ לנו סיר לחץ ואני מבשל איתו כמעט כל שבת ולהורים שלייש ואמא שלי מבשלת איתו פעמים שלוש בשבוע

תחזוקה נכונה ולא קורה כלום.

 

נב יש לי חבר שהשתחרר לו דיסק מהמסור דיסק וחתך לו את הפרצוף, ועוד חברים שעשו תאונה יותר מפחידה ממה שאתה יכול לדמיין, אז לא ליסוע ולא לעבוד עם דיסק יותר?)

ממש לא חיים ולדר קרה במציאותקראנץ שוקולד
לפני אחד החגים..
היה שסתום ביטחוןנחשון מהרחברון

פעם לא היה ואכן היה מסוכן היום יש שסתם שמשחרר אובר לחץ

גם אצל הוריי התפוצץ... זה היה לפני הרבה שניםאם לשתיים
מאמינה שיש התקדמות בתעשיית סירי הלחץ, אבל זה נחרט כטראומה משפחתית שהסתיימה בנס בלי נפגעים בזכות העובדה שהמטבח היה בחדר סגור עם דלת
סיר לחץ?? צריך לדעת פשוט איך להשתמש..מקום בעולם
מבטיח לך שאמא שלי עם המון שנות נסיון ובישול בו אבל פעםקראנץ שוקולד
אחת עשה פשלה רצינית, מאז לא בשימוש אצלנו..
ממ צר לי לשמוע..מקום בעולם
נראה לי שהיום בירי הלחץ בטוחים יותר.

אבל מובנת הטראומה מזה ;)
למה צריך לקצר את הזמן?מודדת כובעים


כי אין זמן, כי רוצים לחסוך בגז, כי אין מקום פנוי על הכירייםמקום בעולם
ועוד ועוד
כי יש סוגי בשר או קטניות שדרושים ריכוך של שעות על הגזקראנץ שוקולד
למשל בקר זקן.. ובמקום שיתבשל 5 שעות עד לריכוך שמים בסיר לחץ לשעה..
אנחנו אופים בתנוראמא גם

יחד עם אנטיפסטי

יוצא טעים

תודה רבה רבה!ואילו פינו
מתכון ששומר על הסלק להרבה זמן ומשדרג את הטעםאמא11
אחרי שמבשלים את הסלק וחותכים לקוביות לטגן את הסלק עם שמן, שום, מלח, קצת פלפל, כמון סוכר וחומץ לתת לו די הרבה זמן עד שמטוגן טוב. יוצא ממש טעים.
אני מבשלת במיקרובונים מגדל
מקצר לי את זמני ההתעסקות. ואת זמן הבישול.
כשמקלפת לפעמים עם כפפת ניילון על היד שמחזיקה את הסלק. חוסך כתמים על היד...

מאוד טעים אפוי בתנור עם קצת שמן. אנטיפסטי.
ומרק סלק. אפילו בלי קובה זה הולך...


נקודה שלא ראיתי שציינו - גם לקטנים וגם לגדולים לא להיבהל עם צבע היציאות משתנה אלרי אכילת סלק. זה תקין.
לא נעים אבל כדאי לדעת.
בריא וטעים אבל מלכלךנחמיה17
אם נגיד אני מבשל סלק אז אני קודם לוקח את הכמות שאני בטוח אוכל ומתבל אותה ואת השאר שומר בקירור עם קצת מהמים של הסיר אבל ממש לקצת זמן אני אישית לא אוהב אותו צוקפא אחרי בישול כי הוא מאבד טעם...
התיבול הכי פשוט וטעים מלא סוכר (איזה שלש כפות לצלוחית הגשה) וחצי מהכמות של הסוכר חומץ. כמו כל פעם של חומץ וסוכר- פשוט לשים את הסוכר בכמויות שלו על הסלק ככה כמו שהוא ועל זה לבזוך חומץ זה נמס לבד אפשר לערבב בעדינות.

לא לגעת בשום אופן עם היד הסלק מבושל- זה לא ירד גם בעוד שנתיים....
אוקסיג'ן מוריד הכל אבל לסלק צריך לכבס פעמיים...
אני נוגעת עם היד בסלק. לא זוכרת שיש כתמים כל כך בולטיםיעל מהדרום
לק"י

לאורך זמן.
וגם מהבגדים יורד לי יפה מאוד.
בישול שעה נשמר שלושה ימים במקרררויטל.

