שלום לכולם,
אילו שילובי מאכלים אתם עושים שהם מחוץ לקו הסנדרטי של הטעמים המוכרים ?
* בתקווה ששירשור זה יתן השראה לרעיונות חדשים לגולשי הפורום
תודה מראש לכל העונים 🙂
נזכרתי בעוד כמהחילזון 123בורקס תפו"א עם ממרח חומוס וקטשופ (או עגבניה)
כנ"ל מלווח (יחי הבריאות...)
ואלה לא מאד מוזרים אבל לא כולם אוהבים את זה-
לחם עם חמאת בוטנים ושוקולד (עדיף מריר)
או חמאת בוטנים עם ריבה
לחם עם חמאה וטונה
לחמניה עם קוביות שוקולד מריר
סלט כרוב ומיונז עם שקדי מרק
אורז עם כרוב ומיונז
ראיתי שיש מתכונים לחמין שמוסיפים למעלה גם ג'חנון,
פעם אחרונה שניסיתי הג'חנון בכלל לא נאפה בגלל כל האדים
שישנם באופן טיבעי בסיר הסגור ובבוקר אחרי לילה בתנור
הבצק יצא רטוב ולבן, שאלתי היא איך נכון לעשות כדי שייצאו כמו
ג'חנונים אמיתיים ושזופים כולל הטעם של החמין?
חם לי ולילדים
ואם אפשר כמה שפחות ג'אנקיים, מבוססים על חומרי גלם טובים
במעבד מזון לפי העיניים (אין לי כמויות מדויקות אבל אולי יש באינטרנט) וטוחנים במעבד מזון עד לעיסה די דביקה, עושים כדורים ומקפיאים. אין יותר פשוט מזה
משיח נאו בפומ!
את פניך אבקשאני אחתוך לחצי או רבע. יש לי אחד קטן בבית

לוקחים עלי נענע מעל 5 ענפים קטנים שוטפים עם סבון טוב, אחר כך מכניסים אותם לסיר בינוני סוחטים מעל 5 לימונים ומוסיפים מים לסיר מבשלים את הכל יחד אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם. נותנים לתערובת להתקרר מוציאים את העלים ואפשר להקפיאה חלק מהתרכיז עד לשימוש בו
כל הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם הרצוי
ואם הילדים קטנים לחתוך את הענב לפני ההקפאה ל4
יוצא סוכריות קפואות וטעימות.
(מכיל שירת נשים)
ואלה שעולים לי עכשיו:
שייקים שייקים שייקים - מכל דבר!
* בננה+תמרים+אגוזים+חלב שקדים (אם אין חלב שקדים, אז פשוט להוסיף לשייק שקדים ומים)
עדיף שהבננות יהיו מקולפות ומוקפאות לפני השייק, אם לא, אז אפשר להוסיף מלא קרחים.
* שילוב פירות קיץ למיניהם (מומלץ להפריד בין הבסיסיים לחומציים) על בסיס מים וקרח.
אפשר לטחון יחד עם עלי חסה - זה לא מורגש ומוסיף חלבונים.
אפשר גם פרוסת סלק טרי או יותר (תלוי בטעם שלכם), גם בריא- גם מוסיף צבע שווה, וגם אם יצא לכם סלק מתוק- אז טעם נחמד.
* גלידה טבעונית ביתית-
הבסיס: אגוזי קשיו עם או בלי שילוב אגוזים אחרים + מים
בננה בתור ממתיק ומטעים ונותן מרקם גלידאי כזה, אבל גיליתי שלא חובה.
ממתיק אחר- סילאן, תמרים, דבש, אגבה (לי אין) וכו׳
טעמים: בננה, שוקולד (פשוט להוסיף קקאו), וניל (יצא לי מעולה עם שילוב של אגוזים שקדים, תמרים בתור ממתיק ווניל),
פירות יער (יוצא קצת חמץמץ), פיסטוק, תות ומה שבא.
לשקשייק בשייקר הכי חזק שאפשר, להקפיא לכמה שעות, לשים שוב בבלנדר ולהקפיא שוב.
אם יש לכם מכונת גלידה - עוד יותר יעיל...
כל מיץ סחוט - אפשר לעשות ארטיק
ענבים קפואים - מעדן! היום הכרתי את זה לבני שטרף.
בננות קפואות - על מקל או לא, מצופה שוקולד או לא (אפשר להכין שוקולד חרובים משילוב של קקאו חרובים+סילאן וקצת שמן קוקוס)
כדורי תמרים: בבלנדר שמים תמרים+אגוזים (ממליצה על מלך ו/או פקאן), לכדרר, לצפות בקקאו חרובים - זה שיא המשדרג את הטעם! ולהקפיא.
