שרשור חדש
קראמבל תפוחים בלי גלוטןשוביה!
 
המצאתי מתכון כי היה לנו הרבה תפוחים, ב"ה יצא טעים
אם תרצו את ה"מתכון " ,בשמחה!
וואו!!! תפוחים תפוחים תפוחים... אחת המתנות השוות של הקב"ההשם בשימוש כבר
בקטגוריית הפירות... זמין, מגוון, בריא וטעים...
ומה שאפשר להכין מהם... עולם ומלואו!
תורך לשלוח לי!!
בלוטות הרוק שלי התחילו לעבוד למראה התמונה😋
שבת שלום
אשמח למתכוןבימבה אדומה
שבש!
מתכוןשוביה!אחרונה

הכמויות זה בערך:

חותכים 2 תפוחים- עדיף ירוקים, (עם הקליפה) לקוביות, מערבבים עם תערובת של:קמח שקדים/קמח קוקוס/קוואקר לל"ג/קוקוס/אגוזים טחונים או תערבות של הנ"ל- בערך חצי כוס, שמן קוקוס- בערך רבע כוס, או חמאה, קצת סוכר/ממתיק אחר -בערך 2 כפות, מעט תרכיז תפוחים (לא חובה), קורט מלח, קינמון בערך כף, ומעט ת.וניל. אפשר להוסיף אגוזים ושקדים קצוצים.

מניחים בתבנית קטנה ואופים על 180 כרבע שעה

בהצלחה!

שומן רווי בתוך בוטנים??בינייש פתוח

כנראה לא עיצבו עוד מדבקהברוקולי


בדקת בערכים התזונתיים?ארץ השוקולד
מעריך שיש משהו.

ונראה לי שהמדבקה היא החל מחצי אחוז או משהו כזה.

המדבקות די מטופשות בגלל זה
כתוב ברכיביםבינייש פתוח
97.5% בוטנים, והשאר קמח תפו"א ומלח
אבל כמה שומן רווי יש בבוטנים?ארץ השוקולד
כן..הם קלויים לא?שוביה!


אולי הם קלויים עם שמן דלקים או משהוברוקולי

 

ואז יש שומן רווי 

הקלייה משפיעה גם על השומן הטבעי של הבוטן.אדם כל שהוא


א. זה קלויבימבה אדומה
בדכ מוסיפים לזה שמן.
ב. גם בבוטן טבעי יש שומן רווי ואין איתו בעיה, ההיפך, הטא בריא מאוד! כי הוא מגיע באופן טבעי ולא כתוצאה מחימום/זיכוך כמו שמכינים מרגרינה.
למה מסמנים שומן רווי ולא חומרים לא טבעיים?בינייש פתוח
או לפחות מוצרים שיש בהם כמות גדולה
אין לי תשובה נחרצתבימבה אדומה
כי עם נתונים יבשים כמו אחוז שומן כזה או אחר אין ויכוח ויותר קל להם להתמודד עם זה. על מקור השומן כבר לכאורה יש ויכוח מה בריא ומה לא...
עניין של אינטרסיםשוביה!


זה באמת משונהבת 30
קודם היו צריכים לסמן
צבעי מאכל
חומרי טעם וריח
חומרים משמרים
נכוןשוביה!

וגם:

פחמימות בכמות גבוהה

ממתיקים מלאכותיים (כמו אספרטיים ואצולפאם)

מונוסודיום גלוטמט

וכו'..

 

זה טבעי בבוטנים. אבל המדבקות האלה לא מספרות את כל התמונהפלונפון מירוסלב

תראה כאן לגבי בריא או לא (רמז, טוענים שזה כן בריא)

Ask the doctor: Why is peanut butter

 

ציטוט למי שחסום (זה האתר של הארווארד):

"A. The presence of saturated fat doesn't automatically kick a food into the "unhealthy" camp. Olive oil, wheat germ, and even tofu — all "healthy" foods — have some saturated fat. It's the whole package of nutrients, not just one or two, that determines how good a particular food is for health."

 

יש רופאים שאומרים שלא כדאי לאכול הרבה בוטנים, אפילו לא קלויים, אבל זה לא בגלל השומן הרווי

הסברביקור

לצערי ההתוויה מאוד יבשה. מעל כמות מסוימת של שומן רווי ל100 גר' יסומן, (נראה לי מעל 5גר, כלומר 5%) ללא קשר ליחס שלו לשומן הבלתי רווי. בוטן עשיר בשומן, וכן יש כמות מסוימת של שומן רווי אם היה טבעי לגמרי לא היה שום סימון. ברגע שהוסיפו משהו כבר מחויה=בים לסימון, ובגלל שיש מספיק שומן רווי זה מסומן. גם טחינה גולמית עם מלח מסומן עשיר בשומן רווי. אז כל הכבוד שמסתכלים בביקורתיות, ותמשיכו להסתכל בטבלה. אכן יש כ6-7 גר' שומן רווי ב100 גר' וכ50 גר' שומן בלתי רווי ולכן זה עדיין מקור לשומן בלתי רווי. 

גם שומן רווי "טבעי" לא בריא בכמות גבוההמודדת כובעים

מי שמזיק לו במיוחד שומן רווי - צריך להימנע.

לא חושבת שזה נכוןבימבה אדומה

אבל אני לא גורם מקצוע...