אפשר סלק חי עם גירוד, להוסיף תפוח עץ קצת גזר כמובן מגורדים מעט לימון טיפה שמן זית לשים במקרר נישאר טוב יומיים לפחות.

אצלי עם תיבול של מלח ולימון נשמר גם שבועיעל מהדרוםאחרונה
אפונה וגזר משימוריםבונים מגדל
אחד פתחתי והיה לי לא טעים. לא יודעת אם החברה, אם זה שלא שטפתי (צריך?) , קשור למה שאכלתימלפני או שבאמת זה לא טעים.

הבעי שיש לי עוד כמה בבית...

מה עושים איתם?

אני זוכרת שיצא לי לאכול פשטידת תפוחי אדמה עם אפונה וגזר. אבל האפונה וגזר היו שם מקפוא.
וזהו. מעיין הרעיונות נסתם לי.

הצעות?
מאכלים עם גזר ואפונה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלי להכין עם גזר ואפונה מס' מאכלים אפשרים:
🥕 סלט תפו''א - משלבים גזר, אפונה, קוביות תפו''א, קוביות מלפפון חמוץ, מיונז ותבלינים
🥕 תבשיל ירקות בסגנון בולונז- בשר טחון, בצל קצוץ, רוטב עגבניות, אפונה וגזר, ותבלינים (חשוב לשים מעט סוכר לניטרול חמיצות העגבניות)
🥕 אומלט / פריטטה - מטגנים במחבת בצל, שום (כתוש או קצוץ), מוסיפים קוביות פלפל אדום , ואת האפונה והגזר (לאחר שטיפה וסינון), ומתבלים.
מערבבים את הירקות למס' דקות ולאחר מכן מוסיפים תערובת ביצים מקושקשות.
לאומלט- מניחים להיטגן מס' דקות והופכים בזהירות לצד השני.
לפריטטה- מניחים מכסה על המחבת ומנמיכים להבה, עד שרואים השחמה בשולי המחבת.
* ניתן להעשיר את תערובת הביצים בחתיכות גבנ''צ / מעט שמנת (חלבית /צמחית), והטעם ישודרג בצורה משמעותית .

בהצלחה !!
תודה!בונים מגדל
רעיונות טובים. מצחיק שהרבה אני מכירה ומכינה אבל לא חשבתי לשלב בהקשר הזה.
ככה זה כשלא כולם בבית אוהבין אפונה וגזר. זה פשוט נעלם מהתפריט.
אבל אולי ככה זה יחזור
אני לא שוטפתיראת גאולה
שמה עם טיפה שמן בסיר לטיגון / חימום. כשזה ישר מהקופסה זה לא טעים לי.
אפשר גם לטגן בצל לפני, אבל אם פתחתי קופסת שימורים, זה בגלל חוסר זמן😏
ואז אוכלת ככה?בונים מגדל
לקחתי קופסא לגיבוי בעבודה. לא הצלחתי לאכול.
ושם בטח אי אפשר לטגן וכאלה. גג לחמם במיקרו. אבל לא קופסת שימורים ;)

באמת צריכה לעשות עם זה משהו בבית. גם ללא חובבים מדי.
אוכלת עם פתיתים או אורזיראת גאולה
כשרוצה לבשל משהו מהיר מאוד,
מטגנת קלות קופסת אפונה וגזר, ומעל זה מוסיפה פתיתים וממשיכה לבשל לפי ההוראות הרגילות של הפתיתים.
אבל זה טעים רק חם😏
מצרפת לשאלה - אבל על אפונה קפואהרבע ל7
סליחה על הניצול של השרשור...

אשמח לרעיונות שאפשר להכין גם למי שלא ככ אוהבת אפונה🤔

@תנו חיוך (-: - ראיתי שהיו לך רעיונות מעולים אז אולי גם הפעם
רעיונות עם אפונהתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום וערב טוב,

ראשית, תודה על מה שכתבת 🙂

אפונה יכולה להשתלב במגוון של מאכלים , וביניהם:

⁦☘️⁩ מרק אפונה -
אפונה, בצל קצוץ מטוגן, קוביות תפו''א, שום (כתוש/ קצוץ), אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח.
לשדרוג המרק ולקבלת מרקם קרמי, ניתם להוסיף קרם קוקוס ללא תוספים או שמנת.
* ניתן לטחון בבלנדר ידני, ולקבל מרק במרקם חלק.
** מומלץ להגיש עם קרוטונים מתובלים.