אל תהרגי אותי, אבל, מרק מלפפונים...
כשהיינו קטנים טרפנו את זה בשבתות קיץ.
(זה בעצם סלט צזיקי יווני אבל יותר מרוסק מהמקור)
לשים בבלנדר: 8 מלפפונים גדולים, חופן נענע. לקראת האכילה - להוסיף לזה 3 מיכלי יוגורט בטעם רגיל (אני טבעונית - אז יוגורט טבעוני) מלח ופלפל ולערבב.
אפשר לשדרג עם תוספת קוביות פלפל ירוק, שמיר, וכל דבר שמתאים לך לזה.
גספאצ׳ו - אבל זה חריף...
זה למעשה כמו מרק מלפפונים, רק של ספרדים מספרד ועשוי מעגבניות בעיקר.
לא זוכרת איך שכנה שלי היתה עושה את זה.
סלט בורגול
טבולה קוסקוס - יעני סלט ירקות מתובל מעורבב עם קוסקוס.
ההמלצה שלי לקוסקוס: סלט עגבניות עם הקוסקוס, מתובל בשום אם אוהבים חריף, זיתים אם אוהבים, מלא פטרוזיליה, לימון, שמן זית, מלח.
סלט קינואה קר: מבשלים קינואה כמו אורז, נותנים לה להתקרר.
מערבבים איתה: קוביות קישואים מטוגנות קלות בשמן זית, כנ״ל קוביות בטטה. מערבבים, מתבלים כמו סלט.
אופציות נוספות לסלט קינואה: סלט רגיל מתובל מעורבב איתה (ועם הקוביות הנ״ל).
גזר מגורר ומאודה/מטוגן+ בצל קצוץ באותו מצב.
מרק מרוסק- בעיקר מרק כתום - ממש טעים לאכול אותו קר!!! ממש!
מים בטעמים:
לימון
לימונענע
מלפפונים ולימון (הסתבר לי לאחרונה שזה טעים)
קוביות אבטיח
פלחי אפרסק/נקטרינה
נענע
לואיזה
תפוזים
אננס מיובש ללא סוכר
מנגו מיובש ללא סוכר או מנגו טרי
אפשר לשים אותם מראש בהקפאה, ואז הטעם מתעצם.
סלט גזר מרוקאי: לבשל קלות/לאדות/לאפות באידוי (ממליצה על ענייני האידוי - זה משאיר טעם הרבה יותר חזק של הגזר ויותר בריא), עד שמתרכך, אבל לא ממש רך.
לתבל בשום כתוש, טונות של פטרוזיליה ו/או כוזברה, מלא מיץ לימון, מלח פלפל, כמון ואפשר גם פפריקה ושמן זית.
סלט סלק חי או מבושל (אני מאדה או מאדה בתנור- מאותה סיבה של הגזר- ממש מורגש ההבדל!)
תיבול: הרבה לימון, קצת שמן זית, אפשר גם בלי. מלח פלפל וכמון.
סלט גזר חי -
לגרסה הרגילה: מגררים גזר, מתבלים בלימון, מלח פלפל ופטרוזיליה ו/או כוזברה.
לגרסה האמריקאית הפחות מזיקה: לתבל בקצת לימון סחוט, הרבה תפוז סחוט ואפשר גם צימוקים ו/או חמוציות מיובשות ללא סוכר. הבן שלי ממש אהב!
אפשר חטיף ירקות: גמבה באיזה צבע שרוצים, לחתוך לה את הכיפה, לרוקן מהגרעינים, אם רוצים, למרוח ממרח שאוהבים, למלא בירקות חתוכים.
הבן שלי טורף את זה מגיל שנתיים בערך.
מגש ירקות עם מטבלים שאוהבים.
קוגל תפ״א טעים גם קר.
תהנו!
זאת גבינה ממש מוזרה...
לא התחברתי אל הטעם שלה בווריאציות המקובלות לשימוש בגבינות...
יש לכם רעיונות למה היא כן מתאימה?
דברים קלילים,
לא משו מסובך...
תודה!
בימאית דמיונותאם אפשר בכלל לגרום לדבר הזה להיות מלוח
...
תודה!!!
כי היא תפלה מאד בטעם..
אפשר לשלב אותה בבורקסים, עוגות גבינה, מאפה שמרים ועוד..
עוגות גבינה
קראנץ שוקולדאהלן!
