שרשור חדש
שילובי מאכלים "מחוץ לקופסא"תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

אילו שילובי מאכלים אתם עושים שהם מחוץ לקו הסנדרטי של הטעמים המוכרים ?


* בתקווה ששירשור זה יתן השראה לרעיונות חדשים לגולשי הפורום

תודה מראש לכל העונים 🙂

חח תודה על האישור נזכרתי בעוד כמהחילזון 123

בורקס תפו"א עם ממרח חומוס וקטשופ (או עגבניה)
כנ"ל מלווח (יחי הבריאות...)

ואלה לא מאד מוזרים אבל לא כולם אוהבים את זה-
לחם עם חמאת בוטנים ושוקולד (עדיף מריר)
או חמאת בוטנים עם ריבה
לחם עם חמאה וטונה
לחמניה עם קוביות שוקולד מריר
סלט כרוב ומיונז עם שקדי מרק
אורז עם כרוב ומיונז

ג'חנון בחמין..?בשלן

ראיתי שיש מתכונים לחמין שמוסיפים למעלה גם ג'חנון, 

פעם אחרונה שניסיתי הג'חנון בכלל לא נאפה בגלל כל האדים

שישנם באופן טיבעי בסיר הסגור ובבוקר אחרי לילה בתנור

הבצק יצא רטוב ולבן, שאלתי היא איך נכון לעשות כדי שייצאו כמו

ג'חנונים אמיתיים ושזופים כולל הטעם של החמין?

מתכוני קיץ קרירים - רעיונות?אמא גם

חם לי ולילדים 

ואם אפשר כמה שפחות ג'אנקיים, מבוססים על חומרי גלם טובים

כדורי תמרים קפואיםבוקר אור


איך מכינים?ישראלית!


שמים תמרים, אגוזים/שקדים, חמאת בוטנים/טחינה גולמית, קינמוןבוקר אור

במעבד מזון לפי העיניים (אין לי כמויות מדויקות אבל אולי יש באינטרנט) וטוחנים במעבד מזון עד לעיסה די דביקה, עושים כדורים ומקפיאים. אין יותר פשוט מזה

שייקים. מפירות קפואים וטרייםמשיח נאו בפומ!
"ארטיקים" ממיצים טבעיים/ פירות טחונים

גרנולה עם יוגורט ופירות חתוכים
וואי. כתבת בדיוק את כל מה שאני אוהבת בקיץ⬆️🙂השם בשימוש כבר
🙂 יש לך רעיון מעניין לשייק מנצח?השם בשימוש כבר
מנגו בננה מלון תמראת פניך אבקש
יכולה להוסיף לזה גם פירות יער.

ספירולינה בננה תמר מיץ תפוזים

בננה תמר קוואקר (לרכך במים) חלב שקדים או אבקת שקדים ומים/חלב. משביע מאוד.

תות אננס
בינתיים המנגו לא טעים. נמתין למיה🙂השם בשימוש כבר
טוב לנו יש פירות קפואים... שווה קניה!את פניך אבקש
ומוסיפה טרי מעכשיו,, אבטיח אננס.... טעים!
אני מקפיאה פירות טריים וזה מעולה.. רק אננס קניתי קפוא🙂השם בשימוש כבר
ואני אוסיף...*אשתו של בעלי*
אננס
תות
על בסיס מיץ תפוזים.
זה יוצא קליל ומאוד מאוד טעים ומרענן.
מה שכתבתי מעל את פניך אבקש
אם רוצים יותר חמצמץ, יותר אננס.
יותר מתוק, יותר תותים
מיץ תפוזים סחוטחיות צבעונית
שייקים/גלידות מפירות
ענבים קפואים (זה נהיה כמו סוכריות קרות🤩)
ענבים קפואים זה רעיוןאמא גם

אני אחתוך לחצי או רבע. יש לי אחד קטן בבית

גם חתיכות תפוז קפואות זה טעיםיעל מהדרום
סלט פסטהאמאמחנכת


סוגשל סלט קינואהסמטאות
מבחינת צירופי מזון זה לא להיט,אבל זה חומרי גלם בריאים
להכין קינואה כרגיל, לקרר.
לחתוך קוביות חציל או בטטה עם שמן ומלח גס בתנור,
לקרר.
לחתוך ירוקים ואגוזי מלך,
לערבב הכל יחד.
אפשר לתבל עם לימון מלח שום ושמן.
ואפשר להשקיע ברוטב,
2 כפות דבש
1 כף חרדל
6 כפות מיץ לימון
8 כפות שמנז
1 שן שום כתוש
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור.

אפשר ירקות בתנור עם שמן, מלח גס וטימין
ולאכול שזה חמים, זה אומנם לא אוכל קר אבל משביע ולא חייב לאכול חם.

סלט ירקות גדול מלא בירוקים, גרעיני חמניה+שומשום+גרעיני דלעת קלויים.
ארטיקים טבעיים מפירות טחוניםשוביה!


להכין תרכיז לימונענעישראלית!


איך מכינים?אם_שמחה_הללויה
איך מכינים לימונענעישראלית!

לוקחים עלי נענע מעל 5 ענפים קטנים שוטפים עם סבון טוב, אחר כך מכניסים אותם לסיר בינוני סוחטים מעל 5 לימונים ומוסיפים מים לסיר מבשלים את הכל יחד אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם. נותנים לתערובת להתקרר מוציאים את העלים ואפשר להקפיאה חלק מהתרכיז עד לשימוש בו

 

 

כל הכמויות ניתנות לשינוי לפי הטעם הרצוי

שייקים טוביםישראלית!


להקפיא ענבים...מישהי

ואם הילדים קטנים לחתוך את הענב לפני ההקפאה ל4

יוצא סוכריות קפואות וטעימות.

לימונדהבינייש פתוח

(מכיל שירת נשים)

העלו פה כמה רעיונות טובים, אכתוב את אלה שחשבתי עליהם גם כןsistaאחרונה

ואלה שעולים לי עכשיו:

 

שייקים שייקים שייקים - מכל דבר!

* בננה+תמרים+אגוזים+חלב שקדים (אם אין חלב שקדים, אז פשוט להוסיף לשייק שקדים ומים)

עדיף שהבננות יהיו מקולפות ומוקפאות לפני השייק, אם לא, אז אפשר להוסיף מלא קרחים.

* שילוב פירות קיץ למיניהם (מומלץ להפריד בין הבסיסיים לחומציים) על בסיס מים וקרח.

אפשר לטחון יחד עם עלי חסה - זה לא מורגש ומוסיף חלבונים.

אפשר גם פרוסת סלק טרי או יותר (תלוי בטעם שלכם), גם בריא- גם מוסיף צבע שווה, וגם אם יצא לכם סלק מתוק- אז טעם נחמד.

* גלידה טבעונית ביתית- 

הבסיס: אגוזי קשיו עם או בלי שילוב אגוזים אחרים + מים

בננה בתור ממתיק ומטעים ונותן מרקם גלידאי כזה, אבל גיליתי שלא חובה.

ממתיק אחר- סילאן, תמרים, דבש, אגבה (לי אין) וכו׳

טעמים: בננה, שוקולד (פשוט להוסיף קקאו), וניל (יצא לי מעולה עם שילוב של אגוזים שקדים, תמרים בתור ממתיק ווניל),

פירות יער (יוצא קצת חמץמץ), פיסטוק, תות ומה שבא.