⁦☘️⁩ תבשיל של אפונה ובצל-
מטגנים חישוקי בצל, אפונה קפואה, שום, מעט תבלין חוויאג' (ניתן להוסיף מעט מים ולקבל יותר רוטב)
ניתן להגיש לצד אורז לבן או לבשל יחד עם קציצות בשר/עוף ( משדרג את הטעם מאוד)

⁦☘️ ⁩ממרח טבעוני דמוי כבד קצוץ -
טוחנים בבלנדר אפונה, אגוזי מלך, בצל מטוגן (כמות גדולה), מלח, פלפל לבן, שום גבישי , ומעט סוכר.
מומלץ לעדכן את התיבול בהתאם להעדפה האישית.
ניתן להגיש על צנים עם ריבת בצל/ ריבת אוכמניות.

המשך⁦ ערב נפלא ובהצלחה !!
תודה רבע ל7
בשמחה רבה תנו חיוך (-:
שכחתי לעדכן שהכנו את התבשיל של האפונה והבצלרבע ל7
הוספתי גם גזר חתוך לתבשיל
וסיר של אורז לבן ליד
משמח לדעת שהכנתם את התבשיל 🙂. אהבתם את הטעם ?תנו חיוך (-:
יופי, ברוך השם 🙂תנו חיוך (-:
מאפינס אפונה וגזרופל לימון
עובד גם משימורים?בונים מגדל
כן, פשוט מדלגים על החימום וההפשרהופל לימוןאחרונה


איך להבשיל מנגו?תודה רבהרויטל.


לשים בשקית עם תפוחיםאין לי הסבר

אם אני לא טועה תפוחים פולטים חומר שמזרז הבשלה...

תודה לך אני אנסהרויטל.


כו בעיקר ירוקיםפרח-אש


תודהרויטל.אחרונה


לכבוד שבת 🥰🥰מיסטר דום
רק חלק מהמטעמים

מי גנב את הפרוסה ? 🙃🤣ברוקולי
וטועמיה חיים זכומיסטר דום
ואוהביה גדולה בחרו...ארלטאחרונה


איזה עוגה זו?יעל מהדרום
נראית שיש...*אשתו של בעלי*
נכון...תודהיעל מהדרום

עוגת טורט תפוזיםמיסטר דום
נראית טוב!!יעל מהדרום
נרדמתם בשמירה? מה מבשלים לשבת?ברוקולי
תודה, בסוף הכנתי מוס מנגו ממתכונים ב10 דקותבטעות נכנסתי
יצא גם ממש טעים
היי בנות, עדשים שחורות ניתן להקפיא?להיות בשמחה1

ואיך מבשלים אותן?

 

 

כן בטח.מקום בעולם
משרים ואז מבשלים בסיר עם מלח
כמה זמן משרים ורמה מבשלים?להיות בשמחה1

סליחה על הבורות... לא רגילה לבשל עדשים

 

 

תודה

בטח שאפשר, אני מנביטהסמטאות
כלומר משרה לילה במים, בבוקר שמחה בסנננת בלי מים עם מגבת קצת לחה מעל למשך יום וחצי יומיים.
אנחנו בעיקר אוכלים ככה, מקפיאה בשקיות הרמטיות.
אם את לא אוהבת את הטעם החי, תשימי כמה דקות במים רותחים, אפילו לא על האש.

לבריאות
זה מאוד בריא
משרים 12 שעות בערךמקום בעולם
מבשלים לפי מידת האהבה.. תלוי כמה רך את רוצה את זה
שאלה נוספת בענייןברוקולי
איך אתן בודקות אותם? זה סיוט
קונים בוואקוםאם ל3+
לא ראיתי בוואקום, איפה את קונה? של איזו חברה?בטעות נכנסתי
איפה ?ברוקולי

תקני ליי
קונה בשערי רווחה בירושלים, של 'מיה'אם ל3+
אבל לא יודעת מתי אגיע לשם בקרוב
רגע, אולי אני טועה, אני קונה עדשים ירוקותאם ל3+
מחיפוש קצר עכשיו ראיתי שיש גם שחורות, זה לא אותו הדבר
אף פעם לא ראיתי עדשים שחורות, מה עניינן?
זה לא אותו הדברברוקולי


שחורות קטנות יותר ולטעמי עדינות יותרסמטאות
אכן סיוט.מקום בעולם
קונה כאלה שלא שכבו על המדף המון, ושומרת במקרר.
בוררת כמה שאפשר, שמה מים חמימים, בודקת שאין שום דבר שצף בהם (ככה כמה פעמים). ושוב בסוף ההשריה..
למה סיוט?בונים מגדלאחרונה
לפי מה שלמדתי הבעיה בעדשים זה בין לבין ולא העדש עצמו.
אז משטחת על צלחת לבנה.
ממש ממש קל לברור.
עד כה לא מצאתי כלום. ב"ה.