כבר משעמם לי מהאוכל של שבת בבוקר ואני מאותגרת בגלל שצריך אוכל בלי רוטב..
מחפשת משהו שהוא לא שניצל, עוף, אורז,תפ"א, ירקות אפויים ומבושלים למינהם..
תודה!
זה בעצם בשר טחון מצופה פירורי לחם, אני קוראת לזה שניצל
יוצא נורא טעים
, לא הולך?מנסה לעזורהטשולנט הרגיל
או
עוף ממולא באורז
או
גונדי (קציצות בשר ואורז) בתוך החמין, במקום הבשר.
או
קישואים ממולאים (בתוך החמין. מאוד טעים אבל הרבה עבודה)
או
אורז ועופות בשקיות קוקי
מה עוד? ![]()
כל הנ"ל על הפלטה מלפני כניסת שבת כמובן...
הכי פשוט
להניח על תבנית ברוקולי קפוא (מופשר עדיף)
ולפרוס פרוסות של בטטה
מלח,שמן זית בתנור
קל וטעים
עונה על הצורך גם של ירק וגם פחמימה
סמטאותנכון?
ולתנור
או במנגל

סמטאות
סמטאותמה בדיוק את עושה עם זה? שכבות? מקפיאה?
מערבבת פצפוצי אורז עם ח.בוטנים וא.סוכר ומצפה בשוקולד.
זה מושלםם
אפשר להוסיף קקאו וזה יוצא דומה לשוקולד
אני אוהבת, הילדים שלי חלקם כן חלקם לא
כדורי שוקולד תמרים:
ילדים בית ואני שביניהם: כדורי שוקולד תמרים ואגוזים

לטחון את הירקות ולהכין פשטידה.
לטחון ירקות שמוסיפה לקציצות
על קניה מקוונת שמעתם? ביקורות גולשים?
צריך לעשות את זה בדברים כמו רפואה לדוגמא
מנישמע חבריהה?
אני אשמח אם למישהו יש רעיון לקינוח חלבי קליל במיוחד לא יותר מידי זמן הכנה ולא יותר מידי מצרכים...
תודה ושבת שלום!
שמנת מתוקה להמיס שוקולד לערבב ולקרר
ואפשר קודם להמיס את השוקולד ואז להוסיף את השמנת ולערבב ולקרר
זה יצא קצת אחרת כל אחד
שניהם טעימים לדעתי

).
לנו יש מכשיר מעולה
מכינים דברים מעניינים כמו ופלאפל
מנקים את המכשיר עם מטלית רטובה
תלוי מכשיר
הריוניסטית
בטטה זה מתוק ומאוד בריא, עשיר בסיבים וערכים תזונתיים. עד כה הייתי אוכל בטטות באופן קבוע, ובסוף שופך הכל למסננת וכל המים היו נשפכים לכיור. לאחרונה בישלתי בטעות את הבטטות קצת יותר מידי, ונשאר בתחתית הסיר מעט נוזל מאוד סמיך, נראה כמו שוקו וטועם כמו שוקו!!
רק בלי חלב וקקאו והרבה יותר בריא


בעוז וענווה!
*אשתו של בעלי*בסך הכל אמרתי על משהו שמבשלים אותו הרבה שהוא טעים ומתוק ואתם מוציאים דברים ברמז דרש וסוד????
גם אין לי מיקרוגל ומיקסר.
לא יודע אם בעלך גר איזה תקופה בדירת רווקים או לבד, אבל אם כן כנראה הוא לא סיפר לך הרבה על התקופה הזאת...
אני מניח שזה גם ישעשע אותך
אמא יקרה לי*בהצלחה עם זה
(ולא בטוחה שבעלי היה מבין את הדקויות שבין מיקסר לבלנדר)
אני מכין טוסט עם מחבת. אני אוהב את הפרוסות לחם מטוגנות בחמאה
לטעמי הכי טעימות צלויות בתנור. ובישול מקדים בעיניי פוגע במרקם שלהם (אם הן מיועדות לצליה)
אם יש למישהו מתכון לבטטה בתנור לא מטוגנת אשמח
(עוד מעט אעבור דירה מהמכולה לבד לשותפות עם חבר, ויש לו תנור בבית)
שים בטטה שלמה בקליפתה בתנור על חום גבוה. אחרי כחצי שעה נועצים סכין,
אם היא רכה חוצים ל2, מוסיפים שמן זית ומלח ויוצא מעולה
באמת יצא טעם דומה לשוקו? קטע..
