שרשור חדש
פציאליס בעקבות ניתוח מוחיעלאבז


המשךיעלאבז

שלום. לפני כ8 חודשים עברתי ניתוח מוח להוצאת גידול שבעקבותיו לקיתי בפציאליס שיתוקי בפנים. האם מישהו מכיר מישהו שעבר דבר כזה ואפשר לדבר איתו?תודה

רפואה שלימה!! ממליצה לשאול בפורום פעיל יותרתפוחית 1אחרונה
חלות מקמח מלא 100%בדויה123

יש לכם מתכון ממש טוב לחלות טעימות? מעדיפה לא לשלב קמח לבן...

ואין מיקסר...

 

 

אפשר להשתמש ב80%. אין פער משמעותי מבחינת בריאותמיקי מאוס
כן מבחינת האווריריות והמרקם.
אני מחליפה אחד לאחד מקמח לבן. אבל משתמשת במתכונים עם הרבה נוזלים ושמן מלכתחילה אז לא חוכמה.
מה שכן הכי חשוב זה סוג הקמח. תנסי חברות שונות עד שתמצאי מה יוצא טעים.
אני מכירה את בר ולחם והקמח של יצהר וכמובן רובינפלד ממש מעולים
חלות מעולות בניחוח זעתרופל לימון
מתכון לחלהרויטל.

בבקשה העתקתי את זה:

 

  • 1 קילו קמח מלא (או קמח 70%, להשיג בחנויות טבע)
  • 3-6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים (30 גרם)
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 2- 1/2 2 כוסות מים פושרים- לא חמים מדי!
  •  
  • ביצה להברשה
  • שומשום, גרעיני חמניה, פרג וכו'..
  • מספיק לבערך 4-5 חלות בינויות

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את החומרים היבשים בקערה- יש לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח (זה הורג אותם), לכן מערבבים את המלח והשמרים כל אחד בפינה אחרת, עם קצת קמח, ורק אז מאחדים את הכל.
  •  
  • 2. מוסיפים את הביצים והשמן, ואז לאט לאט את המים, תוך כדי לישה. אפשר ללוש במיקסר ואז מספיק 2 כוסות. מוסיפים לפי העין- הבצק צריך להיות רך מאוד ואפילו דביק, זה סוד הקסם שלו- גורם לחלות להיות רכות אע"פ שהן מלאות..
  •  
  • 3. משהים להתפחה מכוסה, במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.
  •  
  • 4. קולעים את החלה בידיים משומנות כי הבצק דביק, מתפיחים שוב כחצי שעה.
  •  
  • 5. מחממים תנור ל180 מעלות, מברישים את החלות בביצה ומפזרים מה שאוהבים מעל. אופים כ40 דקות, עד שהחלות מזהיבות(אפשר לבדוק מלמטה).

 

  •  

 

למה צריך מיקסר?shaer
אין כמו ללוש בידיים ...להרגיש את הבצק ...לגבי מתכון יש לי מתכון מעולה
כשאני לשה בידיים לא יוצא כמו המיקסר מעניין לך זה אותו הדבררויטל.


נכון. בידיים יותר טוב פחות קלנחשון מהרחברון

/

זה תלוי כמה זמן לשים בידייםיעל מהדרום
לק"י

אני בידיים לשה פחות זמן כי אני מתעייפת מזה, ואז נראה לי שיוצא פחות טוב.
הגיונינחשון מהרחברון

לי זה סוג של תרפיה.

ותלוי באחוז הנוזלים בבצק.

אבל... יוצא יותר טעים ויותר מדוייק לדעתי.

לא השתמשתי במיקסר אף פעם ללישה אז לא יודעת לענותshaer
אשמח למתכון בדויה123


כשצריך ללוש כ- 10 דקות במיקסרופל לימוןאחרונה

אני מעדיפה לא להמיר ללישה ביד... ארגיש את הבצק בקליעת החלות

ברוקולי איפה את?בוקר אור
חיכיתי שתפתחיברוקולי
חחבוקר אור
אז קדימה חברים
מה מבשלים לשבת??
רגע פתחתי שירשור עם שאלה רצינית. תגיבו שם!נחשון מהרחברוןאחרונה
מתכון לקציצת מחשי!!!!בבקשה!!!!קציצת מחשי


יעל תוכלי לשתף במתכון??קציצת מחשי


אין לי מושג. ובכל מקרה לטרולים אני לא עוזרתיעל מהדרום
הכל טוב! ⚘יעל מהדרום
תוכלי להגדיר "טרול" ?קציצת מחשי


איך זיהית שהיא טרול?*אשתו של בעלי*
מפורום הריון ולידהיעל מהדרום
סליחה אבל מה המשמעות של טרול?אני מושלמת
מישהו שמטרתו להתסיס ולהפריעיעל מהדרוםאחרונה
היי, שולחת לפי מה שסבתי מכינה .. אני גם מכינה יוצא סוףףמותק 27
מתכון לקציצות מחשי

בשר טחון מוסיפים-
בצל מטוגן
עגבניה קצוצה
תפו"א שלוק- מועכים לפירה ומוסיפים
פטרוזיליה
כוסברה
כרפס
3 פרוסות לחם
2 ביצים
תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה, כמון, ראס אל חנות, מעט קינמון.

