שרשור חדש
למישהו יש רעיון לאוכל לא יקר?מאוהבת בילדי

אני מוצאת שאנו מוציאים על אוכל מללללא כסף.

ולא, אנחנו לא אוכלים במסעדות

פתיתים, אורז קוסקוס,קראנץ שוקולד
כל אלה דברים לא יקרים שמקצת אפשר להאכיל מספר אנשים ולהוסיף להם ירקות מבושלים ועיקרית.
אורז עם עדשים\חומוסחילזון 123


היה פה שרשור מעולה לא מזמן..טארקו
כתבתי בו בעצמי כמה רעיונות ואחרים גם כתבו לא מעט. הוא היה ממש מצוין.
וואי תודה!מאוהבת בילדי


קטניות?אמא גם
חומוס וכו

לא כדאי להשאר רק בפחמימות
אפשר גם עוף או לקנות בשר טחון של משרד הכלכלה. נאאה לי עד 29 לקילו
עוף של משרד הכלכלה? מה זה אומר?בטעות נכנסתי
בשר טחוןאמא גם

לא עוף

יש כנראה איזה הגבלה על מחיר בשר טחון מסויים. ברמי לוי כבר תקופה יש כזה ב29 שח לקילו

עוף טחון או הודו טחון ממש זול ביחס לבשרימיקי מאוס
ואם עושים מזה קציצות אז בכלל יוצא נפח גדול של אוכל.
ובכללי לקנות בשרי מה שהכי זול בחנות ביחס לכמות ה*בשר* שיש בזה. חזה עוף בד"כ יוצא הכי זול, הרבה פעמים אפילו בשר בקר (יש לפעמים ב30 לקילו) יוצא זול יותר מכרעיים כי בכרעיים אוכלים בערך חצי והשאר עצמות ועור וכו

קטניות בכל הצורות. גם דגנים כמו אורז
ירקות לבישול- גזר ותפוא הכי זול
לקנות פירות וירקות מה שעכשיו בעונה ויחסית זול ולפי זה לגוון
להכין בצק בבית -לחמניות, פוקאצות וכדו.

ביקשת זול. אבל זה לא בהכרח בריא..
בעיני כל עוד יש מקום אחר לקצץ בו לא הייתי מקצצת בפירות וירקות ובכללי באוכל מזין (ביצים גם למשל)

כמובן להוריד אוכל מוכן, ממתקים ושתיה מתוקה שזה גם יקר וגם יקר אח"כ בבריאות ;)
אני מנחשת שזה בגלל נשנושים, מעדנים, שוקולדים ואוכל מוכן גאנקמודדת כובעיםאחרונה

אל תקצצו, במידת האפשר, בבשר, דגים, ירקות, פירות.

הקיצוצים צריכים להיות בכיוון של הגאנק.

 

 

יש לי כמעט קילו של קמח כוסמין מלאגנניתמשלימה

ואני רוצה להכין ממנו חלות. מישהי עבדה איתו פעם? עצות? טיפים?, אני פשוט לא מכירה ושמעתי שהוא יוצא דחוס יותר. כדאי לערבב?

מעדיפה שיהיה כמה שיותר קמח כוסמין במתכון

כמו קמח רגיל, אולי להוסיף פחות נוזליםט'

תתחילי מחצי כמות של זולים שיש במתכון ותוך כדי לישה תרגישי אם צריך להוסיף.

 

ולא לערבב עם קמחים אחרים?גנניתמשלימה


לטעמי אין צורךט'


תודהגנניתמשלימה

בסוף עשיתי הכל כוסמין חוץ מכוס אחת של קמח לבן. קמח נוח לעבודה

נראה איך יצא...

יותר מיםאמא גם

השאר אותו דבר

אני לפעמים מוסיפה קצת קמח לבן 

שמתי את אותה כמות מים כמו במתכון הרגיל שליגנניתמשלימה

וזה יצא מצויןץ מקווה שלא ידפוק את הבצק

 

רק לדעת שיש בו פחות גלוטן,מקום בעולם
אז העבודה איתו לפעמים שונה.. תלוי במאפנ
אם עוד רלוונטיבת 30
קמח כוסמין צריך הרבה שמן.
כוס שלמה לקילו.
למה?אמת ואמונה
ב70% אני שמה רבע כוס לקילו יוצא מצויין.

אין לי ניסיון עם המלא לגמרי
לא יודעת...בת 30
ככה ראיתי ברוב המתכונים וככה יוצא לי הכי טוב...
מענייןאמא גםאחרונה
אני אשים לב לזה
אנסה גם
היום יום הבסטיליה!אריק צדק

חג העצמאות הרשמי של צרפת

מכירים מתכונים צרפתיים קלים וטעימים?

אצלנו יש כרגע בצק לבאגטים בהתפחה, בהמשך נכין מרק בצל סמיך ואולי גם קרפ סוזט עם תחליף לרוטב התפוזים (רעיונות יתקבלו בברכה)

אשמח למתכון למרק בצל...*אשתו של בעלי*
המתכון:אריק צדק

6 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות, טיגנתי עד להזהבה (התהליך הוא בעיקר אידוי בגלל הכמות הגדולה של הבצלים, אבל עדיין נשמר הטעם של הבצל המטוגן).

