תודה
קציצות הודו ועוף. מה להוסיף לבלילה? אין לי ירוקיםזכיתי
תודה
ביצה, קוואקר, שום+פפריקה או חוואיג'ט'
לפעמים אני מוסיפה רסק עגבניות לבלילה של הבשר.
בטטה ובצל, יוצא ממש טעים.יראת גאולה
בצל מגוררמודדת כובעים
רעיון נחמד -Cherryאחרונה
),אחר כך להשלים בישול בסיר עם רוטב מורתח לפי הטעם, כיוונים (מעבר למים) -
משהו מתוק, פלפלים אדומים, בצל, שום קצוץ, רסק עגבניות, מעט סוכר וכו'.
משהו יותר מזרחי גם עם בצל ולהוסיף כמון/ כורכום.
עוד כיוון- יין לבן, אגוז מוסקט וכו' יש גם תערובת בשם 'ראס אל חנות' אולי אפשר להשתמש בה בהקשר הזה.
הרוטב יכול לשמש גם כדי 'להרטיב' את הפחמימה הנלוית...
בהצלחה!
מחפשת מתכון למרק פטריות פרווה ופשוטשירגול
יש לניקי ב. מתכון למרק גריסים ופטריותיעל מהדרום
תנקסשירגול
רעיון למרק פטריות טעים 🍲תנו חיוך (-:
שלום לך,
המצרכים:
פטריות טריות : שמפיניון, פורטבלו, שימגי (לבנות /חומות ) חתוכות לפרוסות
מספר בצלים חתוכים לחישוקים
י'ין לבן
אגוז מוסקט
אבקת שום גבישי / מס' שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן (חשוב לטעם המעודן)
אופן ההכנה:
בסיר גדול , מטגנים את הבצל ואח''כ את הפטריות.
לאחר שהירקות מתרככים ומזהיבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד מספר דקות.
בהמשך מוסיפים את הי'ין הלבן ומערבבים עד שמתחיל לבעבע מעט.
מוסיפים מים רותחים, ומבשלים עם לרתיחה של כל המרכיבים.
במידת הצורך , מעדכנים את התיבול במהלך הבישול.
* כמות הירקות והמים, נתונה לשיקולכם-
בהתאם לכמות הסועדים וגודל הסיר.
** ניתן לשדרג את המרק ע''י הוספה של פטריות פורצי'ני מיובשות (מתוצרת חוות תקוע, הנמכרות בסופרים ).
לשדרוג נוסף, ולקבלת מרקם קרמי, מומלץ לשלב גם קרם קוקוס ללא תוספים (המלצה על חברת AROY D).
בהצלחה !!
מריח טוב 😋 רק אוסיףCherryאחרונה
בהצלחה!
שירגולה!אורח לא רצוי
מחפשת רעיונות מה לעשות עם תמרים קפואיםט'
קניתי והם לא טעימים כשמפשירים, מאוד לא...
יש איזה קינוח שווה שאפשר להכין מתמרים?
שייקיםםםםבעוז וענווה!
ניסיתי וקיבלתי צרבת איומה ..ט'
מקפיצהאבןישראל
קנינו קפואים ולא אהבנו בשייק
תמרים לחים? לקלף ולאכול מידי פעם כשרוצים משו מתוקסמטאות
כן אבל הם לא טעימים.. מתוקים מידיט'
יש דבר כזה מתוק מידי 
אפשר להכניס פנימה אגוז מלך.מ.א.
כן,מבינה. אני חושבת בכללי שתמרים מתוקים מידיסמטאות
שמעתי פעם...Cherry
בהצלחה!!
זורקת רעיוןבימבה אדומה
לא לא לאבוקר אור
זה יוצא כל כך מגעיל!
עם התמרים הקפואים?בימבה אדומה
כןבוקר אור
מעניין!טל..
כי יצא לי כמה פעמים לאחסן מרים בפריזר לאכילה ובהפשרה היו אחלה
לא תמרים רגילים שהקפאנובוקר אור
מעמולים או כל עוגיות אחרות במילוי תמרים..קראנץ שוקולד
קינוח טעים עם תמרים 🌴🌴תנו חיוך (-:אחרונה
שלום לך,
ניתן להכין עם תמרים קינוח טעים בשני אופנים :
🌴לטחון תערובת של תמרים , חלב (צמחי או רגיל), פירות שאוהבים / פקאן/אגוזי מלך וכדומה , לצקת לתבנית ולהקפיא .
מקבלים מקפא במרקם סורבה קטיפתי.
🌴 בדומה לגירסא מעלה, רק להחליף את החלב בשמנת צמחית /רגילה שהוקצפה, ומקבלים גלידה במרקם קרמי (ואם תרצו אפשר לשלב גם עם חלב מרוכז - במידה ואוהבים ).
בהצלחה !!
קרמלtamar2007
יש למישהו מתכון לקרמל שיוצא 100 אחוז טוב?
בלי גלוקוזה
למה גלוקוזה לקרמל?ופל לימון
אין 100 אחוז...Cherryאחרונה
מצרף פה קישור גם עם טיפים חשוביםhttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.oogio.net/how_to_make_caramel/&ved=2ahUKEwi_x8bM843rAhULjosKHZwXAy0QtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw2fj2ohcgLH9FNpMU9nyPr8
בהצלחה!!