לערבב היטב, שהתבלינים יטמעו בעיסה
ליצור כדורים של קציצות.

לקלף תפוא, לחתוך לפרוסות דקות ממש, בכדי לצפות את הקציצה משני הכיוונים.
לוקחים כדור קציצה אחד ביד, ושמים 2 פרוסות של תפוא דקותמשני הכיוונים, טובלים בביצה ולאחר מכן בקמח..

מטגנים...

זהו..

לשבת, אני מכינה רוטב ושמה בפנים את הקציצות, יוצא סוף...
נשמע קל להכנה וטעים....אני מושלמת
איך לאכסן בצל מדי פעם זה מתקלקל לירויטל.


איך את מאכסנת בדרכ?פרח-אש


אני שמה במטבח בסלסלה פלסטיקרויטל.


ראיתי לא מזמן בטלויזיה*אשתו של בעלי*
שאומרים לעטוף בנייר כסף כל בצל בנפרד בכדי להאריך את חייו.
ולהרחיק אותו מתפוחי אדמה ..
תודהרויטל.


לא להשאירCherry
בתוך שקית הקניות,
לוודא שאין נוזלים/ לחות באיזור הסלסילה
תודה לךרויטל.


מאחסנת במקרראם_שמחה_הללויהאחרונה
למה העוגה נופלת לי?ח ת ו נ ה
בזמן האחרון כל פעם שאני מכינה עוגה בחושה היא נופלת ודחוסה במרכז ועולה ואברירית בקצוות.
למה זה ככה?
מה לעשות כדי שזה לא יקרה?
לא לבחוש יותר מידיט'

לשים כמות מדויקת של אבקת אפיה

לא לפתוח את התנור לפני הזמן

 

עוגה שבעבר הצליחה לך?ופל לימון


אולי בעית טמפרטורה בתנור? זמן אפיה?ופל לימון

העוגה נופלת באמצע כי לא הספיקה לתפוח ולהיאפות, בצדדים לטענתך היתה גבוהה ואורירית ואילו החלק האמצעי שנצרך ליותר זמן לא הספיק להיאפות.

היא תופחת ועולה יפה, וממש בסיום האפיה נופלתח ת ו נ ה
בכל זאת , מה שינית?ופל לימוןאחרונה


בנוסף למה שכתבו לך כבראנונימיות
לפעמים עוזר חום יותר נמוך ליותר זמן.
תבדקי שחום התנור אחיד
אני שמה על טורבו. זה אמור להיות אחיד.ח ת ו נ ה
תנסי לא על טורבו אלא חום עליון תחתוןבטעות נכנסתי
כתובו לך מעולה, הייתי מוסיפה לא לפתוח את התנוררויטל.
עבר עריכה על ידי רויטל. בתאריך כ"ט באב תש"פ 11:01

ולנסות תנור אחר.

לערבב בעדינות וכמה שפחות, רק עד שהיבשים נבלעים ברטוביםהשם בשימוש כבר
לבדוק חום עליון תחתון, יתכן שאחד מהם לא עובד כמו שצריך.קראנץ שוקולד
עוד כמה דקות אפיהCherry
מתי לדעתכם הכי כדאי להכין...שומרת סוד
עוגה בחושה עם ציפוי קצפת לאירוע ביום שלישי...

ועוגת מספרים של בצק פריך עם קצפת ושוקולדים
עוגה בחושה אפשר יום שנימצפה להריון.
וקצפת לשים ביום שלישי
עוגת בצק פריך, אפשר להכין בצק פריך יום שני
ולזלף יום שלישי
עוגת מספרים של בצק פריך עם קצפת ושוקולדיםרויטל.


ציפויים מסוגים שונים*אשתו של בעלי*אחרונה
כדאי ברגע האחרון
היי,מישהי ניסתה לאפות עם קמח שקדים?ח.צ.גנט
אשמח לטיפים
לאפות מה? בצק שמרים? בצק פריך?ש.א הלוי

עבור בצק פריך הוא מעולה

בצק שמרים לא ניסתי, לא חושבת שזה יעבוד.

אני מתעסקת קמח שקדים הרבהמתכונים בריאים

 

מה בדיוק את רוצה להכין?

מחפשת מתכון לעוגות ועוגיותח.צ.גנט
תודה
בגדול הוא לא יכול להחליף קמח אחד לאחד. עדיף לערבב עם עוד קמחמיקי מאוס
כי הוא בעיקר שומן וכמעט בלי עמילן.
כן יכול להתאים במתכונים שבהם הקמח הוא לא המעמיד כמו למשל סופלה ועוגות על בסיס הרבה ביצים וכדו

בהנחה שהמטרה שלך היא תחליף קמח ללא גלוטן שיותר בריא מקורנפלור אני ממליצה לערבב אותו עם קמח קינואה וקמח טפיוקה ליצירת קמח יותר עמילני שיחזיק את העוגה
מטעמי בריאות אני חייבת לעבוד רק איתוח.צ.גנט
כן בעיקר בפסח זה ממש מעולה.רויטל.
עבר עריכה על ידי רויטל. בתאריך ד' באלול תש"פ 11:01

כמובן שאם אין קמח הברכה היא שהכל ובסוף אם אוכלים שיעור בורא נפשות.

