שרשור חדש
אז שוב הגיע רביעייייכי לעולם חסדו
מה בתפריט לשבת?
הילדים לא הסכימו לאכול, אנחנו אהבנו, תודהאם ל3+
יום רביעי ילדים וילדות. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
מתכון לבלינצ'ס:השם בשימוש כבר
4 ביצים
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
6 כפות שמן
4 כפות סוכר(אפשר לוותר או להפחית)
מעט מלח

2 שאלותאבןישראל
1. צריכה רעיונות לתוספות במקום בשרי לתשעת הימים, עדיפות לדברים פשוטים שיש בבית.
2. איפה אתם שמים את התפוחי האדמה ?
ואני אסביר,
אצלנו לא אוכלים הרבה תפוחי אדמה ואנחנו קונים ושמים בסלסלה ליד המקרר. זה לא מחזיק מעמד , יוצא שאנחנו זורקים מדי פעם כי הם נהרסים לנו. יש רעיונות בקהל?
תודה רבה!
עונה-אין לי הסבר

1. קרוקטים

שניצל תירס קנוי

פלאפל

קציצות על בסיס פרורי לחם

זה מה שעולה לי כרגע...

 

2. אפשר להוציא רק את האחד הפגום שלא יפגע בכל השאר...

לקנות כל פעם רק רשת אחת ולא כמה...

דגים, קציצות טונה אפויות/ מטוגנות/ מבושלות ברוטב, שניצל דגיעל מהדרום
לק"י

אורז עם רוטב של חומוס/ שעועית.
אורז עם עדשים
פסטה עם נקניקיות סויה/ ביצים קשות/ שניצל סויה
סלט פסטה עם טונה
סלט קוסקוס/ בורגול עם טונה/ ביצה קשה
2. תפוחי אדמה לא אוהבים אור , ככה הבנתיbinbin
אני שמה במקום טיפה יותר חשוך במטבח, בסלסלה הנמוכה ובפנים יותר, ממה שראיתי זה עוזר
^^^ תפוחי אדמה צריכים חושךיראת גאולה
אפשר אפילו ממש להצל עליהם בקרטון, זה ישמור עליהם יותר.
רעיונות לתוספות במקום בשרי לתשעת הימיםמתכונים בריאים

ערוץ מצוין למתכונים בריאים יותר!!

יש שם כמה מתכונים ממש טובים (מנסיון) שמתאימים גם לתשעת הימים

 

https://www.youtube.com/channel/UCex27bXhtcwA1Affr_kiPLQ/videos

תשמרי אותם במקום קריר, בחום הם מרקיביםאם ל3+
חלק מארוחות הצהריים אצלינו הופכות חלביותאמא יקרה לי*

לשמחת לב כולם

מכיניפ פסטות חלביות, סמבוסק פיצה, לזניה וכו'

רעיונות ל-1*אשתו של בעלי*
מג׳דרה(הולך עם כל עדשים שאוהבים..)
פסטות
פתיתים(עם תוספות שונות:בצל/ירקות/פטריות)
קציצות דגים
דגים אפויים/מבושלים
טבעול
תודה רבה!אבןישראל
נתתם מלא רעיונות מעולים!
ולגבי התפוחי אדמה אנסה לשים אותם במקום מוצל.נראה אם זה יעזור.
2. שומרת במקררטל..
מאריך את החיים שלהם פלאים
אני גםאהבת ישראל!!
אבל תלוי בתקופות.. אם יודעת שעכשיו נשתמש הרבה אז שמה בחוץ בנתיים.. זה פשוט קררר לקלף תפוחי אדמה מהמקרר..

אז טיפי אם את יודעת שתצטרכי תפוחי אדמה, תוציאי איזה שעה פלוס מראש מהמקרר כדי שעהיה יותר נעים בידיים
הבנתי שזה לא בריאיראת גאולה
לא לתפו"א ולא לבטטות. הופך אותם לבריאים פחות.
וואלה? בחיים לא שמעתי על זהאהבת ישראל!!
מה זה עושה להם?
לא זוכרתיראת גאולה
ולא בטוח שזה מוסכם על כולם, בטח קראתי את זה באיזה ספר בריאות כזה.
גורם להם להפריש איזה חומר פחות בריא או משהו.
ממ טוב🤷אהבת ישראל!!אחרונה
תפוחי אדמהאמא גם

אמא שלי מחביאה בסלסילת קש עם מכסה. מאוורר אבל חשוך

אצלינו סתם ככה עומד

אורז מתכונים טעימיםשלישאלילי
אני עושה שינוי תזונתי ואחד הדברים העיקרים שמותר לאכול בו זה אורז. אשמח למתכונים לאורז, הגבלות: בלי ירקות אפשר רק בצל. בשר אפשר רק חזה עוף.

תודה!
עם קטניות מותר? פטריות?יעל מהדרום
לא פטריות לא קטניותשלישאלילי
אפשר אורז עם בצל מטוגןיעל מהדרום
לק"י

אפשר עם שמיר.
עם כורכום.
עם חזה עוף ובצל- לא יודעת איך מכינים יחד. תחפשי בגוגל.
אולי בצל ממולא באורז?
אורז עם חזה עוף-אין לי הסבר

מכינה אורז רגיל.

 

תוך כדי מכינה את החזה עוף:

חותכת חזה עוף לרצועות,

מחממת שמן ביחד עם כורכום מלח וכמון,

מטגנת את הרצועות. 

כשהן מוכנות את מוסיפה למחבת רוטב צ'ילי ומכסה ל5 דק'.

 

כשזה מוכן את שופכת לתוך האורז ומערבבת היטב.