רציתי להכין קורנפלקס עם שוקולדמטרי
יש מה לעשות או לפח? תודה!
תטעמי את זה, מצב סביר מאוד שזה טעים מאוד גם ככהארץ השוקולד
או שהבעיה שהשוקולד והיין מוצקים ואת רוצה להכניס את הקורנפלקסארץ השוקולד
אם כך, פשוט תמיסי מחדש את השוקולד והיין ואז תוסיפי את הקורנפלקס
לא הצלחתי להמיס שובמטרי
למה טעות?Cherry
אגב, אני לא בטוח שהעסק התגבש כתוצאה מהיין כשלעצמו, אולי היין היה קר?
אפשר לנסות להמיס שוב, ואולי להוסיף קצת נוזל, חבל לזרוק...
במקרה הכי גרוע תטחני בסקויטים ותכיני מהתערובת כדורי שוקולד, כדורי שוקולד עם טעם של יין זה משהו...
בהצלחה!!
וואלה הבאת רעיון!מטרי
בשמחה רבה!!Cherry
כשרוצים להכין ממתק קורנפלקס עם שוקולדופל לימוןאחרונה
לא שמים נוזלים! הקורנפלקס מתרכך ולא נשאר קרנצ'י.
ממיסים שוקולד עם שמן (כפית ל- 100 גר') ומערבבים היטב עם הקורנפלקס
מחפשת מתכון לפוקצ'ה*אורחת
אוורירית!!
יש למישהו?
אוורירית זה אינדבידואלי...אין לי הסבר
מתכון שאוורירי לדעתי(קרין גורן)
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 ו2/3 כוסות מים
2 כפות סוכר
כף מלח
1/3 כוס שמן זית.
אופים על 180
המתכון לבסיס שהעלו פה נחמדCherry
לגבי תוספות, תמיד מתחילים בלמשוח שמן (אפשר זית) ואח"כ השמים הם הגבול, מספר הצעות:
בצל קצוץ עם שמן ופפריקה,
שילוב של עגבניות וחצילים קצוצים,
קלאסי זעתר,
שום כתוש וטימין,
בהצלחה!!
של השף מיכה כלפהאנונימיות
תחפשי בגוגל/ פייסבוק
מתכון למטבל ירוק? (סטייל סחוג)צמיד זהב
צימיצורי?נחשון מהרחברון
סחוג עם קצת פלפל חריף והרבה כוסברה? פסטו פטרוזיליה?
סתם זרקי כל מיני ירוקים עם שום מלח לימון וקצת פלפלל חריף יהיה טעים לא משנה איך תקראי לזה.
קצת חריפות הרבה רעננות של הירוקים ויחסית הרבה חמוץ זה וואו קשה לטעות בזה (חוץ מלהוסיף המון מלח, אז תוסיפי בעדינות)
פלפל חריף +שום+כוסברה+שמן זית. יחסים בין החומרים לפיהנורמלית האחרונה
מציעCherryאחרונה
בהצלחה!
מישהו מכם עשה קורס שוקולד מקצועי, ומרוצה?מקום בעולם
אני עשיתיאין לי הסבר
העברתי לעצמי והיה מקצועי ושווה ביותר.
חוץ מהקטע של הטמפרור שסתם מעיק על החיים...
🙄מקום בעולםאחרונה
אשמח למתכון לקרפ חלבי!גארפילד
אל תתייחסו לגילי...
קרפ טוב זה קודם כל ציוד טובנחשון מהרחברון
משטח ומעגילה כזאת. אחרת יצא לך פנקייק
מה פתאום. מטלטלים את המחבת פשוטבוז
אם המחבת רותח כבר - תדבק שכבה דקה שעליה תהיה שכבהעבה יותרנחשון מהרחברון
עם המעגילה הזאת מורידים את זה.
אם המחבת לא מספיק חמה - אז זה לא מתבשל טוב.
ראיתי המון אנשים שניסו להכין קרפ בבית ויצא להם פי 2-3 עבה יותר. זה ככבר פנקייק.
מוזרבוז
אולי לכן יוצא לי בסדר
מה המתכון שלך?פרח-אש
לא זוכרת בעל פה וגם אין לי כוח לחפשבוז
יוצא דקיק דקיק? קרפ טוב זה עובי של טיפה יותר מניירנחשון מהרחברון
כמו עלה סיגר בערך
אני עושה את של קרין גורןאבןישראל
יוצא מעולה,
שמים קצת מהבלילה מכסים את כל המחבת ..
בהצלחה
אפשר מתכון?גארפילד
תודה!! רבה!!!גארפילדאחרונה
קינוחים *בריאים* לשבת.. יש רעיונות?אני זמנית כאן

פירות העונה, סלט פירות מגוון - אין כמו פירות הקיץ כקינוח 🍹קרן-הפוך
רעיונות מעולים!אני זמנית כאן
מחפשת משהו בסגנון עוגיות/עוגה/כדורי משהו
בריא
לא בריא פירות בתור קינוח,כלומר לאחר אוכלסמטאות
ומכיון שהאוכל מגיע לםניהם,במקום להתעכל הם תקועים מאחוריו תוססים ומרקיבים,
כך שחוץ מטעם בפה,לא הרווחת כלום, בטח לא בריאות

כמה זמן אחרי האוכל בריא לאכול פירות?יעל מהדרום
אם כבר אני אוכלת פירות, שלפחות יהיה הכי יעיל גם לגוף

זה תלוי במה וכמה אכלתחיות צבעונית
עשיתי על עצמי הרבה ניסויים עם זה😅
איך עשית ניסויים?🤤🤷♀️יעל מהדרום
ואיך אפשר לדעת מה כדאי מתי?