אצלינו בבית משתמשים הרבה בקמח שקדיםשירה????
בעוגיות ועוגות כי אני רגישה לגלוטן, זה אחלה תחליף משלבים את זה עם עוד קמח וזה מעולה
מתכונים עוגות קמח שקדיםמתכונים בריאים

 

ניתן לאפות בתנור לא חייבים דווקא במיקרוגל בערך 20 דק' או עד שמכניסים סכין ויבש

 

עוגות אישיות חמאת בוטנים ושוקולד 

 

 

עוגת שוקולד 

 

המרת חלק מהקמח לקמח שקדים עם או בלי תוספת קורנפלורופל לימון

תתן בצק פריך יותר וטעים יותר לטעמי.

 

 

כשנשארים לי חלבונים אני מכינה עוגה מחלבונים וקמח שקדיםופל לימון
בראוניז ללא גלוטן עם קמח שקדיםופל לימוןאחרונה
אשמח להמלצות על מיקסר איכותי וגדולבארץ אהבתי
להכנת בצק משני קילו קמח, כמה פעמים בשבוע. ושיהיה חזק.
היה לי עד מיקסר של סאוטר, התקלקל לנו היום, אחרי 4 וחצי שנים של שימוש (ומההתחלה לא הייתי מרוצה ממנו, מכמה סיבות).
לאמא שלי יש את אותו מיקסר כבר עשרות שנים (של בוש, שהמערבל מלמטה). לא יודעת אם עדיין מוכרים אותו, והחיסרון מבחינתי הוא שזה לא נוח לשטוף אותו. אבל אם הוא היחיד האיכותי אז אלך עליו (לא יודעת איזה דגמים מוכרים היום, מן הסתם הדגם שלהם בדיוק כבר לא נמכר).
אשמח לשמוע על מיקסרים טובים ששורדים הרבה שנים.
קנוודאין לי הסבר

לאמא שלי יש מאז החתונה(עוד מעט 30 שנה)

לא נראלי מייצרים את הדגם הזה אבל זו חברה טובה...

הבנתי שלעומס של שמרים בכמות כזאת עדיף בוש. לי יש קנוודירושלמית טרייה

קנווד מייג'ור, הגדול, והוא עושה שני קילו קמח, אבל לא יודעת כמה ישרוד עומס של פעמים בשבוע.

את פותחת מאפייה?

אנחנו לא קונים לחם כמעט בכלל, רק מכינים בביתבארץ אהבתי
אז זה לפחות פעמיים בשבוע, לפעמים יותר.
תודה!
שקלתם לקנות אופה לחם?סמטאות
אני אוהבת לאפות בעצמי...בארץ אהבתי
מרוויחה הפרשת חלה, אני יכולה לשחק עם הצורות של הלחם, לגוון עם אפשרויות שונות. לא ניסיתי אופה לחם אבל נוח לי ככה... תודה!
אפשר לעשות את זה גם באופה לחםרק טוב!
אולי חוץ מעניין ההפרשת חלה שזה פחות מוצלח.

אני רק לשה ומתפיחה באופה (יש תוכנית שמיועדת לזה) ועושה עם זה חלות, לחמניות, פיצה, פוקאצות...
אז מה היתרון שלו על פני מיקסר?בארץ אהבתי
נשמע לי פחות נוח להכין כל פעם בצק קטן, מאשר פעם בכמה ימים בצק גדול...
זה ממש תלוי בצרכים האישיים. מפרטת מבחינתירק טוב!
מבחינתי היתרונות:

אין כמעט כלים לשטוף. התבנית יוצאת ממש נקיה.

מתאים גם למטבחים פיצפונים שאין מקום למיקסר, כי אפשר להפעיל בנוחות על כיסא או על הרצפה. או בחדר אחר, ולא עושה שום ליכלוך מסביב.

כמות קטנה, אז פחות התעסקות, נכנס בנגלה אחת לתנור. וכלום עבודה כמעט.

ילדים שקצת מתורגלים בעבודה במטבח יכולים לעשות את הכל לבד, עד ההכנסה לתנור.

מתאים בדיוק ללישה, שיטת 'שגר ושכח'... עובד בשקט בלי שצריך לעמוד לידו ולהחליט מתי נגמרת הלישה.

דואג גם להתפחה.

נותן לך זמנים מתי הבצק יהיה מוכן. אם כי בחורף במיוחד אני יודעת שזה לא מספיק, ומשאירה את זה עוד במכשיר עד שאני מרוצה מהתפיחה.

וכמובן, למי שמתאים, אפשר לאפות לחמים עם שלל תוספות, לקום בבוקר ללחם טרי ובריח נהדר.
יפה מאדרויטל.