אני *יודעת* שזה נכון. גם כבד הוא "טבעי"מודדת כובעים

אך מלא כולסטרול ולא כדאי להגזים.

 

 

לא... כבד לא טבעיבימבה אדומה


אלא? מעשה ידי אדם?מודדת כובעים


העוף וכל חלקיו ואיבריובימבה אדומה

מושפעים מצורת החיים של העוף, התזונה שלו, דרך האכלה שלו, צורת מגוריו וכו'. וזה לא דומה למשהו טבעי. אם תמצאי כבד של עוף במקום אחר בעולם שמגודל בדרך הכי טבעית שיש תראי ערכים שונים לגמרי בין הכבדים.

 

ועוד משהו, זה לא טבעי כי זה לא טבעי בשורש לאכול חיות (אני ממש ממש לא צמחונית או משהו כזה אוכלת הרבה בשר ועוף) לכן להגדיר אוכל בשרי כאוכל טבעי זה קצת לא שייך. כמו שלא טבעי לשתות חלב פרה. אדם אמור לאכול רק חלב אם ורק בגיל הינקות. ממש לא כל חייו ועוד חלב פרה שגם אותה משגעים ומרכיביה משתנים מאוד בהתאם בדומה למה שרשמתי על העוף למעלה...

יש הבדל אם הוא טבעי או מהצומחשוביה!

אם מהצומח אז בכמות לא ענקית הוא בסדר, לפי ידיעתי

*טבעי=מהחישוביה!


צודקת, מהצומח משמעותית עדיףמודדת כובעים

אבל גם נניח שמן דקלים הוא אחד הזבלים, והוא מהצומח

לפי הידוע לי הוא בסדרשוביה!
כל דבר שבדרך היצור שלו עובר זיכוךבימבה אדומה

הוא מאבד את הערכים שלו ומשאירים ממנו רק את מה שרוצים. למשל שמן. למשל בסוכר לבן, אין כלום מלבד מתיקות. אין סממן למשהו בעל טעם של... מתוק

 

לעומת תמר, לתמר יש מתיקות אבל יש משהו שהוא מתוק. לא *רק* מתוק. 

 

שוב, כל מה שבדרך היצור מוציאים הכל כדי להשאיר רק משהו אחד (כלומר, תהליך זיקוק) זה הרוס ולכן זה זבל.

הוא עובר תהליך זיקוקבימבה אדומה

לעומת שמן זית, לוקחים זיתים מסננים ובדרך בלי חימום בכלל מוציאים ממנו את השמן שבו. נכון, לא כל דבר מהצומח הוא טבעי גם כן.

נכון אבל ברור שהוא עדיף על קנולה למשלשוביה!

וברור שעדיף שמן דקל לא מזוכך

יש דבר כזה שמן דקל לא מזוכך?בימבה אדומה

לא בטוחה שזה קיים. לא בטוחה שאפשר לקחת דקל (את איזה חלק שלו בדיוק?) ולהוציא ממנו שומן בריא.

חידשת לי!בימבה אדומה

לא אלך לצרוך את זה אני באמת משתמשת בזית ובקוקוס...

גמאנישוביה!


הגיוני שזה השומן שיש בבוטן. ראיתי את זה על עוד מוצריםחילזון 123אחרונה
מישהי כתבה על בטטה מוקרמת בחלב בלי שמנת~מישי~
אפשר את המתכון?
כןאיכה
לחתוך בטטות בצל ועגבניה לפרוסות, לסדר בתבנית אפיה (יחסית קטנה, כדי שיהיה גובה של חלב)
לשפוך מעל כוס חלב, לתבל מלח ופלפל ושמן זית ולאפות בתנור.
עובד גם עם תפוחי אדמה?~מישי~
לא יודעת, לא ניסתיאיכה
מניחה שכןיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מציעה לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות או לבשל אותם חצי בישול ואח"כ לאפות.
שלום לכם! קמח לבן\קמח מלא?פלונטר 1

אני מתלבטת על זה הרבה,

לאכול לחם לבן זה פחות טוב?

(כל פעם שאני מכניסה משהו מקמח לבן יש לי מצפון)

אשמח לדעתכם..

ומה אתם עושים בבית שלכם?

כמובן שמלא יותר בריאסתם אחת
פחות מעובד ומכיל סיבים תזונתיים שהלבן לא מכיל.
הלבן לא בריא בכלל...
אנחנו אוכלים רק כוסמין מלא.
אנחנו אוכלים בעיקר לבן. בלי שום מצפוןיעל מהדרום
לק"י

הוא נחשב פחות בריא.
בפועל יש אנשים שמלא לא עושה להם טוב.
פעם הייתי עם מצפון. היום חזרתי בתשובה....נפש חיה.
ברור שמלא יותר בריאשוביה!

אבל אני הולכת עם השיטה שחיטה ככלל לא בריאה, גם מלאה

לכן מעדיפים שיפון/כוסמין/שיבולת שועל.