ההמלצה לאכול פירות עלחיות צבעונית
אני מרגישה אותו
אז היו פעמים שניסיתי לאכול אחרי אוכל מסויים אחרי שעה או שעתיים ובכל זאת הרגשתי, והיו מאכלים שזה היה בסדר.וגם יש זמן יחסית קבוע לעיכול של אוכל, אפשר לראות באינטרנט.
(זאת מתוך הנחה שלא אוכלים כמויות גדולות. פעם קראתי איזה מאמר של מומחית לתזונה והיא כתבה שאחרי ארוחות חג כמו שאנשים אוכלים היום זמן העיכול של האוכל הוא בין 48 ל72 שעות😳)
מעניין כמה אנשים אוכלים בארוחות חג המדוברות🤤🤷♀️יעל מהדרום
תלוי מה
סמטאות
אחרי עמילן - 4 שעות
אחרי ירקות - פירות חיים שעה,פירות מעובדים שעתיים
תודה! אם ככה, אולי עדיף שלא נאכל פירות🙈יעל מהדרום
או רק בבוקר....שהלוואי שהיה לי חשק לאכול פירות כל בוקר.
גם אם לא תקפידי בדיוק אלא קצת פחות שיותסמטאות
ופירות בבוקר זה מעולה, זה סוכר בריא

תודה רבה!!!יעל מהדרום
אם אני חותכת לילדים בבוקר ונשאר פחרות חתוכים, אני אוכלת.
הלוואי שמישהו היה חותך לי פירות לכל היום....
(אני אוהבת פירות, אבל לא תמיד בא לי).
מתנדבת לבוא לחתוך לך
סמטאות
כן,גם לחתוך פירות לסלט או סתם פרוסות יפות..
נהדר!!! רק זו לא את שגרה בקצה השני של הארץ?יעל מהדרום
כן,זו אני
סמטאותאחרונה
כדורי תמרים?בוקר אור
מוסיפה שירשור שמצאתיאני זמנית כאן
וגם כדורי תמרים ואגוזיםאמא גם
אוי,שרשרתי לא טובאמא גם
כל מיני רעיונות קריריםאמא גם
אחד מהם זה מוס קוקוס שמתאים לקינוח ואפילו פרווה
פה בפנים:
ילדים בית ואני שביניהם: רעיונות מתוקים וצוננים לקיץ - ארטיקים,מוס ושות'
קינוח בריא יותרמתכונים בריאים
סורבה פירותופל לימון
מאפינס טעים בצורה לא שגרתית...Cherry
מתכון מדהים, במידה ואין חמאת שקדים, ניתן להמיר בשליש כוס שמן, יוצא מעולה!
בהצלחה!
🥪 רעיונות לכריכים מיוחדים 🥪תנו חיוך (-:
שלום לכולם,
יש לכם כריך מיוחד שאתם אוהבים ותמיד מצליח ?
כריך לא שגרתי עם טעם מנצח שגם אחרים טעמו ואהבו ?
אתם מוזמנים לשתף ולתת השראה לכלל הגולשים 🙂
בבקשה רשמו את סוג הלחם שעושה את הכריך כה מיוחד-
לחם פרוס/ לחם דגנים/ חלה/ ג'בטה/ טורטי'ה
תודה מראש לכל העונים !!
לחם מחמצת ביתי עם עגבניות מיובשות או זיתיםסמטאות
הלחם-מה שאוהבים(מלא/ג׳בטה/שחור/לחמניה)*אשתו של בעלי*
*גבינה לבנה,זיתים ירוקים,עגבניה,בצל סגול,מל"פ
*מעט מיונז,גבינה צהובה,סחוג תימני ועגבניה.
*מלאאא חמאה,גבינה צהובה.
*מיונז,חביתה עם בצל,עגבניה וזיתים שחורים.
*חומוס,ביצה קשה,סחוג תימני,עגבניה ומלפפון חמוץ.
*ו...קצת מתוק- חמאת בוטנים עם דבש/גבינה לבנה וריבת משמש/חמאה וחלב/טחינה עם דבש
כריכים במילוי חלבי ופרווהתנו חיוך (-:
🥪 לחמנית דגנים, ממרח פסטו, מוצרלה, עגבניות פרוסות דק
🥪ג'בטה במילוי פרוסות גבינת פטה /בולגרית רכה, ממרח עשבי תיבול / טפנד זיתים ורצועות פלפל אדום צלוי
🥪לחם קסטן במילוי אנטיפסטי, חומוס וממרח פסטו
🥪 טורטי'ה במילוי חציל צלוי, ביצה קשה, מלפפון חמוץ, ממרח סחוג/אריסה, מלח גבישי ומעט פלפל
מזה לחם קסטן?סמטאות
לחם קסטן הוא סוג של לחם מרובע (מצ''ב תמונה מהאינטרנט)תנו חיוך (-:

תודהסמטאות
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
הכריכים הכי טעימיםקראנץ שוקולד
יש את הדברים המוכרים והטוביםCherry
או טוסט נקניק, לחמניה או בגט עם נקניק ירקות ורטבים בטוסט
עוד משהו נהדר...Cherry
הרגע הזה שמכינים מתכון לפי ההוראות ולא יוצא כמו בתמונה..