נשמע בהחלט מעניין...בארץ אהבתי
ותודה על הפירוט!
נקאה לי שאני כבר רגילה לשיטות שלי, ויהיה לי קשה לוותר על הפרשת החלה כמה פעמים בשבוע...
אבל אולי אשקול שוב, זה באמת נשמע מעניין...
אם מכינים עם התוכנית של האופה, יוצא בסוף לחם פרוס? או שצריך לפרוס ידנית?
צריך לפרוס לבד.רק טוב!
אם את עושה הפרשת חלה כמה פעמים בשבוע, אני בספק אם זה יתאים לך. אני עושה חצי קילו כל פעם. עושה בערך פעמיים בשבוע. לפעמים שלוש.
יוצא לי כ17 לחמניות קשר בינוניות (עושה קמח מלא 80 אחוז אז זה יותר משביע מלחם לבן)
הבנתי, נראה לי שבאמת פחות יתאים...בארץ אהבתיאחרונה
כבר התרגלתי לשיטות שלי, ולכמות גדולה של לחם זה נראה לי באמת יותר טרחה להכין כל פעם קצת.
הקנווד הגדול מעולהרויטל.


בבקשה תביאו לי מתכון לקינואה אבל בריא,תודה רבה.רויטל.


בבקשהחצילוש
שמה כוס קינואה מסוננת בסיר, מוסיפה קצת שמן ומערבבת כחצי דקה, לאחר מכן מוסיפה 2 וחצי כוסות מים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, מכסה ונותנת להתבשל עד שמוכן.. אני אוהבת להכין בנפרד ירקות מוקפצים סיני כזה ולערבב יחד כשמוכן. בתיאבון.
תודה רבה ישר כוחרויטל.


תודה רבהרויטל.


אני מתחילה בבצל מטוגן, ממש משמעותי לטעםאם לשתיים
מוסיפה את הקינואה, מתבלת, לפעמים מוסיפה גזר מגורד, לפעמים עדשים כתומות. מטגנת קצת ומוסיפה שתי כוסות מים על כל כוס.
זמן הבישול כעשרים דקות.
תודה רבהרויטל.


אני אוכלת (ומכינה) קינואה רק בממולאים🙈נפשי חמדה
תודה רעיוןרויטל.אחרונה


לא ידעתי אם לכתוב את כאן או במקום אחררויטל.

שאלתי היא: איזה תנור אפיה 2 תאים הכי מומלץ?

אני מתכוונת תנור עם גז רגיל. תודה לעונים.

לנו יש של סאוטר ואני מרוצהאנונימית 50
אצלנו קצת פחות משנה
תודה ישר כוחרויטל.


אני לא מרוצה בכלל-הגיע עם תקלה מהמפעלליבי ער
החימום בתא התחתון לא אחיד ובצד אחד שורף.פעמיים הגיע טכנאי החליף תיקן מה שתיקן
ולא ממש עזר
גם היתה תקופה שהלהבות לא עבדו
עכשיו רק אחת לא..

קניתי בגלל המלצות כאן והתאכזבתי
איזה יש לך?חיים של
לא זוכרת בדיוק..סאוטר 2 תאים.ליבי ער
קינגרויטל.


תודה לךרויטל.


לנו דלונגיחיים של
הוא ממש חדש אבל בינתיים מעולה
הבעיה שהוא קצת יקר..
תודה לךרויטל.


לי יש דלונגיחן,
2 תאים
עוד מעט כבר 10 שנים
מרוצה ממנו ממש
ישר כוח תודהרויטל.


לי יש של בקו. ואני מאוד מרוצהואילו פינו
תודה לך,הבקו אופה טוב?רויטל.


אני מאוד אוהבת את הביצועים שלו.ואילו פינואחרונה
עוגות מיוחדות 🍰תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

מכירים מתכון לעוגה מיוחדת ומוצלחת , כזו שהכנתם כמה פעמים או שאתם מכינים בזמנים מיוחדים ?

אתם מוזמנים לשתף ולתת השראה לכלל הגולשים 🙂

תודה מראש לכל העונים !!
אחת הטובות שהכנתי בטעמים שונים ובציפויים מהממיםט'
יווו איזה מושקעות. לי אין סבלנות להתפצ'קן ככה אמא יקרה לי*


עוגת מוס!!אין לי הסבר

האמת אני די ממציאה אותה כל פעם...

בעיקרון הבסיס מכינה עוגת שוקולד נמוכה כלשהי בתבנית עגולה

כשמתקרר מכינה מוס מ1וחצי ריץ', חבילת שוקולד מומס ורבע כפית מלח,

שמה מעל ומיישרת.

ציפוי מכינה מהחצי ריץ' שנשאר וחבילת קוקולדת.

 

בד"כ אני עושה עיטורים עם הטיפות האחרונות של הריץ', או ששומרת קצת מהקצפת שהכנתי(לפני שהפכתי אותה למוס)

 

תמיד מתלהבים כי זה יוצא כמו עוגת קונדיטוריה...