אורז עם חומוסחיים של
אם מותר לך
נסי אורז עם כורכוםאמא גם

אם את אוהבת

אני עושה אורז עם ירקות ועוף בסיראמא גם

אפשר אורז עם הרבה בצל (לא חייב חתוך דק,אפשר בחתיכות גדולות) ועוף בסיר. מוסיפים מים רותחים ומבשלים. 2 כוסות מים על כל כוס אורז

מקווה שיצא טוב עם החזה עוף

מותר שמן? תוסיפי שמן זית,שלא יהיה יבש ויהיה טעים

אורז עגול מלא זה אחד הדברים הטעמים..אקונהמטטה
רק בצל?? גם לא תירס/ אפונה?אנונימיות
טוב אני לא מחדשת אורז עם חזה עוף ובצל.
יש גם אטריות אורזחיים של
אורז ורוד- עם סומקבת 30
אורז צהוב- עם כורכום.
טיבת- חמין עירקי עם אורז ועוף
אורז ועוף בתנור
אולי בצל ממולא?אמא גם

אסור שום ירקות אחרים בכלל?

כי ממולאים זה מעולה

 

הנה קישור למתכון שהכנתיאפיגראף
הכנתי את זה בשבת שעברה-
תבשיל אורז, עוף ואפונה בסיר אחד - מתכונים ב-10 דקות
הכנתי בלי אפונה.
יצא קצת יבש ודחוס ...
אז אם למישהו יש רעיון איך לעשות את זה רך יותר, אולי עם סוג של רוטב ...
בהצלחה.
אורז עם גמבה וגזרבדויה123

מצרכים

 

בצל גדול

 

2 גזרים בינונים

 

גמבה אחת

 

אורז ( 2 כוסות)

 

שמן

 

תבלינים : כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מרק עוף ומלח

 

מים רותחים

 

הוראות הכנה

 

 

קוצצים את הבצל, את הגמבה והגזר דק מאוד וקטן ( כל אחד בנפרד).

 

מטגנים את הבצל ואחרי שהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הגמבה והגזר וממשיכים לטגן בערך 3 דקות. מוסיפים כפית גדושה של כורכום, כפית פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.

 

מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

 

לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ( לפי הכמות של האורז, אני עושה כוס וחצי מים על כוס אורז) מוסיפים מרק עוף ( בערך כף) מערבבים ונותנים לאורז להתבשל על אש גבוהה ולאחר שהמים רותחים ומבעבעים מורידים את העוצמה של הלבה להכי נמוכה עד שהאורז מוכן.

 

אם חסר מלח להוסיף.

סורי, רק עכשיו שמתי לב שאת רוצה אורז ללא ירקות... שיהיהבדויה123

לתועלת הרבים.

אפשר תבלינים/ ירקות עלים/ דגים?44444
אפשר איטריות אורז...טל אורות

להכין אותם בנפרד

לטגן בצל, חזה עוף ותבלינים במחבת רחבה, להוסיף אותם למחבת ולערבב.. טעים ממש!

דייסת אורז מתוקה, חלב אורז, עוף שלם ממולא אורזאו ר
אןרז עם גזר הכי טעים שישLola_123אחרונה
רעיונות לתשעת הימיםקראנץ שוקולד
פרווה
יום א ממולאים באורז
יום ב. קוסקוס עם ירקות(אפשר לשלב מנת דג מטוגן או מבושל מי שרוצה)
יום ג.פיצה טונה-גבינה
יום ד. פסטה עם דג או לביבות ירק.
יום ה. קדירות דגים מבושלים עם ירקות ברוטב אדום.
יום ו. פתיתים או אורז עם דג מטוגן וסלט.
יום ז. פלאפל.
יום ח. שקשוקה.
אפשר להוסיף מי שרוצה גם חומוס ביתי עם כל מיני תוספות. פטריות ובצל מטוגן וכדו..
מוזמנים/ות להוסיף עוד רעיונות..
מה אפשר להגיד ליד תפוחי אדמה / פירהז?נפש חיה.
רעיונות*אשתו של בעלי*
דגים אפויים,מטוגנים או מבושלים/קציצות דגים
קציצות טונה
לביבות ירק
שקשוקה
בבקשהנפשי תערוג
*חברים/ת יקרים/ת רעיונות למאכלים ב9⃣ הימים:*
*
⚜⚜⚜
*דגים*🐟
קציצות דג
סלומון בתנור
דג מבושל
קציצות/לביבות טונה
דג סול
ברבוניה
דג מטוגן
שווארמת דגים
*עגבניות*🍅
שקשוקה
עגבניות ממולאות
*חצילים*🍆🍠
חציל שניצל (חציל בפירורי לחם)
מוסקה פרווה/חלבי
פשטידת חצילים
חצילים ממולאים
סביך
*תפו"א*🥔
תפוא בתנור
ציפס
פוטטיוס
תפוא מבושל
תפוא בעשבי טיבול
תפוא פתוח עם גבינות
גראטן
לביבות בטטה/תפוא
*פשטידה*🍮
פאי
פשטידת ירקות או אחר..
קיש חלבי/פרווה
פשטידת/חביתת אטריות
חביתת ירק
מאפינס
*מאפים*🥐🥯
בורקס גבינה
בורקס תפוא
פיצה
סמבוסק
חצפורי
קובנה
לאפה
פיתות
*פסטה*
פסטה מוקרת
לזניה
פסטה ברוטב אדום
פסטה ברוטב גבינה
פסטה ברוטב גבינה ועגבניות
רביולי
ניוקי
מאק אנד ציז
אטריות/ספגטי
פסטה ברוטב פסטו
סלט פסטה
פתיתים
*מרקים*🍛
מרק קוסקוס
מרק אפונה
מרק כתום
מרק שעועית (כבד בקיץ)
מרק ירקות
מרק חלבי
מרק עגבניות
*ירקות סנפרוסט*
שעועית
שעועית ירוקה/צהובה בבישול/בהקפצה.
אדממה/פולי סויה
במיה
כרובית מטוגנת/אפויה
ירקות מאודים
אפונה
*תבשילי אורז*🍚
לביבות אורז
אורז עם תירס
ממולאים-פרווה/חלבי
אורז עם עדשים
*קטניות*🌾
חומוס (גרגרים או ממרח)
שעועית
כוסמת
בורגול
קלחי תירס
*קנויים*🍘
טבעול
בשר צמחי (קבב, המבורגר וכו..)
נקנקיות פרווה.
*לחם*🍞
לחם מטוגן
לחמניות שום
לחם זעתר
פיציות
בייגל
טוסטים
*סלטים*🥗
חסה
כרוב
נשנושים
תירס
טאבולה
סלק מבושל/חי
גזר מבושל/חי
מטבוחה
טחינה
סחוג
חילבה
חומוס
פסטו
סלט חי
סלט ביצים
סלט פסטה
סלט טוסט
סלט חלומי
סלט יוני
סלט טורקי
סלט פירות
וולדרוף
אבוקדו (אם מוצאים)
*בשמן עמוק*
פלאפל
ציפס
קובה פרווה
*סיני/יפני*🍱
סושי
מוקפץ פרווה
עוגיות מזל
*מתוקים*🍯
פנקייק
לביבות גבינה
חביתיות
וופל בלגי
קרפ
ספינג'
בהצלחה 💙
חחח אני אוכלת בשררררר (שטן)בעוז וענווה!
ציפסאמא גםאחרונה