אחרי שוטפים.
מעוניינת בהמלצות על 2 מכשירים חשמליים - אופה פיתות,וופל בלגינחת ואושר
אשמח לדעת איזה מכשיר מומלץ.
אח"כ אחליט לפי המחיר אם לקנות את שניהם, או להתאפק קצת..
אופה פיתות מצאתי את זה, זה טוב? אופה לחם Benaton BT-3015
וופל בלגי ייש מלא מכשירים, איך יודעים מה מומלץ?
תודה!
תבדקימופאסה
איפה שמים את הפיתה.
אם אין מגש בפנים וצריך לשים את הפיתות בתחתית הסיר זה יהיה מאוד לא נוח
יש לי כזה ואני מרוצהמופאסה

גם להורים שלי יש כזה והוא מעולהאנונימיות
תודה רבה!!נחת ואושר
קניתי כזה. תודה על ההמלצה! אשמח למתכונים מנוסים..נחת ואושראחרונה
אני קניתי מכשיר לוופל בלגי משופרסל, משהו פשוטיעל מהדרום
לק"י

אבל עוד לא הספקתי להשתמש בו הרבה.
כן ממליצה לברר אם יש מכשיר שהפלטות נשלפות, ואז אפשר פשוט לשטוף אותן נורמלי בכיור.
אפשר לטחון קוסקוס במעבד מזון?נפשי תערוג
הלכה לי היד מלעביר אותו במסננת הזאת
שאדע לפעם הבאה
לא חושב שיצא לך מרקם טוב.. גם זה עלול להפוך אותו לעיסהקראנץ שוקולד
דרך נוספת לעיבוד קוסקוס 🍛תנו חיוך (-:אחרונה
בס''ד

שלום לך,
ישנה דרך נוספת לעיבוד קוסקוס והיא ערבוב במערבל /מקצף ידני (המשתמשים בו להכנת עוגות)
בעבר, ראיתי את ''דרך הקיצור'' הזו במקומות שונים, אם כי לא ניסיתי זאת בעצמי..
כדאי לבדוק בגוגל, ולנסות לאתר הדרכה מצולמת.

בהצלחה !!
שלום, בבקשה מישהו/י יודעים איך עושים מעשר על ענבים?eoz
הביאו לנו 2 אשכולות ענבים.
איך עושים עליהם מעשר ?

תודה.
>>ברוקולי

@נחשון מהצפון אולי הוא ידע
תודה. רואה שכבר ענונחשון מהרחברוןאחרונה

בהצלחה!

מורידים כמה ענבים ואומרים את הנוסח של ההפרשהיעל מהדרום
לק"י

ואז זורקים לפח בשתי שקיות.

יש לכם מנוי לקרן המעשרות?
אם לא, צריך גם לחלל כל מטבע. בזה אני כבר לא מומחית.
לפעם הבאה אם מישהו יצטרךמלח ופלפל
נוסח הפרשת תרומות ומעשרות - כושרות

יש כאן הסבר מפורט על תרומות ומעשרות (יש הבדל אם זה בוודאות לא מעושר או אם ספק). והם מאפשרים גם לכוון לחלל על המטבע שלהם במעשר שני.
מתכון טוב למטבוחה שיעבור מרוקאים יש למישהו/י?נחשון מהרחברון
דקה מוצאת ושולחתחצילוש
מתכון למטבוחה חצילוש
מתכון למטבוחה בכמות זוגית:
-ממלאים מים בסיר ומביאים אותם לרתיחה, שמים בפנים כ6 עגבניות רכות בגודל בינוני שאותן חורצים ב4 חריצים לאורך (כדי לקלף את הקליפה בקלות). שמים את העגבנים במים הרותחים כ10 דקות

-לאחר 10 דק' שופכים את המים החמים ומחכים שהעגבניות יתקררו מעט ומקלפים מהן בקלות את הקליפה, תוך כדי שהן מתקררות לוקחים גמבה גדולה (אם רוצים חריף אז גם פלפל ירוק) , עוטפים בנייר אלומיניום וקולים בהשגחה על אש גבוהה. בינתיים מחזירים את העגבניות לסיר הריק ומועכים אותן עם מועך תפו"א.