מרשימה וטעימה - טירמיסוופל לימון
וגם זו טובה, מורידה שמנת אחת מהשכבה האמצעית.השם בשימוש כבר
בבקשה גם קלה להכנה וגם לא נשאר פירור.רויטל.
עוגיות שושניםחיים של
זה לא כזה משו וואוו
אבל אנחנו מכינים אותם רק לחגים
אז זה מיוחד..
אפשר מתכון בבקשה?יעל מהדרום
עוגיות שושניםחיים של

טירמיסו, טריקולד, פאי לימון או פקאן, גבינה ניו יורקיתאנונימיות
אלא האנובות עלי. יש מלאאא. בעיקר מוסים לסוגיהם
אפשר מתכון של גבינה ניו יורקית?חיים של
וואי שכחתי לענות. כן, בטח.אנונימיות
גבינה ניו יורקית-


קודם מכינים את התחתית-
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 ג)
2 כפיות שטוחות א. אפיה
שליש כוס סוכר (70 ג)
שקית סוכר וניל
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
4 חלמונים.

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים בפולסים קצרים במעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים שנית עד לקבלת בצק פירורי. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים לתנור ל10-20 דקות עד להזהבה. ( לרוב נשאר לי בצק)


לשכבת הגבינה-
רכיבים:800 ג גבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
כוס וחצי סוכר (300 ג)
כפית וחצי תמצית וניל אמיתית.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 חלמונים
כף מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:
שמים את הגבינה במערבל מזון ומתחילים להקציף.
מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף דקה שתיים. עד שמתקבל מרקם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל הביצים והחלמונים זה אחר זה ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד מעט.
יוצקים לתבנית על הקלתית האפויה ואופים כ60 דקות פחות או יותר עד להזהבה קלה בחום של 150 מעלות.
לפעמים צריך תבנית אידוי. לי הלך יותר טוב בלי.
משאירים קצת זמן בתנור מכובה.

לציפוי שמנת-
רכיבים- 
גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר.

לערבב היטב 
למרוח על העוגה אחרי שהיא התקררה. ולהכניס לתנור ל10 דקות עד לקבלת ציפוי לבן מוצק וחלק.

מקררים את העוגה ושופכים את רוטב פירות היער סמוך להגשה.

לרוטב פירות יער-
3 חבילות קטנות של תערובת פירות יער קפואים
1/2 כוס מים עם שתי כפות קורנפלור.
חצי כוס סוכר (לפי הטעם מוסיפים עוד)
2 כפות מיץ לימון.
ממיסים את הפירות הקפואים לחלוטין.
מוסיפים את הלימון והסוכר ומרתיחים
מוסיפים את המים והקורנפלור עד להסמכה.
בתיאבון
תודהחיים שלאחרונה
עוגת גבינה בצק עוגיותהנורמלית האחרונה
מהבלוג בצק אלים.
פאי לימון של ניקי.
דג אמנון עם פסטו- זה טעים?אם ל3+
מחפשת גיוון מפפריקה-עגבניות-פלפלים
או כמון-כרכורם
לא יודעת , אף פעם לא טעמתי, צריך להוסיף עוד משהו חוץ מהפסטו?אם ל3+
למושט יש תכונהמופאסה
שלא משנה איך מתבלים אותו, הוא יוצא טעים

פסטו כל שכן, מעולה
ידעתי שעשיתי נכון כשתייגתי, גם אני למדתי מהמשפטים שלךנפש חיה.
עם פסטו ביתי כןברוקולי
עם קנוי לא לטעמי
ממש תלוי איזה קנויבטעות נכנסתי
אלו שלא בקירור ברור שלא טעימים יש להם גם צבע ירוק זית..., אלו שנמצאים במקרר לרוב טעימים
עם פרוסות לימון ללא הקליפה והגרעינים יוצא מעדן.רויטל.


טעים טעים טעיםבעוז וענווה!
טעים מאוד !! מתכון פסטו בזיליקוםמתכונים בריאים

 

אצלנו עושים גם עם אמנון וגם עם סלמון ויוצא טעים מאוד

 

תודה!אם ל3+
ננסה ןנראה איך יצא
בהחלט, אפשרCherry
לנסות גם תיבול על בסיס חרדל דיז'ון ודבש, עם סלמון יוצא מעולה, אמנון לא ניסיתי
תודה לכולם, יצא טעים!אם ל3+אחרונה
מרחתי פסטו והנחתי פרוסות לימון
גם הילדים אכלו
קנינו בסופר קמח לפסטה. יודעים אם יש דרך לנפות אותו?חילזון 123

הגרגרים שלו גדולים כאלה...וזה לא עובר בנפה הרגילה

אפשר לנפות בנפה של סולתHBאחרונה
או (אופציה פחות עדיפה אבל אם אין ברירה זה מה שאפשר לעשות) לשטח על מגש ולחכות כמה דקות, אם זה מותלע רואים כלפי מעלה את החרקים יוצאים או שרואים התגבשות כזו של הקמח
רעיונות למאכלים קלילים שאפשר להכין עם חזה עוף?שנזכה לשמוח
רעיונות*אשתו של בעלי*
* סלט חזה עוף(לאחר צליית החזה,חותכים למלבנים/ריבועים ומוסיפים לסלט חסה,מלפפונים,גזר מגורד ומתבלים...)

*צולים חזה עוף ומוסיפים ליד פחממה כלשהיא.
(פירה/תפו"א/אורז/פסטה).