מוסיפה קמח בשביל ההסמכה, מעט אבקת מרק בצל (אפשר להשתמש גם בציר עוף או ציר ירקות, בשביל ההכנה המהירה השתמשתי באבקה עם רכיבים טבעיים בלבד של אסם)

מוסיפה מים ומבשלת עד להסמכה.

אחרי שהמרק מוכן מוזגים אותו לקערות חסינות חום, שמים מעל פרוסה של באגט קלוי ומעט סנט-מור (אפשר גם גבינה פחות חזקה) ואופים כמה דקות עד שהגבינה נמסה

אז אריק זה ניק של צרפתים?יעל מהדרום
@אריק מהדרוםמהדרום

מה צרפתים אוכלים בכלל?!
(חוץ מעוגיות מושקעות למיניהן).
צפרדעים...*אשתו של בעלי*
מתכון צרפתי קלאריק מהדרוםאחרונה

קחי פרוסת באגט, שימי בפנים קמומבר.

לשובע.

חוסר בטחון ביכולות הקולינריות שליאמא1984
היי אני נשואה ואמא לתינוק
כני חסרת בטחון לגבי היכולת הקולינרית שלי ופוחדת שבני יגדל הוא ישנא את האוכל שלי. בעלי אמר שהוא אוהב ואני חושדת שהוא משוחד.מה אני עושה
תסמכי על הטעם שלך אם את אוהבת אץ מה שאת מכינהקראנץ שוקולד
סביר להניח שגם אחרים אוהבים..
מה עם ללמוד קצת מאמא/חמות?*אשתו של בעלי*
נראה לי שזה ישתפר עם הזמןאמא גם

תנסי כל מיני מתכונים

לאט לאט תראי מה הולך, תראי מה את רוצה לשנות 

זה עניין של ניסיון סך הכל 

כמו הרבה דברים

כשהתחלתי לעבוד הייתי חסרת ניסיון והרגשתי לא מקצועית,עם השנים רכשתי ניסיון והיום אני מרגישה יותר מקצועית במקצוע שלי, הזמן והניסיון עושים את שלהם

כדאי לך לבשל מ'ניקי'גתיתא

המתכונים באתר שלה תמיד יוצאים טוב,

וזה יתן לך בטחון.

תכתבי בגוגל 'ניקי'.

 

ובלי קשר,

אם את רואה שאין לך בטחון עצמי גם בדברים אחרים,

אז אולי הבישול זאת ההזדמנות שלך לקבל בטחון עצמי גם בשאר הדברים.

בהצלחה מתוקה!

 

מסייגת מעט...*אשתו של בעלי*
אני ממש לא אוהבת ולא מתחברת למתכוני האפיה של ניקי.
את הבישולים שלה מעולם לא ניסיתי,אבל בעבר ניסיתי שני מתכונים שלה לעוגות ויצא על הפנים..(ובצניעות רבה אומר שאני נחשבת אופה מוצלחת וטובה...ככה שזה לא היה פשלה שלי,אלא פשוט מתכון גרוע).ולא רק אני טוענת ככה,הרבה חברות שלי ניסו ועשו מתכונים שלה(של אפיה) והתאכזבו...
אז אני מכינה עוגיות שלה ויוצא לי טוביעל מהדרום
לק"י

עוגות- פחות יצא לי להכין
(מה שכן הכנתי, זכור לי כמוצלח).

ומצטרפת להמלצה על המאכלים שלה, הם פשוטים וטעימים.
נכון מאוד.מודדת כובעים


פעם ראשונה שאני שומעת מישהו מאוכזב ממנה..פיצלוש לשאלה
אמנם לא מנסה יותר מידי עוגות וכאלה אבל באוכל יוצא פשוט אליפות כל פעם מחדש..
וככה גם הרבה מאוד ממי שאני מכירה שמשתמש בה אומר..
באוכל/בישול זה לא כזה חכמה*אשתו של בעלי*
לא צריך להיות גאון כדי לבשל.
לתבל נכון וזהו.
אבל באפיה חייב הדיוק והיחס בכמויות.
ובזה היא מפשלת בגדול.
עוגות דחוסות ויחסים גרועים בין כמויות המצרכים.
והרבה מחברותיי יעידו כך.
מסכימה. בבישול היא מעולה באפיה פחותאם לשתיים
באפיה אני אוהבת את עוגיונט, המתכונים שלה מעולים
גם פודאיזגוד ממש אחלה. מתכונים קלים גם באפיה וגם בבישול.פלונטר 9אחרונה

ממליצה על העוגיות שוקולד צ'יפס שלהם,תמיד יוצא מוצלח!

..פלונטר 9

אני ממליצה להתחיל עם לתת לבעל, אמא,אבא,אח אחות לאכול מהאוכל שלך ואח"כ לחברות קרובות וכו' וכו' ואז אני מאמינה שיהיה לך יותר ביטחון.