רות א
אני מכינה עכשיו בצק לבייגל ירושלמי. יצא ממש דביק! אני מתלבטת כמה קמח עוד להוסיף, מפחדת שיהרס..
מישהו הכין פעם בייגל? יודע איך הבצק אמור להיות?
תודה!!
הכנתי...אין לי הסבר
לא צריך לצאת דביקי יותר מידי![]()
בסוף השארתי את הבצק דביק אבל-רות א
תודה!
לא לפחד מבצק דביק.מקום בעולם
יש טכניקת עיבוד לבצק דביק, צריך להתנסות ולהתאמן..
שקלת את המרכיבים?
בדר'כ אני מוסיפה קמח כדי לאזן את הבצק..רות א
פשוט כי גם לפי הסרטון של המתכון זה לא היה אמור להיות ככה.
ולא, אני אף פעם לא שוקלת.. עוושה לפי מה שכתוב מבחינת כמות לפי כוס\כף.
כמות לפי כוס זה לא הכי מדוייק.מקום בעולם
יש עוד משתנים. לא משתמשת במתכונים שמצויינים כוסות..
בצק דביקאמא גם
דוקא יוצא טעים אחרי אפיה
אם מוסיפים קמח וזה יוצא דחוס
הערה לגבי בצקיםקראנץ שוקולד
תודה החכמתם אותי!רות אאחרונה
בזיליקום - תלמדו אותי עליו, מה טעים להכין איתו ואיך?ט'
יש לי מיובש כתבלין ומלפני שבוע יש לי גם טרי טרי גדל לו במרפסת 
רוטב לפסטה. סלט - עגבניות, בזיליקום, מוצרלה חתוכהבעוז וענווה!
אני מוסיף לכל רוטב עגבניות כמעטנחשון מהרחברון
טרי פסטו, להוסיף על פיצה, פסטה שמנת, ובכללי מוסיף המון טעם כיפי. צריך לבדוק את הטרי עלה עלה מול האור. זה אחד הירקות עלים שיש בהם נגיעות של זבוב מנהרות.
2 במתכונים מעולים עם בזיליקוםמתכונים בריאים
להתחיל בלהסניף(מאוהב)סמטאות
פסטו,
ברטבים אדומים.
רק שימי לב לגבי הבזיליקום-מקום בעולם
תודה!ט'
לא ידעתי, תודה
לקטוף את העלים או לגזום גבעול?סמטאות
עדיף גבעול..מקום בעולם
תודה!סמטאות
אפילו כמה עלים קצוצים בסלט ירקות פושטי משדרג מאודופל לימון
עושה רוטב פסטואמת ואמונה
בזיליקום זה נהדר! עוצמתי מאד!Cherry
מצרף גם מתכון קליל ביותר לרוטב לסלט ירקות:
5 כפות מיונז,
כפית חרדל,
בזיליקום,
מעט מאד מלח,
במידה ואתם אוהבים דליל להוסיף שמן
בהצלחה!
פשוט בסנדוויץאמא גםאחרונה
עם הכל
חביתה,חומוס,גבינה
טעים ובריא
יש לי דלעות קטנות, רעיון מה להכין איתם?
עלה למעלה
🌼 מתכונים עם דלעת 🌼תנו חיוך (-:
שלום,
ניתן להכין מהדלעת מגוון של מתכונים:
🌼סטיק דלעת - יש לפרוס את הדלעת לפרוסות, לפזר מעל שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ויש שמוסיפים גם שום גבישי.
לאפות בתנור עד להזהבה .
🌼דלעת ממולאת - חוצים כל דלעת לחצי , מרוקנים את הגרעינים, וממלאים בתערובת שטוגנה קלות במחבת, המכילה : פטריות (שמפיניון ופורטובלו ) בצל ושום, בתוספת פירורי לחם.
לאפות בתנור עד שהדלעת מזהיבה והמילוי נאפה.
🌼סלט דלעת (טירשי)- מבשלים את הדלעת ומעבירים לקערה.
מוסיפים פפריקה , מלח, שום כתוש, לימון, ממרח אריסה או פלפל צו'מה (במידה ויש, מאוד משדרג את הטעם)
בהצלחה ושבת שלום 💐💐
מושלם לדלעת ממולאתיראת גאולה
תודה לכולם!
עלה למעלה
זורק פה רעיוןCherry
חוצים לשניים ומרוקנים גרעינים.
מניחים על תבנית עם הבשר כלפי מעלה, ויוצקים מורחים תערובת של דבש, קינמון, מעט מאד זנגביל, ומעט שמן, אופים מכוסה עד לריכוך, ואח"כ פותחים כמה דקות להשחמת קצוות,
בהצלחה!
אני מוסיפה למרק כתוםאמא גםאחרונה
כמו בשימוש רגיל של דלעת
לא יודעת אם חיפשת דברים ממש מיוחדים
איך מכינים שניצל בתנור?מטילדה
פורסים המון בצל ושום*אשתו של בעלי*
מעל מניחים את השניצלים(שמכינים כמו לטיגון בדיוק! ביצה ופירורי לחם)
מעל השניצלים מפזרים עוד בצל ושום.