אפשר גם בתנור

חותכים כמו ציפס מזליפים על שמן או שמן זית ובתנור בתבנית

פשטידות

יש למישהו מתכון לטופו אולי?חיות צבעונית
בא לי לעשות איתו משהו טעים.
עם ירקות מוקפציםיראת גאולה
אפשר גם להוסיף נודלס,
לתבל ברוטב סויה,
וזהו. מעדן.
את מטגנת אותו קודם?חיות צבעונית
אפשר לטגן קלות בנפרד מהירקות ובסוף לערבביראת גאולה
יכול להיות שזה יוצא שווה יותר.

כשהכנתי, טיגנתי (או הקפצתי) יחד עם הירקות.
שווארמה טופואמא יקרה לי*

מגלפת את גוש הטופו עם קולפן ירקות לפיסות שמזכירות צורת שווארמה ומתבלת בשמן זית,

מלח, מעט שום כתוש ותבלין לשווארמה.

במחבת מטגנת בצל, כשזהוב מוסיפה את נתחי שווארמת הטופו מערבבת בעדינות כ5-10 דק'

וזהו.

מאד מוצלח.

מה זה טופו?קרובה


זה עשוי מסויהחיות צבעונית
זה עובר איזה תהליך שעושה אותו גוש שאפשר להכין איתו כל מיני דברים
יאללה.. בואי נתחיל.sista

אם לא בא לך רוטב סויה (ומצאתי רק אחד שהוא בלי מונוסודיום גלוטמט):

 

חותכים לקוביות או לחתיכות גדולות יותר ומשרים לפחות חצי שעה במקרר במשרה שמבוסס

על:

שמן זית, סילאן, מלח, 

אפשר קצת יין אדום או לבן, ותבלינים לבחירה:

פלפל, פפריקה, קארי הודי, טימין, או כל דבר אחר.

מטגנים או אופים.

 

אם רוצים לטגן ושיהיה פריך, מישהי לימדה אותי פעם אחרי ההשריה לטבול בקורנפלור ולטגן.

 

עוד אופציה - פשוט להשרות ולאכול ככה עם לחם או סלט או משהו או לטגן/לאפות ולשים. 

הטופו הוא לא נא, אפשר לאכול אותו כמו שהוא...

 

עוד: לשים בחמין של שבת. כדאי לטגן או לצרוב קצת לפני.

 

משהו שחברה הכינה פעם טעים:

לטגן רצועות בצל, להוסיף אגוזי מלך גרוסים או טחונים, להוסיף טופו ולתבל במלח, פלפל, כורכום ובהרט.

 

אפשר להכין מיונז טבעוני מטופו, צריך טופו רך, בלנדר חזק, חומץ תפוחים, שמן עדין (קנולה, חמניות או זית פחות חומצי) וקצת מיץ לימון ומלח. הכל בבלנדר חזק - עד שנהיה חלק.

 

חיקוי של שניצל דג:

חותכים טופו לעובי וצורה שרוצים, משרים אותו במים עם מיץ לימון, מלח ואצות של סושי (נורי - האצות הירוקות שעוטפות את הסושי)

האצות צריכות להיות מפוררות, אפשר גם אשכרה לגזור אותן..., אפשר גם להוסיף קצת רוטב סויה.

אפשר גם לוותר על המשרה וישר, לטבול בקמח, ואז במשרה הזה מעורבב עם קצת חלב סויה או משהו כזה ואז בפירורי לחם

מעורבבים עם הרבה אצות נורי מפוררות - לא להתקמצן, זה מה שנותן לזה את הטעם הדגי.

לטגן או לאפות - לסחוט לימון ולאכול. אפשר כמו פיש אנד צ'יפס.

 

להקפיץ עם ירקות ונודלס

 

ויש עוד...