לשקשייק בשייקר הכי חזק שאפשר, להקפיא לכמה שעות, לשים שוב בבלנדר ולהקפיא שוב.

אם יש לכם מכונת גלידה - עוד יותר יעיל...

 

כל מיץ סחוט - אפשר לעשות ארטיק

 

ענבים קפואים - מעדן! היום הכרתי את זה לבני שטרף.

בננות קפואות - על מקל או לא, מצופה שוקולד או לא (אפשר להכין שוקולד חרובים משילוב של קקאו חרובים+סילאן וקצת שמן קוקוס)

 

כדורי תמרים: בבלנדר שמים תמרים+אגוזים (ממליצה על מלך ו/או פקאן), לכדרר, לצפות בקקאו חרובים - זה שיא המשדרג את הטעם! ולהקפיא. 

 

אל תהרגי אותי, אבל, מרק מלפפונים...

כשהיינו קטנים טרפנו את זה בשבתות קיץ.

(זה בעצם סלט צזיקי יווני אבל יותר מרוסק מהמקור)

לשים בבלנדר: 8 מלפפונים גדולים, חופן נענע. לקראת האכילה - להוסיף לזה 3 מיכלי יוגורט בטעם רגיל (אני טבעונית - אז יוגורט טבעוני) מלח ופלפל ולערבב.

אפשר לשדרג עם תוספת קוביות פלפל ירוק, שמיר, וכל דבר שמתאים לך לזה.

 

גספאצ׳ו - אבל זה חריף...

זה למעשה כמו מרק מלפפונים, רק של ספרדים מספרד ועשוי מעגבניות בעיקר.

לא זוכרת איך שכנה שלי היתה עושה את זה.

 

סלט בורגול

טבולה קוסקוס - יעני סלט ירקות מתובל מעורבב עם קוסקוס. 

ההמלצה שלי לקוסקוס: סלט עגבניות עם הקוסקוס, מתובל בשום אם אוהבים חריף, זיתים אם אוהבים, מלא פטרוזיליה, לימון, שמן זית, מלח.

 

סלט קינואה קר: מבשלים קינואה כמו אורז, נותנים לה להתקרר.

מערבבים איתה: קוביות קישואים מטוגנות קלות בשמן זית, כנ״ל קוביות בטטה. מערבבים, מתבלים כמו סלט.

 

אופציות נוספות לסלט קינואה: סלט רגיל מתובל מעורבב איתה (ועם הקוביות הנ״ל).

גזר מגורר ומאודה/מטוגן+ בצל קצוץ באותו מצב.

 

מרק מרוסק- בעיקר מרק כתום - ממש טעים לאכול אותו קר!!! ממש!

 

מים בטעמים:

לימון

לימונענע

מלפפונים ולימון (הסתבר לי לאחרונה שזה טעים)

קוביות אבטיח

פלחי אפרסק/נקטרינה

נענע

לואיזה

תפוזים

אננס מיובש ללא סוכר

מנגו מיובש ללא סוכר או מנגו טרי

אפשר לשים אותם מראש בהקפאה, ואז הטעם מתעצם.

 

סלט גזר מרוקאי: לבשל קלות/לאדות/לאפות באידוי (ממליצה על ענייני האידוי - זה משאיר טעם הרבה יותר חזק של הגזר ויותר בריא), עד שמתרכך, אבל לא ממש רך.

לתבל בשום כתוש, טונות של פטרוזיליה ו/או כוזברה, מלא מיץ לימון, מלח פלפל, כמון ואפשר גם פפריקה ושמן זית.

 

סלט סלק חי או מבושל (אני מאדה או מאדה בתנור- מאותה סיבה של הגזר- ממש מורגש ההבדל!)

תיבול: הרבה לימון, קצת שמן זית, אפשר גם בלי. מלח פלפל וכמון.

 

סלט גזר חי -

לגרסה הרגילה: מגררים גזר, מתבלים בלימון, מלח פלפל ופטרוזיליה ו/או כוזברה.

לגרסה האמריקאית הפחות מזיקה: לתבל בקצת לימון סחוט, הרבה תפוז סחוט ואפשר גם צימוקים ו/או חמוציות מיובשות ללא סוכר. הבן שלי ממש אהב!

 

אפשר חטיף ירקות: גמבה באיזה צבע שרוצים, לחתוך לה את הכיפה, לרוקן מהגרעינים, אם רוצים, למרוח ממרח שאוהבים, למלא בירקות חתוכים.

הבן שלי טורף את זה מגיל שנתיים בערך.

 

מגש ירקות עם מטבלים שאוהבים.

 

קוגל תפ״א טעים גם קר.

 

תהנו!

 

מה עושים עם גבינת ריקוטה?בימאית דמיונות

זאת גבינה ממש מוזרה...

לא התחברתי אל הטעם שלה בווריאציות המקובלות לשימוש בגבינות...

 

יש לכם רעיונות למה היא כן מתאימה?

דברים קלילים,

לא משו מסובך...

 

 

תודה!

בעלי מורח אותה בטוסט עם גבינה בולגרית, טוען שזה טעים ממשהשם בשימוש כבר
( מבחינה בריאותית נוהג לאכול הרבה את הגבינה הזאת, היא מלאה בסידן וגם בוויטמין די)
הוא גם מערבב אותה עם סלט ירקות.( במקום גבינה לבנה)
אם תמליחי אותה/תתבלי היא דווקא תהיה ממש נחמדה.
בהצלחה🙂
טוסט זה נשמע רעיון טובבימאית דמיונות

אם אפשר בכלל לגרום לדבר הזה להיות מלוח...

 

 

 

תודה!!!

אפשר אפשר.. יש מתכונים עם גבינת ריקוטה, אבל רצית משהו לאהשם בשימוש כבר
מסובך... מה הכמות? קופסא אחת?
אם תרצי אחפש לך מתכונים בכיף🙂
היא בעיקר מיועדת למילויים ומאפים פחות לאכילה סתם ככהקראנץ שוקולד

כי היא תפלה מאד בטעם..

 אפשר לשלב אותה בבורקסים, עוגות גבינה, מאפה שמרים ועוד..

אה...אוקי,תודה!בימאית דמיונות


כנאפהנחשון מהרחברון

עוגות גבינה

יש עוגות ריקוטהאנונימיות
וואי מלא עוגות טעימות!!עלה למעלהאחרונה
סרטון קצר על חלקי הבשר קראנץ שוקולד
אוכל לשבת בבוקר בלי רוטבשקט ושלווה

אהלן! 

כבר משעמם לי מהאוכל של שבת בבוקר ואני מאותגרת בגלל שצריך אוכל בלי רוטב..

מחפשת משהו שהוא לא שניצל, עוף, אורז,תפ"א, ירקות אפויים ומבושלים למינהם.. 

תודה!