*חזה עוף ממולא בשר טחון/פרגיות.
להקפיץ קוביות או פרוסות חזה עוף במחבת עםבעוז וענווה!
סויה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. אפשר גם עם בצל מטוגן.

חזה עוף מוקפץ עם נודלס וירקות.
מאכלים עם ח. עוף 🍗תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהמשך לרעיונות שכתבו הגולשים לפני, ניתן להכין גם :

🍗 ח. עוף במילוי פירה מתובל -
חוצים גוש לחצי (אך לא עד הסוף), כך שתיווצר צורת V.
ממלאים בתערובת פירה, טובלים בקמח, ביצה ופירורי לחם מתובלים ומטגנים.

🍗 גליל עוף פיקנטי-
משטחים חתיכה של ח. עוף, מורחים בממרח פסטו/ מיונז פיקנטי / ממרח אחר שאוהבים, מניחים מעל פרוסת פסטרמה, מגלגלים לגליל ונועצים קיסם.
ניתן לאפות בתנור או לצלות על מחבת עם מעט שמן.

🍗 תבשיל עוף קרמי פיקנטי -
בתבנית תנור, מניחים נתחי עוף, קוביות תפו''א, בצל, שום (כתוש או קצוץ), מלח, פלפל לבן, קרם קוקוס ללא תוספים ורוטב צי'לי מתוק (ניתן להוסיף מעט מים לתערובת).
אופים בתנור עד להשחמה של המרכיבים ולצמצום של הרוטב.

בהצלחה !!
רעיונותאנונימיות
מוקפץ עם ירקות ונודלס/ אטריות אורז
צרוב על מחבת עם תבלינים (רעיונות לתבלינים: בצל מטוגן וכורכום, צילי מתוק, מלח פלפל פפריקה, שמנ"ז שום פטרוזיליה, קרם קוקוס מלח ופטרוזיליה, מייפל, רוטב ברווז)
שניצלים
חזה עוף ממולא
קוביות ברוטב אדום כתוספת לאורז
הלוך טוב עם קישואים או בטטהרויטל.


קציצות עוףתפוחית 1
חזה עוף על המחבתופל לימון
חזה עוף - ארוחה מהירהופל לימון
מנה מדהימה מהמטבח האסיאתיופל לימון
מוקפץ הולך?ופל לימון

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

 

רכיבים:

 

1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל וחתוך לפיסות בגודל 3-4 ס"מ

 

לבלילה:

3 כפות רוטב סויה

2 ביצים

¾ כוס קורנפלור

חצי כפית מלח

קורט פלפל לבן

 

מכניסים את פיסות העוף לבלילה ומניחים לספיגת טעמים לשעה

מטגנים את הפיסות בשמן חצי עמוק להזהבה

ומניחים בצד

 

ירקות: 
(את הירקות אני בוחרת לפי העדפת בני הבית, 
אתם כמובן יכולים לכלול גם פלפלים חתוכים לרצועות

פרחי ברוקולי,אפונה ומה שבא)

 

1 בצל חתוך לשמיניות

3 שיני שום קצוצות

2 גזר פרוסים לטבעות דקות

1/4 כרוב חתוך לקוביות

1/2 סלסלת נבטים סיניים

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות עבה

 

2 כפות סוכר חום

1/3 כוס סויה

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כף קורנפלור מעורבת ב- 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים בווק כף שמן ומתחילים בטיגון שמיניות הבצל והשום

מוסיפים את הגזר והכרוב מקפיצים ומערבבים כ- 5 דקות

כעת מוסיפים את הפטריות והנבטים, מערבבים ומטגנים עוד 3-4 דקות

מוסיפים את חזה העוף המטוגן, מערבבים

ומתבלים ב 2 כפות סוכר חום , סויה וצ'ילי המתוק.

מערבבים עוד 2-3 דקות 

ארוחה שלמה בסיר אחד- פתיתים, אפונה וגזר וקוביות חזה עוףאמא יקרה לי*


שיפודים כמובן 😋תהלליאחרונה
עוגה דלת שומןמישהי-אנונימית
שלום, גילו לי אבנים בכיס מרה אז צריכה לאכול אוכל נטול שומן או רק עד 5 אחוז שומן..
מחפשת נואשות מתכון לעוגה בלי שמן ובלי ביצים או עם מעט מאוד שמן... מישהו מכיר אולי..
ובכל אשמח לרעיונות טובים למתכונים טובים למצב הזה כדי לא להשאיר רעבה!
אולי עוגת שמרים?אם ל3+
להכין בצק עם מעט שמן ובלי ביצים
ולמלא בממרח תמרים
קודם כל באסה!הנורמלית האחרונה
פעם אפיתי עוגת גזר ושכחתי לשים שמן והיא יצאה ממש סבבה, אז אפשר לנסות. יש גם תחליפים לביצים בעוגות.
היי, אני ממש מזדהה וחיבוק גדול!!טארקו
עברתי את זה ממש לא מזמן
זה קשוח ממש
יכולה לעודד אותך שזה עובר אחרי הניתוח. יש החלמה של שבועיים בערך ואז חוזרים להיות בנאדם בלי לפחד מהתקף פסיכי כל רגע...