וואי תודה!חיות צבעוניתאחרונה
מי שרוצה היא אלופה יש לה את המתכונים הכי טובים.גיימס פוטר
ויש גם אותה היא גם מצוינת!!!גיימס פוטר
הפיצה שלה אש!נחשון מהרחברון

הסרטוניםשלה אובר מפורטים, טוב למתחילים ומצד שני יש מתכון כתוב למי שרוצה לדלג על הסברים

יש גם את עוז תלםנחשון מהרחברוןאחרונה

The Kitchen Coach | בלוג האוכל של עֹז תלם מפורט מקצועי ויודע מה הוא מדבר

מחפשת מתכוניםכי כל פה
מחפשת מתכונים לדברים שאפשר לנשנש במהלך היום..
יוצא לנו הרבה במהלך היום שאנחנו מחפשים דברים לנשנש ובדרך כלל בסוף אוכלים עוגה/ עוגיות.. (חוץ מפירות כמובן...)
למישהו יש רעיונות ומתכונים?
אצלנו ממש אוהבים עדשים מונבטיםפרח-אש

ממש קל להכין יש מלא הסברים ביוטיוב

מאוד בריא טעים וזול רק צריך סבלנות שיגדל כמה ימים ומקום להניח את המסננת או כלי ההנבטה במהלך הזמן 

תודה רבהכי כל פה
ממש תודה אבל יש קטע לבעלי שהוא ממש לא אוהב דברים בריאים מידי לטעמו
אגוז בתוך תמראמא גם

אפשרות אחת 

מה היית רוצה? 

אפשר לחתוך ירקות ומטבל של טחינה/פסטו/גבינה 

להשאיר במקרר ואז זה נגיש לנשנוש בריא

אולי לביבות?אמא גם

משהו שדורש הכנה או משהו שקונים?

לא כזה משנה..כי כל פה
נראלי יעופו על זה אבל מרגיש לי שגם זה לא כזה בריא🤔
אפשר בתנור ואז יותר בריאתפוחית 1
או מאפינסים של ירקות
מתכון לביבות בתנוראמא גם

מצרפת לך מתכון לכמה אפשרויות

אבל זה אותו עיקרון,פשוט להזליף שמן על הלביבות במקום לטגן

 

ילדים בית ואני שביניהם: לביבות בתנור

 

רעיון.. תודה!כי כל פה
ננסה..כי כל פה
לא חשבתי על כאלה דברים אבל דווקא נשמע רעיון טוב...
קרקרים, כדורי תמרים(אהבת עולם)
קרקרים (קנויים או ביתיים)לפניו ברננה!
פרכיותרק טוב!
עוגיות בריאות
חטיפי גרנולה, יש לי מתכון טוב לחטיפי בריאות (בלי סוכר, עם שוקולד) יוצא מעולה ממש!!
פיצוחים למינהם
רסק תפוחים
בוטנים שקדים אגוזיםתפוחית 1אחרונה
חמוציות.
ירקות בתנור (ברוקולי כרובית, מקלות גזר תפוח אדמה וכו')
ירקות חתוכים או סלטים
מישהו יודע למה קולורבי מלבין מבפנים ? גושים לבנים קטניםבסדר גמור

האם יש בעיה לאכול את זה?
אני לא מוצא על זה הסבר באינטרנט..

לא מידע, ככה נראה לי מניסיוןיראת גאולה
שהוא מתחיל ככה "להזקין". אולי האחסון במקרר לא מיטיב איתו.
בהמשך נהיים עוד חלקים כאלו, עד שזה כבר ממש לא כיף לאכול. בדיוק אתמול זרקתי כזה קולרבי, אחרי שלא נאכל...
ככה זה קולרבי בחורף, זה לא העונה שלושוביה!

ואין בעיה לאכול

גם צנון/צנונית ככה*אשתו של בעלי*
זה התחלה של התיישנות/ריקבון
מוסיפה על מה שענו לך שהוא מתחיללהיות כזה הוא טיפה מר לפעמיםפרח-אש

אבל אחלה בבישול אז אפשר להשתמש בבישול ויוצא טעים גם אם טרי הוא כבר פחות טוב

שאלה בזמן🙈 גם אני זרקתי היום כי היה יבש כזה ולבןbinbinאחרונה
קינוח עכשואמא גם

משהו יחסית מהיר

מה אתם אומרים?

רעיון נחמד

או סתם עוגה/עוגיות טובותאמא גם


בראוניז פרווה (של ניקי ב. טעים)יעל מהדרום
אחפש. בראוניז נשמע שילךאמא גם

.

איזה חומרים זמינים?קראנץ שוקולד
קמח,קקאואמא גם

שוקולוד

שוקולד ציפס

ממרח תמרים

 

אולי בחושה כלשהי או מאפינס..קראנץ שוקולד
אם עדיין רלוונטי - פאי קפהט'
*פאי קפה* ☕
*לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר וניל

*לעוגה:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל
3 כפות נס-קפה
1 כוס שוקולד צ'יפס
(להקציף קצת, ואז להוסיף את השוקולד ציפס )

מרדדים בתבנית חד"פ רגילה את השכבה של הבצק ומעל שופכים את הבלילה ואופים יחד😋
תודהאמא גם

.

noted in thanks מודדת כובעים


עוגות ספל במיקרובוריסאחרונה
רביולי ביתי,שגרה ברוכה
יש למישהו פה מתכון מוצלח לבצר רביולי?
בצק שישרקמקום בעולם
בצק פסטה רגילאריק צדק

פשוט לרדד לדפים הרבה יותר דקים מהרגיל (עדיף במכונת פסטה)

 

1/4 2 כוסות קמח
2 ביצים גדולות וטריות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/3 כוס מים

יש גם מתכונים על בסיס קמח ומים בלבד או על בסיס קמח וביציםאריק צדקאחרונה

תסתכלו פה

הכנת פסטה טרייה

ארוחת ערב (עדיף פרווה) ליולדתרבע ל7
שואלת גם כאן

מחפשת רעיונות... רוצה להכין לשכונה אבל לא יודעת מה
עדייף פרווה כי זה מה שאנחנו אוכלים בדרכ (ולא רוצה להכין כפול) אבל אפשר גם חלבי.

ארוחה לזוג.
(בדרכ אני מכינה לחמניות,מרק, סלט/ירקות חתוכים). השבוע אין לי זמן לאפות לחמניות. וקיץ בשביל מרק?!

אשמח לרעיונות
למה תמיד עולה לי פנקייקים לראש?גתיתא

או וופל בלגי אם יש לך מכשיר

זה צ'יקצ'ק וזה פינוק שיולדת לא עושה לעצמה

פנקייקים אפשרירבע ל7

ופל בלגי-אין מכונה

מה עוד אפשר עם פנקייקים+סלט פירות(?) בשביל להפוך את זה לארוחה?
קצת באיחור..לפניו ברננה!אחרונה
סלט חסה ענק עם רוטב טחינה סילאן..
חסה
רצועות גזר
עגבניה
בטטה מטוגנת או מיובשת בתנור
גרעיני חמניה
שומשום.

רוטב מטחינה, סילאן, חומץ, לימון, שמנז, מלפ, שום כתוש.
מתה על מרקים*אשתו של בעלי*
גם בקיץ...
מדליקים מזגן ממילא ואז זה הופך את המרק לנסבל.
מה שכן בקיץ אפשר להכין מרקים קלילים יותר מאשר מרקי חורף כבדים.

חוץ ממרק אפשר להכין-
מאפינס(גבינות,תירס,פיצה,זיתים)
פסטה(ברוטב שמנת/עגבניות/עם המון בצל מטוגן)
לביבות תפו"א
תפו"א בתנור
קציצות טונה(מטוגנות/מבושלות)
תודה על כל הרעיונות!רבע ל7

מרק בצל פרווה + סלט + (קרוטונים מלחם פרוס?🤔) נחשב ארוחה?
בהחלט!! ואפילו ארוחה טעימה מאוד!*אשתו של בעלי*
מושטים בתנור, סלט ירקות גדול,תפו"א אפוי/ מג'דרהאמא יקרה לי*

כשמג'דרה מזינה מאד אבל לא כל היולדות אוכלות קטניות.

 

פנקייק וסלט פירות יכול להיות אחלה קינוח, אבל לא נחשב אצלינו ארוחה בפני עצמה.

תודה!רבע ל7
איך לא אמרו? פיצה וסלטאם לשתיים
כי היא כתבה עדיף פרווה*אשתו של בעלי*
אא"כ זה פיצה טונה...ללא גבינה
צודקת.... אבל היא כתבה שאפשר גם חלבי אז אולי יעזור בכל זאתאם לשתיים

באמת חשבתי על זה רבע ל7
אם יהיה לי זמן להכין בצק זה רעיון. פסלתי כי לא יודעת איזה תוספות הם אוהבים... אבל אפשר לעשות כל חלק עם תוספת אחרת. אשאל את בעלי מה דעתו
תודה!

(בקשר לפרווה- אפשר להכין פיצה אחת פרווה בשבילי. למשל פסטה חלבית פחות מתחשק כי אז אני צריכה להכין עוד רוטב...)
מה הכנת בסוף?אמא גם

?

בסוף הכנתירבע ל7
לחמניות סלט ומרק פשוט

תודה לכולן על הרעיונות! רשמתי לעצמי לפעם הבאה

(היו עוד רעיונות ממש טובים אבל הייתי בלי גישה למכולת...)
ממש אשמח שתתנו פה טיפים לקצפות והקצפות!!אני והאני
קצפת פרווה, חלבית, הקצפת ביצים.....תודה
טיפים-*אשתו של בעלי*
*בהכנת עוגה כדאי להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.ככה העוגה יוצאת יותר גבוהה ואוורירית.

בהקצפת חלבונים בלבד(כשמפרידים ביצים),כדאי לייבש היטב את הקערה לפני ששמים בה את החלבונים,כי אסור שתהיה בקערה טיפת שומן שיכולה לחרבש את ההקצפה.
מאותה סיבה יש להפריד היטב חלמון מחלבון ולבדוק שאף טיפת חלמון לא הזדחלה לחלבון.
(כולל השילייה הלבנה שדבוקה שם...)

*בהמשך לנ"ל-יש לשים בהדרגה את הסוכר בקערת החלבונים,ורק לאחר שנוצר קצף רך בהקצפה(עניין של דקה בערך מתחילת הערבול...ואז להתחיל לשים סוכר בהדרגה).

