נשאר עוד מלפני מהסעודה מפסקת
חושבת אולי עוד משהו
כדאי דברים שמשולבים בהם חלבון ופחמימה
לא דברים מלוחים / חריפים / מתובלים מידי
לארוחה לפני המפסקת ( אצלנו ביצה קשה ופיתה) + לאחרי הצום
אני הכנתי
מרק גזר
סלמון בגריל
פירה מוקצף
מג'דרה עם שמנת חמוצה
(חפרתי חח)ה' אלוקינו
הכנתי מג'דרה מעולה , ומי שרצה אכל עם שמנת חמוצה מעל (אפשר גם עם יוגורט, גבינה וכו')
הפירה מוקצף-
טריק שסבתא שלי לימדה אותי.
זה פירה רגיל ( בישלתי תפו"א במים) מעכתי מעט הוספת מלח פלפל שמן זית
ופשוט הכנסתי למיקסר
זה נותן מרקם קטיפתי מושלם
מרגיש כאילו הכנסתם הרבה חמאה
אין לנו... אשתי פעם אמרה לי שהחלום שלה זה מג'ימיקס, אבל מהמעט שביררתי המחירים שלהם בשמיים.
יש בזה באמת חשיבות למותג או שיש דברים טובים אחרים שעושים את העבודה בפחות מחיר?
תודה.
שימוש הכוונה אינטנסיבי.
אצלנו יש ולא השתמשנו הרהבה בגלל העצלות לשטוף, עכשיו יש מדיח אז משתמשים הרבה יותר.
באינטרנט אני רואה מעבדי מזון עם הספקים יותר טובים (כלומר ב - וואט) שעולים פחות.
בזאפ חוץ מההספק לא כתוב כמעט קריטריונים נוספים, אז אני מפחד לקנות אותם...
נערת טבעסולת- איך קונים את זה? יש סוגים שונים? אם כן איך בוחרים?
ואיך מנפים/בוררים את זה? עד כמה זה נגוע?
אשמח לכל מידע בעניין, בחיים לא התעסקתי עם סולת חוץ מקוסקוס מהיר הכנה בשקית 
ה' אלוקינואחרונהודווקא גריסים לא גריסי פנינה, נתקעתי עם כמות גדולה מאוד.
עשיתי חמין בשבת, אבל כרגע לא מתאים להתחיל להכין מרקים או נזידים כי זה חם, אז אשמח לרעיונות למשהו שאפשר לעשות עם גריסים שהם לא גריסי פנינה. (אני יודעת שגריסי פנינה הם מלוטשים יותר, נוחים יותר לבישול, אולי רכים יותר) - זה משמעותי?
האם אפשר להכין איתם משהו דייסה?
צריך לרכך אותם איכשהו?
וחוץ מזה מה עושים עם פתיתים? אצלי אין כל כך שימוש גם בפתיתים, כי הם נראים לי משעמם.
מה עושים? הערב הכנתי פתיתים.
טיגנתי בצל, קוביות גזר, קישוא, שום, פלפלים, עגבניות, שעועית ירוקה קפואה קצת תבלינים ככה איזה רבע שעה ואזס מוסיפים פתיתים (או גריסים) מערבבים שיספגו טעמים איזה 3 דקות ומוסיפים מים רותחים. אש נמוכה סיר מכוסה חלקית עירבוב מידי פעם, אחרי 6-7 דקות (בפתיתים) או שהגריסים רכים (בערך חצי שעה) מכסים את הסיר מכבים את האש ומחכים 5 דקות
יש לניקי ב מתכון של עוף ואורז בתנור,אזהשרתי את הגריסים והחיטה לילה והכנתי לפי המתכון. יצא ממש מיוחד וטעים
אני מכינה על הגז עם ירקות חתוכים
פשוט צריך לבשל את זה יותר מאורז
אפשר גם עם עוף בתנור זה סופג את הטעמים של הרוטב וממש טעים
לפעמים אני גם מכינה רק עם פטריות ובצל ברוטב פטריות. אצלנו אוהבים

אבל נתת לי רעיון לעשות טורטיה סושי עם חביתה , גבינת שמנת, עבגניה,מלפפון
נראלי להיט לא.ערב
רוטב מכון וגבנצ. ממש זמן קצרצר בתנור שלא ישרף
מנה להיט!!!שווארמה טונה בטורטייה(דל פחמימות)!!!!מרגיש כמו מקורי!!!!
את הטורטייה אפשר לקנות או שניתן להכין מקמח אם לא רוצים את הגרסה דלת פחמימות
אחד ממש קל,
קוצצים בצל, מטגנים טיגון קל
מוסיפים את הבשר הטחון (מומלץ בקר אבל הכל זורם)
ואחרי שהבשר מקבל צבע מוסיפים תיבול: כמון קינמון מלח פלפל שחור
מערבבים ומוסיפים קצת רסק עגבניות (לא הרבה המטרה זה לאחד את הכל)
ברגע שמוכן, לתוך הטורטיות לקפל ומושלם
המלצות: אפשר לטגן את הטורטיות טיפה לפני זה מוסיף, או לעשות מהן אגרולים עם הבשר.
אפשר להוסיף בטטה שמבשלים אותה קודם במקום הרסק עגבנויות, זה מוסיף מתיקות וגם מגבש.
מתכונים אחרים:
ירקות חתוכים פלוס רטבים שונים, על פי הטעם
דבש וקינמון, מגלגלים ושמים במחבת ללא שמן, אחלה נישנוש.
חביתה על פי הטעם, מומלץ אחת עם בצל אבקת שום ובזיליקום, מורחים חומוס עגבניה חתוכה והחביתה פנימה, קלאסי אבל תמיד טעים.
אפשר להכין פירה עם פטריות, למלא, לקפל, למרוח מעט חמאה מעל.
אמממ אין לי עוד רעיונות בראש, אבל אפשר לאלתר בכללי גם דברים.
*אשתו של בעלי*
ה' אלוקינועם בצל מטוגן,פיטריות קוטג' וביצים
מתכון לעוגת שוקולד אורירית כזאת מישי?

חותכים לקוביות 2 קישואים, מטגנים קלות במעט שמן, שישאר בהיר ורק יתרכך מעט
מעבירים למעבד מזון
עם:
1/2 כוס אגוזי קשיו
10 עלי בזיליקום
4 שיני שום
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
טוחנים
טוחנים עם תבלינים
ואפשר ביצה קשה
חן שחראחרונהמתבלת נתחי חזה עוף. עכשיו הולך אצלינו שמן זית, מעט שום כתוש, תבלין על האש ומעט מלח אבל אפשר כל מרינדה שאוהבים.
מערבבת בכוס חד"פ,
שופכת על חזה העוף,מעסה היטב ומניחה בצד לרבע שעה עד שעה.
בינתיים מחממת תנור.
מסדרת על נייר אפיה את חזה העוף ואופה כ20 דק', עד שהעוף משנה צבעו מורוד ללבן ואינו צמיגי.
חשוב לא להשאיר מעבר לכך כי אז הוא מתייבש ולא משהו...
רך ממש ולא יבש. יש שם גם הסבר למה זה ככה...
איך לבשל חזה עוף ומתכון לפסטרמה ביתית | The Kitchen Coach
באופן כללי, שווה לחפש אצלו מתכונים. המתכונים שלו אף פעם לא איכזבו אותי, ואני בשלנית מאד ביקורתית.....
ולהוציא בדיוק בזמן מהתנור שלא יתייבש
אפשר לעשות כמו שניצל אבל לאפות בתנור,ולהזליף מעל שמן
ואין לי שמץ מה אפשר לעשות עם זה...
רעיונות למתכון מנצח יש בקהל?
יאללה, תנו לי רעיון
לשים מלח לאכול.
יא בויה מה יהיה איתי
במלח,לימון, שמן זית, שום כתוש.
משביח במקרר
זה יוצא רוטב קצת מתוק,אבל זה מתאים בעיניי