פשטידה? קובה ממולא?נפש חיה.
דג, קיגלברוקולי


כל מיני קציצות- עדשים, חומוס, ירקות וכו...סתם אחת
מוקפץאוהבת את הקב'ה
בשר בכל מיני וריאציות
בורקס
בלינצ'ס ממולא (רק באסה שאי אפשר לחמם את הרוטב.. אפשר לעשות את הרווב טיפה יותר סמיך וממש סמוך לארוחה לשים כוס מים רותחים על הרוטב.. זה לא יהיה חם, אבל פושר כזה...)
חזה עוף בתנור ובטטות שלמות עם נייר כסף
מצאנו פתרון126
אנחנו מצאנו פתרון לבשל כל מה שרוצים ולפני שבת להפריד את הרוטב מהאוכל. ולחמם על הפלטה מע'ש את הרוטב בכלי נפרד מהאוכל בתוספת מעט מים חמים למקרה של אידוי. ובשבת בבוקר/צהרים מחממים את האוכל ה'יבש' ולאחר מכן מערים את הרוטב על האוכל.
יוצא נחמד מאוד
כן? זה לא נשרף על הפלטה?אוהבת את הקב'ה
נכון126
דברים יבשים מאוד אכן יכולים להחרך אבל אפשר ע'י חימום איטי לפתור את הבעיה או ע'י הגבהה עם תוספת צלחת מתחת ויותר זמן או להפוך את האוכל
גם לגבי הרוטב בלינצ'ס126
אפשר להוסיף מעט מים מע'ש ולהשאר על הפלטה.
תעשו ניסוי בהתחלה חששנו שיתקלקל אבל ראינו שזה עובד (הטעם קצת משתנה)
אני שמה את הרוטב על הבליצ'ס ביום שישי.44444
הרוטב נספג ואין בעיית חימום.
זה לא 100% אותו דבר אבל 90%- כן.
נחמד!!אוהבת את הקב'ה
ננסה שבת הבאה.
תודה!!
למיטב ידיעותי ההלכתיותקורונה משמחה
מותר לאשכנזים להוסיף רוטב בכמות כזו על מנת שהאוכל לא ישרף, (פחות בכמות של להנות מהרוטב.)

פתרון ששמעתי: להפריד את הרוטב מהאוכל ולחמם על המיחם.
זה מותר כי לא מבשל את הרוטב, אבל זה כן מביא אותו לרמת חימום מספקת
פתרון מגניב לרוטב:טארקו
לטגן בצל ופטריות ולהוסיף קמח ותבלינים וכו, כמו שמכינים רוטב אבל בלי להוסיף מים
לחמם על הפלטה
וכשחם להוסיף לזה מים רותחים מהמיחם- בעירוי מכלי ראשון, לערבב ולהגיש.
יוצא מעולה.
כמה ? ואיך את מכינה רוטב?נפש חיה.
כמה מה?טארקו
ובעיקרון כתבתי איך אני מכינה.. מפרטת:
מטגנת בצל קצוץ
מוסיפה פטריות פרוסות(אפשר שימורים) וכשהן מטוגנות מורידה לרגע מהאש, מוסיפה קצת קמח(כף-שתיים), כף א.מרק פטריות(לא חייבים אבל אני אוהבת), מלח, פלפל, שום גבישי, טימין, בזיליקום מיובש, פטרוזיליה מיובשת, אגוז מוסקט. לא חייבים את כל התבלינים... לפי הטעם. מערבבת טוב ומוסיפה לאש(הסיבה שמורידה זה שלא יישרף בנתיים)
במצב רגיל- מוסיפה עכשיו כוס מים ומבשלת, ומוסיפה עוד מים לפי הצורך.
אם מכינה לשבת בבוקר- מוסיפה רק 2 כפות של מים שנשאר עדיין יבש אבל קצת נפתח, ואחרי החימום מוסיפה מים רותחים- לא יודעת כמות, כי מערה כאמור ישר מהמיחם.. אבל מוסיפה קצת, מערבבת, עוד קצת, מערבבת.. ככה עד שהמרקם טוב.
כפיתות- קציצות ירק טוניסאיותבת 30
או סתם קציצות בשר טעימות...
אין על כפיתות בעולםמלח ופלפל
עם חזה עוף בכלל
שניצל קצת יותר מיוחד אפשר?אמא גם

זה בעצם בשר טחון מצופה פירורי לחם, אני קוראת לזה שניצל

יוצא נורא טעים

 

שניצל בריא שילדים אוהבים בקלי קלות 

קבבונים (ניקי ב)בוקר אור
קוגלים
דג
לביבות למיניהן אפויות/מטוגנות
טןרטיות
ממולאים למיניהם
לזניית בשר
פאי רועים
כל מיני סוגי חמין , לא הולך?מנסה לעזור

הטשולנט הרגיל

או

עוף ממולא באורז

או

גונדי (קציצות בשר ואורז) בתוך החמין, במקום הבשר.

או

קישואים ממולאים (בתוך החמין. מאוד טעים אבל הרבה עבודה)

או

אורז ועופות בשקיות קוקי 

 

 מה עוד? חושב

כל הנ"ל על הפלטה מלפני כניסת שבת כמובן...

https://forms.gle/RpLVGUogRU3ozRN77%20%D7%A1%D7%A7%D7%A8%20%1978000
חלבי הולך?חיים של
פאי רועים אוכל מעולהההההה מנה קלה וטעימהההמרום עד
פשטידות, קציצות, פילה דג מטוגןנפשי תערוג
חמין מקרוניארלט


לזניה עם בשר במקום גבינה1289
ממש הולך אצלנו
אני מכינה רגיל ומוציאה מהרוטב.44444
אפשר דג בתנור עם תבלינים.
ברוקולי עם בטטהאמא גם

הכי פשוט

להניח על תבנית ברוקולי קפוא (מופשר עדיף)

ולפרוס פרוסות של בטטה

מלח,שמן זית בתנור

קל וטעים 

עונה על הצורך גם של ירק וגם פחמימה

סלטים חיים / מבושליםאמאמחנכת


טורטיות ממולאות עם בשר טחוןחילזון 123אחרונה


צריכה מתכוןמענין
לסלט חצילים בטעם כבד. (מתכון שניסיתם אם אפשר )
בפניםיראת גאולה
קוביות חצילים אפויות עם שמן בתנור (אפשר כמובן לטגן...)
הרבה בצל מטוגן
ביצה קשה (בערך ביצה אחת על חציל אחד)
טוחנים הכל ביחד, מוסיפים שמן, מלח ופלפל לפי הטעם.
תודהמענין
שאלהאמא גם
טוחנים עם הקליפה?
אני טוחנת עם הקליפהיראת גאולהאחרונה
עבר עריכה על ידי יראת גאולה בתאריך י"ד בתמוז תש"פ 22:55
אולי יש מי שיטען שעדיף בלי? אין לי מושג.
אפשר להוסיף אגוזי מלךמאוהבת בילדי


קוקוסאבןישראל
יש לכם רעיון לעוגיות/ עוגה עם קוקוס?
יש לנו מלא ובא לי להכין איתו משהו טעים..
תודה רבה
עוגותסמטאות
עוגת תפוז,שיבולת שועל,שוקולד.

4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קוקוס
חצי כוס שיבולת שועל אינסטנט
כוס וחצי קמח
0.5 חבילת א. אפיה.
0.5 כוס שוקולד ציפס
לטרוף היטב את הביצים והסוכר.
להוסיף את שאר המרכיבים
לתנור 45 דקות 180°

עוגת לימון עם ריבה
1 כוס סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס שמן
1 כוס מים+לימון+סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מ-2 לימונים קטנים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס שקדים טחונים או קוקוס
לערבב הכל ולתבנית,
לזלף בכל תבנית מעט ריבה.
עוגת תפוזים וקוקוס של חן במטבחbinbin
קוביות שוקולד , כמו כדורי שוקולד רק בלי הרבה עבודה
להכין את העיסה של הביסקוויטים והשוקולד וכו , לפזר בתבנית קוקוס ולשפוך מעל את העיסה וליישר ולשים מעל שוב קוקוס,
אפשר להכין אלפחורס(שאם יש למישהו מתכון טוב אשמח שיגיד לי😋), ואני גם לפעמים שמה בשייקים קוקוס
לקרין גורן יש אלפחורס מצויינים!!*אשתו של בעלי*
עכשיו בדיוק ראיתי שיש גם לחן במטבחbinbin
נבחר אחד מהשניים, תודה 😋
לטעמי הוא מתוק מידי. הכנתי פעם 1יעל מהדרום
תודה על הרעיונותאבןישראל
נשמע מעולה.
יש לי מתכון של מוס מחלב קוקוס. את מתכוונת לקוקוס ממש?אמא גם

נכון?