*בהכנת קרם/קצפת כדאי להשתמש בשמנת קרה מאוד ולכן להוציאהה מהמקרר שניה לפני השימוש בה ואף כדאי לקרר מראש את הקערה בה מקציפים.(ממש להכניס למקרר שעה מראש).
וואו איזו השקעה,תודה רבה!!!אני והאני
ובאמת תמיד התלבטתי לגבי השליה של הביצה😅
מוסיף בקשר לחלבוניםקראנץ שוקולד
רצוי מאד להוציא אותם כמה שעות לפני ההקצפה, ככה כל הנוזלים במיותרים מתאדים ונשאר חלבון נקי מה שנותן קצף טוב וחזק יותר, בנוסף להוסיף מעט חומץ או מלח או אלבומין (אפשר להשיג בחנויות מתמחות)

בקשר לקצפות חלבית/פרווה תלוי בשימוש, אם זה לציפוי עוגה רצוי להשתמש בפרווה יש היום גלידן שהיא יותר טעימה וטובה מהריץ שבחנויות..
קצפת פרווה יותר יציבה ועמידה ולכן רצוי להשתמש בה במעטפת של עוגה וקישוט ולא בחלבית..
ד"נ. אפ רוצים להשתמש בקצפת חלבית לזילוף רצוי להוסיף למסה ג'לטין ככה מקבלים קרם חזק ויציב יותר לאורך זמן שלא נשבר..
תודה רבה רבה!!!אני והאני
^^^מסכימה עם הטיפים להקצפת ביצים, מוסיפה משהוירושלמית טרייה
החלק הלבן שמחבר בין החלמון והחלבון יכול להכנס לקצף ולא מקלקל אותו.

עוד טיפים:
יותר קל להפריד את הביצים כשהן קרות.
אפשר להשאיר את קערת החלבונים בחוץ מעט לפני ההקצפה כדי שתתקרב לטמפרטורת החדר. לשמור שלא ישפריצו לתוכה מים,למשל, אם היא מחכה על השיש ליד כיור.

הקערה _והמקצפים_ צריכים להיות נקיים ויבשים.

אם בהפרדת הביצים חלמון אחד התפרק, שמים את כל הביצה בקערת החלמונים שכמעט תמיד יש במתכון, ולוקחים קערית חדשה ונקיה להפרדת הביצים הבאות!
עדיף לוותר על חלבון אחד מאשר להרוס את כל הקצף.

טיפ סודי להפרדה מהירה:
שופכים את כל הביצה לקערית ומוציאים את החלמון ביד נקייה ויבשה, כשהאצבעות משמשות כמסננת.

וואי תודה!אני והאני
טיפ קצת שונהבת 30
בעוגות יומולדת- תכלס הילדים אוהבים את הקצפת ולא תמיד אוכלים את העוגה.
ולכן- ממליצה לוותר על העוגה ופשוט להכין מלא קצפת עם קישוטים כיד המלך...
ככה כולם הכי מבסוטים
חחח וואלה...אני והאני
רק חבל על הבטן שלהם🤢
אם יש מיקסר עומד חזקאם ל3+
אפשר להקציף את הביצה בשלמותה- חלבון וחלמון ביחד עם סוכר.
לוקח בערך 8-10 דקות
חוסך את ההתעסקות בהפרדה של חלבון וחלמון

*לא בטוח שיעיל לכל סוגי הקצף, בשביל מוס שוקולד או עוגות בחושות, זה מעולה
וואי לא הייתי עושה ככה מוס..ירושלמית טרייה

עוגות בחושות זה בדיוק זה, בחושות ולא מוקצפות.

אבל אני פשוט לא מדמיינת שהעוגה תגיע לאותו נפח אם מקציפים יחד, בעוגות שאמורים להפריד בהן.

אם אין זמן וכח אפשר, אבל לדעת שלא מגיעים לתוצאה מיטבית..

ברור שהפרדת חלבון/חלמון*אשתו של בעלי*
נותנת תוצאה יותר אפקטיבית בנפח/רכות העוגה בסוף האפיה.
אני גם הייתי מופתעת מזה, אבל אחרי שתנקלתי במתכון למוס כזהאם ל3+
ניסיתי ויצא מעולה!
קצף גבוה
לא כזה שיתאים לנשיקות
אבל לעוגת מיץ, או מוס שוקולד בהחלט כן
בעוגה בחושה לא אמורים להקציף בכלליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ח בתמוז תש"פ 17:44
לק"י

אם מקציפים את הביצים בשלמותן כן יוצא קצף. לא כמו שמפרידים אולי.
...אני והאניאחרונה
רוטב לפיצהחיים של
בלי לבשל/לטגן/לרסק עגבניות..
יש למישו?
כןאיכה

תערבבי רסק עגבניות עם תבלינים (שום, מל"פ, אורגנו) ותוסיפי שום טרי

אחלושחיים של
תודה
^^^ מומלץ להוסיף גם מיםאין לי הסבראחרונה


עגבניות מרוסקות קצת רסקנחשון מהרחברון

אורגנו סוכר מלח בזיליקום יבש שום כתוש

אפשר להקפיא בצק של פיתות מחבת?מחי
אם כן אז לפני ההתפחה או אחרי?
אם צריך 2 התפחות, אז אחרי התפחה ראשונהה' אלוקינו
אם צריך התפחה 1, אז לפני התפחה.

*אם אני זוכרת נכון*
תודה!מחי
מה זה פיתות מחבת?אמא גם

לא עקבתי

נשמע כמו מתכון שהופץ פה

לא הופץ, מתכון שאני מכינה מדי פעםמחיאחרונה
אני רוצה לעשות עוגת שמרים ואין לי שוקולדבהשתדלותי
למריחה.. יש למישהי/ו מתכון להכנת מילוי שוקולדי במקום?
(עם קקאו/שוקולד מריר.. יש לי את שניהם)
לא רוצה לפתוח בדיון הלכתי אבל זה תלוינקודה טובה
אולי לפי פסיקה. כי פת הבאה בכיסנין לא נהיית המוציא בכל מקרה. אז אולי יש הבדלים בין הפירושים לפת הבאה בכיסנין לעניין עוגת שמרים.
אל תשאלו למה- נתקעתי עם שקית חצילים.בסדר גמור
מה אפשר לעשות עם הנידון?
אני אופה בתנור קוביות/ פרוסות חצילים עם שמן ומקפיאה בקופסאותיעל מהדרום
לק"י

ולפני שבת מוציאה ומתבלת איך שבא לי.
אפשר גם להקפיא סלטים מוכנים.