- בינתיים מבשלים את העגבניות המעוכות על אש בינונית/קטנה ומוסיפים כ3 שיני שום שלימות. בודקים עם מזלג שהגמבה קלויה לגמרי (כל 5 דק בערך הופכים אותה צד שתתרכך מכל הכיוונים) ומורידים מהאש. בעדינות מורידים את נייר האלומיניום ומכניסים אותה לתוך שקית פלסטיק סגורה כדי שתתמלא אדים והפלפל יתקלף בקלות, כשהיא מתקררת מקלפים מהקליפה ומוסיפים לסיר. מועכים הכל ביחד ומבשלים מס' דקות.

- מוסיפים: מלח לפי הטעם, כפית סוכר, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם והרבה פפריקה מתוקה. מבשלים על אש בינונית/קטנה כשעתיים עם מכסה סגור עד שיצטמצמו הנוזלים. לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף כוסברא/פטרוזיליה קצוצה ובסוף בסוף מעט שמן.

למשפחה תכפיל כמויות.. זה מה שאני מכינה לשבת רק לי ולבעלי.
לגבי הקליפות, יש כמה קיצורי דרךאמא יקרה לי*

1. לקלף עם קולפן משונן (לא הרגיל)

 

2. אנחנו פשוט שוטפים היטב, מורידים עוקץ וקוצצים אותן עם הקליפה בסלייסר. לטעמי יוצא מצוין. הקליפות לא מורגשות.

במבחן הטעם- המרוקאים שהתארחו אצלינו ביקשו את המתכון.

בהצ'

זה מתכון של אמא שלי המרוקאית חצילוש
ברור שכך זה במקוראמא יקרה לי*

רק ציינתי שיש קיצורי דרך מעולים לא פחות. שווה לנסות...

נשמע מעולה!! עדיףCherryאחרונה
כוסברה לטעמי.
ממליץ גם להוסיף מעט כמון, בהחלט משדרג!
ילדים וילדות. יום רביעי היום- מה מבשלים לשבת?ברוקולי

 

 

תוספת פריכות לעוגיות- לאפות על טורבו כמה דקות אחרונותיעל מהדרום
שווארמה הודו זכר- מה עושים עם הבשר הזה?שלומית2

לשבת בבוקר....

ברוקולי.. מחכים לשרשור שלך!בוקר אור
נשמע טוב!!יעל מהדרום
חשבתי שיש לי קורונה!נחשון מהרחברון
הייתי אצל אשכנזים, לא היה טעם באוכל...
🙈חיים שלאחרונה
כרישההתנערי מעפר
מה השימושים שלה?
איך קונים אותה?
האם צריך לקנות את זה נקי מחרקים בדומה לחסה וכו' ?

מעולם לא ראיתי את זה אצל הירקן או בצרכניה.
קודם כל הנה תמונה*אשתו של בעלי*



דבר שני- משתמשים בחלק הלבן של הירק הזה.
יש המכינים מזה קציצות כרישה,יש המשתמשים בזה לפשטידה(במיוחד פשטידת בצלים,זהו סוג של בצל..)

תמצאי את זה במיוחד בסופרים הגדולים(שופרסל/ויקטורי/מגה...)
ובשוק כמובן.
וברור שצריך לבדוק אותו. לחתוך לרצועת, שרייה ובדיקה.נפש חיה.
אפשר להכין מזה לביבות.




ולא ראית את זה בירקן או צרכניה כי מביאים את זה לפני ראש השנה בגלל שהספרדים משתמשים בה כסימן מסימני החג.
לכן בסופרים היא תמצא את זה*אשתו של בעלי*
שם יש כל הזמן...לא רק לפני ר"ה.
לפני כמה שבועות הכנתי פשטידת בצלים
אהה אוקיי. אני לא מכירה סופרים.... לא גרה בעירנפש חיה.
רק כדי להצילחיים של
את כבודם האבוד של האשכנזים🙈🙈
כל שנה אנחנו מכינים קציצות כרישה לראש השנה...כסימן כמובן
אמאלה... עוד חודש וקצת רושהשנה
מאד מאד טעיםקראנץ שוקולד
אצלנו לפעמים מוסיפים למרק של הקוסקוס.
אפשר גם להכין לביבות.
יאמיימקום בעולם
קציצות, קישים..
אני ממש אוהבת כרישה.
קונים בשוק/בסופר.
לפני ראש השנה עולה פי כמה מימות שנה רגילים..
אני חותכת לאורך ומשרה במים עם סבון
בעיקרון צריך לקנות נקי אפשר למצוא גם של חסלטבטעות נכנסתי
מאד יקר ובעיקר לפני ראש השנה
תודה רבה לכולכם!התנערי מעפראחרונה
מתכון לפלאפל!אורח לא רצוי