אבל נשמע מעניין, מה זה המוס הזה?חדשה2


ממש קל וטעיםאמא גםאחרונה
שניצל ממולא בפירה זה להיטקראנץ שוקולד
זהו😋
נשמע טעים!יעל מהדרום
לק"י

פשוט למלא שניצל בפירה, לצפות ולטגן?
כן, לוקחים נתח מעט עבה ויוצרים בו כיס עפ סכין חדהקראנץ שוקולד
וחלקה ממלאים בפירה ומשנצלים כרגיל..
או שני חתיכות דקות ממשמשוטט
ומחברים עם הביצה.

זה מעולה.
איך עושים?אמא גם
יש פה את המתכון שפרסמו?
אוי.פספסתי את התגובות🤭אמא גם
לא פספסת. הם נכתבו אחרי ששאלתנחשון מהרחברוןאחרונה


משהו מהיר עם פרגיות? רצוי חגיגינפש חיה.
להשרות בתבלינים וקצת שמן למשך חצי שעה-שעהיעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר לטגן מלא בצל בסיר שטוח, כשהוא מטוגן להוסיף את הפרגיות ולסגור את הסיר עם מכסה.
להפוך אחרי כעשר דקות.
לבדוק שהן מוכנות (לנעוץ מזלג ולבדוק אם הן רכות), ולכבות את האש.
נראה לי בישול של 20-30 דקות יספיק.

אפשר גם לצלות אותן במחבת פסים.
תוספת ?נפש חיה.
פירה, תפו"א בתנור, אורז עם ירקות (או בלי)יעל מהדרום
מעולה. תודה!נפש חיה.
רוטב דבש או סילאן ושמן ומלחאמא גם

ולתנור

או במנגל

אה אפשר גם קטשופאמא גם
אני ממש לא אוהבת,אבל הילדים שלי ככה אוהבים.
פרגיות זה די קל להכנה, מקבלות כל מיני בוגי תיבול,רק צריך לשים לב שלא יותר מדי לחמם
תודה לכולם על הרעיונות! עזרתםנפש חיה.אחרונה
נמאס לי מכל מתכוני העוגיות שלי...אקונהמטטה
אשמח להמלצה על משהו שהכנתם מניסיון..
תודה!
עוגיות תמרים מגולגלות של foodisgoodHB
הן בלי מרגרינה וטעימותתת
עוגיות טחינה?חיים של
עוגיות סילאן-ג'ינג'ראם הבנים12
אפשר מתכון בבקשה?סמטאות
עוגיות סילאןאם הבנים12
עוגיות סילאן
2/3 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/4 כוס סילאן
1 ביצה
2 כוסות קמח
קורט מלח
2 כפיות סודה לשתייה
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כפיות קינמון
1/2 כפית זנגביל

לערבב היטב- שמן, סוכר, ביצה וסילבן
להוסיף את הקמח והתבלינים לערבב
ליצור כדורים עם ידיים רטובות מעט.
לאפות בחום בינוני 10-12 דק,
איפה הגינגר פה?סמטאות
זנגביל זה גינגרג'ינג'ר
ככ רגילה להשתמש בגינגר טרי שלא מודדת בכפיותסמטאות
אז פספסתי..
תודה
עוגיות מייפל (ואיזה עוגיות את מכינה בדר"כ?)יעל מהדרום
אפשר מתכון בבקשה? ומזלטובסמטאות
נראה לי שזה אלה (ותודה!)יעל מהדרום
לק"י

אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים. ממש טעים!

עוגיות מייפל ממכרות מ-5 מצרכים, ללא תוספת סוכר!
תודהסמטאות
מכינה בדכאקונהמטטה
עוגיות קוואקר עם שוקולד ציפס, עוגיות קינמון
לפעמים שושנים עם קצף...
פעם הייתי מכינה פיצוציות/ רעידת אדמה
זהו.... אין הרבה מגוון
רעיונותאבןישראל
עוגיות רעידת אדמה
עוגיות אגוזים
דובשניות
עוגיות קוקוס
כדורי שוקולד
פצפוצי אורז עם טחינה ודבש
פצפוצי אורז ושוקולד
יש מתכון טוב לפצפוצי אורז? שיוצא קראנצי...אקונהמטטה
חצי כוסאבןישראל
חצי כוס שמן
רבע כוס סוכר חום
חצי כוס דבש
חצי כוס טחינה
ממיסים הכל על האש
מוסיפים כוס/ אפשר פחות של שומשום קלוי
ו6 כוסות פצפוצי אורז
שוקולד,חמאת בוטנים ופצפוציםמיקי מאוס
אינלי כמויות אבל הכי פשוט הכי טעים
אפשר קצת פירוט?אמא גם

מה בדיוק את עושה עם זה? שכבות? מקפיאה?

אני עושה מזה כדורים!אין לי הסבר

מערבבת פצפוצי אורז עם ח.בוטנים וא.סוכר ומצפה בשוקולד.

זה מושלםם

סליחה.לא שמתי לב..מיקי מאוס
זה בקטע הכי עצלן שיש.
ממיסה שוקולד מריר 2-3 חבילות, מוסיפה כמה כפות חמאת בוטנים טבעית (גם טחינה גולמית תעבוד. והכי טעים אם את שמה יד על מחית אגוזי לוז או נוגט בקטע הפחות בריא .יאמי) זה חשוב בשביל המרקם לא רק בשביל הטעם.
ואז מוסיפה פצפוצים תוך עדי ערבוב עד שנראה שהיחס בינהם יהיה טעים. אינלי כמות...

אפשר לשים במנז'טים שזה קצת עבודה.
ואפשר לרדד בין 2 ניירות אפיה ולהקפיא. ואז אחרי שזה קפוא לחתוך לקוביות עם סכין גדולה וטובה.