אפשר לקלות חציל שלם בתנור- כשמתרכך למעוך את הבשר שלו עם מזלג, לתבל ולהקפיא.

מוסקה, לזניה עם חצילים, קציצות בתוך פרוסות חציל.
וההקפאה לא הורסת? זכור לי שאם מוסיפים שמן לפני ההקפאהבסדר גמור

זה רק מחמיר את המצב.. 

ננסה.. תודה בכל מקרה

 

לא יודעת. לי זה טעיםיעל מהדרום
אממברוקולי

 

מניחה שהסתדרת אבל להבא

 

- מוסקת חצילים 

- מפרום חצילים 

- סלט חצילים מטוגן בתחמיץ

- סלט חצילים קלוי עם מיונז

- סלט חצילים קלוי עם עגבניות ופלפל חריף

- להכין פוקאצות עם חצילים 

- קיש חצילים 

- חציל שלם קלוי עם טחינה 

- חציל פיקנטי 

- חציל עם צ'ילי של @טארקו

- פרוסות חציל קלוית עם רוטב עגבניות וגבינה כלשהיא בתנור 

-בורקס פילו עם חציל 

 

 

 

לגבי הקפאה

אני לא מקפיאה, אם כי נתקעתי עם חציל קלוי והקפאתי עטוף שלם 

והכנתי ממנו אחרי הקפאה חציל במיונז והיה בסדר 

זה:הָיוֹ הָיָה

לפרוס לפרוסות דקות, לצפות בפירורי לחם, לטגן בשמן עמוק עד להזהבה.

 

אין מילים לתאר!

 

 

(הגעתי מהראשי....)

^^ נכון , זה באמת מעולהברוקולי

 

רק אני מכינה כך בתנור ומוסיפה תבלינים (פפריקה, מלח , פלפל שום ) לציפוי 

הרבה יותר בריא ופחות זמן וליכלוך

 

אין הבדל 

בתנור עם פירורי לחם?הָיוֹ הָיָה

גם אצלנו עושים בתנור, אבל אז זה בלי הפירורי לחם אלא כצ'יפס כזה.

זה מעולה, אבל עדיין שיא הפינוק זה כשזה מטוגן עמוק עם פירורי לחם ("חצילים ג'ינג'יים....)

ו-נכון, באמת לא בריא....עצוב

תנסהברוקולי

 

אני מורחת על התבנית שמן זית , שמה את החצילים המצופים 

מזלפת שוב מעל שמן זית 

ואופה בחום גבוה מאוד

 

אפחד מהאורחים שלי לעולם לא עלה על זה שזה לא מטוגן 

אלא אם הם קוראים אחרי עכשיו מוציא לשון

טוב.הָיוֹ הָיָה

מפתיע שאין הבדל עד כדי כך שלא עולים על זה.

באמת שווה לנסות.

ברוקולי

 

כי זה גם עם שמן זית ונצרב בחום גבוהה

פשוט עם הרבה הרבה פחות שמן 

 

 

היי, גם אני מתעניין. את מכניסה אותם כשהתנור כבר בחום גבוה?מבקש אמונה

זה משנה? 

וכמה זה חום גבוה מספיק? 

אני אופה על 210 טורבוברוקולי

מכניסים תמיד בתנור חם
תודה רבה מבקש אמונה


גם אנחנו עושים ככהנועה גבריאל
פעם עשינו מטוגן והפסקנו,אבל מטוגן יותר טעים😋
את מצפה רק בפרורי לחם ותבלינים? בלי ביצה?יעל מהדרום
עם ביצהברוקולי


תודהיעל מהדרוםאחרונה
לזנייה, גלילות חציל חלבי או בשריקראנץ שוקולד
חציל שלם קלוי בטחינה..
קרפציו חציל..
פרוסות חציל בפירורי לחם אחד הטעימים..
ריבת חציליםבת 30
אף.פעם לא הכנתי, אבל טעמתי אצל שכנה מרוקאית כשהייתי בשירות לאומי וזה היה טעייייייים.
לדעתי מכינים אותה מזן אחר של חצילברוקולי

וואלה...בת 30
ננסיים כאלה בצבע סגולברוקולי
כמו אלה שכובשים?בת 30
נראלי אבל לא מבינה בזה 200%ברוקולי
פוקאצ'ות עם עוד דברים מענייניםהודעה

או סלט  חצילים

או חציל בטחינה

או מוסקה

או חציל מטוגן

או תבשיל עם רוטב וחצילים

אפילו ברוטב לקוסקוס זה זורם

אולי כבר אמרו, אני חותכת לשנייםאמא גם

אופה בתנור עם שמן זית

מכינה טחינה ושופכת מעל

 

אין לי מושג אם יצא טוב בהקפאה חציל אפוי

אבל מה יש להפסיד,ממילא הם יהרסו תוך כמה ימים

או לאכול בימים הקרובים כל מה שאפשר מחצילים

 

אולי פשטידה קפואה תחזיק יותר

חצילים ברוטב עגבניות,שגרה ברוכה
ואז לערבב עם ספגטי או פסטה אחרת😋😋אפשר כמובן בלי הפסטה ולאכול עם לחם (אני לא מטגנת את החציל אלא אופה פרוסות בתנור)
למישהו יש רעיון לדברים קלים לסעודה שלישית???? דחוף!!!גיימס פוטר