גם הערך הגליקמי שלהם יותר נמוך

וגם כמות הגלוטן

וגם מרגיש פחות כבד

תלוי למי, תלוי מה ותלוי למהברוקולי

 

א.לחם מלא נחשב טוב מלחם לבן בגלל הסיבים התזונתיים 

מצד שני אדם חולה במחלות מעיים למשל יכול לצרוך בד"כ רק לחם לבן 

כך שבריא / לא בריא זה מאוד משתנה

 

ב. לא כל הלחמים שנמכרים במרכולים הם באמת 100% קמחים מלאים 

 

ג. האידיאל הוא תזונה מאוזנת, אפשר לאכול גם אורז מלא , ושיבולת שועל 

 

ד. אני אישית מעדיפה כוסמין ושיפון עדיף למי שצריך פחמימה בעלת ערך גליקמי נמוך אך 100% שיפון צריך להכין עם מחמצת 

 

בלימודים שלי למדתי שלא כדאי אורז מלא,זה עם כמות אאסן גבוההיוסמטאותאחרונה
לחם לבן עדיףארץ השוקולד
תזונאים טוענים שמלא עדיף, אבל אני הקטן חושב שזה גם מפתח מחלות אצל אנשים עם מערכת עיכול רגישה יותר.

מלא עדיף רק להפחית משקל אם זו המטרה, דברים אחרים זה פחות ברור ממה שזכור לי בקורס תזונה
מוזר...שוביה!

עוד לא שמעתי על שיטה כזו

הרי בלחם לבן אין את כל הערכים התזונתיים שבחלקי החיטה שהוצאו ממנו, והוא מעלה את הסוכר בדם במהירות. אז מה יכול להיות עדיף בו?

אולי הוא קל יותר לעיכול אבל זהו..

מעדיף כי הוא קל יותר לעיכולארץ השוקולד
נימוקים בגרוש:
סיבים קצת שורטים את המעיים, ולכן מי שיש לו מעיים חלשות יכול להיחתך יותר מזה בפנים.
סיבים תזונתיים מגבירים "חיידקים טובים", אבל לפעמים כבר העומס הוא בעיה.
אולי תנסה כוסמין לבןשוביה!


קשה יותר למצואארץ השוקולד
אשקול זאת

תודה
שאלת שמרים.. תשובה זריזה ממש תעזור לי abc
יש לי מתכון עם כף שמרים יבשים -
כמה זה ההמרה לשימרית?
שמרית - טריים או יבשים? קוביה?ט'


טריים, אלו בשקיתabc
עניתי לך למטה- פי 3ברוקולי
בשקית פי 3ברוקולי
לא הבנתי...abc
כשאני מסתכלת בלוח המרת מידות נראה שכף יבשים זה 10 גרם ואילו בשקית יש חמישים
מצד שני תמיד ידעתי שכף זה 25 גרם....

הסתבכתי
תלוי של מהברוקולי

חצי שקית לדעתישוביה!אחרונה


הכנתי היום קציצות טופו ברוטב עגבניותשוביה!

יצא ממש טעים אז משתפת

קציצות טופו ברוטב אדום עם אפונה וגזר - מתכון מנצח

 

שימו לב שחשוב להקפיד על סחיטת הנוזלים מהטופו והירקות לפני הטחינה

נראה מצוין.כמו הלבנה


וואו נראה טעים טעים.. בא לי חלה ולנגב!!!! 😋בשלנית אלופה!השם בשימוש כבר
תודהשוביה!אחרונה


רעיונות לפיקניק בוקר זוגי - יש??מודדת כובעים

בחיטוטים בחיפוש הפורום לא מצאתי הרבה יותר מאשר הצהרות בפורום נוגה: החיים הם לא פיקניק בוכה/צוחק

 

פחות להכין ולהשתגע, יותר בקטע של לקנות, ולהכין במינימום.

לחמניות, גבינות, חביתות, סלט טונה, ירקותיעל מהדרום
זהו, זו ארוחת בוקר רגילה (אם אנחנו אוכלים יחד, לרוב בשישי)מודדת כובעים

רציתי משהו מיוחד יותר, לרגל היציאה.

יש לכם מאפיה באזור?יעל מהדרום
לק"י

אפשר ללכת לבחור כמה דברים טעימים (לחם שום, קוראסונים/ בורקסים).
פנקייקים- לוקח זמן לטגן, אבל שווה בעיני.
סלט פירות
המממ... רעיון, אבל רק במרחק 10 דקות נסיעה לכל כיווןמודדת כובעים

צריך לחשוב אם שווה להשקיע... אולי דווקא כן.

בלינצ'ס שמטגנים ב20 דקות עם סירופ מייפל ושוקולד+סלטהשם בשימוש כבר
פירות העונה.
למהדרין אפשר קצפת.
2 כוסות שוקו קר
ואתם מסודרים
טעים טעים טעים
(לנו בכל אופן🙂 )
רעיונותאבןישראל
יוגורט עם גרנולה ולחתוך פירות טריים ליד,
להכין שקשוקה וטחינה ולקנות לחם טרי,
סלט טונה( טונה ביצים קשות מיונז וחמוצים) עם לחמניות.
הכי שווה- להכין פנקייקים בשטח!אני מאמין!
מכינים את העיסה בבקבוק, לוקחים גזיה, מייפל ושמן וזה חוויה ממש
צריך לקנות אחת כזו פעם!מודדת כובעיםאחרונה


כןחיים של
בייגלס עם גבינה/ גבינות שוות
נגיד בולגרית ושומשמיר
וסלמון מעושן
אפשר ירקות

וקפה בטרמוס או בהכנה בשטח
אפשר להצטרף?
יש דרך לגרום למשמשים להבשיל?יעל מהדרום
לק"י

בינתיים שמתי אותם בקופסה פתוחה עם תפוח מחוץ למקרר.
לעצום עיניים מעתה עד יום ראשון.. אז הם בטוח יתרככו קצת🙂השם בשימוש כבר
חחחח...תודה!יעל מהדרום
בכיף 🙂. ריבת משמשים מצויינת תצא לך ממשמשים קשים.השם בשימוש כבר
אם אתם אוהבים ריבה..
באמת? ממשמשים ירוקים- צהובים?!יעל מהדרום
לק"י

ריבה תהיה פחות שימושית פה נראה לי.
ירוקים לא ניסיתי, אבל צהובים קשים כן, וגם ניסיתי מצהוביםהשם בשימוש כבר
רכים, והתוצאה מהקשים הייתה יותר מוצלחת. גם במרקם וגם בטעם. ריבה מצויינת, אחת הטעימות שמשתלבת נהדר בעוגות. אבל שוב, למי שאוהב. אני מחובבי ריבות ביתיות🙂( בלבד )
טוב לדעת שגם אם הם יישארו קשים ולא טעימים לאכילהיעל מהדרום
לק"י

לפחות אפשר להכין מהם ריבה.
האמת שנשמע לי טעים עוגה בחושה עם ריבה בתוכה.

איך את מכינה ריבה?
ככה-השם בשימוש כבר
https://www.foodisgood.co.il/recipe/apricot-jam/
אני שמה קילו סוכר ולא 900,
ולא שמה מים...
שימי לב שהשורה התחתונה בהוראות ההכנה צריכה להיות הראשונה...
הצלחות🙂
תודה רבה!יעל מהדרום
כמה זה קילו משמשים?יעל מהדרום
חחח.. את מתכתבת עם אחת שהכי הכי לא מדייקתהשם בשימוש כבר
בענייני משקל במטבח...( וגם בחיים)
חופשי מאלתרת כמויות
עושה אומדנים...
בערך 15 משמשים זה קילו. משמשים ממוצעים כאלה.
ככלל, כל ריבה יש לערבב בעדינות ממש( על ז ה אני דווקא כן מקפידה) כדי שהיא תשאר יפיפיה.
אלא אם כן את אוהבת אותה במרקם פחות גס?אבל היא ממש יפה כשהמשמשים נשארים בצורתם המקורית, לשיקולך...
בהצלחה בכל אופן, שיצא טעים טעים...אם תאכלי אותה חמימה לא תפסיקי🙂👍
אני לא סגורה שנכין ריבהיעל מהדרום
לק"י

אם הם יבשילו ויהיו מתוקים, פשוט נאכל אותם.....

ותודה על התשובה!
גם אני לא עובדת עם משקל, טבל במקרה הזה כדאי שאני אדע כמה זה בערך.
גם אני אוכלת בתחילת העונה, ואחכ מכינה ריבה...השם בשימוש כבראחרונה
חבל שהעונה הזו קצרה
פרי טעים בהחלט
מכשיר שמכינים בו שייקים נקרא שייקר?פה לקצת
יש לכם המלצה לאחד כזה טוב?
מחפשת מכשיר של חברה טובה שתטחן את הקרח טוב ולא ייהרס אחרי יומיים

ויש מצב שזה מגיע עם שני מיכלים ושני סכינים?
שאחד יהיה חלבי ואחד פרווה

לא שמבינה למה שותים/אוכלים את זה, הצעתי לבעלי שאקנה לו גרבר אבל הוא בכל זאת מעדיף שייקים תוצרת בית (:
באיזה שוק? ראש העין? מאוהבת בו.....השם בשימוש כבר
האם בשביל קייטרינג ביתי צריך להוציא רישיון עסקשריתש

היי 

אני חושבת לפתוח עסק עצמאי בקייטרינג. הבנתי שאם אני שוכרת מקום וכו' אני חייבת רישוי עסקים .מישהו יכול להגיד לי אם צריך רישיון עסק גם אם פותחים קייטרינג בבית? האם ההבדל הוא במיקום או בנפח פעילות? מנסה להשיג תשובה גם מהחברה לרישוי עסקים

את חייבת לפתוח משהוהנורמלית האחרונה
חפשי באתר כל זכות הגדרות לעוסק פטור/מורשה ועוד - תבדקי באיזה קטגוריה נכנס הנושא של קייטרינג.
אין קשר בין עוסק פטור/מורשה לרשיון עסק. לדעתי את חייבת רשיוןמודדת כובעים
מבחינה בירוקרטית מאוד קשה לפתוח קייטרינג בארץמיקי מאוס
תתייעצי עם מומחה לתחום. זה עלול להיות כואב אחרת...

בהצלחה!!
כמה דבריםבת 30אחרונה
א. כל עסק שבו ישלמו לך ותצטרכי להוציא קבלות- חייב להיות רשום במע''מ, מס הכנסה וביטוח לאומי. אם את הולכת על זה- קחי רואה חשבון שילווה את התהליך, אחרת את עלולה לפספס דברים חשובים.

ב. לגבי קייטרינג- צריך גם רשיון של משרד הבריאות, ושם יותר מסובך אם את בבית.
מתכון מנצח ללזניה, למי יש?מטילדה


לניקי חפשי לזניית שמנת פטריות באתר שלה...בעוז וענווה!אחרונה
רעיונות לכאן- מה עושים עם שלל גבינות שנשארו משבועות?שאריות משבועות
בעיקר קשות מגורדות, קשקבל, מוצרלה, פרמזן.
ולא מתכון עם בצק עלים בבקשה
תודה מראש
מתייגת מישהי שמכירה כאלההנורמלית האחרונה
תגידי, סתם שאלה, הניק שלך זה ע"ש ספרה המצוין של רותי קפלר?השם בשימוש כבר
כן, אהבתי את האוקסימירון.הנורמלית האחרונה
אחלה גבינות*אשתו של בעלי*
פיצות
מוקרמים למיניהם
לחמניות גבינה
מוסיפהיראת גאולה
פשטידות (אפשר לקחת מתכון, אני אוהבת לדוגמא מהאתר של ניקי ב, ולהחליף את הגבינות במתכון בגבינות שיש לך)
להוסיף מוצרלה לסלט
מאפה ממולא בסגנון סמבוסק או בצק דומה (מעין בורקס אבל בלי בצק עלים)
פשטידת גבינה וירקותנשמתי

יש מלא מתכונים באתרי הבישול באינטרנט. תיהני. בעיקר בסעודה שלישית אפשר כבר חלביישן

וואו משהו טעיםםםם-קאדה גבינות( מאפה כורדי)השם בשימוש כבר
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6548
את יכולה לאלתר מכל שאריות הגבינות שנותרו לך.
מומלץ ממש.
וואי זה נראה טעים. ומשמין.ירושלמית טרייה
אולי אשמור לי את המתכון הזה לשבועות הבא..
בואיקוס - לחמניות גבינהלהרות כוחות


אולי פיציות מבצק פילו?44444
פיצה מבצק שמרים?
בורקסים שונים של פילו עלים וכדוקראנץ שוקולד
מוצרלה אפשר לשים בפיצה, כנאפה, פרמזן,אפשר גם לשים המעט על כל דבר חלבי במיוחד מוקרמים, רביולי וכל זה..
אולי לחשןב לקנות פחות?אות
וברצינות.השרשור הזה נפתח כאילו ברור שקנינו המון גבינות מסוגים שונים, וברור שנשאר... ואז חושבים מה לעשות? לא חבל...?
אפשר ללמוד לתכנן כמויות ולהתארגן על קניות לפי מה שצריך ולא לפי מה שהסופר מציע מתוך רכיבה על טרנדים חברתיים. זו חרןת. זה הרבה יותר מתאים לשבועןת.
אוליטל..
אבל לא בטוחה שזה הפורום המתאים לדיון שכזה.
זה פורום מתכונים והפותחת שאלה מה לעשות עם מה שיש לה בבית, לא ביקשה עצות להתנהלות כלכלית, חסכונית וחופשית.

וכפי שאמרו כאן למטה- אני הייתי מקפיאה. זה נחמד במשך השנה להוציא לדברים מיוחדים, בזכות החג.
אם הייתי מבקשת הטפת מוסר הייתי כותבתשאריות משבועות
תודה לך
זה לא תמיד אפשרי, יש גודל מינימלי לחבילהירושלמית טרייה
אנחנו קנינו חתיכות קטנות ממש מהגבינות הקשות האלה, וכמובן נשאר.
הייתי מאד מחושבת וקניתי בדיוק לפי המתכונים שתכננתי, ואת הגבינות הקשות קנינו לטעימות כי בעלי אוהב. הן היחידות שנשארו.
את הגבינות המיוחדות אם נשאר לי אני מקפיאהp&y
ואז שיש מתכון עם גבינוץ "מוקרצות" שלא זמינות לי במקרר ביום יום- אני יכולה להפשיר ולהכין בכיף
הן לא נהרסות בהקפאה?ירושלמית טרייה
כי גבינה צהובה מגוררת, שאמא שלי נוהגת להקפיא, יוצאת קצת סמרטוטית ומגעילה.
אצלי לאp&yאחרונה
והקפאתי כל מיני סוגי גבינות ויצא מצוייו
(לא מדברת על הרכות לדוג גבינה, קוטג וכו)
פיצות, לזניה.קרן-הפוך
מקפיאיםבנדא מצוי!!
ושומרים למתי שבא לנו להכין משהו חלבי מפנק
תודה כולםשאריות משבועות
הלכנו בסוף על מאפה שמרים ממולא גבינות. היה מעולה
עוגת שמריםשוביה!

הכנתי שבוע שעבר עוגת שמרים שוקולד לשבת מהמתכון הפרווה של ניקי ב (עם שמן) ,קצת נפלה באפייה אבל יצא דווקא נחמד בעיניי אבל משום מה השאר לא התלהבו.. (למרות שקנויות מאד אוהבים)

איך הופכים עוגת שמרים לכזאת בטעם של קנוי?

מנוסות? מכירות את המתכון? יש לכם טיפים לשיפור? 

תודה

מתייגתחיים של
@חן,

@אורה×2
אני חושבת שזה בעיקר הצורהחיים של
ויש בזה מיומנות
לדעתי פשוט לנסות עד שתקלעי למשהו שיאהבובטעות נכנסתיאחרונה
אני ניסיתי די הרבה מתכונים של שמרים ועדיין מנסה מידי פעם משהו אחר.
זה מתכון ממש טוב שיוצא רק ועסיסי,
המתכון הוא ל2 פסים אבל אם אני מכפילה אני עושה 5 פסים ונותנת לו לתפוח אחרי הקליעה לגודל יפה,
זה נהיה ככה אוורירי ולא דחוס ויוצא מושלם.
אני עושה עם ממרח שוקולד ומפזרת אגוזים או שוקולד צ'יפס/ממרח אגוזי לוז סטייל נוטלה ומפזרת אגוזים/מילוי קינמון
מקווה שיאהבו
עוגת שמרים שוקולד פרווה: קראנץ שוקולד ואגוזים
אהלן! מישהו עם מתכון קל וטעים ממש לגלידה בטעם -בעוז וענווה!
לוטוס, שוקולד או וניל?
חלבי?חיים של
כן וניל:שוביה!

1 שמנת לקצפת

שליש כוס סוכר (אם אוהבים מתוק יותר אפשר להוסיף)

2 ביצים

רבע כוס חלב

כף תמצית וניל

כפית רום

 

מקציפים בשתי קערות נפרדות את: השמנת,הרום, הווניל והחלב, ואת הביצים והסוכר. מאחדים בתנועת קיפול.

מקפיאים ומוציאים אחרי שקופא וטוחנים בבלנדר מוט. מקפיאים שוב וזהו

אפשר להוסיף תוספות כמו אגוזי מלך, שוקולד, עוגיות וכו'

לגלידת שוקולד להוסיף קקאו ולהוריד חצי מהווניל

בהצלחה!

 

אוקיחיים שלאחרונה
מקציפין
2 שמנת מתוקה
מוסיפים
חלב מרוכז פחית אחת
ומערבבים עד לאיחוד

ואיזה תוספות שאת רוצה😁
בהצלחה!!
מה עושים עם חבילה של פטרוזיליה?🤔בוקר אור
חוץ מלהוסיף למרק
להוסיף לחביתה/סלט ירקות/קציצות עוף,בשר או ירקאם ל3+
אפשר גם חשטוף ולהקפיא, לא חייבים להשתמש עכשיו
וואלה רעיון החביתה. מאמצת!בוקר אור
זה מאד טעים עם חביתהפעם הייתי ניקית


אוכלים עם חרוסת⁦😋😋😋😋😋😋😋בעוז וענווה!
חרוסת? אבוי ליבוקר אור
את חושבת שיש לי חרוסת בבית דקה אחרי פסח?
אפ זה היה תלוי בי גם בפסח לא היה
טוחנים ומוסיפים לבשר טחון עם או בלי ירקות טחונים ומכל הטובהשם בשימוש כבר
הזה מכינים קציצות נהדרות
הכל!😁אהבת ישראל!!
קציצות
חביתות
שקשוקה
סלטים חיים
סלט פטרוזיליה עם עגבניות ובצל (אפשר גם גרעיני חמניה או משי בסגנון)
בורגול
בשר טחון על כל מה שעושים איתו נראלי..

וואי נגמרה לנו הפטרוזיליה. אפשר גם להביא לנו
בסלט, בשר טחון, חביתה, שקשוקהאנונימיות
סלט ירוק עם סלרי פטרוזיליה וכוסברהבטעות נכנסתי
ופיצוחים ומה שרוצים.
יאממי
אפשר לקצוץ ולהקפיאאם_שמחה_הללויה
ולהוסיף לתבשילים אח״כ
טעות!זה שמירבוקר אור

חושבעדיין תקף כל ההצעות?

לחביתה לא, לסלטים וקציצות כןפעם הייתי ניקית
עבר עריכה על ידי פעם הייתי ניקית בתאריך ט"ז בסיון תש"פ 22:42

עריכה: אמא שלי עושה עם זה סלטי חצילים מאד טובים

אני סתם לא אוהבת חצילים

גבינות..אהבת ישראל!!
ממ לא יודעת.. עם שמיר אין לי ניסיון
טעים קצוץ מבושל עם אורז, במרק או חי בסלט מוחמציםאם ל3+
בפשטידת קישואיםHB
במרק אפונה
אפשר לקצוץ דק דק להוסיף לגבינה לבנהקראנץ שוקולד
עם קצת אבקת שום..
שמיר מצויין לסלטים טריים ירקות/ בורגול/ כרוב ולירקות מוחמצים44444
הוא בסיסי.
מתאים ממש למרקים- עוף/ ירקות/ עדשים כתומות/ גריסים.
מתאים גם לחלק מהפשטידות.
סלט עשבים..קראנץ שוקולד
עם סלרי חמוציות בוטנים, אחד הטעימים.
להוסיף להוסיף לסלט ירקות/ עגבניות/ בורגול וכו'....44444
אפשר להוסיף לקציצות (אפילו מאד מומלץ), בלינצ'ס, דגים וכו'....
טעים גם בחביתותחיים של
גם בגבינות וגם בסלטים.
וכמובן אפשר לקצוץ ולהקפיא
אני שונאת להשתמש אחרי הקפאה אבל אמא שלי ממש אוהבת לעשות את זה
אפשר להכין טחינה ירוקה..תפוחית 1
לא הבנתי מה הקטע של טחינה ירוקה?חיים של
יש לזה טעם של פטרוזיליה רטובה🤢🤢🤢
וואו לא..זה ממש טעיםתפוחית 1
חוץ מזה שפטרוזיליה זה בריא
אפ את רוצה מתכון טוב אני יכולה לשלוח לך בפרטי
אני ממש אשמחחיים של
כי זה היה נראה טוב באתר
תודה לכולם!בוקר אור
בסוף עשינו אורז עם שמיר
קצת גבינת שום שמיר
הוספנו קצת לקציצות בשר
והשאר למרק לשבת🙂
אורז עם שמיר?אהבת ישראל!!
איך יצא?
אורז עם שמיר זה מעולהחיים של
יש לנו שכנים פרסים שעושים את זה..
איך עושים גבינת שום שמיר מפטרוזיליה?תפוחית 1
אשמח למתכון ⁦
חחח. פספסת את התפנית בעלילהבוקר אור
זה היה שמיר😅
בדיוק קיבלנו כמויות... פסטו, סלט טבולה, להקפיא טחון או קצוץsistaאחרונה

ולהיות יצירתיים...

 

אפשר להכין רוטב אליו אוליו טעים לפסטה - לקלות צנוברים או אגוזי מלך, לטגן שום בשמן זית, לקצוץ פטרוזיליה, לתבל במלח ופלפל, לסחוט הרבה לימון, להכניס את הפסטה למחבת וטעים...

 

כמות גדולה של פטרוזיליה מתאימה לתיבול מרק עגבניות.

 

מצויין לכדורי פלאפל יחד או בלי כוזברה

 

כנ״ל סחוג

 

היום הכנתי סלט ירקות טעים שרובו היה פטרוזיליה - אני והבן שלי, בן שנתיים אהבנו, בעלי פחות.

 

אם את אוכלת בשרי - טחני יחד עם בצל ושימי בקציצות בשר טחון

 

אני אוהבת לנשנש אותה...

 

 

 

 

הם נותנים את עצמם, עכשיו תורנו, תנו להם!!!קולמוס הנפש.

אני מכיר אותם אישית, מצווה גדולה! תפיצו הלאה והלאה! האנשים שמתמסרים במשך כל השנה לכל יהודי שמגיע, ונמצאים בחורים הכי נידחים בשבילם.. עכשיו צריכים את העזרה שלנו! כל אחד מאיתנו יכול לעזור, בבקשה שכל אחד יפיץ הלאה.. זה לא מסובך, פשוט להעתיק את הטקסט הזה, ולשלוח לכמה שיותר אנשים!!! סומך עליכם!!]

 

להגיע הביתה זו המתנה הכי גדולה שאתה יכול לתת לנו!

 

לילדים שלכם היה קשה בבידוד?

אז בטח תוכלו להבין גם אותנו, ילדי בית חב"ד בדרום דלהי. כל השנה אנחנו בסוג של "בידוד חברתי". ומאז התפרצות הקורונה? אנחנו כבר *מעל שלושה חודשים* בעוצר ובבידוד מוחלט!

(כשאנחנו פועלים יחד עם ההורים במה שאפשר בשליחות).

בתקופה הזו, בכל השנים, כשהטמפרטורה בדלהי היא מעל 40°, רוב יהודי העיר עוזבים וזו *ההזדמנות היחידה* שלנו לבקר בארץ.

השנה, בגלל העוצר - שמי הודו סגורים. כשהתקיימה טיסת חילוץ - חגגנו לידת אחות חדשה בשעה טובה והתכוננו לחג השבועות.

 

בינתיים, הקורונה בהודו מטפסת. *10,000 חולים חדשים ליום*, רוב הקהילה עזבה, הקיץ הרותח בעיצומו והמונסונים בפתח.

ואנחנו כאן, משפחה כמעט אחרונה - כלואים בבית.

*עכשיו נולדה הזדמנות, שמי יודע מתי תחזור!*

מחרתיים תצא טיסת חילוץ. הניירת של התינוקת סודרה ממש היום, ושערי הארץ נראים קרובים.

 

אבל...

מחיר טיסת החילוץ יקר מאוד. לכולנו יעלה *8800 דולר* ולהורים שלנו אין מושג מאיפה להשיג את זה.

תוכל/י לעזור להם ולתרום לבית חבד שלנו?

*תעזרו לנו להגיע לזה לפני הטיסה - תוך 48 שעות!* נשמח אם תעבירו גם לחברים.

 

*תודה רבה מהקופציקים, ניו דלהי - הודו!*

בביט-0549770476
ללאומי סניף 975 ממס' חשבון 02105143 ע"ש שניאור קופצ׳יק

לאשראי, נא לפנות בשיחה אישית.

לאפשרויות נוספות צרו קשר:

Wa.me/919899686949

עוד שאלהבוקר אור
קולורבי שקפא במקרר, יש דרך להציל?
לא חושבת. אבל אפשר לשים במרק או לאפות בתנוריעל מהדרום
לק"י

נראה לי שילך טוב.
לא הייתי אוכלת חייראת גאולהאחרונה
אבל כן במרק או פשטידה (פשטידת קולרבי זה טעים!).
למישהי יש את הספר מתכונים של איה קרמרמן?"מתרגשת"?פלונטר 1


אני חושבת שלי ישאם_שמחה_הללויה
שווה לקנות ?ברוקולי


אני לא כל כך אוהבת מתכונים בריאים אאיכה
אבל היה מבצע בדברי שיר,
אז פינקתי את אמא שלי (זה עלה 20 שקל)
כן האיורים מהממיםאם_שמחה_הללויה
עושים חשק לבשל בריא
וואי יפה!! בדברי שיר לא מצאתי אותופלונטר 1אחרונה


מתכון לחלב מרוכזבנדא מצוי!!
והאם אפשר לעשות אותו עם פחות סוכר?
יש שפע באינטרנטהנורמלית האחרונה
להבנתי לא מומלץ להוריד מכמות הסוכר, נסה לחפש את המתכון עם הכי פחות.
מישהו/י הכין?בנדא מצוי!!
בעלי הכין, יצא נהדר.הנורמלית האחרונה
הכנתימחודשת.
עבר עריכה על ידי מחודשת. בתאריך ט"ז בסיון תש"פ 21:42
אולי אפשרי להסמיך עם קונפלור

אני שמתי 3/4 סוכר על 2 כוסות חלב ולא הסמיך לי אז הוספתי כפית קונפלור והסמיך לי.
לא מניסיוןיראת גאולה
מקריאת מתכונים אני מבינה שאי אפשר להוריד מכמות הסוכר, כי זה מה שמסמיך את החלב.
מנוסה ומוצלח. מתכון בפניםאמושית

החומרים:
1 ליטר חלב
1/2 ק"ג סוכר
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים טיפונת להבה ומבשלים עוד חצי שעה תוך בעבוע. מוסיפים את החמאה ומערבבים  היטב. מערבבים את הקורנפלור והמים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק. מבשלים עוד 15 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד.

 

לא כדאי להפחית בסוכר, אתה כן יכול להפחית בכמות חלב מרוכז שתשים בגלידה, זה ישפיע קצת על המרקם של הגלידה (ועל המתיקות כמובן)

 

המתכון מתוך: עוגת גלידה סניקרס (וגם מתכון לחלב מרוכז ביתי) ⋆ פיית העוגיות, פעם העלו את זה כאן

אני הכנתימקום בעולםאחרונה
אפשר עם פחות סוכר, אבל לא באופן מוגזם..
רעיונות מה להכין עם מעדני חלב וניל?הבוקר יעלה
יש לי בערך 10 פגי תוקף בקרוב.. אשמח למתכונים
את יכולה לשלוח לי את כולם ואוכל אותם כמות שהם! 🙂השם בשימוש כבר
אם יש לך תינוק שאוכל מוצרי חלב-לערבב לו עם גבינה לבנה.
אפשר להוסיף את זה לשייק שכולל יוגורט ובננה קפואה
לאפרת סיאצי מ"מתכונים ב10 דקות" יש איזה מתכון למשהו קפוא עם מעדן וניל, אחפש ואשלח לך קישור
תודה רבה!הבוקר יעלה
הבת שלי בת חצי שנה, אפשר כבר להביא לה? דווקא גבינה לבנה אין לי..
ואם את רוצה, את מוזמנת לקחת!
לא.. בגיל חצי שנה עוד לא.. חכי לסביבות 9 חודשיםהשם בשימוש כבר
איפה את גרה? אני מתחת לבית שלך, זרקי לי
חחח אם את באמת רוצההבוקר יעלה
בפרטי.
קניתי לגדולים והפעם לא התלהבו והזמן עבר עד ש...
לא... אני צוחקת לגמרי!! תנסי את אחת העוגות בקישורים..השם בשימוש כבר
הבעיההבוקר יעלה
שבכל עוגה מבקשים משהו שאין לי בבית כמו שמנת, קורנפלור..
צריכה מתכון פשוט..
קורנפלור יכולה להחליף בקמח תפוחי אדמה, אםהשם בשימוש כבר
נשאר לך מפסח. ושמנת - חמוצה הרבה פעמים אפשר להחליף ביוגורט, מתוקה - תשלחי את אחד הילדים להביא מהמכולת🙂
חחח לא נשארהבוקר יעלה
והגדולה בת 4. אבל תודה רבה רבה על הרעיונות, אלופה!
למכולת אשלח את בעלי
בכיף🙂השם בשימוש כבראחרונה
מילקשייקאנונימיות
ארטיקיםסתם אחת
סלט בורגולהודעה

בס"ד

היי, יש סלט בורגול כזה שמכינים עם סילאן, מכירים? אשמח למתכונים אם יש למישהו, ובכלל גם אם יש לסלטים שווים..!

תודה!

סלטים באיזה סגנון? חיים, מבושלים, חלביים, בשריים?השם בשימוש כבר
או עם בורגולהודעה

או בכלל, מתובלים טעימים כאלה, על הגוון המתקתק אפילו (עם סילאן נגיד)

סלטים חיים, חלביים.

פחות מבושלים

יש סלט בורגול כזה-השם בשימוש כבר
אני ממש אוהבת את האתר הזה-השם בשימוש כבר
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/Types/19
לסלטים. יש בו רעיונות טעימים ממש,אפשר לרפרף ולראות.. בהצלחה
אוו מגוון. תודה!!הודעהאחרונה