בצל

פטרוזיליה

כוסברה

שיני שום

כמון

מלח

פלפל

פפריקה אדומה

 

 

 

 

 

חומוס😜חיים של
תגיד במתכון לעוגה היית כותב קמח??? זה טרוייאליאורח לא רצוי


כן ברורחיים של
יש עוגות בלי קמח.
הידעת?
טוב נו שכחתי! ניסיתי לצאת מזה...כנראה שלא הצלחתי...אורח לא רצוי


זה אמור להיות מתכון?בטעות נכנסתיאחרונה
נראה כמו רשימת מכולת
מה עם כמויות? אופן הכנה?
קציצות הודו ועוף. מה להוסיף לבלילה? אין לי ירוקיםזכיתי
ןצריכה רעיון זריז...
תודה
ביצה, קוואקר, שום+פפריקה או חוואיג'ט'
אפשר גם קישוא מגורד או גזר מגורד אם אוהבים.

לפעמים אני מוסיפה רסק עגבניות לבלילה של הבשר.
בטטה ובצל, יוצא ממש טעים.יראת גאולה
בצל מגוררמודדת כובעים


רעיון נחמד -Cherryאחרונה
להוסיף לבשר, מעבר לביצים וקצת שמן כמובן, רק את הבייסיקס למיצוי טעמים, כלומר מלח ופלפל, לגלגל כדורים ולאפות "כמאכל בן דרוסאי" (לדעת רש"י שליש בישול, רצוי להחמיר כרמב"ם חצי בישול),
אחר כך להשלים בישול בסיר עם רוטב מורתח לפי הטעם, כיוונים (מעבר למים) -
משהו מתוק, פלפלים אדומים, בצל, שום קצוץ, רסק עגבניות, מעט סוכר וכו'.
משהו יותר מזרחי גם עם בצל ולהוסיף כמון/ כורכום.
עוד כיוון- יין לבן, אגוז מוסקט וכו' יש גם תערובת בשם 'ראס אל חנות' אולי אפשר להשתמש בה בהקשר הזה.
הרוטב יכול לשמש גם כדי 'להרטיב' את הפחמימה הנלוית...
בהצלחה!
מחפשת מתכון למרק פטריות פרווה ופשוטשירגול


יש לניקי ב. מתכון למרק גריסים ופטריותיעל מהדרום
תנקסשירגול


רעיון למרק פטריות טעים 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

המצרכים:
פטריות טריות : שמפיניון, פורטבלו, שימגי (לבנות /חומות ) חתוכות לפרוסות
מספר בצלים חתוכים לחישוקים
י'ין לבן
אגוז מוסקט
אבקת שום גבישי / מס' שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן (חשוב לטעם המעודן)

אופן ההכנה:
בסיר גדול , מטגנים את הבצל ואח''כ את הפטריות.
לאחר שהירקות מתרככים ומזהיבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד מספר דקות.
בהמשך מוסיפים את הי'ין הלבן ומערבבים עד שמתחיל לבעבע מעט.
מוסיפים מים רותחים, ומבשלים עם לרתיחה של כל המרכיבים.
במידת הצורך , מעדכנים את התיבול במהלך הבישול.


* כמות הירקות והמים, נתונה לשיקולכם-
בהתאם לכמות הסועדים וגודל הסיר.

** ניתן לשדרג את המרק ע''י הוספה של פטריות פורצי'ני מיובשות (מתוצרת חוות תקוע, הנמכרות בסופרים ).
לשדרוג נוסף, ולקבלת מרקם קרמי, מומלץ לשלב גם קרם קוקוס ללא תוספים (המלצה על חברת AROY D).


בהצלחה !!
מריח טוב 😋 רק אוסיףCherryאחרונה
לטובת השואלת - אם את אוהבת את המרק סמיך, ניתן להוסיף לאירוע מעט (בזהירות ובהדרגה) קורנפלור.
בהצלחה!
שירגולה!אורח לא רצוי