סלטים שונים, סלט טונה, ממרחים, ביצים קשות, סלט ביצים, קישיםקרן-הפוך
תודה אשמח גם לרעיונות לתוספותגיימס פוטר


חשבתי שרצית סעודה שלישית קלילה, לא ארוחה מושקעת ...קרן-הפוך
סליחה התכוונתי למושקעת טעות שלי...גיימס פוטר


גחנון, מלוואח,פשטידות..קראנץ שוקולד
תודה רבהגיימס פוטר


קציצות טונהאיכה
פשטידות, פסטה עם רוטב
פשטידות זה נשמע טוב. יש לכם מתכונים (מומלצים) לפשטידות קלות?גיימס פוטר


כןאיכה
פשטידת תפוחי אדמה - מגרדים בצל אחד גדול ושלושה תפוחי אדמה בדק, מתבלים במל''פ, שמן, ביצה.

פשטידת קישואם - מגרדים קישוא, חותכים בצל לקוביות, אפשר להוסיף חבילת פטריות שימורים,, מתבלים במל''פ , ביצה , שמן וקמח.
אפשר בקלות להפוך לחלבי עם חבילה של קוטג' / שתיים וגבנ''צ מעל.

אפשר גם פשטידת קולרבי שיחסית לוקח זמן להכין אותה.. צריך לטגן בצל, לבשל קוביות של קולורבי עד שמתרכך ואז לערבב יחד עם ביצה, שמן, קמח מל''פ ואגוז מוסקט עד שמשחים.
אפשר גם חלבי לרובברוקולי

 

שעון קיץ 

 

סלט פסטהאמא גם

ממש קל להכנה

אבל צריך שיהיו החומרים בבית

פוקאצותרק טוב!אחרונה
אפשר לעשות פאי רועים בצורת סנדוויץ'? פירה-בשר-פירה?נפש חיה.
חשבתי שככה מכינים פאי רועים🤔, לא?יראת גאולה
כי ראיתי שני מתכונים ששמים בשר ורק מלמעלה שכבה של הפירהנפש חיה.
נראה לי אפשר כך או כךיראת גאולה
אבל איך הוא יחזיק? הוא לא מתפרק?נפש חיה.
כשאין פירה מלמטה?יראת גאולה
אני חושבת שאז באמת הוא יותר מתפרק. זה טעים בכל מקרה 😏
כן. כשאין פירה למטה אלא מלית בשר עם רוטבנפש חיה.
אני כשעשיתי פרווה עם בצל ופטריות במקום הבשריעל מהדרום
לק"י

שמתי פירה ומעל את הבצל והפטריות.
ככה אני תמיד עושהבת מלך!!!!
פירה בטטה
מלית בשר
פירה תא
בדיוק יגאל גואטה נתן מתכון כזה הערב ברדיובימבה אדומה
ככה אני מכינה תמידברוקוליאחרונה


למישהי/ו יש רעיון איך להכין פררו רושה ביתי?מאמושלי
אז הכנתי עוגת פררו רושה ואין בשום מקום שאני יכולה לקנות עכשיו פררו רושה אז אני רוצה להכין ביתי יש לכם עצות?
תודהמאמושליאחרונה
רעיונות לארוחת ערב?ציף
ללא חלבי וללא חיטה (יש אפשרות קמח כוסמין)

בחורף זה תמיד מרק
בקיץ מסתבכת.
טוסטים וסלט זה של א.בוקר ורוצה לגוון
מה אוכלים בצהריים? באיזו שעה ארוחת ערב?ט'

אצלי זה^ משמעותי ובסוף אוכלים שאריות מהצהריים

 

 

אורז וקטניות

חביתה מושקעת 

פסטה ברוטב וירקות

 

חביתת ירק/שקשוקהאין לי הסבר


פיצה עם טונהאבןישראל
סלט ירקות גדול עם טונה
צנימים עם ממרח
סלטים מגוונים, עוד רעיונות בפניםרק טוב!
סלט כרוב, סלטי קטניות למינהם, סלט חסה משודרג, סלט בורגול ןכו'.

בגזרת הביצים- חביתה, מקושקשת, ביצה קשה, שקשוקה, סלט ביצים

קציצות- טונה, עדשים

פשטידות ומאפינסים

שימורים- טונה, תירס, חמוצים, זיתים

ממרחים- טחינה, גבינות קשות, ממרח זיתים, גבינות מתובלות, חמאה, חומוס

מגש ירקות/שיפודי ירקות/קיסמי ירקות.

אניטפסטי
מעולה! תודהציף
תודה עזרתם!ציף
נקווה שאצליח גם להכין את הדברים האלו ולאכול
פנקייק כוסמיןגתיתא
יש לי מתכון שווה עם שמן קוקוס וחלב שקדים,
אם מישהו רוצה אני אחפש
עוד רעיונותאני מאמין!
לביבות תירס
פיצה (ללא גבנצ)
לחם מטוגן/ מצה ברייט

ואני בימים שאין לי כוח, הכי אוהבת לחם עם סלט וטחינה. מה צריך יותר?
פשטידות למיניהם (מן הסתם אפשר לשים משהו אחר במקום חיטה)תפוחית 1
שקשוקה, קציצות טונה (צריך פירורי לחם,בטח אפשר להחליף) פירה, לביבות תפוחי אדמה/ ירקות , קינואה עם ירקות
אני מכינה פשטידות גם בלי קמחאמא גםאחרונה

אבל צריך הרבה ביצים בשביל זה

או לסחוט את הירקות מהמים שלהם