כמה פשוט ככה טעים.אי אפשר להפסיק לנשנש

כשאת רוצה לעשות בקטע מרשים נגיד לאירוח, ממיסים שוקולד לבן מומס עם חמאת בוטנים ועושים קישוטים יפים מעל (לפני שחותכים לקוביות) ואז חותכים עם קצת יותר השקעה ומסדרים במנג'טים
עוגיות אמסטרדם...אלי123
וואי וואי... איזה השקעות!!אקונהמטטה
לא יצא לי עדיין לטעום/לאפות את העוגיות האלה*אשתו של בעלי*
אבל לא הבנתי על מה המהומה?!
כלפי חוץ לא נראה משו יוצא דופן..
מישו טעם ויכול לספר על מה ההתלהבות?!
אין לי כמויות אבלבוקר אור
טוחנים במעבד מזון קוואקר או גרנולה מוסיפים שוקולד מריר, כמה תמרים וחמאת בוטנים, אפשר קצת קקאו אם רוצים שיהיה יותר שוקולדי וטוחנים הכל ביחד עד שמקבלים מרקם שאפשר לעשות איתו כדורים, עושים כדורים ומקפיאים. יאמי
פשוט כדורי תמרים ואגוזיםאמא גם

אפשר להוסיף קקאו וזה יוצא דומה לשוקולד

אני אוהבת, הילדים שלי חלקם כן חלקם לא

כדורי שוקולד תמרים:

ילדים בית ואני שביניהם: כדורי שוקולד תמרים ואגוזים

 

אז עשיתי עוגיות תמרים מקמח כוסמין ויצא מעולה, משתפת מתכוןאקונהמטטה
הנה..אקונהמטטהאחרונה

אם אגיע לביקור בהפתעה-עם איזה חומר גלם "אתפוס" אותך תמידהשם בשימוש כבר
בבית?( לא שמן, קמח, סוכר.)
אתחיל-
שוקולד מריר.
( לפני כמה שנים רמי לוי מכר ללא הגבלת כמות שישיה של ורד הגליל מריר, ב9.90. נחשו כמה קניתי בקניה אחת? -20 שישיות... 200 שקל רק על שוקולד מריר... בדקתי תאריך, ראיתי ששנה ורבע קדימה, חישוב מהיר ו---העמסתי על העגלה. הקופאית שפשפה עיניים, בעלי פכר ידיים, ואני? - סדרתי יפה יפה בארון למעלה, שורות שורות סדורות למשעי, ופתחתי לרווחה והצגתי את התערוכה-המסודרת להפליא! - אל מול העיניים הנדהמות של כל אורח תורן.
הכל נגמר עוד טרם חלפה שנה. תודה ששאלתם.)
ואתם? מי משתף?
אם כבר הייתי חושבת הפוך..פיצלוש לשאלה
אבל פשוט יש קציצות מטוגנות לקציצות עם רוטב..
לאלו שימושים אתם משתמשים במעבד מזון?זכיתי
אשמח לרעיונות ולמתכונים, בעיקר של סלטים (שאפשר להכין במעבד מזון)
ממרח חומוס, סלטים קצוצים למיניהם (כמו סלט גזר)יעל מהדרום
🌼 כמה רעיונות לסלטים במעבד מזוןתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום,

מצ''ב כמה רעיונות /השראות לסלטים במעבד מזון :

* ממרח פלפלים -
אפשר עם פלפלים מיובשים מתוקים ואפשר עם צי'לי אדום (חריפות בינונית), משלבים עם שום , שמן זית, כוסברה, ותבלינים

* ממרח פסטו -
צנוברים, בזיליקום, שום, שמן זית, מלח , פלפל ויש שמשלבים גם מיץ לימון ושקדים

* ממרח חומוס -
גרגירי חומוס מבושלים, כוסברה, פטרוז', שום, טחינה גולמית ותבלינים

* סלט חציל (2 אפשרויות):
1) תוכן של חציל קלוי, טחינה, מלח, פלפל, שום ומיץ לימון
2) כמו 1, אך יש להחליף את הלימון והטחינה במיונז איכותי. יש שמשלבים גם מעט פלפל חריף (נותן טעם פיקנטי)

* ממרח ארטישוק-
תחתיות ארטישוק מבושלות, שמן זית, שום שלם שעבר טיגון קל עם מלח ופלפל, מיץ לימון, ותבלינים לפי הצורך .

בתאבון ובהצלחה 🍴
האמת שאני לא חושבת שיצא לי להכין סלטים במעבד מזון..טארקו
בגדול אפשר כל סלט שהוא מגורד/קצוץ/טחון(ופרוסות אם יש את הכלי פריסה)-
ממרח זיתים
סלט גזר
סלט מלפפונים בשמיר
סלט סלק
עגבניות מרוסקות
סחוג
חציל בטחינה/מיונז
חציל בטעם כבד
ועוד הרבה...

לי יצא להשתמש במעבד מזון ל:
עיסת פלאפל
כדורי שוקולד
קציצות טונה
פשטידת קישואים
מרק ירקות מגורדים/פרוסים דק
פשטידת תפוא
לביבות ממלא סוגים
תפוא בתנור פרוסים דק דק- יוצא קריספי כזה
לרסק שיבולת שועל שלמה לקוואקר דק

בכללי זה כלי שהוא קצת מסורבל אבל מאוד מאוד יעיל מבחינתי, ממש כיף לי שיש לי אותו. אין לי מקום במטבח אז זה להוציא ולהכניס כל פעם, בע"ה בעתיד יהיה לי מקום ייעודי לכל המכשירים האלה במטבח(אולי ארון פינתי עם תריס..או משהו בסגנון) ואז זה יהיה הרבה יותר נגיש ולא מסורבל. מבחינת נקיון זה לא יותר קשה מלנקות קערה+כף+מגרדת.. ומבחינת עבודה ברור שזה הרבה יותר יעיל ומהיר.
אה, יצא לי להכין גם טחינה ירוקהטארקו
ואפשר כמובן גם חומוס ביתי, פסטו..
סלטי ירקות מגורדים או פרוסיםיראת גאולה
גזר מגורד בתנור
גזר מגורד עם שום או בתיבול מתוק
קולסלואו
פרוסות מלפפון עם בצל ושמיר
סלק מגורד (חי או מבושל) בכל מיני שילובים ותיבולים

עוד סלטים שאין להם שם מיוחד:
גזר, מלפפון ופלפל מגורדים עם כוסברה
מלפפון גזר פלפל כרוב בצל במירינדה


משתמשת הרבה גם למרקי ירקות מגורדים או פרוסים.
ולקציצות / מאפינס / פשטידות ירקות (מירקות מגורדים)


טחינה, טפנד זיתים, קישואים בטעם כבד וכדומה - נוח לי יותר לרסק בבלנדר מוט. לפעמים כן מכינה במעבד מזון.
סלטיםחיים של
גזר מגורד מתובל
מלפפונים של אשכנזים עם חומץ וסוכר פרוס לפרוסות
סלק מגורד
מיונז שומשמיר
..אמא גם
עבר עריכה על ידי אמא גם בתאריך י"ג בתמוז תש"פ 16:49

לטחון את הירקות ולהכין פשטידה.

 

לטחון ירקות שמוסיפה לקציצות

 


הנהפיג'מה
*מטבל זיתים:
קופסא שלמה של זיתים ללא גרעין, כמה שיני שום, כמה כפות שמן זית. טוחנים טוב הכל יחד, אפשר להקפיא.
*מרק כתום:
מגרדת במיקסר הכל, ואז זמן הבישול ממש מתקצר...
כנ''ל לביבות...
אהה, וגם-לטחון ביסקוויטים לכדורי שוקולדפיג'מה
טוחנת ירקותאמא גם
להכנת
קציצות בשר
שניצל בשר
לביבות
פשטידה
אלפחורסמקום בעולם
ממרחים- פסטו, חומוס, מטבוחה, ממרח זיתים, חצילים..
קיצוץ ירקות
כמה רעיונותאנונימיות
סלט גזר
חומוס
פסטו
ממרח עגבניות
סלט סלק טרי
סלט שצריך פריסה דקה
כדורי שוקולד

אני מרסקת גם ביסקוויטים*אשתו של בעלי*אחרונה
לתחתית לעוגות,לכדורי שוקולד...
יש פה המלצות למיקסר טובסוסה אדומה
שלא עולה הון תועפות?
קנווד. הם מעולים.בעוז וענווה!
אכן קנווד מעולים*אשתו של בעלי*
אבל השאלה מה השימוש שלך במיקסר כזה?
לבצקים? לשמרים? לכמויות גדולות?
יש קנווד ויש קנווד...
אתם חיים במאה הקודמת עד לרמה שזה מדהיםבינייש פתוח

על קניה מקוונת שמעתם? ביקורות גולשים?