אין לי הסבראיך נתקעת עם ככ הרבה עגבניות???
משיח נאו בפומ!
סמטאות
סמטאות
תודה רבה!סמטאות
תוסיף סלרי זה גם יאזן מעט את הטעםסמטאות
הנורמלית האחרונה
סמטאות
השם בשימוש כבראצלנו זה מתובל במלח, פלפל והרבה כמון. טעים לאללה!!!
אלו הרעיונות שיצאו מזה:
קודם כל להפריד בין העגבניות לסלט לבין העגבניות לבישול.
רשימה:
* רוטב רוזה לפסטה או כל דבר שמתאים (אפשר לטבען אותו אם לא רוצים חלבי)
בכללי זה לאדות קצת שום, לבשל את העגבניות ולסנן במסננת כדי להפריד מהגרעינים.
לרסק
להוסיף מלח פלפל, שמן זית ואורגנו
זה רסק עגבניות שווה בפני עצמו, כדי להפוך לרוזה מוסיפים חלב/ שמנת וגבינה צהובה.
אני טבעונית, אז אצלי זה דברים אחרים...
* עגבניות מיובשות - או במייבש מזון או בשמש או בתנור על החום הכי נמוך להמון שעות מתובל במלח, שום, אורגנו, טימין, לאחסן בשמן זית.
* רסק עגבניות ביתי - זה דורש המון זמן, אבל אין חובה להיות על הסיר כל השעות האלה.
מבשלים את העגבניות - מרוסקות עדיף, בהתחלה על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדה, לערבב מדי פעם.
אח״כ המשך אידוי על אש קטנה עד שמגיע למרקם שתרצי. הנפח יורד מאוד, אז אם הסיר מלא, אפשר להוסיף עוד עגבניות בהמשך.
ואז זה ממש יוצא מרקם כמו בקופסת שימורים.
* קטשופ- מורכב מריכוז של עגבניות מרוסקות ממש למרקם חלק - לכיוון המרקם של רסק דלעיל... כנ״ל קצת סלרי ובצל
תיבול: ממתיק (אני שמה סילאן במקום סוכר), חומץ תפוחים או רגיל, מלח, פלפל.
לבשל עד למרקם הרצוי
* מרק עגבניות:
לאדות או לטגן בצל עם או בלי שום.
להוסיף גזר מגורד (לא חובה, אבל מומלץ)
להוסיף עגבניות חתוכות גס/דק או שיהיו כבר טחונות, תלוי במרקם שאת רוצה, אפשר גם וגם,
להוסיף מלא פטרוזיליה וסלרי עם או בלי העלים - לפי הטעם.
לבשל.
לתבל במלח, פלפל, כמון.
תוספת תבלינים אם רוצים- פפריקה, שום גבישי, כורכום.
תוספות רשות - אפשר לבשל עם אורז ואז המרקם עוד יותר קרמי כשטוחנים, אפשר גם לא לטחון, אפשר במקום אורז שהוא
עמילן - לבשל קצת עדשים עם זה.
* נזיד עדשים- לטגן בצל ושום, להוסיף עדשים כתומות, להוסיף עגבניות טחונות, פטרוזיליה קצוצה ומים ולבשל.
לא להוסיף מלח עד שהעדשים רכות.
לתבל במלח, פלפל, כמון וקארי (הקארי הוא בשביל הטעם ההודי, לא חייבים, אפשר במקום- להוסיף בזיליקום).
* סלט זעלוק של חן במטבח: לקלות על האש חציל גדול + 2-3 גמבות גדולות.
לכתוש שום- לטגן מעט (לא חובה שמן, איך שאת רגילה)
להוסיף גמבות קלויות קצוצות ו 3 עגבניות קצוצות דק
לתבל: מלח, פלפל, פפריקה, כמון, לערבב קצת שייכנסו הטעמים.
להוסיף חציל קלוי, קלוף וקצוץ עד כדי מעיכה ולימון סחוט.
* אפשר לרסק עגבניות ולהקפיא במנות לשעת הצורך.
* פאי עגבניות - לא זוכרת איך אמא שלי עושה, אבל זה טעים...
* פיצה או פוקאצ׳ה עגבניות
תהנו! זה כיף!
אז למה לא? 

שניה לפני שהן נרקבות אני מכניסה אותן למקפיא.
כשמצטברת כמות אני מוציאה.
חורצת עם סכין את הקליפה ושוטפת בברז במים חמים - הקליפה יורדת בציק.
ויאללה למטבוחה.
בתנור
יוצא ממש טעים
אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה