שרשור חדש
קציצות הודו ועוף. מה להוסיף לבלילה? אין לי ירוקיםזכיתי
ןצריכה רעיון זריז...
תודה
ביצה, קוואקר, שום+פפריקה או חוואיג'ט'
אפשר גם קישוא מגורד או גזר מגורד אם אוהבים.

לפעמים אני מוסיפה רסק עגבניות לבלילה של הבשר.
בטטה ובצל, יוצא ממש טעים.יראת גאולה
בצל מגוררמודדת כובעים


רעיון נחמד -Cherryאחרונה
להוסיף לבשר, מעבר לביצים וקצת שמן כמובן, רק את הבייסיקס למיצוי טעמים, כלומר מלח ופלפל, לגלגל כדורים ולאפות "כמאכל בן דרוסאי" (לדעת רש"י שליש בישול, רצוי להחמיר כרמב"ם חצי בישול),
אחר כך להשלים בישול בסיר עם רוטב מורתח לפי הטעם, כיוונים (מעבר למים) -
משהו מתוק, פלפלים אדומים, בצל, שום קצוץ, רסק עגבניות, מעט סוכר וכו'.
משהו יותר מזרחי גם עם בצל ולהוסיף כמון/ כורכום.
עוד כיוון- יין לבן, אגוז מוסקט וכו' יש גם תערובת בשם 'ראס אל חנות' אולי אפשר להשתמש בה בהקשר הזה.
הרוטב יכול לשמש גם כדי 'להרטיב' את הפחמימה הנלוית...
בהצלחה!
מחפשת מתכון למרק פטריות פרווה ופשוטשירגול


יש לניקי ב. מתכון למרק גריסים ופטריותיעל מהדרום
תנקסשירגול


רעיון למרק פטריות טעים 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

המצרכים:
פטריות טריות : שמפיניון, פורטבלו, שימגי (לבנות /חומות ) חתוכות לפרוסות
מספר בצלים חתוכים לחישוקים
י'ין לבן
אגוז מוסקט
אבקת שום גבישי / מס' שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן (חשוב לטעם המעודן)

אופן ההכנה:
בסיר גדול , מטגנים את הבצל ואח''כ את הפטריות.
לאחר שהירקות מתרככים ומזהיבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד מספר דקות.
בהמשך מוסיפים את הי'ין הלבן ומערבבים עד שמתחיל לבעבע מעט.
מוסיפים מים רותחים, ומבשלים עם לרתיחה של כל המרכיבים.
במידת הצורך , מעדכנים את התיבול במהלך הבישול.


* כמות הירקות והמים, נתונה לשיקולכם-
בהתאם לכמות הסועדים וגודל הסיר.

** ניתן לשדרג את המרק ע''י הוספה של פטריות פורצי'ני מיובשות (מתוצרת חוות תקוע, הנמכרות בסופרים ).
לשדרוג נוסף, ולקבלת מרקם קרמי, מומלץ לשלב גם קרם קוקוס ללא תוספים (המלצה על חברת AROY D).


בהצלחה !!
מריח טוב 😋 רק אוסיףCherryאחרונה
לטובת השואלת - אם את אוהבת את המרק סמיך, ניתן להוסיף לאירוע מעט (בזהירות ובהדרגה) קורנפלור.
בהצלחה!
שירגולה!אורח לא רצוי


מחפשת רעיונות מה לעשות עם תמרים קפואיםט'

קניתי והם לא טעימים כשמפשירים, מאוד לא...

 

יש איזה קינוח שווה שאפשר להכין מתמרים?

 

שייקיםםםםבעוז וענווה!
ניסיתי וקיבלתי צרבת איומה ..ט'
מקפיצהאבןישראל
גם אנחנו צריכים רעיונות.
קנינו קפואים ולא אהבנו בשייק
תמרים לחים? לקלף ולאכול מידי פעם כשרוצים משו מתוקסמטאות
כן אבל הם לא טעימים.. מתוקים מידיט'

יש דבר כזה מתוק מידי

 

אפשר להכניס פנימה אגוז מלך.מ.א.
יש גם גבינות שיכולות להשתלב טוב, לא זוכרת איזה.
כן,מבינה. אני חושבת בכללי שתמרים מתוקים מידיסמטאות
שמעתי פעם...Cherry
על כאלה שמכניסים תמרים לצ'ונט כתחליף לסוכר מקורמל/ דבש לנוהגים... אולי תנסי.
בהצלחה!!
זורקת רעיוןבימבה אדומה
להפשיר, לשים במג'ימיקס, עם שמן קוקוס וקקאו ולהכין מזה כדורי תמרי.. סתכלי במתכונים של כדורי תמרים
לא לא לאבוקר אור
ניסינו
זה יוצא כל כך מגעיל!
עם התמרים הקפואים?בימבה אדומה
כי עם רגילים יש לי מתכונים שהבנות שלי מחסלות
כןבוקר אור
עם רגילים יש לי גם מתכונים מעולים שאנחנו מאוד אוהבים
מעניין!טל..
למה יצא מגעיל? מאיזה בחינה?
כי יצא לי כמה פעמים לאחסן מרים בפריזר לאכילה ובהפשרה היו אחלה
לא תמרים רגילים שהקפאנובוקר אור
תמרים קפואים שמראש היו סוג אחר, לחים כאלה
מעמולים או כל עוגיות אחרות במילוי תמרים..קראנץ שוקולד
אפשר להוסיף לתבישילים שונים..
קינוח טעים עם תמרים 🌴🌴תנו חיוך (-:אחרונה
בס''ד

שלום לך,

ניתן להכין עם תמרים קינוח טעים בשני אופנים :

🌴לטחון תערובת של תמרים , חלב (צמחי או רגיל), פירות שאוהבים / פקאן/אגוזי מלך וכדומה , לצקת לתבנית ולהקפיא .
מקבלים מקפא במרקם סורבה קטיפתי.

🌴 בדומה לגירסא מעלה, רק להחליף את החלב בשמנת צמחית /רגילה שהוקצפה, ומקבלים גלידה במרקם קרמי (ואם תרצו אפשר לשלב גם עם חלב מרוכז - במידה ואוהבים ).

בהצלחה !!
קרמלtamar2007

יש למישהו מתכון לקרמל שיוצא 100 אחוז טוב?

בלי גלוקוזה

למה גלוקוזה לקרמל?ופל לימון

קרמל זה פשוט רק מצריך נוכחות ליד הסיר, שלא ישרף

 

יש פה הכנת קרמל בתמונות

 

אין 100 אחוז...Cherryאחרונה
חייבים להשגיח ולערבב שלא יישרף,
מצרף פה קישור גם עם טיפים חשוביםhttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.oogio.net/how_to_make_caramel/&ved=2ahUKEwi_x8bM843rAhULjosKHZwXAy0QtwIwAHoECAYQAQ&usg=AOvVaw2fj2ohcgLH9FNpMU9nyPr8
בהצלחה!!
רציתי להכין קורנפלקס עם שוקולדמטרי
אבל עשיתי טעות ושמתי יין בתערובת ועכשיו הכל התגבש לי...
יש מה לעשות או לפח? תודה!
תטעמי את זה, מצב סביר מאוד שזה טעים מאוד גם ככהארץ השוקולד
או שהבעיה שהשוקולד והיין מוצקים ואת רוצה להכניס את הקורנפלקסארץ השוקולד
לתערובת?

אם כך, פשוט תמיסי מחדש את השוקולד והיין ואז תוסיפי את הקורנפלקס
לא הצלחתי להמיס שובמטרי
אכן היין היה קר ..
למה טעות?Cherry
שילוב של יין ושוקולד יכול להיות נהדר.
אגב, אני לא בטוח שהעסק התגבש כתוצאה מהיין כשלעצמו, אולי היין היה קר?
אפשר לנסות להמיס שוב, ואולי להוסיף קצת נוזל, חבל לזרוק...
במקרה הכי גרוע תטחני בסקויטים ותכיני מהתערובת כדורי שוקולד, כדורי שוקולד עם טעם של יין זה משהו...
בהצלחה!!
וואלה הבאת רעיון!מטרי
טחנתי ביסקוויטים במעבד מזון יחד עם גושי השוקולד הוספתי חלב סויה כדי לאחד את זה ויצא פצצה. תודה!!
בשמחה רבה!!Cherry
שמח שיצא מוצלח
כשרוצים להכין ממתק קורנפלקס עם שוקולדופל לימוןאחרונה

לא שמים נוזלים! הקורנפלקס מתרכך ולא נשאר קרנצ'י.

ממיסים שוקולד עם שמן (כפית ל- 100 גר') ומערבבים היטב עם הקורנפלקס

מחפשת מתכון לפוקצ'ה*אורחת

אוורירית!!

יש למישהו?

אוורירית זה אינדבידואלי...אין לי הסבר

מתכון שאוורירי לדעתי(קרין גורן)

קילו קמח

2 כפות שמרים

2 ו2/3 כוסות מים

2 כפות סוכר

כף מלח

1/3 כוס שמן זית.

 

אופים על 180

המתכון לבסיס שהעלו פה נחמדCherry
רק אמליץ לערבב קודם את היבשים היטב לפני ההוספה של המים.
לגבי תוספות, תמיד מתחילים בלמשוח שמן (אפשר זית) ואח"כ השמים הם הגבול, מספר הצעות:
בצל קצוץ עם שמן ופפריקה,
שילוב של עגבניות וחצילים קצוצים,
קלאסי זעתר,
שום כתוש וטימין,
בהצלחה!!
של השף מיכה כלפהאנונימיות
לא זוכרת בדיוק.
תחפשי בגוגל/ פייסבוק
פוקצ'ה חלוםופל לימוןאחרונה
מתכון למטבל ירוק? (סטייל סחוג)צמיד זהב
משהו פיקנטי ולא חריף.. שעושה עבודה טובה עם חלה ודג
צימיצורי?נחשון מהרחברון

סחוג עם קצת פלפל חריף והרבה כוסברה? פסטו פטרוזיליה?

סתם זרקי כל מיני ירוקים עם שום מלח לימון וקצת פלפלל חריף יהיה טעים לא משנה איך תקראי לזה.

קצת חריפות הרבה רעננות של הירוקים ויחסית הרבה חמוץ זה וואו קשה לטעות בזה (חוץ מלהוסיף המון מלח, אז תוסיפי בעדינות)

פלפל חריף +שום+כוסברה+שמן זית. יחסים בין החומרים לפיהנורמלית האחרונה
רמת החריפות שרוצים. לטחון במעבד מזון. אפשר להוסיף לימון
מציעCherryאחרונה
קולים שיני שום בנייר כסף בתנור עד לריכוך, מועכים עם שמן זית, כוסברה קצוצה, אולי קצת טימין, וקצת מלח.
בהצלחה!
מישהו מכם עשה קורס שוקולד מקצועי, ומרוצה?מקום בעולם
אני עשיתיאין לי הסבר

העברתי לעצמי והיה מקצועי ושווה ביותר.

חוץ מהקטע של הטמפרור שסתם מעיק על החיים...

🙄מקום בעולםאחרונה
אשמח למתכון לקרפ חלבי!גארפילד

אל תתייחסו לגילי...

קרפ טוב זה קודם כל ציוד טובנחשון מהרחברון

משטח ומעגילה כזאת. אחרת יצא לך פנקייק

מה פתאום. מטלטלים את המחבת פשוטבוז
אם המחבת רותח כבר - תדבק שכבה דקה שעליה תהיה שכבהעבה יותרנחשון מהרחברון

 עם המעגילה הזאת מורידים את זה.

אם המחבת לא מספיק חמה -  אז זה לא מתבשל טוב.

ראיתי המון אנשים שניסו להכין קרפ בבית ויצא להם פי 2-3 עבה יותר. זה ככבר פנקייק.

מוזרבוז
אני לא עושה על אש גבוהה
אולי לכן יוצא לי בסדר
מה המתכון שלך?פרח-אש


לא זוכרת בעל פה וגם אין לי כוח לחפשבוז
זה מתכון של אמא שלי אבל. נוזלי מאד
יוצא דקיק דקיק? קרפ טוב זה עובי של טיפה יותר מניירנחשון מהרחברון

כמו עלה סיגר בערך

אני עושה את של קרין גורןאבןישראל
תגגלי קרפ צרפתי קרין גורן
יוצא מעולה,
שמים קצת מהבלילה מכסים את כל המחבת ..
בהצלחה
אפשר מתכון?גארפילד


תודה!! רבה!!!גארפילדאחרונה


קינוחים *בריאים* לשבת.. יש רעיונות?אני זמנית כאן
ממש רוצה
פירות העונה, סלט פירות מגוון - אין כמו פירות הקיץ כקינוח 🍹קרן-הפוך
גם גלידה
רעיונות מעולים!אני זמנית כאן
מכינים את זה..
מחפשת משהו בסגנון עוגיות/עוגה/כדורי משהו
בריא
לא בריא פירות בתור קינוח,כלומר לאחר אוכלסמטאות
הפירות מתעכלים מהר יותר מהאוכל עצמו
ומכיון שהאוכל מגיע לםניהם,במקום להתעכל הם תקועים מאחוריו תוססים ומרקיבים,
כך שחוץ מטעם בפה,לא הרווחת כלום, בטח לא בריאות
כמה זמן אחרי האוכל בריא לאכול פירות?יעל מהדרום
לק"י

אם כבר אני אוכלת פירות, שלפחות יהיה הכי יעיל גם לגוף
זה תלוי במה וכמה אכלתחיות צבעונית
יש דברים שאפשר רק כמה שעות אחריהם.
עשיתי על עצמי הרבה ניסויים עם זה😅
איך עשית ניסויים?🤤🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

ואיך אפשר לדעת מה כדאי מתי?
ההמלצה לאכול פירות עלחיות צבעונית
בטן ריקה היא לכולם והסיבה היא כמו שכתבו לך למעלה. אמנם לא כולם מרגישים את התסיסה אבל התהליך קורה אצל כולם.
אני מרגישה אותו אז היו פעמים שניסיתי לאכול אחרי אוכל מסויים אחרי שעה או שעתיים ובכל זאת הרגשתי, והיו מאכלים שזה היה בסדר.
וגם יש זמן יחסית קבוע לעיכול של אוכל, אפשר לראות באינטרנט.
(זאת מתוך הנחה שלא אוכלים כמויות גדולות. פעם קראתי איזה מאמר של מומחית לתזונה והיא כתבה שאחרי ארוחות חג כמו שאנשים אוכלים היום זמן העיכול של האוכל הוא בין 48 ל72 שעות😳)
מעניין כמה אנשים אוכלים בארוחות חג המדוברות🤤🤷‍♀️יעל מהדרום
תלוי מהסמטאות
אחרי חלבון - 6 שעות
אחרי עמילן - 4 שעות
אחרי ירקות - פירות חיים שעה,פירות מעובדים שעתיים
תודה! אם ככה, אולי עדיף שלא נאכל פירות🙈יעל מהדרום
לק"י

או רק בבוקר....שהלוואי שהיה לי חשק לאכול פירות כל בוקר.
גם אם לא תקפידי בדיוק אלא קצת פחות שיותסמטאות
זה עדין טוב יותר מלאכול ישר אחרי האוכל..
ופירות בבוקר זה מעולה, זה סוכר בריא
תודה רבה!!!יעל מהדרום
לק"י

אם אני חותכת לילדים בבוקר ונשאר פחרות חתוכים, אני אוכלת.
הלוואי שמישהו היה חותך לי פירות לכל היום....

(אני אוהבת פירות, אבל לא תמיד בא לי).
מתנדבת לבוא לחתוך לךסמטאות
ממש אוהבת להתעסק באוכל,
כן,גם לחתוך פירות לסלט או סתם פרוסות יפות..
נהדר!!! רק זו לא את שגרה בקצה השני של הארץ?יעל מהדרום
כן,זו אניסמטאותאחרונה
כדורי תמרים?בוקר אור
אוי,שרשרתי לא טובאמא גם


כל מיני רעיונות קריריםאמא גם

אחד מהם זה מוס קוקוס שמתאים לקינוח ואפילו פרווה

פה בפנים:

ילדים בית ואני שביניהם: רעיונות מתוקים וצוננים לקיץ - ארטיקים,מוס ושות'

קינוח בריא יותרמתכונים בריאים

 

עינוגי שוקולד חלווה ללא סוכר!בתוספת שקדים,אגוזי לוז,קשיו וחמוציות!!!!

 

 

 

סורבה פירותופל לימון


מאפינס טעים בצורה לא שגרתית...Cherry
מתכון: מאפינס שוקולד בריאים
מתכון מדהים, במידה ואין חמאת שקדים, ניתן להמיר בשליש כוס שמן, יוצא מעולה!
בהצלחה!
🥪 רעיונות לכריכים מיוחדים 🥪תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם כריך מיוחד שאתם אוהבים ותמיד מצליח ?
כריך לא שגרתי עם טעם מנצח שגם אחרים טעמו ואהבו ?

אתם מוזמנים לשתף ולתת השראה לכלל הגולשים 🙂

בבקשה רשמו את סוג הלחם שעושה את הכריך כה מיוחד-
לחם פרוס/ לחם דגנים/ חלה/ ג'בטה/ טורטי'ה

תודה מראש לכל העונים !!
לחם מחמצת ביתי עם עגבניות מיובשות או זיתיםסמטאות
מרוח בשכבה עבה מאוד של חמאה, מעט מלח גס וזעתר טרי.
הלחם-מה שאוהבים(מלא/ג׳בטה/שחור/לחמניה)*אשתו של בעלי*
*גבינת שמנת(עם עגבניה ומלפפון חמוץ).
*גבינה לבנה,זיתים ירוקים,עגבניה,בצל סגול,מל"פ
*מעט מיונז,גבינה צהובה,סחוג תימני ועגבניה.
*מלאאא חמאה,גבינה צהובה.
*מיונז,חביתה עם בצל,עגבניה וזיתים שחורים.
*חומוס,ביצה קשה,סחוג תימני,עגבניה ומלפפון חמוץ.
*ו...קצת מתוק- חמאת בוטנים עם דבש/גבינה לבנה וריבת משמש/חמאה וחלב/טחינה עם דבש
כריכים במילוי חלבי ופרווהתנו חיוך (-:
בס''ד

🥪 לחמנית דגנים, ממרח פסטו, מוצרלה, עגבניות פרוסות דק
🥪ג'בטה במילוי פרוסות גבינת פטה /בולגרית רכה, ממרח עשבי תיבול / טפנד זיתים ורצועות פלפל אדום צלוי
🥪לחם קסטן במילוי אנטיפסטי, חומוס וממרח פסטו
🥪 טורטי'ה במילוי חציל צלוי, ביצה קשה, מלפפון חמוץ, ממרח סחוג/אריסה, מלח גבישי ומעט פלפל
מזה לחם קסטן?סמטאות
לחם קסטן הוא סוג של לחם מרובע (מצ''ב תמונה מהאינטרנט)תנו חיוך (-:

תודהסמטאות
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
הכריכים הכי טעימיםקראנץ שוקולד
מטבוחה ושניצל בלחם טרי או קציצות בשר ברוטב אדום..
יש את הדברים המוכרים והטוביםCherry
כמו למשל פריקסה, בגדול לחמניה מטוגנת בשמן עמוק עם ביצה, טונה, לימון, תפו"א ועוד מיני דברים טובים,
או טוסט נקניק, לחמניה או בגט עם נקניק ירקות ורטבים בטוסט
עוד משהו נהדר...Cherry
לחוח טרי (מעין פיתה תימנית עסיסית קלויה על מחבת) עם חריף וחצילים מטוגנים
הרגע הזה שמכינים מתכון לפי ההוראות ולא יוצא כמו בתמונה..רות א

אני מכינה עכשיו בצק לבייגל ירושלמי. יצא ממש דביק! אני מתלבטת כמה קמח עוד להוסיף, מפחדת שיהרס..