ביקורות גולשים הם ברמת אמינות נמוכה.קרן-הפוך
אתה לא יכול לדעת מה אמת ומה ביקורות מטעם המוכרים.
דוגמא למיקסר שיש לי בבית, ביקורות ב ZAPקרן-הפוך
במקום אחד! היכנסו, השוו מחירים ועשו בחירה נכונה 5KSM175 KitchenAid כל המחירים של

‏מיקסר KitchenAid 5KSM175 קיטשן אייד - זאפ



הביקורות על לישת בצק - מניסיוני האישי, רק ביקורת אחת משקפת במהימנות.
הביקורת של אפי ומרסל.

הביקורת הראשונה - לא אמינה.
⬆️מסכימה עם כל מה שקרן הפוך כתבה, גם לי יש אותו.השם בשימוש כבר
לגמרי! מיקסר זה מאוד קריטי ולא צריך לסמוך באקראי על גולשיםבינייש פתוח

צריך לעשות את זה בדברים כמו רפואה לדוגמא

לא קשור, מיקסר אתה לא קונה כל שנה אז עד שקונים רוצים משהובטעות נכנסתיאחרונה
מצוין ושיהיה טוב גם לבצקים, גם להקצפות וכדו'
וכן, יש מיקסרים שלא עושים את העבודה טוב או רק לחלק דברים עושים טוב, לכן יש הרבה מקום לברר..
לא יודעת לגבי מחיראביטולי
אבל קיצנאייד חצי תעשייתי. כל דבר אחר, חלש. הקיצנאייד שלי רגיל והוא מתאמץ ללוש קג בצק. של גיסתי לש 2 קג בכיף
קנווד הלבן. עלה לי 850 במבצע. הוא לא הכי יפה, אבל הוא תותח!הריוניסטית
הדגם נראה לי מייג'ור
קנווד שף xl זה לדעתי הכי טובבטעות נכנסתי
זה מקביל לדגם מייג'ור שלהם שכבר לא מיובא לארץ (נכון ללפני שנה)
זה מיקסר חזק, יכול ללוש בכיף קילו, אפשר גם שניים אם כי עדיף לדעתי ללוש כל קילו בנפרד
טוב להקצפות ולהכל
שלי נירוסטה עם קערת נירוסטה, עולה בערך 1500 שקל
אם זה מגביל למיגור אז ממליצה גם!מחשבות....
לי יש מיגור (מלפני שנה.. ואמא שלי קנתה עכשיו גם אז לא יודעת מאיפה המידע שאין אותו בארץ יותר..)
מרוצה מאוד!
אני יודעת מהמוכר וככה אמרו לאמא שלי גם בעוד מקוםבטעות נכנסתי
וגם דודה שלי קנתה לפני חודש ואמרו לה אותו דבר
אולי יש לך מייג'ור קטן? אני מתכוונת לגדול, xl
Kenwood KVL6100נפשי תערוג
קנינו לפני 3 שנים ועושה עבודה מעולה
תודה על כל ההמלצות!!! עזרתם לי ❤סוסה אדומה
ממליצה גם על הקנווד.כתר הרימון
בכל מקרה להסתכל על הוואט. לפחות 1200W
קנווד שף xl או בושאנונימיות
קינוח קלילדוסה בהרצליה:)

מנישמע חבריהה?

אני אשמח אם למישהו יש רעיון לקינוח חלבי קליל במיוחד לא יותר מידי זמן הכנה ולא יותר מידי מצרכים...

תודה ושבת שלום!

תחפשי קינוחי כוסות בגוגליעל מהדרום
פשוט מוס?אמא גם

שמנת מתוקה להמיס שוקולד לערבב ולקרר

צריך הקצפה.ה' אלוקינו


אפשר להקציף ואז לערבבאמא גםאחרונה

ואפשר קודם להמיס את השוקולד ואז להוסיף את השמנת ולערבב ולקרר

זה יצא קצת אחרת כל אחד

שניהם טעימים לדעתי

אז... יום רביעי היום, מה מכינים לשבת?(ילדים וילדות)השם בשימוש כבר
@ברוקולי
מוקדש לך ב🙂❤️
את הממולאות בחזה נראה לי שכתבתי כאן בשרשור איפשהוסוסה אדומה
בגבינות-

קוצצת בצל קטן -בינוני דק,
פטרוזליה, כוסברה, טיפה בזיליקום,
חצי גביע קוטג' או יותר (בערך אותה כמות של כל שאר המוצרים)
גבנצ חתוך או מוצרלה
טיפה אגוז מוסקט
מלח (לא הרבה כי הקוטג מלוח)
פלפל שחור גרוס
מערבבת הכל הייטב.

חותכת את הרגליים של הפטריות ומעמידה אותם כמין קעריות כאלה,
שמה בכל אחת מהן חתיכה קטנה של חמאה, ואם יש לי אז גם קוביות קטנות של גבינת חלומי (לא הכרחי אבל מוסיף מרקם)
אם אוהבים הרבה גבינה צהובה, שמה גם קצת גבינה צהובה, ומעל באמצעות כף, שמה מהחומרים שערבבתי קודם בצורה יפה ועגולה (אם יש צורך דוחסת ומעגלת פינות)...

זהו,
עכשיו מטבילה כל פטריה ממולאת בביצה משני הכיוונים,
מצפה בפרורי לחם,
ומכניסה בזהירות על הצד של הפטריה לסיר קטן שיש בו שמן עמוק (בגובה הפטריות שיכסה אותן) שהרתחתי, לא להרבה זמן (דקה שתיים ולעקוב- כדי שהצד של הגבינות לא יקרע לי) עד שהפרורי לחם משנים את הצבע שלהם.

בהגשה מעמידה יפה בשורה או מה שבא לך,
ומזליפה מעל דבש וצ'ילי חריף ומתוק - זה ממש ממש מוסיף לטעם, אל תוותרי על זה...

זה נשמע מסובך, אבל זה הכי קל בעולם...
מכשיר של וופל בלגייעל מהדרום
לק"י

אז החלטתי לרכוש אחד כזה, ונקווה שיהיה בשימוש
(האמת שאפילו אם נשתמש שלוש פעמים, זה יותר זול מלאכול בבית קפה).

מספר שאלות ובקשות:
1. אני מחפשת מתכונים מומלצים לוופל מתוק ומלוח.
2. איך מנקים את המכשיר?
3. יש לו מצבי חום שונים, איך עושים שיצא פריך ואיך שיצא רך ואוורירי?
>>ברוקולי

 

לנו יש מכשיר מעולה 

מכינים דברים מעניינים כמו ופלאפל 

 

מנקים את המכשיר עם מטלית רטובה

 

תלוי מכשיר

 

שלנו זה רק של וופל. יש דרך להכין בו דברים נוספים?יעל מהדרום
אשמח לשמוע של איזה חברה ואת שם הדגם! הריוניסטית
כבר קניתי מכשיר...עכשיו הבנתי מה כתבתיעל מהדרוםאחרונה
יש מתכונים בעיקר מתוקים אם את רוצה..קראנץ שוקולד
אם רוצים ופל מושלם כמו של גלידריות טובות עושים הופל עם מסה מוצקה עם שמרים וחמאה ולא בלילה כמו של פנקייק..
ומוסיפים סוכר גבישי..
בקשר לשימוש לא יודע איזה סוג קנית אבל בעיקרון זה אחיד,אפייה של כדקה לכל ופל אפילו פחות..
ומה זה סוכר גבישי?יעל מהדרום
משתמשים בו באפייה הוא ל4 נמס ונותן מרקםקראנץ שוקולד
קראנצ'י
תודה! איפה קונים? (סתם סקרנות)יעל מהדרום
בחנויות מתמחות לאפייה..קראנץ שוקולד
כתוב על הקופסה, שהחום משנה לעניין וופל פריך או רך ואוורירייעל מהדרום
לק"י

אולי כתוב בחוברת של ההוראות.
נבדוק.