לעניין- אני הכנתי עוגות/עוגיות עם רסק תפוחים ורק עם חלבונים(זרקתי כמויות של חלמונים בתקופה הזו וזה היה מבאס קצת אבל היה עדיף לי..)

כאלה שניסיתי ועבד טוב:
-עוגיות קוואקר עם צימוקים/חמוציות. עם 0 שומן(רסק תפוחים, וחלבונים)-טעימות וגם משביעות!
-עוגת שוקולד עם קקאו דל שומן, רסק תפוחים וחלבונים
-עוגת רסק תפוחים, נראלי שמתי חלבונים כי הרגיש לי מוגזם להחליף הכל ברסק תפוחים. גם 0 שומן.

חוץ מזה מבחינת אוכל, הכנתי מתכון של פיתות שהוא בלי שומן בכלל וממש ממש טעים.
ואז עשיתי ממנו גם ערייאס עם הודו טחון(חזה, הוא יחסית דל שומן). גם חזה עוף זה סביר.
אכלתי הרבה פסטה, היא בלי שומן.
בקטשופ אין שומן בכלל. גם בסויה, בצ'ילי תלוי בחברה.
עשיתי רוטב חלבי עם לבן/יוגורט/גבינה 3%
מהבצק של הפיתות יצא לי להכין גם מאפים ממלאים כאלה ועוגת שמרים. יצא קצת יבשושי אבל גיוון קצת.
אידתי בצל במים והוספתי רבע כפית שמן לסיר גדול של בצל, רק בשביל הטעם המטוגן.
בכללי בהתחלה היה לי קשה והאוכל יצא מגעיל ואחכ הצלחתי להכין אוכל דיי טעים
סלטים- הכנתי כמו מטבוחה אבל בלי שמן, יצא סביר. הכנתי כרוב צלוי עם סויה- יצא להיט ואנחנו ממשיכים להכין!. חצילים בתנור בלי שמן יצאו פחות מוצלחים, שתדעי.. אבל אם אחכ עושים אותם ברוטב כמו מוסקה, אז זה סבבה.
תפוא בלי שמן אפשר להכין במיקרוגל, יוצא נחמד.
אורז יצא לי עיסה בלי שמן אבל אולי לא הכנתי נכון.

אם משהו מפה מעניין אותך, תכתבי ואכתוב לך ספציפית איך.

מוזמנת בשמחה להתייעץ בפרטי גם! זה ממש מורכב ואשמח לעזור מנסיוני.. הוציאו לי כיס מרה לפני חודשיים בערך.
קודם כל רפואה שלמה אמןרויטל.

בלי שום קשר תה בבונג(קמומיל) מאוד עוזר להמיס אבנים בכיס המרה,

הכוונה תה חזק אולי בעזרת השם יקל עליך,שווה לנסות.

בקשר לעוגה אפשר ללא ביצים ושמן,תסתכלי באתר מתכונים 

של 10 דקות.

יש לי מתכון לבצק לחלות/ פיתות בלי שמן. יוצאות אווריריות וטעייעל מהדרום
לק"י

אכתוב אחר כך בלי נדר.
מתכונים לעוגיות שוות? אחי חוזר לישיבה וצריך ציודסמטאות
ההמלצה הקבוע שלי בכאלו מקרים היא עוגיות ספירלההנורמלית האחרונהאחרונה
מתכון של בישול בזול בישול בזול: עוגיות ברמות
יוצאות המון עוגיות מהמתכון הזה, ככה שזה מעולה לאספקה לישיבה.
כובאנהshaer
אשמח למתכון על בסיס שמן זית ..כמה זמן אפייה וכו
תודה רבה
נשמה!!*אשתו של בעלי*
כובנה עושים עם מרגרינה והמון!!!
עם שמן זה יוצא טעים לא פחות..לא יודעת אבל עם שמן זיתנקודה טובה
איזה טעם יהיה..

בכל אופן, אני מכינה לפי העין, ככה שמתכון אין לי
יש גם עם שמן זית ....shaer
לדעתי לא נכון להגיד את זה בצורה גורפתבעוז וענווה!
אנחנו תימניים מהבית, ובכל המשפחה שלי אין מישהו שעושה כובאנה עם מרגרינה. אפשר לעשות גם בלי מרגרינה וזה יוצא פצצה פצצה
אם כבר, עם סאמנהנפשי תערוג
כמו שכתבו כאןאיכה
לא חייבים בכלל מרגרינה.

הסבתא התימני שלי מכינה בלי, ויוצא לה טעים ממש!

לא נראה לי אכלתי פעם עם מרגרינה..
אנחנו עושים עם שמן קנולה ויוצא מעולה!פה לקצתאחרונה
דווקא שמעתי על שמן זית...binbin
לא יודעת איך הטעם, תמיד אפשר לנסות ;) חמותי עושה עם שמן קנולה.
אני מאמינה שתפקידו נכנס כשאת פותחת את הבצק, מורחת שמן זית, לא בהגזמה, ומגלגלת...
כמו עם החמאה/מרגרינה...
אותו זמן אפייה
בטח שאפשר עם שמן זית לעשות הכל רגיל.רויטל.