בנוסף אדם בד"כ אוהב אוכל שהוא רגיל אליו לכן אם הילד מגיל קטן אוכל את האוכל שלך אין סיבה שיום אחד הוא לא יאהב את זה..

ממולאים 😍😍מיסטר דום


נראה משובח!!!*אשתו של בעלי*
ואני מאלה שאפילו אוכלים את הפלפל
הפלפל זה הדבר הכי טעיםמיסטר דום
וואי וואי משלוח לכאן😋😋בעוז וענווה!
יאו, בא ליאמא גם

בטח כבר חוסל

נכון ב''ה זה נגמרמיסטר דום

אבל זה מזה פשוט להכין חשבתי פעם שזה מסובך וזה בכלל לא מסובך

נראה מעולה! זה עם בשר טחון?גתיתא

אם בא לך לכתוב מתכון אני אשמח!

בבקשהמיסטר דוםאחרונה

לאורז
2 כוסות אורז מבושלים
קצת בצל לבן קצוץ דק
חופן כוסברה
פפריקה
רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
חוויג ( לא חובה)
קוביות חזה עוף קצוצות דק
מערבבים הכל טוב
וממלאים בפלפלים שרוקנת מראש
חשוב!! אחרי שמילאת אותם לעשות עם סכין חתכים קטנים שיכנס לתוך הפלפל רוטב ככה זה לא יוצא יבש
בינתיים בסיר את מכינה את הרוטב
בצל קצוץ דק מטוגן עד ששקוף
רסק עגבניות פפריקה מלח כוסברה פלפל שחור ( חוויג לא חובה) עד שמבעבע ושמים את הפלפלים מסודרים יפה יפה מבשלים בערך 45 דק לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה דק והאורז שנשאר מהתערובת
בתיאבון🥰
מקלות קינמוןאמא גם

איך משלבים אותם בבישול?

אפשר בHB
חמין לדחוף מקל אחד
להרתיח תמצית לתה (בחורף⁦️⁩) ולשים על הפלטה בשבת
תבשיל דלעת- לאדות רצועות בצל, מקל קינמון וקוביות דלעת על אש נמוכה ויחסית בסוף להוסיף טיפה סוכר לקירמול ( אפשר להוסיף עוף אם רוצים..)
אני מאד אוהבת מקל קינמון אבל פעם ראיתי המון המון תולעים כשדפמרום עד
כשדפקתי את המקל על משטח לבן.
לא ידועלי על דרך בדיקה של מקלות קנמון מתולעים ולכן הפסקתי להשצמש.
סליחה על דוסיות יתר,
נראה לי שזה מידע חשוב פה לכמה אנשים
ממ עד כה הסתמכתי על כשרות בדץ..אני מאמין!
זה לא מספיק?
מה יעזור בדצ כשבחנות זה מונח לא בקירור ולא בוואקום?מרום עד
ת
כתוב שם שצריך לבדוק לפני השימוש...בימאית דמיונות


קינמון אכן נחשב נגוע.ליד ה'
מצרפת הסבר מכושרות כיצד לבדוק

מקלות קינמון - כושרות
מזעזע. לא ידעתי שמתליע.. אני יודעת שצריך לברור את התבליןארלט


יש לכם רעיון איך לשלב בבשרי?אמא גם

עם בשר?קציצות?

לי יש מתכון לעוף עם מקלות קינמוןאני מאמין!

בקציצות זה קצת פחות אפשרי, ואפשר בטוח גם בתיבול של בשר- יקח את זה לכיוון קצת מתוק

למה לא?אין לי הסבר

קציצות על מקל קינמון.

כמו סוכריה על מקל רק עם קציצת בשר ומקל קינמון...

זה יחזיק?אמא גם

לא יפול?

אני מכינה קציצות עם בצל ודוחפת לפעמים מקלות קינמון בפניםסתם אחת
את יכולה לתת מתכון?אמא גם
ככה בערך מה את מכניסה
מטגנת איזה 3 בצלים גדולים וכמה שיני שום גדולות,סתם אחת
עד שהכול משתזף יפה יפה, מכינה תערובת בשר מקילו בשר טחון, כפית סודה לשתייה, שלוק שמן זית, ואיזה תבלינים שבאלי, מכינה קציצות ומניחה מעל הבצל המטוגן, תוקעת פטריות טריות שלמות ו2-3 מקלות קינמון בין הקציצות. שופכת בערך חצי כוס מים לסיר, מרתיחה ומעבירה לאש נמוכה לשעתיים++ עד שהקציצות כהות וכמעט לא נשארו מים. בהצלחה. (זה מבוסס על מתכון של חן קורן, רק שיניתי מלא דברים)
תודהאמא גם
נראה טעים
ממש טעים. וקל..סתם אחת
קבבים על מקל קינמון. אפשר למלא את הקבב בטחינה...את פניך אבקש
לשים אותם במרק עוף....
ראיתי פעם שעושים קבבים על מקלות קינמוןאנונימיות
נכון.. אני עושה. יוצא אחלהסתם אחת
איך את עושה?אמא גם


תערובת דומה לקציצות שרשמתי למעלהסתם אחתאחרונה
רק מוסיפה כוסברה קצוצה ואם יש לי שומן כבש קצוץ ובצל קצוץ מטוגן. מכינה צורה של קבב על המקל וצולה בפלנצ'ה או במנגל
מכניסים אותם בפניםבסדר גמור
בצק עלים וגבינה מתוקהאמא גם

אני רוצה להכין משהו כזה מבצק עלים 

וגבינה לבנה מעורבבת עם סוכר (כמו הרוטב של הבלינצס) 

 

איך לדעתכם להכין?