ואני אשמח למתכון בלי חמאה (שבדרך כלל אין לי).
אנא משמנת עם נייר סופג ושמןאקונהמטטה
ושמים את הבלילה שהמכשיר חם מאד. אחרת נדבק
ואיך מנקים?? אם נדבק תפני שעה ושבי עם קיסמי שיניים...😖
תודה רבה!יעל מהדרום
מצאתי דרך להכין משהו ממש מתוק טעים ובריא!!בינייש פתוח

בטטה זה מתוק ומאוד בריא, עשיר בסיבים וערכים תזונתיים. עד כה הייתי אוכל בטטות באופן קבוע, ובסוף שופך הכל למסננת וכל המים היו נשפכים לכיור. לאחרונה בישלתי בטעות את הבטטות קצת יותר מידי, ונשאר בתחתית הסיר מעט נוזל מאוד סמיך, נראה כמו שוקו וטועם כמו שוקו!!

רק בלי חלב וקקאו והרבה יותר בריא

חחחח גדולבעוז וענווה!
איך אתה מגיע לתובנות האלה??? *אשתו של בעלי*
אפשר להבין ממה אתם כל כך מתלהבים???בינייש פתוח

בסך הכל אמרתי על משהו שמבשלים אותו הרבה שהוא טעים ומתוק ואתם מוציאים דברים ברמז דרש וסוד????

מי שאין תנור בביתבינייש פתוח

גם אין לי מיקרוגל ומיקסר.

לא יודע אם בעלך גר איזה תקופה בדירת רווקים או לבד, אבל אם כן כנראה הוא לא סיפר לך הרבה על התקופה הזאת...

שילך לשכנים. בטטה מבושלת זה פשוט לא זהאמא יקרה לי*


הנה עוד שיעור בשבילך על חיים בשותפות של רווקיםבינייש פתוח

מרק ירקות - בישול ומתכונים

אני מניח שזה גם ישעשע אותך

נו, גבר טיפוסי אמא יקרה לי*

בהצלחה עם זה

(ולא בטוחה שבעלי היה מבין את הדקויות שבין מיקסר לבלנדר)

אפשר גם בטוסטר אם ישיראת גאולה
או אפילו בטוסטר לחיצה (עם נייר אפיה משומן).
גם טוסטר אין ליבינייש פתוח

אני מכין טוסט עם מחבת. אני אוהב את הפרוסות לחם מטוגנות בחמאה

אני*אשתו של בעלי*
ומכניסה אותן לתערובת של בשר טחון
ועושה קציצות אלוהיותתתת!!!
זה משהו אחר. כשהן נאכלות בפני עצמןאמא יקרה לי*

לטעמי הכי טעימות צלויות בתנור. ובישול מקדים בעיניי פוגע במרקם שלהם (אם הן מיועדות לצליה)

לטגן בטטה הורס את הערכים התזונתייםבינייש פתוח

אם יש למישהו מתכון לבטטה בתנור לא מטוגנת אשמח

(עוד מעט אעבור דירה מהמכולה לבד לשותפות עם חבר, ויש לו תנור בבית)

בטטה בתנור עם שמן זית ותבלינים:בעוז וענווה!
תחתוך את הבטטה לקוביות בינוניות ותחלוט אותה כמה דקות במים רותחים.
שים נייר אפייה בתבנית, תבריש אותו בשמן זית, תניח את הקוביות בשכבה אחידה ותתבל במלח, פלפל, וכל מה שעולה בדעתך וטעים לך😋 אפשר סילאן, בזיליקום וכל מיני כאלה...
תזלף עוד קצת שמן זית ותכניס לתנור על חום בינוני עד שהבטטות רכות ושחומות מעט.
אפשר גם לחתוך את הבטטות בצורה גסה במקום לקוביות.
אבל זה מטוגן, הורס את הערכים התזונתייםבינייש פתוח


זה לא מטוגן כי לא אמורים לשים בזה הרבה שמןבעוז וענווה!
חוץ ממה שכתבו לךאמא יקרה לי*

שים בטטה שלמה בקליפתה בתנור על חום גבוה. אחרי כחצי שעה נועצים סכין, 

אם היא רכה חוצים ל2, מוסיפים שמן זית ומלח ויוצא מעולה

מגניב.מבקש אמונה

באמת יצא טעם דומה לשוקו?  קטע..

בקיצור ולעניין...מה שנקרא...*אשתו של בעלי*אחרונה

לחמניות בטטהאריק צדק

ראיתי סרטון של לחמניות שעשויות מבטטה מבושלת, קמח וביצה, יוצא בצק דביק מאוד, יוצרים צורת לחמניה ואופים.

מישהו מכיר? יצא לכם להכין?

 

ראיתי מלא כאלובוזאחרונה
זה סרטונים סיניים כאלו
הלחמניות בדרך כלל מאודות
והן נראות רכות וטעימות מאד
עוגות לא משמינות ישמיסטר דום
חיה כזאת??
כתבתי ״יחסית״ אלי123

אין דבר כזה עוגיות לא משמינות... כפי שכתבת: שוקולד, סוכר, חמאה, מרגרינה, שמן, שמנת, קמח - כל זה דברים משמינים...

 

רוצים עוגיות לא משמינות - תאכלו גמבה או מלפפון צוחק

אז ישלי כמה קילואים טובים של עגבניות, רעיונות?סמטאות
מטבוחה עשינו
כנל עגבניות מיובשות
קטשופ אעשה עודמעט,
מה עוד?
שקשוקה לארוחת ערב אין לי הסבר

איך נתקעת עם ככ הרבה עגבניות???