והפעם - בטטה (מדיי פעם הפורום פה עוזר לי להבין יותר על כלbinbin
מיני ירקות/מאכלים)

איך הכי נכון לאחסן? קניתי בראשון וחלק רקובות
כרגע הם בסלסלת הירקות ליד התפוחי אדמה והלימונים
ליד התפוחי אדמה אמור להישמר היטב לתקופה ממושכת.קרן-הפוך
ככה אני שומרת. באותו מדף במזווה.

לימונים אני שומרת במקום אחר.
אולי הלימונים גורמים לזה, אזיז משם.. תודהbinbin
בסלסלת הירקותיראת גאולה
איני יודעת אם הבטטות צריכות חושך בדומה לתפו"א, אבל אצלנו עגלת הירקות כולה נמצאת במקום יחסית חשוך.
אמנם אחסון הבטטות במקרר מאריך את חייהן, אבל קראתי שזה לא בריא, זה גורם להן להפריש איזשהו חומר לא בריא.
אין מקום חשוך המטבח פתוח לכיוון הסלון 🙈binbin
אולי אשים בארון?!
וכן שמעתי שבמקרר זה לא בריא
תודה!!
תנסי... על תפוחי האדמה רואים את ההבדל אם היו בחושך או באוריראת גאולה
אפשר "להצל" עליהם עם קרטון לדוגמא (אם הם בתחתית עגלה ירקות, כמו אצלי, ונמצאים בין הארון לקיר, יש רק כיוון אחד שמאפשר כניסת אור).
אפשר לכסות במגבתמקלידה משהו
טעות נפוצהCherry
היא לאחסן את הבטטות כשהן עדיין בשקית הקניות. מזרז את ההירקבות שלהן.
אגב, זה נכון לכל הפירות/ ירקות.
לא השארתי בשקיתbinbin
אנחנו שומרים את כל הירקות והפירות במקררנפשי תערוג
בטטות יכולות להשמר כך כמעט חודש

בחורף אפשר להשאיר במקום חשוך
הקיץ הישראלי חם מדי לשמירת רוב הירקות
אנחנו שומרים ליד תפו"א בסחסילת ירקות44444
מה שכן אנחנו שמים מעל המשטח הירוק שמיועד למקרר לירקות.
זה מאריך את הזמן.
המשטח הזה:
תוצאות חיפוש תמונות ב-Google עבור https://res.cloudinary.com/shufersal/image/upload/f_auto,q_auto/v1551800922/prod/product_images/products_zoom/PMQ60_Z_P_7290014298675_1.png
אני שומרת בטטה ותפוחי אדמה במקררואילו פינו
האמת שגם בצל..

זוג צעיר ואם שומרת בחוץ מתקלקל ממש מהר..
לא בריא לאחסן בטטה ותפוא במקררופרצת
בטטות ותפו"א בקירור פולטים רעליםופרצת
יכולה לגלגל על זהופרצת
לא בקירור אלא בחשיפה לאור ובעיקר שמשנפשי תערוג
דווקא יצור הסולנין בקירור פוחת בצורה משמעותית
וזה מדובר רק על תפוחי אדמהנפשי תערוג
בטטה לא מאותה משפחה בוטנית של תפוחי אדמה

לא שמעתי על יצור רעלנים בקירור
תוכלי להפנות אותי למאמר הזה?
להניח עיתון מתחת לבטטותלבי ובשרי
זה סופג את כל הלחות וככה נשמר יותר זמן
אם אפשר במזווה שם זה מעט חשוךרויטל.

העיקר לא במקרר

בטטות אני שמה בסלסלה עם התפו"א או במקרר בשקיתחילזון 123


תראו המלצות מכון וולקני לאחסון תפואטל..
אין שום בעיה לאחסן במקרר...
שימור פירות וירקות בבית הצרכן
תודה לכולם על התגובות, החכמתי 👌binbinאחרונה
היום בפינתנו: עראייס שנזכה לשמוח



יצא ממש טוב ב"ה

@קרן-הפוך
אפילו שאני לא ממש חובבת בשרהודעה

זה נראה טוווווב !!

תודה רבה שנזכה לשמוח
איפה הסטארט-אפ שימציא העברת ריחות וטעמים דרך האינטרנט ?קרן-הפוך
בתאבון !!
נראה טעים !!
את יכולה לכתוב את המתכון?ח ת ו נ ה
ישר כוח אפשר גם פרווה?רויטל.


זה עם בשר..חיים שלאחרונה
וואו!! נראה מגרה ממש!!השם בשימוש כבר
שאלה ליבעוז וענווה!
מה אפשר להכין לסעודה שלישית, משהו חלבי או פרווה, *ללא גלוטן*, שלא ייהרס בחימום על הפלטה? יש כבר דג סלמון שהכנתי, אבל מחפשת תוספת טעימה.
פשטידות גבינה וזיתים אישיות, ללא קמחמתכונים בריאים

 

מצוינות בחימום

טורטיה מקמח תירס ממולאת בירקות/ בצל ופטריותיעל מהדרום
בטטה ואורז מלארויטל.


תפוא מוקרם/ציפס/אפויאם לשתיים
תודה לכם!בעוז וענווה!אחרונה