צריך משהו שיסמיך את הגבינה, שלא תשפךיראת גאולה
אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם,
ואפשר להוסיף לגבינה קצת פודינג (ממליצה. ואז לטעמי אין צורך בתוספת סוכר) או אפילו קמח.


הייתי מכינה בלי מתכון,
חותכת ריבועים גדולים, מניחה כמה כפות מילוי, ומחברת 2 קצוות נגדיים (ו2 משאירה פתוח). אחרי האפיה לבזוק אבקת סוכר.

אפשר אולי מעין קרם שניט.
תעשי סגנון מילפה/עוגת נפולאון/קרם שניט*אשתו של בעלי*
שכבות בצק עלים כמלבנים.
לפזר על הבצק אבקת סוכר ולאפות.
תקציפי שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל,
תוסיפי גבינה לבנה וסוכר וניל.
ותשימי/תזליפי בין שכבות הבצק.
מעל שכבת הבצק העליונה,תפזרי אבקת בוכר.
אז עשיתי כמו רולדהאמא גםאחרונה

ומרחתי גבינה לבנה 9 אחוז מעורבבת באבקת פודינג וניל

בעיניי יצא טעים

אבל הילדים לא כזה אהבו,רק אני ובעלי

צריכה מתכון לעוגיות שתמיד מצליחותחיות צבעונית
ואנשים ממש אוהבים. אם הוא גם קל אז בכלל פצצה
עוגיות מאיזה סוג?ט'
עוגיות בראוניז של ניקי ב - מעולות
עוגיות קוקוס
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות קוואקר

תודה!חיות צבעונית
אסתכל על העוגיות בראוניז
בא לי משהו קצת שונה אבל בכל זאת שאנשים ירצו לאכול (קוקוס וכאלה לא כולם מתחברים)
2 דברים:אין לי הסבר

1. בראוניז

 

ממיסים 200 ג' שוקולד+רבע כוס שמן

מוסיפים כוס סוכר וקורט מלח

מערבבים וממתינים שמעט יתקרר

 

מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב

מוסיפים חצי כוס קמח+רבע כוס קקאו

(אם רוצים אז גם אגוזים קצוצים)

 

שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

על 150 מעלות ל40-45 דקות וחותכים כשזה קר.

 

2. פצפוצי אורז וחמאת בוטנים:

ממיסים 100 ג' שוקולד עם 2 כפות שמן

מוסיפים 2 וחצי כוסות פצפוצי אורז + 100 ג' בערך א.סוכר+כוס ח.בוטנים

 

שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במקפיא ל10 דק'

חותכים ומעבירים למקרר

 

 

2 המתכונים תמייד מצליחים והם גם ממש ממש פשוטים להכנה

ושכחתי להוסיף שהם גם ממש טעימים ומתחסלים בשניות אין לי הסבר


תמרים?פה לקצת
שוקולד ציפסאמא גם

הכי פשוט וטעים

ואפילו פרווהאמא גםאחרונה


2 שאלותאבןישראל
1. יש למישהו מתכון מוצלח לרוטב בולונז? משהו שהילדים אוהבים?
2. מה אפשר לעשות עם עוף טחון חוץ מקציצות?
אשמח לרעיונות ולמתכונים אם יש..
תודה רבה
רוטב בולונז - אצלנו אוהבים מאוד את המתכון של רות סירקיס.קרן-הפוך
עמ. 118 בספר מהמטבח באהבה.

(אסור לפרסם בפומבי צילומים מהספר).

חשוב לבחור רוטב עגבניות איכותי. זה עושה את ההבדל בטעם.

עוף טחון*אשתו של בעלי*
קציצות מטוגנות או מבושלות ברוטב(קציצות קיפוד...עם אורז בעיסה ומכאן שמן)
מוסיפה לגבי עוף טחוןאמא יקרה לי*

פאי רועים

 

לטגן במחבת עם בצל מטוגן ותבלין לשווארמה ולאכול בתוך טורטיות

 

 

רעיון טוב בתוך טורטיותאבןישראל
מקפיצה לעוד רעיונות
ואשמח למתכון לבולונז טעים!!
תחפשי אצל ניקי בעוז וענווה!
בלונז עם עוף טחון בשילוב עם הבשר.. מתכון בפניםHB
לטגן בצל קצוץ וקוביות שום קטנות
להוסיף את הבשר/ עוף טחונים ולטגן עד שמשחים
להוסיף עגבניות מרוסקות- טריות הכי טוב ואם לא אז שימורים באיכות טובה
לטבל ב- פפריקה, פלפל, מלח, פטרוזליה (אם את אוהבת) ומעט סוכר
לבשל טוב ובסבלנות
עוף טחוןאמא גםאחרונה
ניוקיאריק צדק
משתפת במתכון טעים ממש!
הכנתי כמות גדולה עם שני רטבים (שמנת פטריות ודלעת מוקרמת). נשארה כמות מכובדת מהעיסה, אז יצרתי צורה ואפיתי על טורבו עם מעט שמן זית- יצא הרבה יותר טעים מהמבושל במים!
מצרפת את המתכון עם שתי הגרסאות:

לעיסה בסיסית:
תפוחי אדמה אפויים בשלמותם על מלח גס. אני עשיתי 7 בינוניים-גדולים. המלח הגס מנקז את הנוזלים ומייבש את תפוח האדמה אז מומלץ לא לוותר על השלב הזה.
כשהתפ''א רכים מקלפים אותם ומועכים עם 2 ביצים ו-3 כוסות קמח. במתכון המקורי כתוב 2 כוסות, אבל הבצק יצא מאוד דביק אז הוספתי עוד קמח.
מנקנקים על משטח מקומח לנקניק בקוטר ס''מ בערך, חותכים לקוביות ויוצרים צורה יפה (יש סרטונים ביוטיוב).
דרך הכנה אחת- לבשל במים רותחים כמו פסטה עד שהניוקי צפים ואז ישר להכניס לרוטב.
דרך הכנה שנייה- למשוח את הניוקי במעט שמן זית ולאפות על חום גבוה+טורבו עד שמזהיב.
הדרך שנייה יצא יותר טעים.
תודה! נשמע טוב! אני אנסה להכין את זה🙂השם בשימוש כבר
תודה! מה זה רוטב דלעת מוקרמת?טל..
דלעת מוקרמתאריק צדקאחרונה

בסיס של בשמל שאני מוסיפה לו דלעת מבושלת טחונה עם מעט כורכום

ארוחת ערב ל-11 מבוגרים:כי לעולם חסדו

פשטידת פטריות

פשטידת בטטה

פסטה עם שמנת פטריות

ירקות

לחמים / פוקאצ'ות

עוגות

סלטים

 

נראה לכם מספיק?

משום מה נראה לי שלא...

 

רעיונות נוספים (עדיף ללא גלוטן ולא חלבי)

ואשמח גם לרעיונות לסלטים מעניינים.

 

תודה

תלוי כמה סלטים ו פוקאצ’ות תכיניברוקולי
יש לך רעיונות לסלטים?כי לעולם חסדו
אממברוקולי

 

כרוב לבן ונשנושים 

כרוב סגול ושומשום בסגנון סיני 

כרוב לבן עם ירוקים ואפונה קלויה (יאמי) ברוטב ויניגרט

סלטי חסה

סלט שורשים.. 

אפשר עגבניות שרי 

מספיק בהחלט כי מספיק 7 סלטים טובים שתכלס קל להכיןהשם בשימוש כבר
והשולחן צבעוני ומסודר.

את יכולה לקחת ירקות שהם בסיס ורק לתבל בצורה שונה, כמו חסה:
חסה עם אנדיב, מקלות גזר וכרוב לבן חתוך לרצועות
חסה עם שרי ופטריות
חסה בלי כלום( שמן זית, לימון, מל"פ)

או כרוב:
כרוב גזר וגמבות בצבעים חתוכים לרצועות דקות עם קשיו
כרוב בסגנון סיני
כרוב עם מיונז ופקאן סיני.

יש סלט טעים וגם מרהיב של גזר מגורר עם סלק חי, מינימום תיבול( לימון, שמן, מלפ) ומהמם מהמם.
בהצלחה!!!
תודה רבה 3>כי לעולם חסדו


אמנם קיץ*אשתו של בעלי*
אבל אני אישית משוגעת על מרקים(גם בקיץ..)
אז אולי מרק בטטה
מגש גבינות(צהובה,משולשת,בולגרית,מוצרלה..)
תפו"א מוקרם
כי לעולם חסדו

מחפשת גם משהו פרווה.

תודה!

תכיני בלינצ'ס ללא גלוטןברוקולי

 

או מאפינס תירס 

 

אם תכווני אותי אם יש הגבלת תקציב אנסה להיות יותר ספציפית ( בגבול הסביר כן? ) 

 

בגדול מחפשת מצרכים שאפשר לקנות בסופרכי לעולם חסדו
וזמן הכנה סביר (לא יותר משעה), ככה שאוכל להכין מיד אחרי העבודה.
אפשר מרק כתוםאנונימיות
אם יש מזגן אני אוהבת גם בקיץ
אנטיפסטי, סלט פסטה אנטיפסטי, סלט עגשים ובטטותמקום בעולם
ולמה לא מספיק ל11? נשמע מעולה.
איך מכינים סלט עדשים ובטטות?כי לעולם חסדו
אצלנו בבית-עיגול קטן

סלט עדשים שחורים ובטטות-
משרים את העדשים במים לכמה שעות (לא בטוחה שחייב..)
מבשלים את העדשים עם מלח עד שמתרכך.
במקביל- מטגנים קוביות בטטה (יחסית קטנות, כי העדשים קטנים..)

מערבבים ומוסיפים מעט צ'ילי מתוק.

אצלנו נאכל ממש טוב(:
בהצלחה
די על אותו עיקרון. גם עם בצל. ולא תמיד צילי. מה שוזרםמקום בעולםאחרונה
אם עדיין רלוונטיחיים של
טורטית במילוי סלמון מעושן או טונה
מגלגלים וחותכים כמו סושי
מרק משדרג. מרק עדשים כתום למשל או מרק ירקות עם קצת אטריותארלט


ילדות וילדים , יום רביעי . מה מבשלים לשבת?ברוקולי
תודה רבהארלט


צריכה רעיונות למאכלם חלבים שלא מתייבשים על הפלטה לשבת בבוקרתמי 4

מכינה בדרך כלל לזניה, תפוא מוקרמים פשטידות ועוד אבל צריכה גיוון...

פשטידות לא כל כך מתייבשותאמא גם
או שזה נקרא יבש אצלך?

ברוקולי עם בטטה
פשוט לשים זמן קצר על הפלט ,רק לחמם
בלינצ'ס. פנקייק.השם בשימוש כבר
בלינצעסאנונימיות
אנטי פסטי
דג סלומון
גלילות חצילים עם גבינות
לחם שוםמשמעת עצמית
לחמם ולהגיש עם מטבלים וגבינת שמנת.
קנלוני לסוגיו
קיש בצל
מה הכנת בסוף?אמא גםאחרונה

ספרי איך היה עם זה

עזרה בתכנון סעודת ליל שבת?הרפיה
לאחרונה הכנתי מרק עוף גדול עם גרונות וקציצות והרבה ירקות והגשנו אותו אחרי חלה+ סלטים. ואחכ דג חריף וזהו. מאוחר ועייפים ואין כח לעוד מנה בשרית.
השבת נארח ומחפשת בכז משהו להוסיף. חשבתי על קוסקוס למרק בתור אפשרות, מחפשת עוד מנה אחת של משהו, למי שאולי זה לא מספיק.
אוליברוקולי

 

לוותר על המרק ולהכין דג ומנה עיקרית?

אנשים אוכלים את הגרונות? הקציצות עם עוף? 

אם כך אפשר להכין תוספות ליד כמו קוסקוס / פשטידה / אורז 

 

רק שימי לב לוודא שהאורחים אוהבים , לא כולם מתחברים לקציצות עוף בתוך מרק עוף ואולי שווה להכין מנה עיקרית 

 

באמת סלטים , דג, מרק , מנת עיקרית בשבתות קיץ זה יותר מידי 

גם לדעתי זה יותר מידיט'
אנשים שבעים מחלות וסלטים ופעמיים בשרי פלוס דג זה המון!!

אצלנו אין דגים ואין מרק, יש חלות, סלטים ומנה עיקרית שמורכבת מבשרי ותוספת.
וקינוח.
גם מרק גם דג וגם בשרמשוטט
זה יותר מדיי בכל מצב.

או מרק או דג.
ואז בשר עם תוספות.

טוב אני מבינה שלא הייתי ברורה...הרפיה
הרגיל שלנו זה מרק ואחכ מנה בשרית עם אורז. זה כבר יותר מדי, וכולנו עייפים ולא אוכלים בכלל את המנה הבשרית. אז לאחרונה החלפנו למרק עשיר יותר- כן, כן, יש פה התלהבות מהגרונות והקציצות, ואז דג וזהו.
פשוט השבת נארח אז מרגיש לי שזה טיפה מעט ואולי האורחים מצפים לעוד משהו אחרי הדג. היות ואני לא מתכוננת חץלהגיש אחרי זה עוד מנה בשרית אני שואלת כאן אתכם מה בא בחשבון...
פשטידה זה לכאורה מתאים, אם כי לא נראה לי שייך ככ לליל שבת.. זה יותר של בוקר.
אולי תהפכי את הסדר?איכה

יותר מקובל והגיוני.

 

מנה ראשונה - סלטים, חלות ודג.

מנה שניה מרק עשיר + קוסקוס / אורז ואולי באמת להוסיף פשטידה.

 

 

אפשר גם להגיד מראש, אנחנו אוכלים דג ומרק בשרי בערב וזהו.

ככה הם יבואו מוכנים לזה מראש

ברור שאגיד מראשהרפיה
והסדר אצלנו לא משמעותי
אני מגישה את שניהם במקביל בגלל הקטנים שעייפים ורעבים והם פחות אוכלים דג
אבל תודה
תוספותאמא גםאחרונה
אורז עם ירקות
תפוחי אדמה
ירק כלשהו,אפשר כרובית או ברוקולי
מה מכינים לסוף הצום?חיים של
משו שלא דורש הרבה עבודה כי בכל זאת יום חמישי..
מתחשק לי בצק פילו ממולא גבינה.
אשמח למתכון
אולי מרק. זה מה שבעלי אוהב בסוף צום (אני לא צמה)יעל מהדרום
הנה מתכון למאפה פילו עם גבינותחתולה ג'ינג'ית

הוא טעים אבל שמן וכבד ממש. בטוחה שמתאים לך לסוףצום?

מאפה פילו עם גבינות - מתכון מושלם לארוחה חלבית 

באמת פחות מתאיםחיים של
אולי משו עם גבינות קלילות?
יש?
לי לא. אבל מאמינה שאת יכולה לשחק עם הגבינות ככל העולה על רוחחתולה ג'ינג'ית

ככל העולה על רוחך.

כלום.בוקר אור
נשאר פתיתים עם גזר מאתמול.
זה לבעלי, אני לא צמה
לחמניות + סלט פשוט +רבע ל7
משהו חלבי? שקשוקה? תפוא?

לחמניות מכינה מהבצק של החלות. אז מכינה חלות לשבת ולחמניות לערב.
רביולי בטטה ברוטב שמנת פטריותבטעות נכנסתיאחרונה
תפו"א אפויים
סלט ירקות
כרוב ממולאמטילדה

אפשר להכין עם כל כרוב או שיש זן מיוחד?

אני מכינה עם כרוב לבןברוקולי

 

לא נראלי מתאים כרוב סגול 

 

כרוב לבן, לא סגולהשם בשימוש כבר
לבן*שלי*אחרונה
גדול קל משקל.
מה מבשלים לסוף הצום?פלונטר 3
אשמח לרעייונות אני נואשת😑
עשיתי קוסקוסאהבתחינם
ועוגיות
אני יעשה בעזהמענין
דגים ומרק כתום
פיצה1234אנונימי
ורטטוי (קצת מזוייף, אבל ככה אני קוראת לזה)
תה וענביםסמטאות
ואתמול הכנתי קישוא וגמבה ממולאים קינואה אם מישו ירצה אבל לא נראה לי ככ שיקרה
עוגיות דוקולד ציפס ואגוזים ואחר כך מרק ירקותאם ל3+
פוקצ'ותאין לי הסבר

קרואסונים

ריבועי ח.בוטנים

וסופלה

בייגלס~אמרלדאחרונה

ועוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

למישהי יצא להכין עוגת שוקולד פשוטה וזולה של קרין גורן?כי לעולם חסדו
ככה זה מופיע בגוגל.
היא כותבת שם שזה יוצא 3 תבניות אינגליש קייק,
השאלה היא באיזו תבנית להכין את העוגה במידה ואני רוצה רק תבנית אחת?
אחד פחות מתבנית תנורסמטאותאחרונה
4 אינגלשקייק יוצא תבנית תנור רגילה
הײַ אשמח אם תעלו לפה מתכונים קליליםא המגניבה
ל? ארוחת בוקר, צהריים, ערב, נשנושים, עוגיות, חלבי, בשרי....השם בשימוש כבר
הכל ובעיקר נשנושים וחלבי, תודה!א המגניבה
ממליצה לך ממש על האתר של ניקיבעוז וענווה!
ואני ממש לא ממליצה...*אשתו של בעלי*
מניסיונות שלי*אשתו של בעלי*
הכנתי 2 עוגות שלה
והלכו אחר כבוד לפח...וגם לחברות שניסו מתכונים שלה...
העוגות אצלה באמת קצת פחות.. אבל הרבה דבריל אחרים-טארקו
בצקי שמרים אליפותתת
תבשילים
מאפים מלוחים למינהם..

קיצר ממליצה חוץ מהעוגות.
דווקא הכנתי משם כמה עוגות מוצלחותיראת גאולה
עוגה בחושה (אולי תפוז? לא זוכרת), עוגיות כמו "עבאדי" אבל מתוקות,
מרקים מעולים, פשטידות, פסטות, וגם סתם רעיונות למאכלים פשוטים אבל מוצלחים.
העוגיות שלה אחלהטארקו
רק העוגות קצת דחוסות לפעמים.. לטעמי
אז זה עניין של טעםיעל מהדרום
לק"י

אני דוקא אוהבת עוגות קצת דחוסות. הבחושות שלא מקציפים.

ובאופן כללי, אוהבת מאוד את ניקי ב.
עוגות פחות יוצא לי להכין משם. אבל אוכל אמיתי ועוגיות כן.
אני כמעט אף פעם לא מקציפה עוגותטארקו
אבל הן לא יוצאות דחוסות..
באמת ?? דווקא נעזרים בה להרבהתפוחית 1
מרקים שניצל תירס אולי פשטידות כבר לא זוכרת .
היא אלופה
לדעתי*אשתו של בעלי*
ולדעת רבות,היא רחוקה מלהיות אלופה...
ממליצה על חן במטבח באופן כלליbinbin
לא מתכונים של 2 דקות אבל הסבר טוב ונעים כזה
בעיקרון מטבח זה הרבה ניסויים, ללכת לסופר, להסתכל מה יש להחליט מה בא ולנסות בבית...
עליה גמני ממליצה בחום!!!*אשתו של בעלי*
עוגת השמרים הכי טובה שעשיתי בעבר,זו שלה!!
היא תותחית!! הכל מובן אצלהאמת ואמונה
https://forms.gle/RmezrFd5u634bJoZ7 סקר חדש תענו ותפיצו1978000

קורונה סקר חדש תענו ותפיצו

ממליצה גםינשוף קטן

מאד על חן במטבח. מתכונים טיפה מורכבים (לא מאד) אבל יוצאים מדהימים אחד אחד. (גם בישולים גם אפיות גם סלטים)

 

את ניקי אצלנו אוהבים בד"כ בבישולים. יש לה מתכונים כיפיים לארוחות צהריים, אפיות כמו פיצות, עוגיות, לחמניות. מומלץ וטעים.

באמת אצלה אנחנו פחות אוהבים את העוגות, יש להן יותר סיכויים לצאת דחוסות ולא טעימות.

 

יש גם את מתכונים ב10 דקות של אפרת סיאצ'י, שגם אצלה אפשר ליהנות מעוגיות ובישולים טעימים מאד. אותו דבר על העוגות- מניסיון שלנו קצת פחות מומלץ. (למשל עוגיות אלפחורס שלה- מוצלחות מאד ופשוטות בטירוף).

 

בקיצור- חן במטבח אליפות בהכל. עוגות שלה זה ליגה אחרת לגמרי. וגם סלטים (!!)

לא פירטת עם את רוצה מתכונים לתבשילים\קינוחים\.. אבל בכל זאתאלי123

בכל מצרף מתכון מעולה שאנחנו תמיד עושים בבית לעוגת גבינה אפויה...

היא יוצאת וואו עוגת גבינה אפויה גבוהה ויפה

 

המתכון מכאן עוגת גבינה אפויה גבוהה - מתכון לעוגת גבינה אפויה - הקונדיטורית אליה

 

יש באתר שצירפתי גם סירטון וגם מתכון כתוב ככה שזה מעולה...

 

עוד רעיון נחמד קינוחי כוסותאלי123

מצרף קישור:

מתכון - קינוחי כוסות 

אתר - מתכונים ב10 דקותכתר הרימון
מצטרפת להמלצה!!הרפיהאחרונה
בשרי - שניצל בשר ממש טעים וקלאמא גם
תמצאימאוהבת בילדי

באתר מתכונים ב10 דקות ובבישול בזול

לחמניות/פיתות ללא שמרים וללא גלוטן - מכירים?ט'

קיבלתי שני סוגי קמח - קמח רב תכליתי ותערובת להכנת עוגה.

 

אשמח לטיפים או רעיונות מהמנוסים

 

אני מכינה עם רב תכליתיברוקולי

 

עוגות ובצק לקישים 

 

אפשר לנסות עם אבקת אפיה והייתי אופה בתבנית שיחזיק את המסה

 

יכולה להפנות אותי למתכונים או לכתוב כאן?ט'


בדיוק מחפשת לך ברוקולי
תודה, הכנתי ונראה שיצאו טוב. לא טעמתי ט'


תשלחי לי תמונהברוקולי


בלימודים שלי הביאו מתכון, לא ניסיתיסמטאות
עדשים מונבטות לטחון גס להוסיף מים ומלח
למרוח על נייר אפיה בצורה שרוצים
180° עד שנפרד מהנייר
זה יוצא סוגשל לאפה
תודה. אני מחפשת משהו עם הקמח הזהט'
אני מכינה. סוף הדרך לא עדשים אלא כוסמת ירוקההרפיהאחרונה
כטסמת ירוקה לא קלויה- זה קריטי. לא החומה הרגילה
להשרות לילה או קצת פחות
לשפוך את המים
לשטוף
לסנן
לטחון בבלנדר עם מים בכמות שמכסה. אני שמה קינמון וכף סילאן
מהבלילה להכין לאפה במחבת בלי שמן או פנקייקים במכשיר של פנקייקים.
אפשר להקפיא
טעים טעם טעים ובריא
יש גם מתכון דומה מאד באתר בריאלי ללחם. מתפיחים את זה עם שמרים, אופים ופורסים
כןשוביה!

לחמניות שום ופרמזן ללא גלוטן מעולות!! - מתכונים ב-10 דקות

 

לחמניות טחינה ללא גלוטן, מתאים גם לפסח - מתכונים ב-10 דקות

 

מתכון: לחם ללא גלוטן

 

המתכון שלי:

לערבב: 3 כוסות קמח ללא גלוטן, ביצה, כפית א. אפיה +כפית סודה לשתיה, כפית מלח,1 וחצי מים חמימים ורבע כוס סודה (להפחית/להוסיף לפי הצורך), כף חומץ, רבע כוס שמן זית. להוסיף זעתר/שומשום/קימל טחון וכדו'. בסוף להוסיף כפית מלח לימון. ליצור לחמניות קטנות ולאפות על 200 רבע שעה. ללחמניות אווריריות יותר להחליף חצי מהמים ברוויון או יוגורט.

תודה, חלבי גם לא אוכלים אצלנו...ט'


לרוב מהקמח הרב תכליתי לא מכינים בצקים, אלה יותר עוגותישראלית!


ילדים וילדות, יום רביעיבוקר אור
תודה רבה!כי לעולם חסדו