 

מישהו הכין פעם בייגל? יודע איך הבצק אמור להיות?

 

תודה!!

הכנתי...אין לי הסבר

לא צריך לצאת דביקי יותר מידיעצוב

בסוף השארתי את הבצק דביק אבל-רות א
איכשהו יצא ממש טעים! לפחות זה🙂
תודה!
לא לפחד מבצק דביק.מקום בעולם
ובטח שלא להוסיף לו המון קמח מהפחד.
יש טכניקת עיבוד לבצק דביק, צריך להתנסות ולהתאמן..

שקלת את המרכיבים?
בדר'כ אני מוסיפה קמח כדי לאזן את הבצק..רות א

פשוט כי גם לפי הסרטון של המתכון זה לא היה אמור להיות ככה. 

 

ולא, אני אף פעם לא שוקלת.. עוושה לפי מה שכתוב מבחינת כמות לפי כוס\כף. 

כמות לפי כוס זה לא הכי מדוייק.מקום בעולם
באיזה כוס ניא ואת משתמשות? אותה כוס? האם המדידה היא בדיוק אחקי ניפוי שא הקמח הרבה יותר אוורירי והמשקל שלו נמוך בהרבה מאשר קמח לא מנופה?

יש עוד משתנים. לא משתמשת במתכונים שמצויינים כוסות..
בצק דביקאמא גם

דוקא יוצא טעים אחרי אפיה

אם מוסיפים קמח וזה יוצא דחוס

הערה לגבי בצקיםקראנץ שוקולד
כל קמח נוהג אחרת ולכן תמיד כשמכינים בצק מוסיפים בהדרגה ולא כפי שרשום במתכון,יש קמחים שסופחים יותר נוזלים ויש כאלה שפחות, זה נכון גפ לבצק רבוך וזו הסיבה שמוסיפים את הביצים תמיד בהדרגה גם אם מכינים את אותו מתכון כל פעם, מיוון שכל פעם שמשתמשים בקמח אחר כמות הנוזלים/השומן יכולה להשתנות..
תודה החכמתם אותי!רות אאחרונה
בזיליקום - תלמדו אותי עליו, מה טעים להכין איתו ואיך?ט'

יש לי מיובש כתבלין ומלפני שבוע יש לי גם טרי טרי גדל לו במרפסת

 

רוטב לפסטה. סלט - עגבניות, בזיליקום, מוצרלה חתוכהבעוז וענווה!
אני מוסיף לכל רוטב עגבניות כמעטנחשון מהרחברון
קציצות שקשוקה פסטה רוטב פיצה וכו'.
טרי פסטו, להוסיף על פיצה, פסטה שמנת, ובכללי מוסיף המון טעם כיפי. צריך לבדוק את הטרי עלה עלה מול האור. זה אחד הירקות עלים שיש בהם נגיעות של זבוב מנהרות.
2 במתכונים מעולים עם בזיליקוםמתכונים בריאים

 

דג ברוטב פסטו בזיליקום

 

ירקות אפויים בתנור ברוטב בזיליקום

להתחיל בלהסניף(מאוהב)סמטאות
אני מוסיפה לסלטים, בכמות לא גדולה כי הטעם חזק,
פסטו,
ברטבים אדומים.
רק שימי לב לגבי הבזיליקום-מקום בעולם
כדאי לקטוף אותו לפחות פעם בשבוע.. זה מזרז צמיחה בריאה שלו..
תודה!ט'
חוץ מהחלבי אני מקווה לנסות כל מה שהצעתם
לא ידעתי, תודה לקטוף את העלים או לגזום גבעול?סמטאות
עדיף גבעול..מקום בעולם
תודה!סמטאות
אפילו כמה עלים קצוצים בסלט ירקות פושטי משדרג מאודופל לימון


עושה רוטב פסטואמת ואמונה
מוסיפה לפיצה ולזניה
בזיליקום זה נהדר! עוצמתי מאד!Cherry
בדומה לאורגנו, משתלב נהדר עם שמן זית והחומציות שלו, אפשר למרוח על פוקאצ'ה למשל, אולי בשילוב של שום כתוש.
מצרף גם מתכון קליל ביותר לרוטב לסלט ירקות:
5 כפות מיונז,
כפית חרדל,
בזיליקום,
מעט מאד מלח,
במידה ואתם אוהבים דליל להוסיף שמן
בהצלחה!
פשוט בסנדוויץאמא גםאחרונה

עם הכל

חביתה,חומוס,גבינה

טעים ובריא

יש לי דלעות קטנות, רעיון מה להכין איתם?עלה למעלה
🌼 מתכונים עם דלעת ⁦🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום,

ניתן להכין מהדלעת מגוון של מתכונים:

🌼סטיק דלעת - יש לפרוס את הדלעת לפרוסות, לפזר מעל שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס ויש שמוסיפים גם שום גבישי.
לאפות בתנור עד להזהבה .
🌼דלעת ממולאת - חוצים כל דלעת לחצי , מרוקנים את הגרעינים, וממלאים בתערובת שטוגנה קלות במחבת, המכילה : פטריות (שמפיניון ופורטובלו ) בצל ושום, בתוספת פירורי לחם.
לאפות בתנור עד שהדלעת מזהיבה והמילוי נאפה.
🌼סלט דלעת (טירשי)- מבשלים את הדלעת ומעבירים לקערה.
מוסיפים פפריקה , מלח, שום כתוש, לימון, ממרח אריסה או פלפל צו'מה (במידה ויש, מאוד משדרג את הטעם)