לא אוכלת ביצים.סמטאות
מחקלאי
עם חביתת חומוס משיח נאו בפומ!
אה? זה כמעט גרוע מביציםסמטאות
ניסית? מקמח חומוס/עדשים?משיח נאו בפומ!
כן..לא אוהבתסמטאות
להביא לנובוקר אור
כדורי בשר ברוטב
ממרח עגבניות
עגבניה ממולאת במשהו אולי?
לא אוכלת בשרסמטאות
אעשה עגבניה באורז אבל אנחנו סהכ 4 אנשים בבית וזלא משו שאפשר להקפיא
תודהסמטאות
לבשל הרבה רוטב עגבניות שווה ולהקפיא בקופסאות קטנותיראת גאולה
זה מצוין לפסטה, לקישואים, לסלט חצילים, לזיתים מבושלים, לפיצה או טוסט.
כן,כנראה שזה מה שאעשה תודה רבה!סמטאות
^^אפשר גם רק עגבניות מבושלות, כבסיס לרוטב.הנורמלית האחרונה
אז עשיתי קשטופ והוא יהיה בסיססמטאות
וכבר נגמר לי הכח אז מחר מטבוחה
ונראה מה עוד..
גם מטבוחה היא אחלה בסיסהנורמלית האחרונה
אמא שלי מלא פעמים קונה ארגז/ים, מכינה המון מטבוחה ומקפיאה.
לטחון בנינג'ה ולשתותקראנץ שוקולד
חומצי מידיסמטאות
ממ לא יודע אני שותה ונהנה מכל שלוקקראנץ שוקולד
מרענן וטעים פחד
מעולה,לבריאות תוסיף סלרי זה גם יאזן מעט את הטעםסמטאות
ויהיה בריא יותר בגלל הסיב המסויים שנמצא בסלרי ששכחתי את שמו
לזרוק על אנשים מעצבניםבוז
בל תשחיתסמטאות
ואין בחיי אנשים שמעצבנים אותי ב"ה
אם כך, החיים שלך תותיםםםהנורמלית האחרונה
גם לי אין בחיי מספיק אנשים שיצדיקו בזבוז של עגבניהבוז
חוץ מזה שאם כבר אז לזרוק סלק או שזיף, משהו שלא יורד בכביסה
וגם כואב יותרהשם בשימוש כבר
לעשות רסק כמו של תימניםHB
לטחון את העגביניות
טיפה שום כתוש
שמן זית ומלח
אם את אוהבת אפשר להוסיף כוסברה טיפונת

והרעיון של לאדות ולהקפיא זה מעולללה, גם לי נחתו פה מלא עגבניות וזה מה שעשיתי
גם אני אוהבתאמא גם


אה, נכון! שכחתי!sista

אצלנו זה מתובל במלח, פלפל והרבה כמון. טעים לאללה!!!

רעיונות למאכלים עם עגבניות 🍅🍅תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום,

להלן כמה רעיונות למאכלים עם עגבניות :

* מרק עגבניות - ניתן לשלב עם מגוון של תוספות - כמו תפו''א, עשבי תיבול, גבינות קשות..
* עגבניות ממולאות באורז וירקות ו/או תערובת בשר מהצומח ועשבי תיבול
* ריבת עגבניות - אפשר להכין אותה מתוקה, ואפשר גם להפוך אותה לפיקנטית אם משלבים יחד שום.

בהצלחה !!

שבת שלום 💐💐
אני חולטת, מקלפת, חותכת ומקפיאה. ואז מכינה מטבוחות בלי מליוןמקום בעולם
רוטב לקציצות (אפשר פרווה לא חובה בשרי)תפוחית 1
וואו! לפני כשנה וחצי קנינו במחיר זול 26 קילו עגבניות,sista

אלו הרעיונות שיצאו מזה:

 

קודם כל להפריד בין העגבניות לסלט לבין העגבניות לבישול.

 

רשימה:

* רוטב רוזה לפסטה או כל דבר שמתאים (אפשר לטבען אותו אם לא רוצים חלבי)

בכללי זה לאדות קצת שום, לבשל את העגבניות ולסנן במסננת כדי להפריד מהגרעינים.

לרסק

להוסיף מלח פלפל, שמן זית ואורגנו

זה רסק עגבניות שווה בפני עצמו, כדי להפוך לרוזה מוסיפים חלב/ שמנת וגבינה צהובה.

אני טבעונית, אז אצלי זה דברים אחרים...

 

* עגבניות מיובשות - או במייבש מזון או בשמש או בתנור על החום הכי נמוך להמון שעות מתובל במלח, שום, אורגנו, טימין, לאחסן בשמן זית.

* רסק עגבניות ביתי - זה דורש המון זמן, אבל אין חובה להיות על הסיר כל השעות האלה.

מבשלים את העגבניות - מרוסקות עדיף, בהתחלה על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדה, לערבב מדי פעם.

אח״כ המשך אידוי על אש קטנה עד שמגיע למרקם שתרצי. הנפח יורד מאוד, אז אם הסיר מלא, אפשר להוסיף עוד עגבניות בהמשך.

ואז זה ממש יוצא מרקם כמו בקופסת שימורים.

* קטשופ- מורכב מריכוז של עגבניות מרוסקות ממש למרקם חלק - לכיוון המרקם של רסק דלעיל... כנ״ל קצת סלרי ובצל

תיבול: ממתיק (אני שמה סילאן במקום סוכר), חומץ תפוחים או רגיל, מלח, פלפל.

לבשל עד למרקם הרצוי

* מרק עגבניות: 

לאדות או לטגן בצל עם או בלי שום.

להוסיף גזר מגורד (לא חובה, אבל מומלץ)

להוסיף עגבניות חתוכות גס/דק או שיהיו כבר טחונות, תלוי במרקם שאת רוצה, אפשר גם וגם,

להוסיף מלא פטרוזיליה וסלרי עם או בלי העלים - לפי הטעם.

לבשל.

לתבל במלח, פלפל, כמון.

תוספת תבלינים אם רוצים- פפריקה, שום גבישי, כורכום.

 

תוספות רשות - אפשר לבשל עם אורז ואז המרקם עוד יותר קרמי כשטוחנים, אפשר גם לא לטחון, אפשר במקום אורז שהוא

עמילן - לבשל קצת עדשים עם זה.

 

* נזיד עדשים- לטגן בצל ושום, להוסיף עדשים כתומות, להוסיף עגבניות טחונות, פטרוזיליה קצוצה ומים ולבשל.

לא להוסיף מלח עד שהעדשים רכות.

לתבל במלח, פלפל, כמון וקארי (הקארי הוא בשביל הטעם ההודי, לא חייבים, אפשר במקום- להוסיף בזיליקום).

 

* סלט זעלוק של חן במטבח: לקלות על האש חציל גדול + 2-3 גמבות גדולות.

לכתוש שום- לטגן מעט (לא חובה שמן, איך שאת רגילה)

להוסיף גמבות קלויות קצוצות ו 3 עגבניות קצוצות דק

לתבל: מלח, פלפל, פפריקה, כמון, לערבב קצת שייכנסו הטעמים.

להוסיף חציל קלוי, קלוף וקצוץ עד כדי מעיכה ולימון סחוט.

 

* אפשר לרסק עגבניות ולהקפיא במנות לשעת הצורך.

 

* פאי עגבניות - לא זוכרת איך אמא שלי עושה, אבל זה טעים...

* פיצה או פוקאצ׳ה עגבניות

 

תהנו! זה כיף!

וואו,תודה!!סמטאות
26 קילו עגבניות??? במכה?השם בשימוש כבר
אכן כן... עלה לנו הכל 20 ש״ח ואנחנו משפחה שהיא מטחנת ירקותsista

אז למה לא?

26 קילו ב20 שקל??? וואי וואי...השם בשימוש כבר
מטחנת ירקות...
תכלס מעולה. כזה מחיר לירק טוב ושימושי... אחלה.
אני מקפיאה עגבניותשחר245

שניה לפני שהן נרקבות אני מכניסה אותן למקפיא.

כשמצטברת כמות אני מוציאה.

חורצת עם סכין את הקליפה ושוטפת בברז במים חמים - הקליפה יורדת בציק.

ויאללה למטבוחה.

עוף עם בצל ועגבניותאמא גם

בתנור

יוצא ממש טעים 

אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה

אני טוחנת ושמה בקופסאות בפריזראמת ואמונהאחרונה
משמש אותי לבסיס לרטבים