מזרזפים שמן על הכל.
ולתנור,ב-180°.
רבע שעה מצד אחד שלהם,הופכים לצד השני לעוד 10 דקות וזהו...
וואלה! למה צריך את הבצל והשום?מטילדה
זה נותן טעם מעולה!!!*אשתו של בעלי*
מעלה עוד אופציהCherry
בהצלחה!
הנקודה של שניצל בתנור היא להוציא בדיוק בזמןחן שחר
משמנים תבנית ומכניסים לתנור, אחרי כרבע שעה הופכים אותם, ומחזירים לתנור לעוד כעשר דקות.
הנקודה היא שהתנורים שונים זה מזה, וחשוב לשים לב שמיד כשהשניצלים מוכנים צריך להוציא אותם.
אם השניצלים יוצאים מהתנור בדיוק בזמן, הם יוצאים ממש עסיסיים.
מכינים בדיוק כמו הכנה לטיגוןאמא גם
טובלים בביצה ובפירורי לחם
מניחים על תבנית אפיה ומזליפים או מרססים מעל שמן
עדיף לדפוק אותם דק לפני כן
ולהזהר ממש שלא יתייבשו
אפשר לעשות עם עוף טחון (או עם בשר טחון) כמו במתכון הזה:
ילדים בית ואני שביניהם: שניצל בריא שילדים אוהבים בקלי קלות
אני ממש ממש אוהבת את השניצלים ככה,יוצאים פריכים יופי
שניצל בתנורמתכונים בריאים
אצלנו מכינים כך(יוצא פריך פריך):
אפשר להחליף את פירורי הלחם מחמצת בפירורי לחם מוזהבים
אצלנו קצת אחרתאמא יקרה לי*
שיטה שחברה לימדה אותי ויותר מוצלחת בעיני:
להוסיף לפירורי הלחם כ3 כפות שמן ולעשות להם מסאג' עד שהם מצופים היטב
ואז לצפות בהם את חזה העוף כרגיל ולתבנית.
יוצא ציפוי יותר אחיד שמרגיש יותר כמו הדבר האמיתי.
את מתכוונת שאחרי שמצפיםאמא גם
להוסיף שלב של הביצה והפירורים?
לאאמא יקרה לי*
טובלת חזה עוף בביצה עם תיבול ואח"כ ישר בפירורי לחם המשומנים וזהו. לתנור
נחמד. בטח יוצא קריספיאמא גם
אני אנסה
אכן...אמא יקרה לי*
בגדול כן, בקטןCherry
1) לייבש היטב את הנתחים לפני הציפוי, זה תמיד חשוב, ועכשיו עוד יותר...
2) לטבול היטב את הנתח בביצה.
3) להכין את תערובת הציפוי על בסיס קמח מצה, ולא פירורי לחם.
בנוסף, מציע לחתוך נתחים מעט עבים יותר מלטיגון, כי הנטיה של חזה בתנור היא להתייבש...
בהצלחה!!
תודה לכל מי שענהמטילדהאחרונה
מרק ירקות אדום, סמיך-יפה ותמה
מכירים מרק ירקות אדום סמיך, לקוסקוס? אבל כזה שיוצא טוב באמת?
מחפשת הרבה פעמים מתכונים באינטרנט ותמיד הוא יוצא לא ממש אדום, ולא סמיך..
אני אשמח אם יש למישהו.
תודה.
מה שעושה את המרק אדום*אשתו של בעלי*
שזה אומר-רסק עגבניות ופפריקה אדומה.
הסמיכות זה מהירקות בעיקר.
אם את רוצה עוד סמיכות,בצלוחית שימי 2 כפות קמח ומעט שמן,תערבבי יחד ותשפכי לתוך המרק..
זה יסמיך את המרק תוך דקות בודדות.
ויש לך מתכון?יפה ותמה
תודה!יפה ותמה
די מאלתרת...*אשתו של בעלי*
מוסיפה ירקות שונים חתוכים לקוביות-
גזר,דלעת,תפוחי אדמה,סלרי,כרוב,קישוא.
מערבבת היטב ומוסיפה מים.
לאחר רתיחה ראשונה מתבלת:
רסק עגבניות,מל"פ,פפריקה,אבקת מרק,מעט כרכום.
ועל אש נמוכה עד שהירקות רכים.
אדום אצלינו זה מהפפריקהיעל מהדרום
הרסק בעצמו גם מסמיךצעד בחול
תפוחי אדמה אואמא גםאחרונה
יכולים להסמיך את המרק,בבישול ארוך
אנשים שמבשלים לשבת תוך שעה - בואו!!!כי לעולם חסדו
ברמה של לחזור מהעבודה שעתיים-שלוש לפני שבת ויהיה מוכן בזמן...
לא משהו שדורש המון קניות.
יש לנו ב"ה הודו טחון, שעועית ירוקה, ירקות, פרגיות.
תנו לי את הכי קליל שלכם

תודה!
מתכונים מהיריםמתכונים בריאים
רעיונות למאכלים על בסיס המוצרים שרשמת 🍲תנו חיוך (-:
שלום לך,
לפי רשימת המרכיבים שרשמת , אפשר להכין :
☘️ קציצות הודו עם בצל וקישוא מתובלות.
לאחר ההכנה, ניתן להניח בסילאן טבעי, והטעם ישודרג מאוד
☘️ פרגית במשרה של סילאן ותבלינים (ניתן לשדרג עם בצל, תפו''א/בטטה)
☘️ שעועית ירוקה עם פטריות ובצל סגול (מוקפץ או אפוי בתנור) בתיבול קליל /מרינדה
☘️ סירות תפו''א ובטטה בעשבי תיבול/ תיבול אחר
☘️ פלפלים ממולאים בתערובת של הודו, אורז / בורגול/קינואה/ עשבי תיבול/ בצל
☘️ מרק ירקות עשיר עם קציצות הודו קטנות
☘️ אנטיפסטי
☘️ פוקצ'ה עם ירקות
בהצלחה 🙂
יש לך אפשרות לתבל מראש, ואז רק להכניס לתנור או לבשל בסיר?יעל מהדרום
או לבשל מראש הכל ולהקפיא?
אף פעם לא הקפאתי, אז לא יודעת איך זה ייצא...כי לעולם חסדו
בעצם אם ההודו והפרגיות כבר קפואים זאת בעיה להפשיר, לתבליעל מהדרום
ולהקפיא דוב.
השאלה אם יהיה לך כח בצאת הצום לעשות את זה:
להפשיר מראש, ואז בלילה לתבל את הפרגיות ולשים במקרר עד הבישול, ולהכין את העיסה של הקציצות, לעשות עיגולים ולמקרר עד הבישול/ כל דבר שתרצי להכין מההודו- לתבל ואז לבשל בשישי.
לא הבנתי..חיים של
בדיוקכי לעולם חסדו
אז ככה:חיים של
הודו טחון- הייתי עושה פאי רועים עם תפוחי אדמה פרוסים דק ולא פירה שמצריך הכנה מראש
פרגיות - בתנור מתובל
וירקות...
אנטי פסטי?
והייתי עושה גם סיר אורז
איך מכינים פאי רועים?כי לעולם חסדו
אינלי שמץ..חיים של
ככה:ופל לימון
1/2 ק"ג בשר טחון- הודו או בקר צורבים היטב תוך עירבוב לקבלת פירורי בשר
בינתיים קוצצים, 1 בצל, 2 גבעולי סלרי,2 גזר מוסיפים לבשר המטוגן
מתבלים במלח, פלפל שחור,טימין, 1 רסק עגבניות
1 כוס יין אדום יבש/חצי יבש
אפשר להוסיף אפונה קפואה
מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים
בינתיים מבשלים תפו"א ומכינים פירה עם מלח, שמן ו1-2 מצקות ממיי הבישול
כעת מרכיבים, את הבשר בתבנית חסינת אש, מעל את הפירה
אופים ב- 200 מעלות עד שזהוב ויפה, בערך 30 דקות
פרגיות ממש קלאמא גם
רוטב דבש,שמן זית מלח פלפל לערבב
לשים בתנור,ושלא יתייבש
ברוקולי ובטטה
פרוסות בטטה וברוקולי בתנור, עם שמן זית ורוטב סויה
ועוף זה הכי קל
תוסיפי תפוחי אדמה,עגבניות,בצל, אפשר גם ערמונים
או כל ירק שתרצי בתנור
לקחת תבנית לשים את הפרגיות עם ירקות בתנור מלח ופלפלזוהרת בטורקיז
בסיר בצד לשים שעועית ירוקה במים.
הודו טחון לטגן קציצות, מלח פלפל, קצת פירורי לחם.
או לחיולפין לטגן את ההודו הטחון עם בצל במחבת,
להכין בצק ולשים בפנים את הבשר, כמו לחם בשר כזה
רעיונות..אני123
את השעועית להקפיץ במחבת.
אפשר גם להכין עוף ותפוא בתנור .. אבל לא כתבת את זה בפרודוקטים שיש לכם (:
מנסה לעלות קישוררק טוב!
חוץ מזה לניקי יש מתכון מהיר לשעועית ירוקה במחבת, משהו עם סויה. מצוין.
אורז (בלי שלב הברירה) זה רק לזרוק לסיר.
תפו"א אפשר לקלף מראש ואז רק לחתוך ולטבל.
פשטידת בשראמא גם
אורז(אפשר על אותם ירקות שטחנת כבר למעלה)
ילדים בית ואני שביניהם: כדורי שוקולד תמרים ואגוזים
האופציה של קניית האגוזים
וואו איזה שירשור מעולה! עוקבת
^כיסופים^
במקרים כאלה הכי כיף ארוחה בתבניתופל לימון
למשל כזאת פרגיות בתנור עם ירקות
עם הטחון אפשרופל לימון
גם ארוחה בסיר או כדורי בשר קיפודיים
זה מלא זמןתמר
טיפ קטןCherryאחרונה
ממליץ, כשאין זמן, לבשל את הירקות/ פרגיות קודם ואח"כ להכניס להשחמה בתנור עם תבלון על בסיס שמן/ מרינדה.
בהצלחה!
הגיע בטעות חלב מרוכז,מה עושים עם היצור הזה?סמטאות
גלידה ביתיתאנונימיות
להוסיף איזה טעם שבא לך
עוגיות אוראו
בצק עוגיות
ריבת חלב
תותים
סירופ שוקולד
אוקי, זה שווה את המאמץ?
סמטאות
כי יש כלמיני גדלים של אריזות
כן ממש שווהאנונימיות
תודה!סמטאות
אינלי סירופ שוקולד,
שוקולד מומס או קקאו וסוכר יעשו את העבודה?
תעשי גנאש משוקולד ושמנת ותכניסי להקצפהאנונימיות
יותר מידי קצפת..נראה כבר, תודה!סמטאות
לא מאמין שאני מגיב כאן,חמדת66
אבל אני ממליץ ליחס של ארבעה-חמישה בגלל שהחלב מרוכז מאוד מתוק.
עשיתי פעם עם שוקולד מומס ושמנת (אם מכניסים רק שוקולד זה יתקשה בפנים ויהיה לא נעים). מה שיותר טוב זה לשים שתי כפות (אבל באמת לפי טעם) של ריבה מסויימת ולהוסיף חתיכות של אותו פרי.
ארבע חמישה מה?סמטאות
שמנת-מתוקה,חמדת66
החלב מרוכז מאוד מתוק. מה שכן אם מגזימים לכיוון השש שמנות, אז היתרונות של החלב המרוכז במרקם פוחתות ואז זה כמו כל שמנת שתתקעי במקפיא, אז ארבע חמש זו הפשרה המומלצת (לענ"ד)
חולק עליךנחשון מהרחברון
ללא תוספות מתוקות 2 שמנות זה סבבה ממש.
עם תוספות מתוקות 3-3 וחצי גג
אחרת זה ממש מרקם פחות גלידתי
השאלה איך אתה מגדיר מתוק...חמדת66
אבל לא, לענ"ד בארבע יש אחלה מרקם גלידתי, ואפילו בחמש.
אבל הויכוח מיותר, אין בזה ביצים ואין בעיה לטעום תוך כדי ולהחליט.
גלידה! סטייל מגנום.הנורמלית האחרונה
אוקי, תודה!סמטאות
הרבה דברים, למשל עוגת הגבינה הזאתופל לימון
לא מכינה עוגות גבינה, תודה
סמטאות
וממתק שכזה?ופל לימון
תודה, אבדוקסמטאותאחרונה
יש לי מתכון לעוגת שוקולד מצויינת*אשתו של בעלי*
תודה, אבדוקסמטאות
מחפשת מתכון מוצלח לפאי רועים. תודה רבה!נפש חיה.
יואו של ניקי ב. בכמה שינויים קטניםנחשון מהרחברון
א להכפיל את כמות התפו"א פי 2 וחצי ולשים שכבה פירה שכבה בשר שכבה פירה.
ב לערבב בפירה ביצה או שתיים (כשהוא חם, לפני שמתקרר ולטרוף חזק שלא תהיה חביתה.
ג רק בששר טחון טרי ולא קפוא.
ד להוסיף לבצל המטוגן גבעולי סלרי קצוצים
יוצא סוף!!!!!!!!!
לא הבנתי איך. ...נפש חיה.
הנה ערכתי את המתכון של ניקינחשון מהרחברון
500 ג’ בשר בקר טחון
2-3 גבעולי סלרי
בצל בינוני
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
8 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 ביצים קטנות או אחת גדולה
מעט שמן זית
הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.
2. לקצוץ את הבצל והסלרי, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל והסלרי עד שמזהיב קלות להוסיף את הבשר לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות., להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. להוסיף את הביצה/ים כשהפירה חם ולטרוף טוב עד לקבלת עיסה חלקה. לשטח חצי ממחית תפוחי האדמה על התבנית. לשטח את הבשר בתבנית על השכבה הראשונה של התפוחי אדמה, לשטח את החצי השני של הפירה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג. למרוח בשמן זית למעלה.
5. לאפות 30 דקות.
תזכה למצוות!!נפש חיה.
עשיתי כמו המתכון הזה עם קצת תוספותנפש חיה.
* לבשר הוספתי מעט מטבוחה (סלט אדום) ואחר כך כשהתאחדה התערובת, פיזרתי אותה. על שכבת הפירה הראשונה.
* על שכבת הפירה השנייה חרצתי במזלג לקישוט, ובנוסף פיזרתי שומשום לקישוט.
ולבשר היו התבלינים שהשתמשתי: פלפל גרוס, מלח, פפריקה מתוקה, מעט ראס אל חנות, מעט חוויג'.
למחית הפירה- מעט חוויג' (הוסיף צבע חפירה) פלפל גרוס ומלח.
ואיך יצא?!?נחשון מהרחברון
בכללי זה מצוין להקציף פירה. אבל לא לעשות את זה במוט בלנדר המרסק אלא בראש המקציף. אם עושים עם החותך זה מוציא המון עמילן מהתפו"א והםירה דביקי.
מטבוחה נשמע אש צריך לנסות.
לא כתבתי לחרוץ? שומשום נשמע טוב
נחכה לשבת ונראה... מקווה שלא רק אני איהנה ממנונפש חיה.
היי זה העצה שליברוקולי
אבל אני מקציפה במיקסר
אלופה!!! ממש התלהבתי מהרעיוןנפש חיה.
אז עשיתי עם הבלנדר ... יצא מעולה לטעמי (נדווח אחרי שבת איך יצא)
יש לי תמונות כמעט של כל שלבי ההכנה של התבשיל
בתאבון! תהנו! אשת חילברוקולי
תודה רבה!נפש חיה.
תעלי תמונות!נחשון מהרחברון
כן הרסרנפש חיה.
קיבלת שבת בביתנחשון מהרחברון
למה? את כל הל"ט מלאכות זה לא עכשיונפש חיה.
הכל זה בשביל לקבל רגילה.נחשון מהרחברון
רק תמונה סופית זה רק שבת.
אבל בלי שאלות קיטבג. את סוגרת שבת בבסיס בלי שאר התמונות
מודה שלא הבנתי את ההקשר לסלנגיםנפש חיה.
לא נורא העיקר תשלחי תמונותנחשון מהרחברון
אז ככהנפש חיה.
איך יצא?נחשון מהרחברון
פצצה ברוך ה'!נפש חיה.אחרונה
אני פשוט מכינה כך:אנונימיות
מטגנת בצל חתוך דק
מוסיפה בשר בקר
טיפה מלח
פלפל
פפריקה
ראס אל חנות/ בהרט
לפעמים קצת כורכום לא חייבים
לפעמים תלוי אם באלי שום כתוש טרי
מטגנת רק עד שמשנה צבע. לא יותר מידי
משטחת פירה בשר שוב פירה ולתנור עד שהפירה למעלה קצת קריספי ושחום יפה
תודה רבה!נפש חיה.
בעלי רוצה מג'דרה לסעודה מפסקתפה לקצת
הסתכלתי באינטרנט וראיתי שזה אורז עם עדשים
אז שתי שאלות-
מישהו פה יכול לתת מתכון טוב למאכל הזה?
ואפשר להכין את זה עם עדשים כתומות?
אין לי כח ללכת לקניות, זה מה שיש לי בבית
בגדול מג'דרה זה אורז ועדשים.נחשון מהרחברון
אפשר עם כל סוגי העדשים אני הכי אוהב עם ירוקות.
הכי חשוב שהמג'דרה לא תהיה יבשה אחרת זה בעסה לאכול אותה ובשביל זה צריך לטגן המון בצל מטוגן. (2-4 בצלים גדולים)
עדשים כתומות צריכות בישול קצר.
מטגנים המון בצל. מוסיפים אורז ועדשים (כתומות מכניסים ככה ירוקות ושחורות משרים לפני במים רותחים איזה חצי שעה)מים (אני שם כוס אורז כוס עדשים ירוקות ו3 וחצי כוסות מים) מללח פלפל כמון. מרתיחים מנמיכים אש לכ20 דקות ועוד עשר דקות כבוי.
בד"כ אני מוסיף חזה עוף או פרגיות מוקפץ. בגרסה הפרווה אפשר להקפיץ פטריות טריות או פשוט להוסיף שמנת חמוצה כשאוכלים.
מבשלים את האורז והעדשים ביחד?פה לקצת
זה בלי איזה רוטב? ככה יבש?
אז צריך עוד תוספת חוץ מזה?
כן. וכן זה בלי רוטב לכן צריך המון בצל מטוגןנחשון מהרחברון
שמתי באמת המון בצל, הוסיף מאוד. תודה!פה לקצת
המתכון המשפחתי שלנויראת גאולה
אחרי בערך חצי שעה-40 דקות מוסיפים לסיר 2 כוסות אורז ו2.5 כפות מלח, מבשלים עוד כעשרים דקות עד שנגמרים המים.
מבשלים בנפרד אורז ועדשים או קטניות אחרות שאוהביםט'
ומערבבים יחד. מעולה לפני הצום.
חפשי את המתכון של חן במטבח, הוא מצוין!הנורמלית האחרונה
הכנתי לפי המתכון שלה ויצא מעולה. תודה! לך ולכולם על התגובותפה לקצת
עדשים אדומות ואורז זה לא מג'דרהופל לימון
אפשר אגב להכין עם בורגול ועדשים
תקשיבי הכי קל!מיסטר דוםאחרונה
2 בצלים מטגנים עד ששקוף 2 כוסות אורז 2 כוסות עדשים
מלח כמון כרכום מלא אבל מלא כוסברה קצוצה טובה 4 כוסות מים רותחים בערך 20 דק יוצא מושלם!!! אפשר גם שמיר אם את אוהבת
היינמאסמהפלונטרים!
רוטב, מחממת אותו, במקביל מבשלת פסטה וכשהיא מוכנהנפש חיה.
אפשר מתכון לרוטב?נמאסמהפלונטרים!
לא מצאתי, אבל בערך הבסיס: בצל קצוץ, קצת חלבנפש חיה.
אפשר שום קצוץ
פטריות
מלח, פלפל לבן וקצת אגוז מוסקט אם יש.
קצת שמן
מים או חלב - לנוזל
מטגנת את הבצל מוסיפה שום (לשים לב שלא יישרף!)
עליו את הקמח והתבלינים נותנת לו מעט להתבשל
מוסיפה את הנוזל
מערבבת עד שמבעבע ומעלה אדים.
את יכולה לעשות עם רוטב אדוםחיות צבעונית
אולי גם קצת חלב שלא יהיה סמיך מידי