בהצלחה ושבת שלום 💐💐
מושלם לדלעת ממולאתיראת גאולה
אפשר למלא בבורגול: או סלט טאבולה, אחרי אפיה של הדלעות לבד. או בורגול עם ירקות, כמו שמכינים אורז ממולא, אפוי או מבושל עם רוטב.
תודה לכולם!עלה למעלה
זורק פה רעיוןCherry
דלעות קטנות, כנראה דלורית, או דלעת יפנית. מציע משהו מתקתק מהכיוון של צפון אמריקה, וגם פשוט מאד להכנה, אם אתם אוהבים מתוק.
חוצים לשניים ומרוקנים גרעינים.
מניחים על תבנית עם הבשר כלפי מעלה, ויוצקים מורחים תערובת של דבש, קינמון, מעט מאד זנגביל, ומעט שמן, אופים מכוסה עד לריכוך, ואח"כ פותחים כמה דקות להשחמת קצוות,
בהצלחה!
אני מוסיפה למרק כתוםאמא גםאחרונה

כמו בשימוש רגיל של דלעת

לא יודעת אם חיפשת דברים ממש מיוחדים

איך מכינים שניצל בתנור?מטילדה
כמו מטוגן?
פורסים המון בצל ושום*אשתו של בעלי*
מפזרים על התבנית.
מעל מניחים את השניצלים(שמכינים כמו לטיגון בדיוק! ביצה ופירורי לחם)
מעל השניצלים מפזרים עוד בצל ושום.
מזרזפים שמן על הכל.
ולתנור,ב-180°.
רבע שעה מצד אחד שלהם,הופכים לצד השני לעוד 10 דקות וזהו...
וואלה! למה צריך את הבצל והשום?מטילדה
זה נותן טעם מעולה!!!*אשתו של בעלי*
לא חייב אבל אני לא מוותרת על זה
מעלה עוד אופציהCherry
ניתן לערבב עם פירורי הלחם אבקת שום, מעט מלח, ומאד מאד מומלץ גם אבקת קארי!
בהצלחה!
הנקודה של שניצל בתנור היא להוציא בדיוק בזמןחן שחר
בעצם מכינים בדיוק כמו במחבת.
משמנים תבנית ומכניסים לתנור, אחרי כרבע שעה הופכים אותם, ומחזירים לתנור לעוד כעשר דקות.

הנקודה היא שהתנורים שונים זה מזה, וחשוב לשים לב שמיד כשהשניצלים מוכנים צריך להוציא אותם.
אם השניצלים יוצאים מהתנור בדיוק בזמן, הם יוצאים ממש עסיסיים.
מכינים בדיוק כמו הכנה לטיגוןאמא גם

טובלים בביצה ובפירורי לחם 

 

מניחים על תבנית אפיה ומזליפים או מרססים מעל שמן 

עדיף לדפוק אותם דק לפני כן

ולהזהר ממש שלא יתייבשו

 

אפשר לעשות עם עוף טחון (או עם בשר טחון) כמו במתכון הזה:

ילדים בית ואני שביניהם: שניצל בריא שילדים אוהבים בקלי קלות

אני ממש ממש אוהבת את השניצלים ככה,יוצאים פריכים יופי

שניצל בתנורמתכונים בריאים

 

אצלנו מכינים כך(יוצא פריך פריך):

 

אפשר להחליף את פירורי הלחם מחמצת בפירורי לחם מוזהבים

 

אצלנו קצת אחרתאמא יקרה לי*

שיטה שחברה לימדה אותי ויותר מוצלחת בעיני:

 

להוסיף לפירורי הלחם כ3 כפות שמן ולעשות להם מסאג' עד שהם מצופים היטב

ואז לצפות בהם את חזה העוף כרגיל ולתבנית.

יוצא ציפוי יותר אחיד שמרגיש יותר כמו הדבר האמיתי.

את מתכוונת שאחרי שמצפיםאמא גם
בשמן עם הפירורים
להוסיף שלב של הביצה והפירורים?
לאאמא יקרה לי*

טובלת חזה עוף בביצה עם תיבול ואח"כ ישר בפירורי לחם המשומנים וזהו. לתנור

נחמד. בטח יוצא קריספיאמא גם
בגלל השמן המשולב בפירורים
אני אנסה
בגדול כן, בקטןCherry
יש לציפוי נטיה להתפורר ולנטוש את נתח החזה באפיה ולהותיר אותו בודד ויבש😔, ולכן מציע להקפיד:
1) לייבש היטב את הנתחים לפני הציפוי, זה תמיד חשוב, ועכשיו עוד יותר...
2) לטבול היטב את הנתח בביצה.
3) להכין את תערובת הציפוי על בסיס קמח מצה, ולא פירורי לחם.
בנוסף, מציע לחתוך נתחים מעט עבים יותר מלטיגון, כי הנטיה של חזה בתנור היא להתייבש...
בהצלחה!!
תודה לכל מי שענהמטילדהאחרונה
הכנתי ויצא מצויין
מרק ירקות אדום, סמיך-יפה ותמה

מכירים מרק ירקות אדום סמיך, לקוסקוס? אבל כזה שיוצא טוב באמת?

 

מחפשת הרבה פעמים מתכונים באינטרנט ותמיד הוא יוצא לא ממש אדום, ולא סמיך..

 

אני אשמח אם יש למישהו.

תודה.

מה שעושה את המרק אדום*אשתו של בעלי*
זה התיבול.
שזה אומר-רסק עגבניות ופפריקה אדומה.
הסמיכות זה מהירקות בעיקר.
אם את רוצה עוד סמיכות,בצלוחית שימי 2 כפות קמח ומעט שמן,תערבבי יחד ותשפכי לתוך המרק..
זה יסמיך את המרק תוך דקות בודדות.
ויש לך מתכון?יפה ותמה


די מאלתרת...*אשתו של בעלי*
מטגנת בצל גדול פרוס
מוסיפה ירקות שונים חתוכים לקוביות-
גזר,דלעת,תפוחי אדמה,סלרי,כרוב,קישוא.
מערבבת היטב ומוסיפה מים.
לאחר רתיחה ראשונה מתבלת:
רסק עגבניות,מל"פ,פפריקה,אבקת מרק,מעט כרכום.
ועל אש נמוכה עד שהירקות רכים.
אדום אצלינו זה מהפפריקהיעל מהדרום
הרסק בעצמו גם מסמיךצעד בחול
אבל הסוד זה לא לשים הרבה מים
תפוחי אדמה אואמא גםאחרונה
אורז בפנים
יכולים להסמיך את המרק,בבישול ארוך
אנשים שמבשלים לשבת תוך שעה - בואו!!!כי לעולם חסדו
מחפשת רעיונות למאכלים שאפשר להכין מהררר לשבת.
ברמה של לחזור מהעבודה שעתיים-שלוש לפני שבת ויהיה מוכן בזמן...

לא משהו שדורש המון קניות.
יש לנו ב"ה הודו טחון, שעועית ירוקה, ירקות, פרגיות.
תנו לי את הכי קליל שלכם


תודה!
מתכונים מהיריםמתכונים בריאים

 

אורז עם ירקות בתנור

 

אנטיפסטי

 

סלמון בפסטו

רעיונות למאכלים על בסיס המוצרים שרשמת 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

לפי רשימת המרכיבים שרשמת , אפשר להכין :

☘️ קציצות הודו עם בצל וקישוא מתובלות.
לאחר ההכנה, ניתן להניח בסילאן טבעי, והטעם ישודרג מאוד
⁦☘️ ⁩פרגית במשרה של סילאן ותבלינים (ניתן לשדרג עם בצל, תפו''א/בטטה)
⁦☘️⁩⁦ שעועית ירוקה עם פטריות ובצל סגול (מוקפץ או אפוי בתנור) בתיבול קליל /מרינדה
⁦☘️⁩ סירות תפו''א ובטטה בעשבי תיבול/ תיבול אחר
⁦☘️⁩ פלפלים ממולאים בתערובת של הודו, אורז / בורגול/קינואה/ עשבי תיבול/ בצל
⁦☘️⁩ מרק ירקות עשיר עם קציצות הודו קטנות
⁦☘️⁩ אנטיפסטי
⁦☘️⁩ פוקצ'ה עם ירקות

בהצלחה 🙂
יש לך אפשרות לתבל מראש, ואז רק להכניס לתנור או לבשל בסיר?יעל מהדרום
לק"י

או לבשל מראש הכל ולהקפיא?
אף פעם לא הקפאתי, אז לא יודעת איך זה ייצא...כי לעולם חסדו
מה למשל לתבל מראש?
בעצם אם ההודו והפרגיות כבר קפואים זאת בעיה להפשיר, לתבליעל מהדרום
לק"י

ולהקפיא דוב.

השאלה אם יהיה לך כח בצאת הצום לעשות את זה:
להפשיר מראש, ואז בלילה לתבל את הפרגיות ולשים במקרר עד הבישול, ולהכין את העיסה של הקציצות, לעשות עיגולים ולמקרר עד הבישול/ כל דבר שתרצי להכין מההודו- לתבל ואז לבשל בשישי.
לא הבנתי..חיים של
את שואלת היום בשביל שבת?
אז ככה:חיים של
שעועית ירוקה עם צ'ילי סילאן מלח פלפל שומשום
הודו טחון- הייתי עושה פאי רועים עם תפוחי אדמה פרוסים דק ולא פירה שמצריך הכנה מראש
פרגיות - בתנור מתובל
וירקות...
אנטי פסטי?
והייתי עושה גם סיר אורז
איך מכינים פאי רועים?כי לעולם חסדו
תודה!
אינלי שמץ..חיים של
ככה:ופל לימון

1/2 ק"ג בשר טחון- הודו או בקר צורבים היטב תוך עירבוב לקבלת פירורי בשר

בינתיים קוצצים, 1 בצל, 2 גבעולי סלרי,2 גזר מוסיפים לבשר המטוגן

מתבלים במלח, פלפל שחור,טימין, 1 רסק עגבניות

1 כוס יין אדום יבש/חצי יבש

אפשר להוסיף אפונה קפואה

מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים

 

בינתיים מבשלים תפו"א ומכינים פירה עם מלח, שמן ו1-2 מצקות ממיי הבישול

 

כעת מרכיבים, את הבשר בתבנית חסינת אש, מעל את הפירה 

אופים ב- 200 מעלות עד שזהוב ויפה, בערך 30 דקות

 

 

פרגיות ממש קלאמא גם

רוטב דבש,שמן זית מלח פלפל לערבב

לשים בתנור,ושלא יתייבש

 

ברוקולי ובטטה

פרוסות בטטה וברוקולי בתנור, עם שמן זית ורוטב סויה

 

ועוף זה הכי קל

תוסיפי תפוחי אדמה,עגבניות,בצל, אפשר גם ערמונים

או כל ירק שתרצי בתנור

לקחת תבנית לשים את הפרגיות עם ירקות בתנור מלח ופלפלזוהרת בטורקיז

בסיר בצד לשים שעועית ירוקה במים.

 

הודו טחון לטגן קציצות, מלח פלפל, קצת פירורי לחם.

או לחיולפין לטגן את ההודו הטחון עם בצל במחבת,

להכין בצק ולשים בפנים את הבשר, כמו לחם בשר כזה

רעיונות..אני123
פרגיות עם בצל על מחבת.
את השעועית להקפיץ במחבת.

אפשר גם להכין עוף ותפוא בתנור .. אבל לא כתבת את זה בפרודוקטים שיש לכם (:
מנסה לעלות קישוררק טוב!
מתכון שעועית ירוקה פריכה בתנור | מתכונים צמחוניים | טעימאוד - מתכונים קלים שכיף להכין

חוץ מזה לניקי יש מתכון מהיר לשעועית ירוקה במחבת, משהו עם סויה. מצוין.

אורז (בלי שלב הברירה) זה רק לזרוק לסיר.

תפו"א אפשר לקלף מראש ואז רק לחתוך ולטבל.


פשטידת בשראמא גם
לטחון ירקות לערבב עם בשר וביצים ולתנור

אורז(אפשר על אותם ירקות שטחנת כבר למעלה)

ילדים בית ואני שביניהם: כדורי שוקולד תמרים ואגוזים
האופציה של קניית האגוזים
וואו איזה שירשור מעולה! עוקבת^כיסופים^
במקרים כאלה הכי כיף ארוחה בתבניתופל לימון
עם הטחון אפשרופל לימון
זה מלא זמןתמר
לגלגל את הכדורים. היא ביקשה מהיר
טיפ קטןCherryאחרונה
אוכל בתנור זה אחלה אבל לוקח הרבה זמן...
ממליץ, כשאין זמן, לבשל את הירקות/ פרגיות קודם ואח"כ להכניס להשחמה בתנור עם תבלון על בסיס שמן/ מרינדה.
בהצלחה!
הגיע בטעות חלב מרוכז,מה עושים עם היצור הזה?סמטאות
גלידה ביתיתאנונימיות
להקציף עם 2 שמנת מתוקה.
להוסיף איזה טעם שבא לך
עוגיות אוראו
בצק עוגיות
ריבת חלב
תותים
סירופ שוקולד
אוקי, זה שווה את המאמץ?סמטאות
ו2 שמנת מתוקה זה כמה?
כי יש כלמיני גדלים של אריזות
כן ממש שווהאנונימיות
2 שמנת של 250 מל
תודה!סמטאות
ואם אני רוצה בטעם שוקולד.
אינלי סירופ שוקולד,
שוקולד מומס או קקאו וסוכר יעשו את העבודה?
תעשי גנאש משוקולד ושמנת ותכניסי להקצפהאנונימיות
יותר מידי קצפת..נראה כבר, תודה!סמטאות
לא מאמין שאני מגיב כאן,חמדת66

אבל אני ממליץ ליחס של ארבעה-חמישה בגלל שהחלב מרוכז מאוד מתוק.

עשיתי פעם עם שוקולד מומס ושמנת (אם מכניסים רק שוקולד זה יתקשה בפנים ויהיה לא נעים). מה שיותר טוב זה לשים שתי כפות (אבל באמת לפי טעם) של ריבה מסויימת ולהוסיף חתיכות של אותו פרי. 

ארבע חמישה מה?סמטאות
שמנת-מתוקה,חמדת66

החלב מרוכז מאוד מתוק. מה שכן אם מגזימים לכיוון השש שמנות, אז היתרונות של החלב המרוכז במרקם פוחתות ואז זה כמו כל שמנת שתתקעי במקפיא, אז ארבע חמש זו הפשרה המומלצת (לענ"ד)

חולק עליךנחשון מהרחברון

ללא תוספות מתוקות 2 שמנות זה סבבה ממש.

עם תוספות מתוקות 3-3 וחצי גג

אחרת זה ממש מרקם פחות גלידתי

השאלה איך אתה מגדיר מתוק...חמדת66

אבל לא, לענ"ד בארבע יש אחלה מרקם גלידתי, ואפילו בחמש.

אבל הויכוח מיותר, אין בזה ביצים ואין בעיה לטעום תוך כדי ולהחליט.

גלידה! סטייל מגנום.הנורמלית האחרונה
אפשר להוסיף פנימה כל מיני דברים טעימים ולצפות בשוקולד מומס עם מעט שמן. לא הייתי מכניסה פנימה גנאש אבל כן נס קפה או קקאו
אוקי, תודה!סמטאות
הרבה דברים, למשל עוגת הגבינה הזאתופל לימון
לא מכינה עוגות גבינה, תודהסמטאות
תודה, אבדוקסמטאותאחרונה
יש לי מתכון לעוגת שוקולד מצויינת*אשתו של בעלי*
תודה, אבדוקסמטאות
מחפשת מתכון מוצלח לפאי רועים. תודה רבה!נפש חיה.
יואו של ניקי ב. בכמה שינויים קטניםנחשון מהרחברון

א להכפיל את כמות התפו"א פי 2 וחצי ולשים שכבה פירה שכבה בשר שכבה פירה.

ב לערבב בפירה ביצה או שתיים (כשהוא חם, לפני שמתקרר ולטרוף חזק שלא תהיה חביתה.

ג רק בששר טחון טרי ולא קפוא.

ד להוסיף לבצל המטוגן גבעולי סלרי קצוצים

 

יוצא סוף!!!!!!!!!

לא הבנתי איך. ...נפש חיה.
משתמשת במה שיש בבית
הנה ערכתי את המתכון של ניקינחשון מהרחברון

500 ג’ בשר בקר טחון

2-3 גבעולי סלרי
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

8 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

2 ביצים קטנות או אחת גדולה

מעט שמן זית

הכנות:

1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל והסלרי, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל והסלרי עד שמזהיב קלות  להוסיף את הבשר  לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות.,  להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. להוסיף את הביצה/ים כשהפירה חם ולטרוף טוב עד לקבלת עיסה חלקה. לשטח חצי  ממחית תפוחי האדמה על התבנית. לשטח את הבשר בתבנית על השכבה הראשונה של התפוחי אדמה, לשטח את החצי השני של הפירה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג. למרוח בשמן זית למעלה.

5. לאפות 30 דקות.

תזכה למצוות!!נפש חיה.
עשיתי כמו המתכון הזה עם קצת תוספותנפש חיה.
* את הפירה הקצפתי בעזרת מוט בלנדר (כעצת מישהי מפה) הוספתי להקצפה ביצה, אחרי סיבוב אחד נתתי קצת שמן זית ונתתי סיבוב נוסף.

* לבשר הוספתי מעט מטבוחה (סלט אדום) ואחר כך כשהתאחדה התערובת, פיזרתי אותה. על שכבת הפירה הראשונה.

* על שכבת הפירה השנייה חרצתי במזלג לקישוט, ובנוסף פיזרתי שומשום לקישוט.



ולבשר היו התבלינים שהשתמשתי: פלפל גרוס, מלח, פפריקה מתוקה, מעט ראס אל חנות, מעט חוויג'.
למחית הפירה- מעט חוויג' (הוסיף צבע חפירה) פלפל גרוס ומלח.
ואיך יצא?!?נחשון מהרחברון

בכללי זה מצוין להקציף פירה. אבל לא לעשות את זה במוט בלנדר המרסק אלא בראש המקציף. אם עושים עם החותך זה מוציא המון עמילן מהתפו"א והםירה דביקי.

מטבוחה נשמע אש צריך לנסות.

לא כתבתי לחרוץ? שומשום נשמע טוב

נחכה לשבת ונראה... מקווה שלא רק אני איהנה ממנונפש חיה.
ושמתי בבשר גם אבקת שום (לא היה לי שום אמיתי)
היי זה העצה שליברוקולי

 

אבל אני מקציפה במיקסר 

 

אלופה!!! ממש התלהבתי מהרעיוןנפש חיה.
אין לי מיקסר
אז עשיתי עם הבלנדר ... יצא מעולה לטעמי (נדווח אחרי שבת איך יצא)



יש לי תמונות כמעט של כל שלבי ההכנה של התבשיל
בתאבון! תהנו! אשת חילברוקולי


תודה רבה!נפש חיה.
תעלי תמונות!נחשון מהרחברון


כן הרסרנפש חיה.

קיבלת שבת בביתנחשון מהרחברון


למה? את כל הל"ט מלאכות זה לא עכשיונפש חיה.
פירוט יבוא במוצאי שבת או אם יותיר לי הזמן
הכל זה בשביל לקבל רגילה.נחשון מהרחברון

רק תמונה סופית זה רק שבת.

אבל בלי שאלות קיטבג. את סוגרת שבת בבסיס בלי שאר התמונות

מודה שלא הבנתי את ההקשר לסלנגיםנפש חיה.
לא נורא העיקר תשלחי תמונותנחשון מהרחברון


אז ככהנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' באב תש"פ 17:29
1. המלית-


2. הפירה- בסיום ההקצפה -


3. ההרכבה של הפאי ( בגלל שפחדתי שלא יחזיק מעמד הוספתי מעט פירורי לחם בתחתית)-



4. המנה בסיום, לפני אפייה-



5. הכלה יוצאת מהתנור-



ובפרופיל-



לכבוד שבת קדש
הייתה לי סייעתא דשמייא גדולה
פצצה ברוך ה'!נפש חיה.אחרונה
אני פשוט מכינה כך:אנונימיות
פירה מתבלת במלח פלפל קצת פפריקה

מטגנת בצל חתוך דק
מוסיפה בשר בקר
טיפה מלח
פלפל
פפריקה
ראס אל חנות/ בהרט
לפעמים קצת כורכום לא חייבים
לפעמים תלוי אם באלי שום כתוש טרי
מטגנת רק עד שמשנה צבע. לא יותר מידי

משטחת פירה בשר שוב פירה ולתנור עד שהפירה למעלה קצת קריספי ושחום יפה
תודה רבה!נפש חיה.
בעלי רוצה מג'דרה לסעודה מפסקתפה לקצת
אין לי מושג מה זה
הסתכלתי באינטרנט וראיתי שזה אורז עם עדשים

אז שתי שאלות-
מישהו פה יכול לתת מתכון טוב למאכל הזה?

ואפשר להכין את זה עם עדשים כתומות?
אין לי כח ללכת לקניות, זה מה שיש לי בבית
בגדול מג'דרה זה אורז ועדשים.נחשון מהרחברון

אפשר עם כל סוגי העדשים אני הכי אוהב עם ירוקות.

הכי חשוב שהמג'דרה לא תהיה יבשה אחרת זה בעסה לאכול אותה ובשביל זה צריך לטגן המון בצל מטוגן. (2-4 בצלים גדולים)

עדשים כתומות צריכות בישול קצר.

מטגנים המון בצל. מוסיפים אורז ועדשים (כתומות מכניסים ככה ירוקות ושחורות משרים לפני במים רותחים איזה חצי שעה)מים (אני שם כוס אורז כוס עדשים ירוקות ו3 וחצי כוסות מים) מללח פלפל כמון. מרתיחים מנמיכים אש לכ20 דקות ועוד עשר דקות כבוי.

בד"כ אני מוסיף חזה עוף או פרגיות מוקפץ. בגרסה הפרווה אפשר להקפיץ פטריות טריות או פשוט להוסיף שמנת חמוצה כשאוכלים.

מבשלים את האורז והעדשים ביחד?פה לקצת
העדשים הכתומות נראה לי צריכות פחות בישול מאורז, הן לא יתבשלו יותר מידי אם אשים ביחד?

זה בלי איזה רוטב? ככה יבש?
אז צריך עוד תוספת חוץ מזה?
כן. וכן זה בלי רוטב לכן צריך המון בצל מטוגןנחשון מהרחברון


שמתי באמת המון בצל, הוסיף מאוד. תודה!פה לקצת
המתכון המשפחתי שלנויראת גאולה
מבשלים כוס עדשים ירוקות עם 5 כוסות מים רותחים,
אחרי בערך חצי שעה-40 דקות מוסיפים לסיר 2 כוסות אורז ו2.5 כפות מלח, מבשלים עוד כעשרים דקות עד שנגמרים המים.
מבשלים בנפרד אורז ועדשים או קטניות אחרות שאוהביםט'
(אנחנו אוהבים מג'דרה עם אזוקי)
ומערבבים יחד. מעולה לפני הצום.

חפשי את המתכון של חן במטבח, הוא מצוין!הנורמלית האחרונה
הכנתי לפי המתכון שלה ויצא מעולה. תודה! לך ולכולם על התגובותפה לקצת
עדשים אדומות ואורז זה לא מג'דרהופל לימון

אפשר אגב להכין עם בורגול ועדשים

תקשיבי הכי קל!מיסטר דוםאחרונה
לוקחים עדשים של סנפרוסט ומפשירים במיקרו
2 בצלים מטגנים עד ששקוף 2 כוסות אורז 2 כוסות עדשים
מלח כמון כרכום מלא אבל מלא כוסברה קצוצה טובה 4 כוסות מים רותחים בערך 20 דק יוצא מושלם!!! אפשר גם שמיר אם את אוהבת
היינמאסמהפלונטרים!
מחפשת מתכון לפסטה חלבית משהו בלי שמנת תודה מראש
רוטב, מחממת אותו, במקביל מבשלת פסטה וכשהיא מוכנהנפש חיה.
שופכת עליה את הרוטב.


אפשר מתכון לרוטב?נמאסמהפלונטרים!
לא מצאתי, אבל בערך הבסיס: בצל קצוץ, קצת חלבנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' באב תש"פ 19:28
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' באב תש"פ 19:23
בערך כף- שתיים של קמח בשביל להסמיך את הרוטב
אפשר שום קצוץ
פטריות
מלח, פלפל לבן וקצת אגוז מוסקט אם יש.

קצת שמן
מים או חלב - לנוזל

מטגנת את הבצל מוסיפה שום (לשים לב שלא יישרף!)
עליו את הקמח והתבלינים נותנת לו מעט להתבשל
מוסיפה את הנוזל
מערבבת עד שמבעבע ומעלה אדים.
את יכולה לעשות עם רוטב אדוםחיות צבעונית
ולהוסיף גבינה צהובה או גבינה קשה אחרת מגורדת
אולי גם קצת חלב שלא יהיה סמיך מידי
לחמם חמאה עם שטה גרוסה, לשפוך על הפסטה המוכנהאם ל3+אחרונה